Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 963.849
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
ansha kaže...

Dobro, performanse ce biti otprilike identicne, al tek nakon sta na Titana stavis vodeno sta jos poskupljuje u startu bitno vecu investiciju. Bez vodenog Titan sigurno gubi od bilo koje custom 980Ti zbog throttle-anja uzrokovanog stock coolerom.

Pa eno ti gore dokaz da baš i nije tako. :)

No, da - kad tek kupiš karticu vjerojatno će hladniji i brži biti 980Ti (u prosjeku, jer već sada imaš EVGA HydroCopper).

Da, cijenom će 980Ti svakako biti jeftiniji, vjerojatno 30%.

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ovo je najviši: http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=fc4u2

Dalje od ovoga čujem vent i zrak koji ide van pa mi se ne ide preko. Idući test možda bude EKWB :) Navodno bez muke 1600 boosta.

Dokle memorija ide?

16 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...
Tonči kaže...

Ovo je najviši: http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=fc4u2

Dalje od ovoga čujem vent i zrak koji ide van pa mi se ne ide preko. Idući test možda bude EKWB :) Navodno bez muke 1600 boosta.

Dokle memorija ide?

Dignuo sam do +80, ali nije bilo nekog prevelikog efekta na perf. pa sam vratio nazad.

14 godina
neaktivan
ansha kaže...

Dobro, performanse ce biti otprilike identicne, al tek nakon sta na Titana stavis vodeno sta jos poskupljuje u startu bitno vecu investiciju. Bez vodenog Titan sigurno gubi od bilo koje custom 980Ti zbog throttle-anja uzrokovanog stock coolerom.

Ne ako rukneš TRUE-a na Titana x.

16 godina
odjavljen
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

titan x is the beast 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

I mali update: http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=m73r6 - bez problema sat vremena Shadow of Mordora na 5K@Ultra (bench ide 44/36/34).

Ovo je cijelu noć u loopu vrtjelo benchmark: http://gpuz.techpowerup.com/15/04/12/g35.png

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 12:00 (Tonči).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

4000rpm 

Kakva je buka pri tim okretajima?

Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

4000rpm 

Dosta velika buka zraka koji izlazi van, ali iznenađujuće nikakva samog venta. Definitivno clock za vodu ili neki 3rd party cooler poput Accelera Xtreme IV - na njemu navodno već na nečujnome iste perf. idu samo do 55°C.

12 godina
neaktivan
ansha kaže...

4000rpm 

liku zakaj pljujes tak po titanici? 

13 godina
Nvidia GTX 680 kaže...
ansha kaže...

4000rpm 

Zato sto je 4k strasno puno mozda? Oo

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 15:54 (chaselol).
16 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...
ansha kaže...

4000rpm 

Pa lol, zašto pljuje? Stvarno buči nenormalno. :D

17 godina
Gtx 9xx Club

ajde 3d mark odvrti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

GTA5 sve max na 5K - igrivo ~45 FPS, potrošnja VRAM-a 6,2-7,1GB.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Jel isplativo davati 600kn vise za gtx970, mogu uzeti gtx780 lightning?!
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Trenutno stanje je takvo da se o isplativosti nemoze ni pricat (zapravo, ako koristis za gaming i bench, tesko je i definirat isplativo). Sve je skuplje nego prije pola godine (evga classified 780 se prodavala za 1900kn, donedavno je bilo 970ki polovnih za 2100-2200kn), pricekaj da dodje 980Ti i 3xx serija pa ce nuzno doci do promjena na trzistu novog/polovnog. Turbo smijesno mi je da se polovne 280X prodaju po 1800-2000kn, a to je mid-range kartica stara 3 godine 

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

neeeee,uzmi 780 lightning,ja sam je imao i kartica je bila prava beštija,oc je odličan a vrlo hladna....sve u svemu bio prezadovoljan ;)

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

600kn više je skoro 100€... a za što? 3% veći OC? 600kn na koju cijenu? Imaj na umu da čak i G1 nije skupa vani. 290X je sad odličan izbor za 280 eura.

13 godina
protjeran
Kartica radi na 1300mhz kao da je pod hladnim tusem! 1900kn je stvarno super cijena(ima garu 2g)! Imam 27" 1080p monitor i ne mislim ga mijenjati! 970-tke su trenutno preskupe a niti nemaju 4gb:-))
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Kartica radi na 1300mhz kao da je pod hladnim tusem! 1900kn je stvarno super cijena(ima garu 2g)! Imam 27" 1080p monitor i ne mislim ga mijenjati! 970-tke su trenutno preskupe a niti nemaju 4gb:-))

Uf, stvarno zeznut izbor. Lightning je top kartica, al 970ke su ipak nešto jače. Ne znam, možda bih sačekao, al znam kako je kad svrbi :P

Moja preporuka je ipak 970ka, novija arhitektura>hladnija tako da je aftermarket kuleri lako ohlade a i brža 

je. Lightning je top kartica i znam da bi je klokao ko lud, ako ti je to napetije nego manja potrošnja/toplina i nešto ugodniji gejming - idi na MSI. Moj izbor bi bio 970ka ipak. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 13:57 (eywa33).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

970 nije brža od 290X koja košta manje. 970 su 320-350 eura, 290x su 280-320 eura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

Pa sad ako hoces unikat od grafe sa 3.5gb vram (Too soon?) 

Mislim da se ne isplati, pogotovo kad si je stavio rame uz rame sa tim velikanom (lightning)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

970 nije brža od 290X koja košta manje. 970 su 320-350 eura, 290x su 280-320 eura.

Zbog količine topline (potrošnje) koju hawai čipovi tumbaju u kućište izbor bi mi i dalje bila 970ka. 290x je brža, znam, al navedeno je velik faktor po mojim kriterijima. Ne potrošnja po sebi, al ta potrošnja vuče za sobom i toplinu u kućište. 970 je maxwell arh. i iznenađujuće dobro radi, kloka se, ne troši, ne grije...ne znam, pa i 10% performansi bi pretrpio za taj premium.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
Tonči kaže...

Ako mi nađeš r9 290x (nereferentni model, ipak neželim grijalicu...) za 280 eura legalno sa garancijom i svime ja kupujem jednu sebi za u CrossSLI sa 970-tkom, a tebi kupujem još jednu za trud.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

Pa sad ako hoces unikat od grafe sa 3.5gb vram (Too soon?) 

Mislim da se ne isplati, pogotovo kad si je stavio rame uz rame sa tim velikanom (lightning)

780 je sporija od 970... 970 je meni imala rezultate u nekim situacijama kao i 780Ti 1GHz. 3.5G je njemu dovoljno i viška na 1080.

eywa33 kaže...
Tonči kaže...

Zbog količine topline (potrošnje) koju hawai čipovi tumbaju u kućište izbor bi mi i dalje bila 970ka. 290x je brža, znam, al navedeno je velik faktor po mojim kriterijima. Ne potrošnja po sebi, al ta potrošnja vuče za sobom i toplinu u kućište. 970 je maxwell arh. i iznenađujuće dobro radi, kloka se, ne troši, ne grije...ne znam, pa i 10% performansi bi pretrpio za taj premium.

Imaš pravo, toplija je... no, ovisi što će s njom. Ako je jedna, nije to tako grozno.

Backdraft kaže...
Tonči kaže...

Ako mi nađeš r9 290x (nereferentni model, ipak neželim grijalicu...) za 280 eura legalno sa garancijom i svime ja kupujem jednu sebi za u CrossSLI sa 970-tkom, a tebi kupujem još jednu za trud.

Odoh provjerit i vidim da je to 290, ne 290X. Isprike. :)

15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Potpisujem ovaj problem sa isijavanjem topline u kuciste. Meni je unutrasnjost kucista 10-15C toplija sa 280X (clockana pa trosi ko 290) nego sta je bila sa gtx 760, a temperature u loadu su im podjednake (70-75C).

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 15:25 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ansha kaže...

Potpisujem ovaj problem sa isijavanjem topline u kuciste. Meni je unutrasnjost kucista 10-15C toplija sa 280X (clockana pa trosi ko 290) nego sta je bila sa gtx 760, a temperature u loadu su im podjednake (70-75C).

Pa logično, AMD kartice sve redom imaju dosta više TDP-ove od nvidia kartica. Nvidia uvijek izdaje potpun proizvod, sa riješenim pitanjima oko potrošnje, topline i performansi te je to uvijek lijepo zaokruženo što naravno povlači i neku premium cijenu, a AMD mada ima grafičke sa jačim specifikacijama, vise čistog "horsepowera" i manjom cijenom ali to nije potpuni proizvod te su referentni modeli veoma loši. U automoto analogiji, i Lambo i Honda su veoma dobri sportski auti, vjerojatno će na 404 street race-u honda i pobijediti zbog više sirove snage, ali Lambo to nadoknađuje u malim stvarima i završnom dodiru, a o kvaliteti da ne pričamo... ipak Lambo je Lambo.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 18:07 (Backdraft).
13 godina
protjeran
Ovi nvidijasi kad zabriju to su stvarno kvalitetni tekstovi s premium dodirom..lol;)
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Potpun proizvod ko gtx970?

Moj PC  
8 0 hvala 1
13 godina
Backdraft kaže...
ansha kaže...

Pa logično, AMD kartice sve redom imaju dosta više TDP-ove od nvidia kartica. Nvidia uvijek izdaje potpun proizvod, sa riješenim pitanjima oko potrošnje, topline i performansi te je to uvijek lijepo zaokruženo što naravno povlači i neku premium cijenu, a AMD mada ima grafičke sa jačim specifikacijama, vise čistog "horsepowera" i manjom cijenom ali to nije potpuni proizvod te su referentni modeli veoma loši. U automoto analogiji, i Lambo i Honda su veoma dobri sportski auti, vjerojatno će na 404 street race-u honda i pobijediti zbog više sirove snage, ali Lambo to nadoknađuje u malim stvarima i završnom dodiru, a o kvaliteti da ne pričamo... ipak Lambo je Lambo.

Kolega nisi realan, nvidia i amd imaju podjednako kvalitetne proizvode sirom svoje game, mozda je nvidia jaca u high end kategoriji u zadnje vrime. 

Sto se tice usporedbe s autima, nisi malo fulao. Nema paralelnog svemira gdje lambo ima bolju zavrsnu obradu od honde i manje sirove snage, bas suprotno.

Slicnosti honde i lamba su atmosferski motori visoke specificne snage po litri obujma. 

O grafama, slicnosti i razlike sami znamo.

coffe,coffe,coffe.....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice