Nije overkill a ni 27 incha nije preveliko...
No ako bi išao malo u budučnost, jeli 970 dovoljna za 27incha, ili ću morat radit upgrejd na dve takve?
EDIT: no ako ne bi žurio možda bi bilo dobro pričekat 300 seriju od AMD ili 980ti?
Nije overkill a ni 27 incha nije preveliko...
No ako bi išao malo u budučnost, jeli 970 dovoljna za 27incha, ili ću morat radit upgrejd na dve takve?
EDIT: no ako ne bi žurio možda bi bilo dobro pričekat 300 seriju od AMD ili 980ti?
Nije bitan broj inča nego rezolucija. Za 1080p (fullHD) je GTX 970 taman i sigurno ce jos nekoliko godina pokretati sve blizu max postavki.
Ne ide na 1700MHz, malo sam Stjepanja zezao. :-)
Ide na 1500MHz bez diranja napona.
Evo i mene napokon u ovoj temi
Stigle sve stvari i zanima kad malo napregnem graficku cuje se nekakvo cviljenje iz nje. Kao kotaci na djecjim kolicima.
Kartica je Gigabyte 970 G1.
Evo i mene napokon u ovoj temi
Stigle sve stvari i zanima kad malo napregnem graficku cuje se nekakvo cviljenje iz nje. Kao kotaci na djecjim kolicima.
Kartica je Gigabyte 970 G1.
Coild whine. Također čujem to cviljenje, ali samo kada je veelik broj FPS-a (preko 150)
Evo da se i ja upisem s Gtx970
Giga Wf3 Oc model!
Za sad je stabilna u svim benchevima na 1560/1950mhz
Giga Wf3 Oc model!
Koji napon?
Giga Wf3 Oc model!
Koji napon?
1,21V@ 112% Pwr.Limit(heaven bench)
to ok?
Edit.
Ima jedna zanimljivost kod gtx970 a radi se o tome da LOD(level of detail) uzasno blizu(objekti se pojavljuju neposredno), na gtx 780,280x provjereno je LOD dalji! dali je jos netko to primjetio?
inace uvjeti testiranja su na svemu bila identicna!(setup i driveri) meni ovo izgleda kao neko varanje s gtx970? to se desava i u igrama...
Kako misliš da bi to funkcioniralo? To nije postavka drivera da to nvidija kontrolira. Placebo.
Ovo nikako nije placebo, i ja sam nakon nekog vremena opazio identičnu stvar, najbolje se vidi u World of Tanksu, sa starom HD6790 fps je bio manji ali nije bilo dodatnog učitavanja tekstura, sve se pojavilo odma nakon loadinga u startu, na GTX970 se nakon loadanja mape tek onda krene učitavati trava i drveća, baš sam se pitao dali sam jedini.
Ne, nemoguće je. LOD nije postavka drivera niti s njima ima veze. Nešto si drugo zeznuo kod "testa".
Čak sam sad frenda (3D dev pro) pitao postoji li uopće kakva mogućnost da LOD netko implementira u ovisnosti o nečemu što može kontrolirati driver - ne.
Stizu 4x Asus Titan X :)
Konacno se pojavili, narcueno, 10tak dana, moooozda cak i do petka! :)
mmmmmmmm
To može biti skroz druga priča, ali tada nema veze s driverima, nego hrpom stvari jer je možda "dalji LOD" implementiran u DX11 drugačije? Što uopće uspoređuješ i u kojim uvjetima?
mmmmmmmm
Dobro da to ne košta k'o automobil. A životni vijek manje od godinu dana s obzirom da dogodine stiže bitno brži Pascal? Svaka čast na srčanosti. :)
I da, mogao bi imati problema s napajanjem toga. Nemoj overclockati ili mijenjati BIOS na 425.
mmmmmmmm
Ufff koja muda :) svaka čast. Nisam siguran da ti je toliko baš isplativo s obzirom na performanse naspram starih Titana, ali ajde - barem ćeš nam znati reći točno :)
Ja razmišljam o upgrade-u tek dogodine, najranije.
Nisam siguran da ti je toliko baš isplativo s obzirom na performanse naspram starih Titana
? Jedan TitanX ima performanse dva Titana u SLI-ju...
mmmmmmmm
Sad ce Tonci bit tuzan,vise nema najjaci pc u varosu.
Salim se :D
Ako nije tajna;koliko si platio?
I ja sam istu stvar primjetio u Wot-u, a većinom samo to i igram. Ima li neko rješenje?
I da, mogao bi imati problema s napajanjem toga. Nemoj overclockati ili mijenjati BIOS na 425.
Ma kakvi, moze klokat slobodno sa AX1500 napajanjem, nema straha...
Nisam siguran da ti je toliko baš isplativo s obzirom na performanse naspram starih Titana
? Jedan TitanX ima performanse dva Titana u SLI-ju...
Ma to se slažem, ali mislio sam na compute performanse. Nisam siguran da mirko koristi SLI za posao. Možda se varam :)
EDIT: Recimo u Octane benchu stari clockani Titan radi oko 100-120 dok Titan X radi oko 130-140. No, opet ovisi za što ih koristi i u kojem programu. Za igranje, naravno da je Titan X strava.
Meni osobno, nije isplativo.
AX1500 ce bez problema to da gura kao sto kolega rece.
Koristim ih prije svega za GPU rendering, preliminarni testovi ekipa koja pise taj engine za rendanej i koja ih je testirala pokazuju oko 30%-50% perfromansi vise u odnosu na stare titane. Tu mi je prije svega takodje RAM dobra stvar.
Na kraju sobzirom da rendam komplet TV seriju animiranu i jedan 30 minutni crtani film snaga mi svakako dobro dodje.
Tacno je da stize do godine pascal ALI sobzirom na sve najavljeno to ce onda opet da bude i nova ploca proc i sve.. .tako da bolje da ovaj odradi sve sta ima zaradi i sebe i za pascale naredne godine :)
A do tada.. i stari i novi titani i jos 5 970tki i jedna 780 ce da rendaju, ako bude sve po planu, bez prestanka.
A svakako cu prjie ugradnje novih da odradim testove i sa octanebench i arionbench, i par test scena u mom render enginu.
Sobzirom da ce biti testirano uporedno sa 4 stara titana na identicnoj konfiguraciji bice dovojlno rlevantno da vidim razliku
To može biti skroz druga priča, ali tada nema veze s driverima, nego hrpom stvari jer je možda "dalji LOD" implementiran u DX11 drugačije? Što uopće uspoređuješ i u kojim uvjetima?
evo jel moze netko s Radeonkom ovo odvrtiti 4-5 scena u unigine valey benchu(cisto za primjer) tu jako dolazi do izrazaja
na 3m slika je zmuljana do bola nis se zivo ne nevidi cak ni cvjetovi, vec se pojavljuju red za redom...koliko me sjecanje sluzi na ostalim karticama se 5x dalje vidilo cvijece(opcenito svi objekti)... mozda se varam...no ovo se desava i u bf3,bf4,daying light,gta4 itd itd...
evo jel moze netko s Radeonkom ovo odvrtiti 4-5 scena u unigine valey benchu(cisto za primjer) tu jako dolazi do izrazaja
na 3m slika je zmuljana do bola nis se zivo ne nevidi cak ni cvjetovi, vec se pojavljuju red za redom...koliko me sjecanje sluzi na ostalim karticama se 5x dalje vidilo cvijece(opcenito svi objekti)...
mozda se varam...no ovo se desava i u bf3,bf4,daying light,gta4 itd itd...
Meni to na screenshotu više izgleda da je nVidia Depth of Field nego nekakav LOD. Logički, to bi trebalo još više opteretiti karticu nego kad je isključeno.
na 3m slika je zmuljana do bola nis se zivo ne nevidi cak ni cvjetovi, vec se pojavljuju red za redom...koliko me sjecanje sluzi na ostalim karticama se 5x dalje vidilo cvijece(opcenito svi objekti)...
Šta tražimo, bumbara ili ??
Ma kakvi, moze klokat slobodno sa AX1500 napajanjem, nema straha...
Baš i ne. Probali već ljudi - 4 TX-a zgaze 1500i. Meni se smrzavalo na 425 BIOS-u i power throttlano na MAXAIR.
AX1500 ce bez problema to da gura kao sto kolega rece.
Koristim ih prije svega za GPU rendering, preliminarni testovi ekipa koja pise taj engine za rendanej i koja ih je testirala pokazuju oko 30%-50% perfromansi vise u odnosu na stare titane. Tu mi je prije svega takodje RAM dobra stvar.
Na kraju sobzirom da rendam komplet TV seriju animiranu i jedan 30 minutni crtani film snaga mi svakako dobro dodje.
Tacno je da stize do godine pascal ALI sobzirom na sve najavljeno to ce onda opet da bude i nova ploca proc i sve.. .tako da bolje da ovaj odradi sve sta ima zaradi i sebe i za pascale naredne godine :)
A do tada.. i stari i novi titani i jos 5 970tki i jedna 780 ce da rendaju, ako bude sve po planu, bez prestanka.
A svakako cu prjie ugradnje novih da odradim testove i sa octanebench i arionbench, i par test scena u mom render enginu.
Sobzirom da ce biti testirano uporedno sa 4 stara titana na identicnoj konfiguraciji bice dovojlno rlevantno da vidim razliku
Na stocku da. Overclock ne.
Za rendering, ako se plaća dobro kao GPGPU, onda se isplate. Prepadoh se da je za igre. :)
To je depth of field, lol :D
Meni to na screenshotu više izgleda da je nVidia Depth of Field nego nekakav LOD. Logički, to bi trebalo još više opteretiti karticu nego kad je isključeno.
Da, ali to je relativno 'jeftin' efekt što se performansi tiče.
Dali se taj depth of field moze ikako isključit jer ovo zamagljivanje ekrana je krajnja retardacija.
dobro si uocio i meni je tak bilo ali kad je sli ukljucen bio... hmm