Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 963.957
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Gtx 9xx Club

AMD se busa u prsa kako imaju 2-3 frejma vise u nekakvom dx12 benchmarku,dodje jedan od najacih ako ne i najaci naslov godine i gtx 970 potegne i po 30 fps vise od amd 390.....jos jedan dokaz koliko su amd dx11 driveri jednostavno uzas.ALI smislit ce AMD sto se mozes spustit od vizualnih postavki pa ce to omogucit svojim korisnicima kroz drivere za OPTIMIZACIJU.

Moj PC  
0 11 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Fallout engine tj igra se radi od 2009 godina na skyrim-ovom sada za Fallout4 modificiranom enginu, nevelim da je doticni los( iako neizgleda bog zna kako dobro), no koliko znam u skyrimu tih probleama nema, pogotovo sto lik veli da gpu usage na 390-tki pada na ultri! i k tome na i7 4790@4,6ghz( znamo da je skyrim jako cpu ovisan) sto nema apsolutno nikakvog smisla! dakle kako engine koji je nadoraden + igra koja ima daleko vise poligona i textura moze stvarati probleme i7 4790k+390, kakti nekakav dx11/12 fail, dajte molim vas, engine je sranje za eto skoro pa i 2016godinu  i amen, to sto se oni nisu potrudili pa im je sad tamo nekakav dx krivac!lp

MEGATAMA koji dio ti nije jasan?

F4 po meni nije nikakav naslov godine, barem ne meni...igra nije nis bolja od skyrima kad stigne njegov status u svemu onda cu reci drugacije..

a i gtx970 je brza kartica od 390 pa me niti ne cudi ovaj rezultat..

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 11:17 (Stjepanj).
Moj PC  
5 1 hvala 1
13 godina
Re: Gtx 9xx Club
MEGATAMA kaže...

AMD se busa u prsa kako imaju 2-3 frejma vise u nekakvom dx12 benchmarku,dodje jedan od najacih ako ne i najaci naslov godine i gtx 970 potegne i po 30 fps vise od amd 390.....jos jedan dokaz koliko su amd dx11 driveri jednostavno uzas.ALI smislit ce AMD sto se mozes spustit od vizualnih postavki pa ce to omogucit svojim korisnicima kroz drivere za OPTIMIZACIJU.

rijec je o gameworks igri, tj u prijevodu "optimiziranoj" za nvidia grafulje

sto je najjace, unatoc tome igra zasad ne podrzava SLI

a god rays opcija unutar igre, unistava performanse za 30~% (cak i na nvidia grafickama), dok je razlika u kvaliteti minimalna

http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/fallout-4/fallout-4-god-rays-quality-interactive-comparison-001-ultra-vs-low.html

sve samo da se AMD zajebe i koristi sto vise teselacije 

"If Godrays are turned on, even "low," they are using the volumetric lighting meshes (Gameworks). GamersNexus had them set to Ultra, which is x64 tessellation (if "GR Grid = 64" means what I think it means) at half-res, down-sampled."

13 godina
MEGATAMA kaže...

Ovo me nasmija, igra koja je radjena u engine za konzole najjaci naslov godine (zaboravio si jedno slovo J)

Pored Witchera, GTA, MGS, POE ovo nema sta da trazi na PC realno, ovo je igra za konzole. Samo pogledaj na sta lici UI ili kolika su oruzja u igri to je smijesno, pa jebeni pistolj zauzme trecinu ekrana 

Ja volim Fallout fransizu ali ovo je previse konzolaski za mene, da ne pricam o npc koji se non stop bugaju, zapnu za "vazduh" i trce u mjestu. Fala dovidjenja.

P.S. ne kontam sto se toliko non stop spominje Skyrim engine u ovoj Fallout prici na sve strane, jel oni to pokusavaju malo stare slave sa Skyrima da prevuku u ovu igru? 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 11:28 (chaselol).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Nisam provjeravao, nije ovo valjda Skyrimov engine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nisam provjeravao, nije ovo valjda Skyrimov engine?

naravno, "creatio engine" na kojem je raden mislim i oblivion, samo jos doraden! i nije 

ko skyrim

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 12:53 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

To objašnjava performanse. Ako nisu drastično nešto mijenjali, to je engine dizajniran oko DX9. Nije ni čudo da ima problema.

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Stijepanje 390 je po hardveru i TF jaca grafa od 970 koji dio ti nije jasan?

Fallout 4 je dx11 naslov,gdje na dx9 imate vizualne featurse koje sadrzava engine ove igre?Malo logike.....

Benchmark od DFa sadrzi cinjenice a ovo vase su fantazije,puste zelje i naposljetku trolanja.Unistili ste GPU teme na BUGu kompletno zadnjih mjeseci.

Prije mi je bilo drago doc ovdje sad se logam mozda koji put tjedno.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...

Stijepanje 390 je po hardveru i TF jaca grafa od 970 koji dio ti nije jasan?

Fallout 4 je dx11 naslov,gdje na dx9 imate vizualne featurse koje sadrzava engine ove igre?Malo logike.....

Benchmark od DFa sadrzi cinjenice a ovo vase su fantazije,puste zelje i naposljetku trolanja.Unistili ste GPU teme na BUGu kompletno zadnjih mjeseci.

Prije mi je bilo drago doc ovdje sad se logam mozda koji put tjedno.....

For all practical purposes, sve što možeš vizualno napraviti na DX11 engineu, možeš i na DX9. Mislim da je to još jedna od stvari koje ljudi ne razumiju. Problemi s performansama (dropovi) su zapravo indikator da je engine samo ugurao D3D11 čisto da se nađe, ali je interno dizajniran na D3D9, vjerojatno su samo dodali eventualno koji noviji shader... igra se muči kod puno dinamike, kod većih scena, kod teškog contenta (velike teksture, kompleksni shaderi), čak po defaultu nemaju sjene gdje bi mogli, nemaju hrpu post-processing efekata. Baš ću probati nekim alatom trejsati da vidim kako radi neke stvari, efekte, jer mi se čini da je ovo engine još stariji od Skyrima.

17 godina
Gtx 9xx Club

Ma još jedna stvar, čini mi se da ju je Stjepanj rekao gore ali i onaj lik u videu.

r9 390 je teže natjerati na visoko gpu usage nego gtx 970 baš zbog toga što je hardverski r9 390 jača kartica.

Megatama vidiš i sam da na 1440p razlike gotovo da i nema bez obzira što je to Gameworks naslov, dakle na 1440p je grafa sigurno na puno višem gpu usageu i to je to..

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Bas gledam i na 1440p ima razlike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ne treba otvarati debatu oko tog. Kao sto su ekipa iz Tek Syndicatea rekli, GameWorks naslovi se ne trebaju koristiti za benchmark, ako ne ništa barem ne iz principa. Ako cemo se oko toga kacit kako to da GTX ne šije Radeon u drugim naslovima ? Nije problem ni u 970 ni 390 - problem je u takom pristupu proizvodnji igara. Nekad je to bilo "cuda" voda u Just Cause 2 ako hoces upalis. Sad je vec sabotiranje cijele igre u marketinške svrhe. A GTX vlasnici se zadovoljavaju sa cinjenicom da je u tim naslovima GTX brzi, e pa tako supportajte ih i za par godina ce te za bolju karticu placati po 5 milja kuna. Prije si mogao kupit vrh Radeon karticu za 2000kn sada za jednaku karticu s obzirom na vrijeme i performanse moraš dat puno više, a to ce samo tako i rast ako se nastavi taj "elitizam"

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 16:51 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Barem što se procesora tiče osamjezgreni FX za soma kuna ovo fino gura 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Jos malo da pohvalimo Fallout, SLI ne radi 

Megatama i njegovi izbori igre godine 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

sto je najgore na nvidiji cete igru brze preci, jer ide bolje! lol!

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/fallout-4/162947.aspx?page=38&jumpto=4838872&sort=asc&view=flat

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Tuga i jad jbte sto vise fps imas igra je brza

EDIT: Preduhitri me Stjepanj 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 18:18 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

zato treba to lockat na 25fps-a, da im igra ima barem 200h igranja, ako joj otkljucas fps i igras na 980ti predes je za 20h,

no dobro dosta smo offtopic ne, hebe mi se za f4!

gtx970 rulz!

Moj PC  
0 1 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...
gtx970 rulz!

Nvidia rulz!!!

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
neaktivan
XXX kaže...

Barem što se procesora tiče osamjezgreni FX za soma kuna ovo fino gura 

Pa jel moguce da fx 8150 stvarno ima 10 fps-a manje od 8350 wtf?Moram to overclockat..

battlelog:Kickass_HR youtube: https://www.youtube.com/channel/UCs0pKMm-lVrUCP0eiQgAb4A myanimelist:http://myanimelist.net/profile/waddapppp
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Pa vidiš da je 4.4 neki sweet spot.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

http://www.custompcreview.com/news/gigabyte-updates-entire-gtx-900-series-lineup-introduces-new-xtreme-gaming-series/26842/

GIGABYTE Updates Entire GTX 900 Series Lineup, Introduces New Xtreme Gaming Series

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Fanu kaže...

http://www.custompcreview.com/news/gigabyte-updates-entire-gtx-900-series-lineup-introduces-new-xtreme-gaming-series/26842/

GIGABYTE Updates Entire GTX 900 Series Lineup, Introduces New Xtreme Gaming Series

ovo mi baš dobro izgleda. Sad želim jednu :D

10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo da i ja kazem rijec dvije :)

jucer sam igrao cod black ops i battlefield 3 na ultra u full hd i max temp graficke je bila 55 stupnjeva, a gpu usage nije prolazio preko 70-tak posto... Jos se ne razumijem u to toliko, ali mislim da su rezultati odlicni :)

grafa je gigabyte g1 gtx 970 gaming, a mjereno je msi afterburnerom

0 0 hvala 0
14 godina

Šta si upalio Vsync pa ti je GPU usage na 70% ili ?

10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

da, nema jos ni tjedan dana pa ju jos stedim ;)

za vix cu si stavit nesto puno zahtjevnije pa cu onda vidjet rezultate nakon cca sat vremena igre...

0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Nemas je kaj stedit jer je mrsina od grafe ! Samo ocaj i rokaj do iznemoglosti za stoje i napravljena ;-)

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

jel se isplati davati 700kn nadoplate za gtx980? kaj mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

LOLNO

14 godina

Ma brate samo daj. Pa najbolje sad da netko tu s foruma ima veći skor od tebe u Heavenu !!! Bedastoće, 700kn je kurac spram toga da ih ubiješ u Heavenu !!

13 godina
Stjepanj kaže...

ili jednostavno OCas 970 i dobis performanse 980

za usparanih 700kn pocastis nas sa cugom ^^

btw meni javili danas iz ADMa da su mi zamjenili G1 970 za novu, bas me zanima hoce li i dalje biti problema..

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 14:47 (Fanu).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice