- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
No Stjepko nisi li ti govorio da je 980ka loša kupnja pored dobre 970ke, k tome referentna od kojih također zazireš? Koji je razlog prelaska na 980ku pored svoje zlatne 970ke?
Da se razumijemo ja bi isto po povoljnoj cijeni ubo 980ku, i neka je referentna. Referentni dizajn mi je bombica što se tiče izgleda. No nije za klokanje, to je ipak činjenica.
Da se razumijemo ja bi isto po povoljnoj cijeni ubo 980ku, i neka je referentna. Referentni dizajn mi je bombica što se tiče izgleda. No nije za klokanje, to je ipak činjenica.
Osim ako imaš accelero sa strane
Nije za klokanje? Frend je uredno klokao TitanX referentni za oko 15%.
Meni takoder nvidijine referentne kartice, vizualno su bomba! Aluminijsko kuciste sa GTX zelenim logom, brutala!
Nije za klokanje? Frend je uredno klokao TitanX referentni za oko 15%.
Naravno da se može ocat, moj komentar na ocanje ide stjepanju koji želi max iz kartice, a referentni hladnjak ga tu sputava, tu nemamo što diskutirat. Stabilnost OC-a ovisi i o temperaturama, a temp na referentnim su mahom uvijek više od onih na nereferentnim...Kakve su temp u full loadu pri takvom oc-u. Na koliko se stabiliziraju?
referentne su idealne za custom WC hlađenje !
Koliko si ih platio?
evo i druge u drugom
, nazalost nisam imao sli mostic! budem drugom prilikom poslikao obje!jedna ima asic 69,9 a druga 66,6!( bas cudne brojke)
inace grafe sam uzeo od forumasa Malarkey!
lp
Evo vam razlike Gtx980 oc @1500mhz i "zlatnog primjerka" Gtx 970 oc @1600mhz+!

a evo i 980 vuce za 20w manje od 970-tke!

daj nabaci neke game testove
Simpatično. Šteta što nisi uzeo 980Ti za sitniš koji si rekao da je lik prodao. :(

Zar se ta 980 tako loše kloka?

2GHz? :P
Morala bi 980-ka @1500mhz biti brza od 970-ke @1600mhz. Znaci da je tvoja 970-ka blizu stock 980Ti

Buka, zagrijavanje?
Morala bi 980-ka @1500mhz biti brza od 970-ke @1600mhz. Znaci da je tvoja 970-ka blizu stock 980Ti
ne baš, jer ocana gtx 980 ne moze doci blizu stock 980 ti. stock 980ti baca score oko 4 tisuće.
ne baš, jer ocana gtx 980 ne moze doci blizu stock 980 ti. stock 980ti baca score oko 4 tisuće.
Pa moze joj doci na 15% recimo, a Stjepkova 970-ka je jos malo brza od clockane 980-ke.
Jel pronašao tko kakav info može li Nvidia "oživjeti" svoje grafe jer po preliminarnim testovima AMD ih šamara pošteno u DX12 ??
Pa moze joj doci na 15% recimo, a Stjepkova 970-ka je jos malo brza od clockane 980-ke.
% su sranje i možeš ih prikazati kako tebi paše i s tim postocima se hvale ustvari oni koji nemaju neku prednost
15% od 60 fpsa je ništa , 15% od 144 fpsa je nešto.
Hm, pa nije "ništa" to kad je jedna R9 380X brža od GTX 970 ili ista a R9 390 miljama daleko. To baš i nije ništa. To je u najmanju ruku zabrinjavajuće. S obzirom na ono što čitam ako se igre budu pravile s upotrebom "Asynchronous Compute" šemom onda će i dalje uvjerljivo šamarat Nvidiju i to ispadne tako da AMD grafa iz nižeg ranga ima iste performanse kao Nvidia iz višeg.
Hm, pa nije "ništa" to kad je jedna R9 380X brža od GTX 970 ili ista a R9 390 miljama daleko. To baš i nije ništa. To je u najmanju ruku zabrinjavajuće. S obzirom na ono što čitam ako se igre budu pravile s upotrebom "Asynchronous Compute" šemom onda će i dalje uvjerljivo šamarat Nvidiju i to ispadne tako da AMD grafa iz nižeg ranga ima iste performanse kao AMD iz višeg.
Misliš ovo vrijedi u ovim novim dx12 "naslovima"? Quantum break koji je banana port? Hitman koji je rađen praktički za GCN arhitekturu? Nemoj se zalijetat. Lijepo je to što je AMD sa asinhronim računanjima zadao dobar udarac nvidiji, ali ipak je prerano za govoriti o "šamaranju" jer znamo koliko zeleni imaju para i šta te pare danas u svijetu znače. Kupiti se može sve, kupovalo se i kupovat će se. Nažalost, to bi bio možda najgori scenarij; da zeleni financijski potpomažu devove koji će izbjegavat korištenje async. compute mogućnosti... Ali je izgledni scenarij. Druga mogućnost je nadolazeći Pascal koji će prema svim nagađanjima izaći na tržište prije Polarisa, to u konačnici znači da će AMD-u pobjeći onaj kolačić tržišta kojeg bi dobio da izađe prije, ili bar u isto vrijeme kad i Pascal.
AMD ima async. compute i treba ga forsirat ako želi imati prevagu u nadolazećim dx12 naslovima. Međutim, problem je to što je teško opravdati prilagođavanje naslova taboru koji ima 25% tržišta. Mislim da bi AMD-u najbolji korak bilo da Polaris izađe na tržište prije Pascala i da ugrabi korisnike koji čekaju novu arhitekturu (između ostalih - i ja). No sve je ovo prerano za donositi zaključke. Meni je dosadilo čekati više pa nagađam...
....problem je to što je teško opravdati prilagođavanje naslova taboru koji ima 25% tržišta...
čak i manje, sad je taj udio u zadnjem kvartalu prošle godine pao na 21%, a prema predviđanjima za 1. kvartal 2016. pad amd udjela se nastavlja
http://wccftech.com/nvidia-amd-gpu-market-share-q4-2015/
ne treba tu mistificirati stvari - računica je jednostavna za one koji prave igre - ako hoćeš prodati igru u što više primjeraka i što više zaraditi, sasvim je normalno da je radiš prema arhitekturi koja je trenutno prevladavajuća na tržištu, a onom drugom kako bude
s druge strane bilo bi dobro da amd dobije poguranac i da mu poraste udio, a što se tiče primjerice mene osobno, sasvim mi je svejedno jel grafa amd i nvidia, ako zadovoljava moje potrebe
dapače, ako budu točne najave o 2,5 puta većoj efikasnosti novih amd grafa, što je meni bitnije zbog tišine i manjeg zagrijavanja nego li par posto fps-a amo-tamo, ovaj plus u dx12 bit će mi samo dodatni razlog za odabrati amd