Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 963.744
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ne vidiš u čemu je fora dok ne probaš. Fluidnost sučelja i miša već vrijedi brzine, a kamoli neke brze igre i ULMB/G-Sync/FreeSync opcije. Skroz druga priča je to.

Ali treba imati na umu da ponekad softver ne radi dobro na tome (npr. Microsoftov uglavnom, poput Lynca) pa očajno trza.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Ja bez problema vidim trazanje miša na mom 60Hz ekranu!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Gtx 9xx Club

Vidiš ga kad ga tražiš. Vidim ga i ja kad se fokusiram na to ali u svakodnevnom radu i upotrebi računala mi je to nezamjetno. Ja kad nešto radim ne gledam u kursor miša i kako on treperi nego radim nešto.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 9:57 (itomic009).
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Normalno da ti je.nezamjetno kad si naviknut. Kad.bi probao 144hz onda bi rekao da je razlika drasticna, ovako nemas s cime usporediti..

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Frend ima 22" i 2ms "tn", 60hz, kad kod njega gledam i usporedujem svoj jbte razlika je nebo i zemlja, iako njemu igre idu drasticno losije no odaziv je stravican i ukupni dojam je cak i meni da on ima drasticno vise fps-a, lol!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
Gtx 9xx Club

realno razlika u windowsima izmedju 60Hz i 144Hz je prakticki nezamjetna

ja nisam primjetio neke bitnije razlike u glatkoci misa ili premjestanju windowa okolo (kuci sam na 144Hz, na poslu na 60Hz) - puno veca razlika u svakodnevnom radu bi bila vidljiva prelaskom na 21:9 ili 1440p/4K panel

super je za imati sto se tice igara, ali trenutno je ne isplativo uzimati 144Hz - treba pricekati da tehnologija sazrije, tj da se odmakne od TN panela i ponudi po normalnoj cijeni od ispod 2000kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 12:44 (Fanu).
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
odjavljen

Razlika je ogromna. Ne možeš nikako reći da je nezamjetna. Fizikalno je nemoguće da je nezamjetna.

13 godina
Gtx 9xx Club

lol na ogromna

malo brze pomakni mis na 60Hz i na 144Hz i vidjet ces istu stvar (3-4 cursora odjednom)

a sto se tice glatkoce, nije sad da ces preciznije klikati po windowsima ili nesto lol - ista stvar u radu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Fanu kaže...

lol na ogromna

malo brze pomakni mis na 60Hz i na 144Hz i vidjet ces istu stvar (3-4 cursora odjednom)

a sto se tice glatkoce, nije sad da ces preciznije klikati po windowsima ili nesto lol - ista stvar u radu

Nije to baš tako: 120Hz + ULMB, nema nikakva 3-4 kursora, daleko, daleko glađe kretanje miša, glađe animacije sučelja (Win10 i Ubuntu). Ima li svrhe za desktop? Samo je luksuz jer je i 60Hz "prihvatljiv/dovoljno dobar", ali da je sad korisno osim ugode za oko, nije jer desktop nije pretjerano pokretan.

13 godina
Gtx 9xx Club

pa to i kazem, rijec je o luksuzu i trenutno se nikako ne isplati (omjer ulozeno i dobiveno) - naravno osim ako ti ozbiljno gejmanje nije prioritet i ne brinu te losije boje i kutevi gledanja (IPS i VA 144Hz 1-4ms ekvivalenti su i dalje preskupi da bi se uopce spominjali..)

uostalom mislio sam da raspravljamo o 144Hz, ne od 12Hz+Lightboost/ULMB koji je podrzan samo na nekolicini monitora (i to ugl u kombinaciji sa nvidia grafickom) - doduse bas probam (nemam nigdje tu opciju u OSDu monitora) to enejblat na mom monitoru danas da vidim hoce li biti kakve razlike koristeci ovaj guide:

http://www.blurbusters.com/zero-motion-blur/lightboost/

informacije na netu su toliko oprecne da ne znam trebaju li svi 3D vision monitori nativno podrzavati LB/ULBM ili ne..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 14:02 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Luksuz je za desktop, ali luksuz ne znači nužno "nepotrebno", to ovisi o tome što možeš.  Ja, primjerice, mogu platiti monitor koliko god hoću, ali trenutno na tržištu ne postoji monitor koji želim puno platiti. PG279Q i HB270 su uz X34 jedini IPS-ovi koji su brzi. Prva dva su 16:9, što je OK, ali Acer ima očajan QC, a ni Asus nije puno bolji jer oba koriste AUO panele koji su jednostavno niža klasa. Ostaje mi X34, 21:9 format koji mi je super, 100Hz je ipak bitno bolje od 60Hz, ali - nije nativno 100Hz panel, nego overclockani 60Hz, ne radi ULMB na njemu, što mi je draže od G-Synca i košta 1400€što je duplo od mog trenutnog primarnog ekrana Dell U3415W koji košta upola te cifre. Jednostavno nema šanse da platim cijenu 5K monitora za ekran koji je overclockani onaj od 700€. I to Aceru, dakle, imam i rizik da dobijem loš monitor.

Ne znam za guideove, stranice i sl. ja sve volim probati i probao sam: ULMB je zakon, 120 i 144Hz su zakon (razlika je nebitna, a ULMB radi do 120Hz). Nažalost, meni se sviđa i high-DPI (i daleko je korisniji za desktop), a kombinacija još ne postoji. Moj idući ekran je vjerojatno 5K/6K SST (5K više ne koristim jer su MST ekrani jednostavno problematični), poželjno 21:9 i to kad nam stigne DP 1.3. Napravi li netko 21:9 high-PPI ekran s velikom brzinom osvježavanja, prvi sam u redu.

12 godina
odjavljen
Fanu kaže...

lol na ogromna

Ma primjeti se na prvu odmah, bez obzira na brzinu pomicanja mišem. Glavni razlog mog oduševljenja 144hznim monitorom zapravo uopće nije gejmanje, već rad u OS-u ili bilo kojem programu, a gejmanje dođe kao šlag i užitak jer 90% vremena mi je rad u OS-u. Ako se fluidnost kretnji poveća za više od duplo, nužno će brže pomicanje mišem i klikanje na target bit preciznije ako si naviknut na više hz. Znam da je tako jer imam spojen sa strane 60hz monitor i prelazak na njega mišem mi je doista mučan.

Možda nije nužno da će netko naviknut na 60hz bit neprecizniji. Zapravo je stvar u navici: ako si naviknut na 144hz, prelazak na 60 je puno teži, obrnuto je obrnuto :) ... Mučnost 60hz sad mogu primjetit prvim pomakom miša i kad budem uzimao novi monitor, sigurno neće bit <100hz. Za 4K nemam nikakve želje jer su trenutno preskupi, a povrh toga su 60hz . Sljedeća moja investicija će vjerojatno bit prvo pascal a onda 1440p 144hz. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Jako je teško gledati u 60Hz nakon sat vremena 144Hz ekrana. Baš vidiš trzanje... Ali, navikneš se kasnije. Inače, 2x reza (4K za efektivni 1080 i 5K za 1440) itekako je korisna (i korisnija od 100Hz) za desktop (i sve drugo), ali nemamo hardver za to još do iduće generacije, a ni monitora previše na izbor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Jako je teško gledati u 60Hz nakon sat vremena 144Hz ekrana. Baš vidiš trzanje... Ali, navikneš se kasnije. Inače, 2x reza (4K za efektivni 1080 i 5K za 1440) itekako je korisna (i korisnija od 100Hz) za desktop (i sve drugo), ali nemamo hardver za to još do iduće generacije, a ni monitora previše na izbor.

4K je bomba što se tiče prostora i čistoće slike. No nekom je toliko prostora overkill, zapravo rekao bih - mnogima pa i meni... U najboljem slučaju mi je potreban još 1 max 2 prozora + main screen, stoga mi side monitor i ima neke koristi, a to je opet u možda 20% slučajeva... Otud i moj izbor 1440p i više hz. A i to, trenutni hw je nesposoban vrtit igre na više od 100fps-a. Da, moš uzet dvi 980ti i opet se cjenkat sa detaljima... al ono, bljak, mrzio bih se da dam 12k kn za grafe da bih se cjenkao sa detaljima na 4K u većini aaa naslova. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen

Nije to baš toliko loše; prvo, 4K se ispod >32" ne drži na nativnoj, nego skaliraš na 150-200%. Na 40" možeš nativnu, ali 40" je 40". :) 4K na 24-28" u praksi na 150-200% skaliranja, na 32" 150% ili možeš probati nativnu, ali... 5K na 200% na 27" :). Svrha je čistoća slike, oštrina, manje prostor koji je svrha na 40" (Philips npr.).

Performanse nisu dobre, ali nisu ni tako loše. Recimo, na 5K se možeš igrati na srednjim detaljima s jednom TitanX, na 4K također s TX/980Ti u Battlefieldu 4. Možeš na srednjim detaljima i Witchera 3. Diablo 3 bez problema na max, mnoge igre zapravo rade dosta dobro.

11 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Kad se vec spominju 144hz monitori i sve to,je li to isplativo za nekog ko igra puno COD?PC pod "Moj PC".

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Trebam pomoć iskusnijih gamera. Jeli GTX 950 (2gb) dovoljna za koliko-toliko fluidno igranje COD Bo3, pri rezoluciji monitora recimo 1280 X 768 ili je bolje ići na 960 odnosno 970? Procesor je i3 2120.

http://diyaudio.com.hr/

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Roko1 kaže...

Trebam pomoć iskusnijih gamera. Jeli GTX 950 (2gb) dovoljna za koliko-toliko fluidno igranje COD Bo3, pri rezoluciji monitora recimo 1280 X 768 ili je bolje ići na 960 odnosno 970? Procesor je i3 2120.

gtx970 i HD rezoluciju trpati u isti kos je smjesno, ma na sve tri...tu je najveca kocnica taj i3 ako se igra na maloj rezoluciji, jer veca reza rasterecuje cpu a opterecuje gpu!LP

13 godina
Tonči kaže...

Luksuz je za desktop, ali luksuz ne znači nužno "nepotrebno", to ovisi o tome što možeš.  Ja, primjerice, mogu platiti monitor koliko god hoću, ali trenutno na tržištu ne postoji monitor koji želim puno platiti. PG279Q i HB270 su uz X34 jedini IPS-ovi koji su brzi. Prva dva su 16:9, što je OK, ali Acer ima očajan QC, a ni Asus nije puno bolji jer oba koriste AUO panele koji su jednostavno niža klasa. Ostaje mi X34, 21:9 format koji mi je super, 100Hz je ipak bitno bolje od 60Hz, ali - nije nativno 100Hz panel, nego overclockani 60Hz, ne radi ULMB na njemu, što mi je draže od G-Synca i košta 1400€što je duplo od mog trenutnog primarnog ekrana Dell U3415W koji košta upola te cifre. Jednostavno nema šanse da platim cijenu 5K monitora za ekran koji je overclockani onaj od 700€. I to Aceru, dakle, imam i rizik da dobijem loš monitor.

Ne znam za guideove, stranice i sl. ja sve volim probati i probao sam: ULMB je zakon, 120 i 144Hz su zakon (razlika je nebitna, a ULMB radi do 120Hz). Nažalost, meni se sviđa i high-DPI (i daleko je korisniji za desktop), a kombinacija još ne postoji. Moj idući ekran je vjerojatno 5K/6K SST (5K više ne koristim jer su MST ekrani jednostavno problematični), poželjno 21:9 i to kad nam stigne DP 1.3. Napravi li netko 21:9 high-PPI ekran s velikom brzinom osvježavanja, prvi sam u redu.

nakon sat vremena muke sam uspio osposobiti LightBoost na svom monitoru

po meni se to ne isplati - drasticna razlika u brightnessu a ne primjetim razliku izmedju 120Hz+LightBoost i 144Hz

ghostinga i motion blura nemam na 144Hz..

14 godina
IvanDado kaže...

je li to isplativo za nekog ko igra puno COD?

Kako ne.

Roko1 kaže...

Mala rezolucija, možeš uzeti i najjeftiniji model R7 260X/GTX 750 Ti i igrati se na najvišim detaljima bez problema.

GTX 950 odnosno GTX 960 modeli su dobro ulaganje u budućnost, prelazak na neki polovni i5 za tvoj socket npr. i kupnju FHD ekrana.

GTX 970 nemoj ni gledati jer taj tvoj CPU je ogroman bn za tu karticu.

Ako imaš novaca, uzmeš si npr. i5 4460, neki H81 ploču za njega, RAM ako je DDR3 koristiš dalje, eventualno dokupiš još 4 GB pa imaš 8 GB recimo (min. za COD),

onda uzmeš GTX 950/GTX 960 model od Gigabytea, MSIa, kasnije ostaje samo pošteni FHD ekran.

Svoje ovo prodaš normalno.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2015 17:05 (Valentin17).
12 godina
Gtx 9xx Club

Jel se i ova broji pod 9xx club posto je isto Maxwell :)?

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Lewis kaže...

pa prvi Titan je Kepler ak se ne varam...a sad vidjeh da i na maxwellu pise samo titan bez x jgba onda nemozemo znati po slici..

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2015 17:33 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
Lewis kaže...

pa prvi Titan je Kepler ak se ne varam...a sad vidjeh da i na maxwellu pise samo titan bez x jgba onda nemozemo znati po slici..

Pise X samo je ukomponirano oko ventilatora tj. tu se vidi "X" :).
A i device manager tvrdi da je X, valjda on zna :D.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2015 18:05 (Lewis).
15 godina
neaktivan
Lewis kaže...

Ak je u OS onda da..?

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
11 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...

Kako ne.

Hmm mozda bi uzeo onda cim dobim nes para.Vidit cu.Hvala 

14 godina
Gtx 9xx Club

Sorry što upadam ovako u temu.

Kolegu s i7 4790K zanima koju 980-tku TI uzeti za njegov PC?

Konkretno - ponuda do 700 CHF.

Hvala unaprijed  

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
sudy_freak kaže...

Sorry što upadam ovako u temu.

Kolegu s i7 4790K zanima koju 980-tku TI uzeti za njegov PC?

Konkretno - ponuda do 700 CHF.

Hvala unaprijed  

http://www.guru3d.com/articles-pages/gigabyte-geforce-gtx-980-ti-extreme-gaming-waterforce-review,1.html

17 godina
Gtx 9xx Club

OT: imam Asus strix 970, stara oko dva mjeseca, kolko bi mogao dobit za nju, onak neko realno misljenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...

OT: imam Asus strix 970, stara oko dva mjeseca, kolko bi mogao dobit za nju, onak neko realno misljenje?

2500-2900kn

prilikom registracije na http://www.myprotein.com upišite referal code MP24804619..bodove za popust dobijemo i vi i ja..
15 godina
protjeran
Rasho kaže...
zvonac kaže...

2500-2900kn

2900? Pa nova je 2840kn u Uziju za clanove foruma. 2500kn je max za polovnu sa garancijom..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice