Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 964.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
ansha kaže...

Nije overkill a ni 27 incha nije preveliko...

No ako bi išao malo u budučnost, jeli 970 dovoljna za 27incha, ili ću morat radit upgrejd na dve takve?

EDIT: no ako ne bi žurio možda bi bilo dobro pričekat 300 seriju od AMD ili 980ti?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2015 13:40 (Đapa club).
14 godina
Gtx 9xx Club

Nije bitan broj inča nego rezolucija. Za 1080p (fullHD) je GTX 970 taman i sigurno ce jos nekoliko godina pokretati sve blizu max postavki.

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ne ide na 1700MHz, malo sam Stjepanja zezao. :-)

Ide na 1500MHz bez diranja napona.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Gtx 9xx Club

Evo i mene napokon u ovoj temi  

Stigle sve stvari i zanima kad malo napregnem graficku cuje se nekakvo cviljenje iz nje. Kao kotaci na djecjim kolicima.  

Kartica je Gigabyte 970 G1.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Evo i mene napokon u ovoj temi  

Stigle sve stvari i zanima kad malo napregnem graficku cuje se nekakvo cviljenje iz nje. Kao kotaci na djecjim kolicima.  

Kartica je Gigabyte 970 G1.

Coild whine. Također čujem to cviljenje, ali samo kada je veelik broj FPS-a (preko 150)

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Evo da se i ja upisem s Gtx970

Giga Wf3 Oc model!

lite wf3 lite wf3

benchanje:) benchanje:)

Za sad je stabilna u svim benchevima na 1560/1950mhz

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 2:25 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Giga Wf3 Oc model!

Koji napon?

13 godina
protjeran
Almin94 kaže...
Stjepanj kaže...

Giga Wf3 Oc model!

Koji napon?

1,21V@ 112% Pwr.Limit(heaven bench)

to ok?

Edit.

Ima jedna zanimljivost kod gtx970 a radi se o tome da LOD(level of detail) uzasno blizu(objekti se pojavljuju neposredno), na gtx 780,280x provjereno je LOD dalji! dali je jos netko to primjetio?

inace uvjeti testiranja su na svemu bila identicna!(setup i driveri) meni ovo izgleda kao neko varanje s gtx970? to se desava i u igrama...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 2:48 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen

Kako misliš da bi to funkcioniralo? To nije postavka drivera da to nvidija kontrolira. Placebo.

16 godina

Ovo nikako nije placebo, i ja sam nakon nekog vremena opazio identičnu stvar, najbolje se vidi u World of Tanksu, sa starom HD6790 fps je bio manji ali nije bilo dodatnog učitavanja tekstura, sve se pojavilo odma nakon loadinga u startu, na GTX970 se nakon loadanja mape tek onda krene učitavati trava i drveća, baš sam se pitao dali sam jedini.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Zvučite k'o oni što vide NLO-e u srednjoj Bosni.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Da driveri kontroliraju istina tj moze se manualno, no na 970 je LOD jos manji od perfomance...ovo me podsjeca na varanje u starom 3dmarku vise ni neznam koji je bio no ocigledno nesto nestima!!!!
16 godina
odjavljen

Ne, nemoguće je. LOD nije postavka drivera niti s njima ima veze. Nešto si drugo zeznuo kod "testa".

Čak sam sad frenda (3D dev pro) pitao postoji li uopće kakva mogućnost da LOD netko implementira u ovisnosti o nečemu što može kontrolirati driver - ne.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 10:37 (Tonči).
13 godina
protjeran
Mozda je stvar u driverima kad detektira gtx9xx smanji lod...lol! Cudno u svakom slucaju! Volio bi da jos netko to provjeri!lp
13 godina
protjeran
Sto je najgore i u igrama je tako! Objekti se pojavljuju ispred mene na cca 5m! Bez obzira na postavke u control panelu(high qualiti-perfomance)lp
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Stizu 4x Asus Titan X :) 

Konacno se pojavili, narcueno, 10tak dana, moooozda cak i do petka! :)

mmmmmmmm

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Mozda je stvar u driverima kad detektira gtx9xx smanji lod...lol! Cudno u svakom slucaju! Volio bi da jos netko to provjeri!lp

To može biti skroz druga priča, ali tada nema veze s driverima, nego hrpom stvari jer je možda "dalji LOD" implementiran u DX11 drugačije? Što uopće uspoređuješ i u kojim uvjetima?

mirkoj kaže...

mmmmmmmm

Dobro da to ne košta k'o automobil. A životni vijek manje od godinu dana s obzirom da dogodine stiže bitno brži Pascal? Svaka čast na srčanosti. :)

I da, mogao bi imati problema s napajanjem toga. Nemoj overclockati ili mijenjati BIOS na 425.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 13:01 (Tonči).
16 godina
mirkoj kaže...

mmmmmmmm

Ufff koja muda :) svaka čast. Nisam siguran da ti je toliko baš isplativo s obzirom na performanse naspram starih Titana, ali ajde - barem ćeš nam znati reći točno :)

Ja razmišljam o upgrade-u tek dogodine, najranije.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn
16 godina
odjavljen
mrsmith kaže...

Nisam siguran da ti je toliko baš isplativo s obzirom na performanse naspram starih Titana

? Jedan TitanX ima performanse dva Titana u SLI-ju...

13 godina
neaktivan
mirkoj kaže...

mmmmmmmm

Sad ce Tonci bit tuzan,vise nema najjaci pc u varosu.

Salim se :D

Ako nije tajna;koliko si platio?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
16 godina
Gtx 9xx Club

I ja sam istu stvar primjetio u Wot-u, a većinom samo to i igram. Ima li neko rješenje?

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

I da, mogao bi imati problema s napajanjem toga. Nemoj overclockati ili mijenjati BIOS na 425.

Ma kakvi, moze klokat slobodno sa AX1500 napajanjem, nema straha...

16 godina
Tonči kaže...
mrsmith kaže...

Nisam siguran da ti je toliko baš isplativo s obzirom na performanse naspram starih Titana

? Jedan TitanX ima performanse dva Titana u SLI-ju...

Ma to se slažem, ali mislio sam na compute performanse. Nisam siguran da mirko koristi SLI za posao. Možda se varam :)

EDIT: Recimo u Octane benchu stari clockani Titan radi oko 100-120 dok Titan X radi oko 130-140. No, opet ovisi za što ih koristi i u kojem programu. Za igranje, naravno da je Titan X strava.

Meni osobno, nije isplativo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 14:24 (mrsmith).
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

AX1500 ce bez problema to da gura kao sto kolega rece.

Koristim ih prije svega za GPU rendering, preliminarni testovi ekipa koja pise taj engine za rendanej i koja ih je testirala pokazuju oko 30%-50% perfromansi vise u odnosu na stare titane. Tu mi je prije svega takodje RAM dobra stvar. 

Na kraju sobzirom da rendam komplet TV seriju animiranu i jedan 30 minutni crtani film snaga mi svakako dobro dodje. 

Tacno je da stize do godine pascal ALI sobzirom na sve najavljeno to ce onda opet da bude i nova ploca proc i sve.. .tako da bolje da ovaj odradi sve sta ima zaradi i sebe i za pascale naredne godine :)

A do tada.. i stari i novi titani i jos 5 970tki i jedna 780 ce da rendaju, ako bude sve po planu, bez prestanka. 

A svakako cu prjie ugradnje novih da odradim testove i sa octanebench i arionbench, i par test scena u mom render enginu.

Sobzirom da ce biti testirano uporedno sa 4 stara titana na identicnoj konfiguraciji bice dovojlno rlevantno da vidim razliku

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 14:26 (mirkoj).
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
protjeran
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

To može biti skroz druga priča, ali tada nema veze s driverima, nego hrpom stvari jer je možda "dalji LOD" implementiran u DX11 drugačije? Što uopće uspoređuješ i u kojim uvjetima?

evo jel moze netko s Radeonkom ovo odvrtiti 4-5 scena u unigine valey benchu(cisto za primjer) tu jako dolazi do izrazaja

? ?
na 3m slika je zmuljana do bola nis se zivo ne nevidi cak ni cvjetovi, vec se pojavljuju red za redom...koliko me sjecanje sluzi na ostalim karticama se 5x dalje vidilo cvijece(opcenito svi objekti)...

mozda se varam...no ovo se desava i u bf3,bf4,daying light,gta4 itd itd...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 14:47 (Stjepanj).
16 godina
Stjepanj kaže...

evo jel moze netko s Radeonkom ovo odvrtiti 4-5 scena u unigine valey benchu(cisto za primjer) tu jako dolazi do izrazaja

na 3m slika je zmuljana do bola nis se zivo ne nevidi cak ni cvjetovi, vec se pojavljuju red za redom...koliko me sjecanje sluzi na ostalim karticama se 5x dalje vidilo cvijece(opcenito svi objekti)...

Meni to na screenshotu više izgleda da je nVidia Depth of Field nego nekakav LOD. Logički, to bi trebalo još više opteretiti karticu nego kad je isključeno.

14 godina
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

Šta tražimo, bumbara ili ??

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Ma kakvi, moze klokat slobodno sa AX1500 napajanjem, nema straha...

Baš i ne. Probali već ljudi - 4 TX-a zgaze 1500i. Meni se smrzavalo na 425 BIOS-u i power throttlano na MAXAIR.

mirkoj kaže...

AX1500 ce bez problema to da gura kao sto kolega rece.

Koristim ih prije svega za GPU rendering, preliminarni testovi ekipa koja pise taj engine za rendanej i koja ih je testirala pokazuju oko 30%-50% perfromansi vise u odnosu na stare titane. Tu mi je prije svega takodje RAM dobra stvar. 

Na kraju sobzirom da rendam komplet TV seriju animiranu i jedan 30 minutni crtani film snaga mi svakako dobro dodje. 

Tacno je da stize do godine pascal ALI sobzirom na sve najavljeno to ce onda opet da bude i nova ploca proc i sve.. .tako da bolje da ovaj odradi sve sta ima zaradi i sebe i za pascale naredne godine :)

A do tada.. i stari i novi titani i jos 5 970tki i jedna 780 ce da rendaju, ako bude sve po planu, bez prestanka. 

A svakako cu prjie ugradnje novih da odradim testove i sa octanebench i arionbench, i par test scena u mom render enginu.

Sobzirom da ce biti testirano uporedno sa 4 stara titana na identicnoj konfiguraciji bice dovojlno rlevantno da vidim razliku

Na stocku da. Overclock ne.

Za rendering, ako se plaća dobro kao GPGPU, onda se isplate. Prepadoh se da je za igre. :)

Stjepanj kaže...
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

To je depth of field, lol :D

mrsmith kaže...
Stjepanj kaže...

Meni to na screenshotu više izgleda da je nVidia Depth of Field nego nekakav LOD. Logički, to bi trebalo još više opteretiti karticu nego kad je isključeno.

Da, ali to je relativno 'jeftin' efekt što se performansi tiče.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 18:59 (Tonči).
16 godina
Gtx 9xx Club

Dali se taj depth of field moze ikako isključit jer ovo zamagljivanje ekrana je krajnja retardacija.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

dobro si uocio i meni je tak bilo ali kad je sli ukljucen bio... hmm 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice