Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 963.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
Izgleda da sam na cijelom overclock.netu dobio naj primjerak gtx970 :) a tamo ih ima poprilican broj! Bas sam "baksuz"!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...

MSI ti je najjaca kartica po pitanju tišine i temperature

g1 je isla na 72-74 u full opterecenju meni ne treba furmark jer su mi grafe uvijek na maks ali u svakoj igri.. fenomenalan filing :)

Svejedno ih furmark dosta vise zagrije bez obzira sta su u igrama na 100%

Da, meni je za vrijeme igranja reciom Unitya ili Arkham Knighta temperatura manja cca 10 stupnjeva te se kreće od 57-62

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 10:02 (doktor1).
13 godina
protjeran
Meni je 58 u igrama, nevjerovatno!
14 godina
Gtx 9xx Club

A sad su opet dobre GTX 970? Sta nije bilo pred par strana da je 280x puno bolja u svakom smislu jer na njoj nema trzanja i bolje su boje? :p

Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

g1 je isla na 72-74 u full opterecenju meni ne treba furmark jer su mi grafe uvijek na maks ali u svakoj igri.. fenomenalan filing :)

ovo mi nije jasno, a još bi razumio da frend ima neko full prozračeno kućište

ali ima nekog prastarog anteca s po jednim ventom nazad i gore, dok prednji uopće ne radi

jest da sam mu sredio kablovinje, ali bez prednjeg venta nema skoro nikakav airflow, samo izbacivanje vrućeg zraka odozada

i giga 970 g1 gaming ne prelazi 65 stupnjeva niti nakon sati i sati u witcheru ili bilo kojoj drugoj igri, a tebi skoro pa 10 stupnjeva više

ne kužim

Računaj da je to bilo sa NZXT S340 kucistem gdje mi nije bila baš idealna ventilaciju u kucistu te ono šugavo staklo koje dodatne zagrijava sve..

Također pri full loadu sam stavio da se ventovi jedva okrecu no to je bila moja odluka jer sam u to vrijeme htio mocan i tih stroj što je i bio dok nisam nabavio nešto što nije tiho :)

Takođe računajte na to da je meni gtxica bila uvijek zakucana na 99% dakle bez gpu usage dropova itd..dakle to je Vama ko da stalno vrite furmark

12 godina
toxic kaže...

i giga 970 g1 gaming ne prelazi 65 stupnjeva niti nakon sati i sati u witcheru ili bilo kojoj drugoj igri, a tebi skoro pa 10 stupnjeva više

ne kužim

Računaj da je to bilo sa NZXT S340 kucistem gdje mi nije bila baš idealna ventilaciju u kucistu te ono šugavo staklo koje dodatne zagrijava sve..

Također pri full loadu sam stavio da se ventovi jedva okrecu no to je bila moja odluka jer sam u to vrijeme htio mocan i tih stroj što je i bio dok nisam nabavio nešto što nije tiho :)

Takođe računajte na to da je meni gtxica bila uvijek zakucana na 99% dakle bez gpu usage dropova itd..dakle to je Vama ko da stalno vrite furmark

ma opet, još da sam je spojio kod sebe u fractala s 4 venta, ali kod njega je airflow nikakav

grafa mu je također zakucana na maks i opet ne prelazi 65 stupnjeva

furmark nismo vrtili, no mislim da ćemo danas ili sutra baš i to probati, a zanima me i brzina vrtnje ventova što nisam pratio jer se ionako nisu čuli

17 godina
Gtx 9xx Club

Rokni grafu na 100% i vrti sat vremena tako i javi rezultat..

Možda je moja kartica jednostavno defult radila na nešto višim tempereturama ali velim bila je skroz necujna ..

sa modanim biosom sam je uspio nagurati i do 80 stupnjeva

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
toxic kaže...
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

Zakucana 99% u svim igrama bez dropova? Molim te prosvijetli me kako da to sa svojom postignem 

10 godina
Magibagi kaže...
toxic kaže...
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

Zakucana 99% u svim igrama bez dropova? Molim te prosvijetli me kako da to sa svojom postignem 

ma nitkom nije non stop zakucana tak da se s tim ne opterečuješ, osim toga nekužim zašto je uopće i bitno to, jebote kad vas čitam imam osjećaj da vi uopće ne uživate u svojim kantam nego samo gledate jel ti radi na 99% etc. Koliko vidim svi imate zvijeri od kompova, ljudi igrajte jebo ostalo ....

p.s. ja sam samo testirao kad sam kupio i imao problema sa freezanjem, kad sam to rješio, nisam više palio ništa za mjerenje nego samo uživam u svemu, a to jel mi radi 60fps ili 58 je meni nebitno 

lp

15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

100% opterecenje u razlicitim softwareima moze znacit drasticno razlicite temperature i potrosnju, kao i kod cpu-a.

I u samom furmarku je ogromna razlika u zagrijavanju zavisno o postavkama (veci AA, manje zagrijavanje!).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Taraba kaže...
Magibagi kaže...
toxic kaže...
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

ma nitkom nije non stop zakucana tak da se s tim ne opterečuješ, osim toga nekužim zašto je uopće i bitno to, jebote kad vas čitam imam osjećaj da vi uopće ne uživate u svojim kantam nego samo gledate jel ti radi na 99% etc. Koliko vidim svi imate zvijeri od kompova, ljudi igrajte jebo ostalo ....

p.s. ja sam samo testirao kad sam kupio i imao problema sa freezanjem, kad sam to rješio, nisam više palio ništa za mjerenje nego samo uživam u svemu, a to jel mi radi 60fps ili 58 je meni nebitno 

lp

Ja ti garantiram da je kod mene grafa stalno na 100%, a to je zbog rezolucije i grafa je BN.. dakle isto mi je igrao igru ili pokrenuo furmark.

Samo što ponekad znam alt-tabac pa ona smanji taktove u desktopu i to je to.

Što se tiće igranja da imaš pravo skoro pa ne igram uopće

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 12:58 (toxic).
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Moram se slozit sa Toxicom, meni je isto grafa stalno na 99% usagea. Pretpostavljam da je to zato jer imam i7. Imao sam jedino oscilacije u Batman Arkham Knightu, doduse, ta je igra je problem sam po sebi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nije nikome stalno na 99%, to je sigurno, jer je to nemoguće. :)

17 godina
Tonči kaže...

Hoces da ti snimim video? Samo ga ti moras uploadati jer ja imam 1mbit upload..

ne znam kaj da ti velim meni nije 99% već 100% jer nvidia ima 99% maks gpu usage amd 100%

Moguce je da padne na stotinku ako se desi neki micro lag i slicno.. ali to je sasvim nebitno..

jer uopce nemam one oscilacije da je grafa malo na 90% pa malo na 80 pa na 99% već je 99% stalno a ako padne velim dogodi se na kratko i vrati se opet na 99%

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 13:29 (toxic).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Zasto bi bilo nemoguce? Kad je igra izrazito gpu bound, normalno je da je gpu usage 99/100%. Ali problem koji objasnjavam toxicu je to sta 100% usage-a u razlicitim programima moze davat totalno drukciju potrosnju i zagrijavanje.

Evo cpu stress testovi npr., u aida-i je 50C a u prime-u 85C, a u oba slucaja usage 100%. Isto je i sa gpu-ovima.

17 godina
ansha kaže...
Tonči kaže...

Zasto bi bilo nemoguce? Kad je igra izrazito gpu bound, normalno je da je gpu usage 99/100%. Ali problem koji objasnjavam toxicu je to sta 100% usage-a u razlicitim programima moze davat totalno drukciju potrosnju i zagrijavanje.

Evo cpu stress testovi npr., u aida-i je 50C a u prime-u 85C, a u oba slucaja usage 100%. Isto je i sa gpu-ovima.

Pa to sam ja pitao u nekoj temi već ali mi nitko nije odgovorio.

Koja je razlika i zašto je razlika kada je u furmarku 100% i ako je u igri 100%?

10 godina
Gtx 9xx Club

evo kako Gigabyte pomaže u slaganju svojih grafulja u case

fora je za one koji si ovo mogu priuštiti, a oni koji ne mogu ( kao ja ) nek uživaju u gledanju ...

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
toxic kaže...

Pa to sam ja pitao u nekoj temi već ali mi nitko nije odgovorio.

Koja je razlika i zašto je razlika kada je u furmarku 100% i ako je u igri 100%?

Potrosnja je takodjer dosta veca u furmarku ako power limit dozvoljava. Naprosto su razlicite vrste opterecenja iako je prijavljeni gpu usage jednak.

12 godina
Gtx 9xx Club

evo neko objašnjenje koje sam gledao kad sam tražio zašto mi na occt gpu testu dere visoka temperatura, a occt gpu nije ništa manje opak od furmarka, jednako kao što je čak i prime blaži prema cpu u odnosu na occt linpack test koji inače osobno koristim za test temperature

Unlike a CPU, a GPU is not designed to be 100% utilized. The thing to keep in mind is that a game that shows 100% utilization is not the same as a math problem that actually fits into the couple k of L2 cache in each shader, most of that 100% utilization in games is spent waiting for data to show up.
That's what makes Furmark so nasty, the cores aren't waiting for data, they're all doing something.

It's much like how Linpack/IBT gives higher temps than Prime does, Linpack is designed to minimize wait states.

In any case, it is very much not FUD, nor is it entirely heat related, except in that a saturated mosfet or trace generates far more heat than that same mosfet 00.5% less loaded. We're talking a difference along the lines of the mosfet keeping 5w and the mosfet keeping 25w here. Very large.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Otprilike tako: opterećenje koje je prikazano nema puno veze s preciznim brojkama 99 i 100, dapače. Grafička kartica ima nekoliko različitih komponenti koje mogu biti različito opterećene i to se različito manifestira u prikazanom opterećenju. Jednostavno prikazano, ako imamo ovako posloženo:

Komponenta 1 [----------------------|] 100%

Komponenta 2 [-----------------|-----] 80%

Komponenta 3 [-----|-----------------] 25%

Komponenta 4 [--------|--------------] 30%

GPU će prikazivati da je opterećen 100%. 

14 godina
Taraba kaže...

evo kako Gigabyte pomaže u slaganju svojih grafulja u case

fora je za one koji si ovo mogu priuštiti, a oni koji ne mogu ( kao ja ) nek uživaju u gledanju ...

lp

Kao i što je sam JayzTwoCents kaže vrlo je mala grupa onih kojima je zanimljiv ovaj komplet!!3-way SLI nije baš popularan,skaliranje je puno gore od 2-way,cijevi su nenormalno duge,nakaradno izgleda  i košta skuplje od custom WC-a!!Jedan može bit zanimljiva ali sve tri sa onim držačem na krovu kučišta,bljak!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Danas sam se poigrao do krajnjih granica s svojom novom MSi Gtx 970 Gaming Oc, i ovo je maximala sto ide s stock biosom

na bolesnih 1647mhz!

firestrike@1634mhz firestrike@1634mhz

Unigine+Heaven@1647mhz Unigine+Heaven@1647mhz

Unigine+Valey@1647mhz Unigine+Valey@1647mhz

Kartica je bolesna, ovako se nisam igrao oc-a od doba 7950/7970

500+mhz vise od referentne 970

lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2015 22:10 (Stjepanj).
Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Znaj da sam prvi u redu kad budes prodavao karticu ;)

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Polako tek je 3 dana kod mene..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
drakula789 kaže...

Znaj da sam prvi u redu kad budes prodavao karticu ;)

Poznavajući kolegu, gledajući rezultate koje postiže, gledajući riječi (golden one, bolesna) kojima opisuje tu karticu,

ovo ne može biti jeftino ni da hoćeš, a tako i tako tebi ne treba takva kartica, ne možeš ti to iskoristiti kako treba.

ps. ako si se samo šalio u svom postu, onda zanemari moj.

ps. 2 kolega laganoo planira ("polaže temelje") prodaju i hvali karticu u svakoj temi, znači ....

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 18:04 (Valentin17).
15 godina
Stjepanj kaže...

Danas sam se poigrao do krajnjih granica s svojom novom MSi Gtx 970 Gaming Oc, i ovo je maximala sto ide s stock biosom

na bolesnih 1647mhz!

ASIC i voltaža?

btw. sta nebi trebalo tu na slici pisati 1647mhz (ili mozda grijesim)? Taman da si rekao da imas kingpin ili lightning (sad vidim da ni ne postoje :D ), nebi ti vjerovao, a kamoli obicna 4g gaming..

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 23:27 (Rasho).
11 godina
Rasho kaže...
Stjepanj kaže...

na bolesnih 1647mhz!

ASIC i voltaža?

btw. sta nebi trebalo tu na slici pisati 1647mhz (ili mozda grijesim)? Taman da si rekao da imas kingpin ili lightning (sad vidim da ni ne postoje :D ), nebi ti vjerovao, a kamoli obicna 4g gaming..

boost je u pravilu veći cca +-100 Mhz nego prikazan ovisno o kartici svaka boosta drukcije...

The Time is always righT
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Rasho ne prati nastavu pozorno!

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

a jbg, ne mogu zamisliti da si ih uspio tolko clockati, jer sam i sam imao 2 takve i jednu wf3 (ni jedna nije mogla preko 1500mhz bez dizanja voltaže)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 0:52 (Rasho).
13 godina
protjeran
Rasho kaže...
Stjepanj kaže...

a jbg, ne mogu zamisliti da si ih uspio tolko clockati, jer sam i sam imao 2 takve i jednu wf3 (ni jedna nije mogla preko 1500mhz bez dizanja voltaže)

kod mene ovako:

Wf3 na 1560/asic q. 66% @1.2V

Strix na 1540/asic q. 68,7% @1.2V

Msi na 1640/asic q.88,4% @1.25V

pa napon je dignut naravno, nemoze doseci te taktove samo s P-limitom na +10%...

Msi verzija ima po defaultu za +50mv vise! tako da podnosi do cca 116%(dakle dopusten je veci tdp limit), zato i prolazi takt prek 1600mhz!

lako se izracuna:

kartica kojoj stavis p-limit na 110% ce davati cca 1540mhz ovisno o cipu, ako joj dopustis jos tih 5-6%(kao na msi) dobis cca 1620mhz...jednostavno

evo ti slika koju si trazio:

lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 1:14 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice