Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 963.849
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Gtx 9xx Club
volegradele kaže...
Fanu kaže...

s kojim programom najbolje limitirati FPS globalno - znaci da mi u svim igrama ne prelazi 144FPS?

koje to igre igraš da ti prelazi 144fps??

dirt rally, ut4, bf4, path of exile

Tonči kaže...
Fanu kaže...

s kojim programom najbolje limitirati FPS globalno - znaci da mi u svim igrama ne prelazi 144FPS?

G-Syncom to riješiš. Svako drugo lockanje FPS-a uvodi lag.

monitor nema gsync - a i da ga ima, nemam potrebe za njim jer screen tearinga nemam 

uostalom gsync sam po sebi uvodi lag

kako lockanje FPSa uvodi lag? 

mislio sam ga lockati na 144FPSa jer u menijima igara imam 500+FPS pa dolazi do coil whinea

16 godina
odjavljen
16 godina
Tonči kaže...
Fanu kaže...

G-Syncom to riješiš. Svako drugo lockanje FPS-a uvodi lag.

RivaTuner ne unosi nikakav input lag zato sam ga i preporučio.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Stigla Asus GTX970 Strix. Za sada nisam primjetio da ima coil whine, ali moram reci da nije bas najtisa... moram se malo poigrati s afterburnerom...

HAKOSUKA
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Ne kužim gdje vi to imate kompove,u gluhoj komori kad čujete buku iz zatvorenog kučišta,pogotovo na Strix modelu koji imaju 0dB fan!?

Kad igram BF3 može zujat ko helikopter od pucnjave i bombi ništa ne čujem ionako,a kad imam sluše da ne govorim!!

AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Danas mi se prvi put pocelo dogadati da mi se grafa downclocka na 540 MHz (memorija radi na stabilnom clocku). Igrao sam Tomb Raider 2013 i radilo je sve dobro kada sam usao. U jednom trenutku sam pogledao clock i skuzio da je manji. Morao sam restartati racunalo da mi se clock vrati. Inace, grafa je clockana na 1501/7806 MHz sa blagim +15 mV dignutim naponom te maksimalnim power limitom. Tako mi radi vec preko mjesec dana i ovo je prvi puta da sam naletio na ovaj problem.

Takoder, jucer se slicna stvar dogadala sa frendovom GTX 750 Ti. Dok smo ju malo clockali, core se nikako nije htio boostati iznad 405 MHz. Nisam siguran je li to nekako povezano sa zadnjim nVidijim driverima ili mozda Afterburnerom.

Usto, sve igre igram sa Max performance modeom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Sad ćeš dobit ban s foruma zato što si rekao nešto protiv Nvide ili Nvidia drivera. To je treška hereza. Možeš reć da su AMD driveri smeće jer je to mantra koja se vrti ali za Nvidiju ne smiješ. Sad si gotov .

12 godina
itomic009 kaže...

Sad ćeš dobit ban s foruma zato što si rekao nešto protiv Nvide ili Nvidia drivera. To je treška hereza. Možeš reć da su AMD driveri smeće jer je to mantra koja se vrti ali za Nvidiju ne smiješ. Sad si gotov .

Problem je u njemu i njegovom OC a ne do NV grafe ili drivera...tako da , nece dobit ban :D

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Tko priča protiv Nvidije? Da ga vidim? 

Moj PC  
7 0 hvala 3
17 godina
Gtx 9xx Club

Nv driveri su teska banana a od amd su sve bolji i bolji u zadnje vrijeme hahahahaha :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2015 21:43 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Tonči kaže...

Tko priča protiv Nvidije? Da ga vidim? 

Samo lagano, čovjek je možda pospan i ustvari ne zna što priča.

4mal kaže...

Judo plesachu jesi siguran da je pospan jer on je amd fan boy ;-)

Odmah ban za njega onda.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2015 21:47 (Valentin17).
17 godina
Gtx 9xx Club

Judo plesachu jesi siguran da je pospan jer on je amd fan boy ;-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2015 21:45 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Odlucio sam uzeti Asus Strix gtx 970 dc2oc najvjerojatnije. E sad, graficka treba 8 pinski konektor za napajanje, a moje napajanje ima dva 6 pinska (samo 6 pin, nemam 6+2), pa trazim dobru dusu s adapterom 2x6 pin na 1x8 pin viska koji bi prodao, ili ako znate gdje se moze naci ili dati napraviti? Po mogucnosti Zg.

0 0 hvala 0
13 godina
filips989 kaže...
Odlucio sam uzeti Asus Strix gtx 970 dc2oc najvjerojatnije. E sad, graficka treba 8 pinski konektor za napajanje, a moje napajanje ima dva 6 pinska (samo 6 pin, nemam 6+2), pa trazim dobru dusu s adapterom 2x6 pin na 1x8 pin viska koji bi prodao, ili ako znate gdje se moze naci ili dati napraviti? Po mogucnosti Zg.

koje ti je napajanje? ako nema 8 pinski konektor onda ti vjerojatno nece biti dovoljno za gtx970..

btw te konektore mozes kupiti za par kuna u bilo kojem specijaliziranom ducanu informaticke opreme (links, elektronic centar, adm, chipoteka ...)

14 godina

GTX 970 nije baš neki žestoki potrošač tako da ne mora značit da mu je slabo napajanje ako nema 6+2 pin konektor, mada je čudno jer ga ima svako normalno napajanje jače od 400W.

14 godina
filips989 kaže...

U velikoj većini slučajeva, ako ne i u svakom, dobiješ adapter za napajanje s grafom. Zasad sam sa svakom dobio 2x4pin -> 6pin ili 6pin->8pin adapter.

14 godina
neaktivan
buljo781 kaže...
filips989 kaže...

U velikoj većini slučajeva, ako ne i u svakom, dobiješ adapter za napajanje s grafom. Zasad sam sa svakom dobio 2x4pin -> 6pin ili 6pin->8pin adapter.

ja sam prije koji dan uzeo navedenu grafu. ne dobije se nikakav adapter...

HAKOSUKA
14 godina
Fanu kaže...
filips989 kaže...

koje ti je napajanje? ako nema 8 pinski konektor onda ti vjerojatno nece biti dovoljno za gtx970..

btw te konektore mozes kupiti za par kuna u bilo kojem specijaliziranom ducanu informaticke opreme (links, elektronic centar, adm, chipoteka ...)

Znači može napajat grafiku sa 2 x 6 pin a ne može 1 x 8 pin??

Koja je to logika?'

Nađi,kupi adapter i bez problema može gurat!!

AUDIOFIL
13 godina
neaktivan

Imam Chieftec GPS-550AB-A 500W napajanje. Noviji model, GPS-550A8 ima 6+2 konektore, ali ovaj moj ima samo 2 komada 6-ice, vjerojatno godina proizvodnje.
Problem je taj što nigdje ne mogu naći adapter za 2x6 pin na 8 pin. Pitao sam u čipoteci, rekli su da imaju ovo:

http://www.chipoteka.hr/artikl/68821/kabel-pc-mrez-2x525-na-8pin-pci-e-82397

ali to nisu 2 6 pinska. Ne znam jel ovo ista stvar, tj. dal je ekvivalent normalnom 8 pin na 8 pin napajanju?

Nemam pojma, razmišljam čak uzeti onda i napajanje neko, da sam siguran i miran, samo ne znam šta. Neka preporuka za nekih 400tinjak kn u Uzihshop-u ili Protisu bi mi trebala, ako je moguće. Ako ne, može i drugi dućani.

Jel bi ovo bilo OK?
https://www.uzishop.hr/napajanja/522-corsair-430w-corsair-cx430-v2.html

Ostatak konfiguracije osim ove grafičke je:
ASROCK B85 Pro4

Intel Core i5 4460

8GB Ram

1 HDD Seagate 1TB

1 optika

kućište je Zalman Z9 Plus

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 14:57 (filips989).
13 godina
volegradele kaže...
Fanu kaže...
filips989 kaže...

Znači može napajat grafiku sa 2 x 6 pin a ne može 1 x 8 pin??

Koja je to logika?'

Nađi,kupi adapter i bez problema može gurat!!

logika je ta da vecina danasnjih napajanja dolazi sa 8pin konektorom

ako ga nema, znaci da napajanje nije namjenjeno pogonjenju ozbiljnijih grafickih kartica

btw moja 970 se spaja 8+6pin..

13 godina
filips989 kaže...

Imam Chieftec GPS-550AB-A 500W napajanje. Noviji model, GPS-550A8 ima 6+2 konektore, ali ovaj moj ima samo 2 komada 6-ice, vjerojatno godina proizvodnje.
Problem je taj što nigdje ne mogu naći adapter za 2x6 pin na 8 pin. Pitao sam u čipoteci, rekli su da imaju ovo:

http://www.chipoteka.hr/artikl/68821/kabel-pc-mrez-2x525-na-8pin-pci-e-82397

ali to nisu 2 6 pinska. Ne znam jel ovo ista stvar, tj. dal je ekvivalent normalnom 8 pin na 8 pin napajanju?

Nemam pojma, razmišljam čak uzeti onda i napajanje neko, da sam siguran i miran, samo ne znam šta. Neka preporuka za nekih 400tinjak kn u Uzihshop-u ili Protisu bi mi trebala, ako je moguće. Ako ne, može i drugi dućani.

2 6 pinska prikljucka koja sad imas mozes slobodno zanemariti (njih mozes direktno pristekati na graficku/maticnu i nista drugo) - kupi taj adapter iz chipoteke, odgovarati ce ti (pod uvjetom da imas slobodan molex na kojeg ces ga moci pristekati)

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ništa, riskirat ću još parsto kuna, pa uzeti grafičku i napajanje na rate. Ovaj Chieftec sam ionako uzeo rabljen i ne da mi vrag mira, bojim se da ne počne umirati uskoro jer ne znam ni koliko je točno star i koliko je korište, kod mene je godinu i sitno dana.

Uglavnom, zadnje što sam vidio u Uzi-u je ovo:

https://www.uzishop.hr/napajanja/2857-fsp-fortron-hyper-600.html

Pa sad molim preporuku, čitavu konfiguraciju i kućište sam naveo malo više gore u postu. Računam da je svakako dovoljno, nadam se samo da je taj PSU dobar. Ako imate kakvu bolju opciju za nešto manje novaca, svakako navedite, ali nek bude onda Uzi shop, ako nema ništa samo me zanima dal je ovo ok.

Hvala još jednom na preporukama grafičke i za ovo napajanje!

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 17:53 (filips989).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

U kuci mi je trenutno vrucih 28°c

svoju Msi Gtx970 drzim na konstantnih 1570mhz tokom igranja(+180 offset/ram na 300), dalje nisam ni probao!

zatvoreno kuciste(igrao GtaV)!

neznam dali sam ikad bio ovako zadovoljan nekom karticom!ubijalp

mali update, grafa radi zakucana na 1600mhz

dignuo sam samo p limit na 110%!

jel ima nesto gore od gta V? witcher3?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 21:33 (Stjepanj).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Novi COD.

14 godina
XXX kaže...
Stjepanj kaže...

Novi COD.

Istina, pošteno prokuri komponente

14 godina
vrinho kaže...
XXX kaže...
Stjepanj kaže...

Novi COD.

Istina, pošteno prokuri komponente

Uff,50GB +

AUDIOFIL
14 godina
volegradele kaže...

Uff,50GB +

Ak ima toliku želju pržiti grafu nije problem.

A i da se naći od 30 GB. Corepack, Blackbox

14 godina
Gtx 9xx Club

A šta ću,idem spržit grafu malo!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club
hardware refresh :D
Moj PC  
24 0 hvala 2
13 godina
Rasho kaže...
hardware refresh :D

lel imas brutalne komponente

OT, Das Keyboard 4 Ultimate Soft Clicky jel ti nedostaje backlight? 

i pocetna cijena tim tipkovnicama je puno veca nego drugima a nemaju jednak broj featura - da li se tu placa "samo" njemacki inzinjering?

ja sam narucio corsair strafe rgb sa cherry mx red - s obzirom da sam trenutno na membranskoj tipkovnici, ocekujem veliki odmak

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice