Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 963.397
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
drakula789 kaže...
Tonči kaže...

EVGA SC + some OC. vs 970 SLI

Tonci sad si najveci baja na balkanu i sire s ovom konferencijom 

Konfiguracijom misliš? :D -  Dok ne pitaju Titana nazad :D Ali znam pouzdano da u Hrvatskoj imamo osobu s 4 komada, ja jednu vraćam već sutra, drugu ne znam kad.

No, veseli me što je brža od dvije 970. To je iznimno dobra stvar.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 23:10 (Tonči).
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
drakula789 kaže...
Tonči kaže...

EVGA SC + some OC. vs 970 SLI

Tonci sad si najveci baja na balkanu i sire s ovom konferencijom 

Konfiguracijom misliš? :D -  Dok ne pitaju Titana nazad :D Ali znam pouzdano da u Hrvatskoj imamo osobu s 4 komada, ja jednu vraćam već sutra, drugu ne znam kad.

No, veseli me što je brža od dvije 970. To je iznimno dobra stvar.

Da, konfiguracijom :D

Dosao s treninga pa ne znam sto pisem :)

Mora da se takav zove Richie Rich :D

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
17 godina

da pogodim mirkoj 

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ove postavke fino guraju sve u praksi brže od dvije 970 SLI u pravilu ispod 80°C čak i nakon dva sata benchmarka. Jedna kartica. Impwessiwe!

Za guzičare kojima tekući dozvoljava, 4 komada ove za Crysis 3 5K na 60 FPS vjerujem... Shadow of Mordor otprilike 40 FPS. Stock na overclock je išao s 25 na 35, a lupa 45-48.

Ovo je stock smeće od coolera. Accelero xtreme iv će ovdje čuda činiti uz modani BIOS. O EK vodi da ne govorim.

Mrvicu mijenjam mišljenje o Titanu X, ne previše, ali malo da: onome tko ima novca za ovakvu igračku - svakako preporuka ni ne treba. Za 1440 zadržao bih se ipak na nečem jeftinijem ili čekao malo slabiju "consumer" verziju i efekt 390X jer ova snaga baš i ne treba bez 4K-5K ekrana.

http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=8w5q2

Bazni clock: 1244 MHz - 24,4% OC (bazni je zapravo 1000, ali sam već BIOS modao na 1127)

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 8:12 (Tonči).
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Tech of Tommorow napokon izbacio bench 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 8:41 (chaselol).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Zvijer od kartice. Baš gledam koliko prostora ima za OC čak i s lošim ASIC-om.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Taj ASIC je teski mumbo jumbo, masu primjera pokazuje da bas i nema neke korelacije izmedju ASIC-a i OC potencijala...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Taj ASIC je teski mumbo jumbo, masu primjera pokazuje da bas i nema neke korelacije izmedju ASIC-a i OC potencijala...

Teoretski.. veći bleed voltaže trebao bi slabiti stabilnost voltaže, odnosno oscilirati snagu napajanja koje dolazi. Kažeš da to nije u praksi bitno?

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Kod mene asic vazi od kada se poceo da mjeri, uvijek se ona se vecim asicom bolje clockala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Navodni info za 980Ti - GM200 full size, custom PCB, same clock as TitanX, 6GB VRAM. Cijena $699-$799.

Podebljano je važno jer će to značiti after-market coolere, OC itd.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Znaci kod nas 7k+ kn..

A ja se taman ponadao da ce 980 pasti..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...

Navodni info za 980Ti - GM200 full size, custom PCB, same clock as TitanX, 6GB VRAM. Cijena $699-$799.

Podebljano je važno jer će to značiti after-market coolere, OC itd.

@Tonči

Koliko bude slabija od Titana x ?

Onako čisto napamet dok ne vidimo testove, po tebi?

Sve si nešto razmišljam...

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ne znam baš na što misliš sa "stabilnija"? Ovo su informacije od inženjera iz Nvidije, ali su uglavnom trebale već svugdje "procuriti" jer Nvidia planira konkurirati 390X koji će biti jeftiniji od Titana X i mnogo bolji od 980.

Situacija je takva da je TitanX iznimno dobro overclockabilan - na stock zraku bez ikakvih problema 25%. S Accelerom Xtreme IV ide do 30% a voda bez ikakvih problema na +50% overclocka. Ne moram ni govoriti što to čini performansama.

Ono što se jako grije čak nije GPU, nego VRM zapravo i memorija.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pozdrav.Zanima me koja je kvalitetnija GTX 970 kartica a da nije EVGA? Ciljam na Gigabyte G1 GTX 970 jer i sada imam njihovu karticu (GTX 660)te sam zadovoljan njome no Project Cars i Witcher 3 dolaze pa je vrijeme za nadogradnju.
14 godina
Tonči kaže...

Ne znam baš na što misliš sa "stabilnija"? Ovo su informacije od inženjera iz Nvidije, ali su uglavnom trebale već svugdje "procuriti" jer Nvidia planira konkurirati 390X koji će biti jeftiniji od Titana X i mnogo bolji od 980.

Situacija je takva da je TitanX iznimno dobro overclockabilan - na stock zraku bez ikakvih problema 25%. S Accelerom Xtreme IV ide do 30% a voda bez ikakvih problema na +50% overclocka. Ne moram ni govoriti što to čini performansama.

Ono što se jako grije čak nije GPU, nego VRM zapravo i memorija.

Mislio sam slabija a ne stabilnija...

Iskreno ovo s AMD i Nvidijom ( 390X i 980ti ) mi nekako nema smisla tj. AMD bude izbacio bržu grafu za manje love a znamo svi koliko se danas voli $.

Bilo bi dobro ako to bude istina.

12 godina
drakula789 kaže...

Znaci kod nas 7k+ kn..

cijena 980 može značajnije pasti jedino ako ih amd svojim cijenama, odnosno odnosom cijene i perfomansi, natjera na to

jednako kao što ni amd ne bi danas prodavao svoje još uvijek aktualne 2xx grafe dvostruko jeftinije da ih na to nije natjerala nvidia

16 godina
odjavljen

TitanX će ostati bolji (barem u odnosu na 980Ti) jer je namijenjen za 4K i 5K i sl. No, 980Ti, čak i ako bude imao brže stock clockove, bit će jeftiniji zbog upola manje memorije i činjenice da se većina igra na 1080 i 1440 za koje je 6GB još uvijek uglavnom više nego dovoljno (većina igara treba 3GB).

390X će biti vrlo blizu Titana, a upravo je cijena AMD-ov adut - pretpostavljam da će ta, najbrža verzija, biti nekih 700-800 dolara kao i 980Ti.

14 godina
Tonči kaže...

TitanX će ostati bolji (barem u odnosu na 980Ti) jer je namijenjen za 4K i 5K i sl. No, 980Ti, čak i ako bude imao brže stock clockove, bit će jeftiniji zbog upola manje memorije i činjenice da se većina igra na 1080 i 1440 za koje je 6GB još uvijek uglavnom više nego dovoljno (većina igara treba 3GB).

390X će biti vrlo blizu Titana, a upravo je cijena AMD-ov adut - pretpostavljam da će ta, najbrža verzija, biti nekih 700-800 dolara kao i 980Ti.

Tako nešto i mislim, jer ako AMD napravi jako dobar posao s 390X sumnjam kako cijena tog gpu-a bude niža od cijene 980TI ili možda mrvicu manja radi privlačenja potencijalnih kupaca.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

980Ti ce u vecini slucaja biti brza kartica od Titan X-a (ako pretpostavimo da je tocna informacija da nece rezat broj shadera), tako da mislim da ce 390X morat cijenom ici dosta ispod 980Ti da bi bila konkurentna.

Naravno, sve je to nagadjanje jer nemamo pojma kakve ce zapravo biti performanse 390X...

14 godina
ApretaH kaže...
Pozdrav.Zanima me koja je kvalitetnija GTX 970 kartica a da nije EVGA? Ciljam na Gigabyte G1 GTX 970 jer i sada imam njihovu karticu (GTX 660)te sam zadovoljan njome no Project Cars i Witcher 3 dolaze pa je vrijeme za nadogradnju.

Sve te dobre grafe su slične od Asusa, MSI ili Gigabyte i ne možeš tu pogriješiti tako da ako ti se sviđa G1 uzmi ju i dobro.

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

980Ti ce u vecini slucaja biti brza kartica od Titan X-a (ako pretpostavimo da je tocna informacija da nece rezat broj shadera), tako da mislim da ce 390X morat cijenom ici dosta ispod 980Ti da bi bila konkurentna.

Naravno, sve je to nagadjanje jer nemamo pojma kakve ce zapravo biti performanse 390X...

Neće jer ne može biti.

Ako ostave sve isto ne može biti niti teoretski. To je identičan čip. Jedino što mogu je povećati taktove, a TitanX ionako nitko ne drži na stocku, dok većina stavlja vodu.

Ono što 980Ti može, a TitanX ne, je imati bolje napajanje, bolji VRM i omogućiti da se specijalna izdanja bolje clockaju od TitanaX. No, kao što vidimo i s 980, nekako sumnjam da tada s tim izdanjima neće već uhvatiti cijene TitanaX, a onda je manje bitno.

390X je nagađanje, ali već praktički sve znamo osim kakve su performanse. 50% brže od 290X je najava za 390X WCE (vodeni AIO) koji bi trebao koštati $700-800 kao i 980Ti.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ako ostave sve isto ne može biti niti teoretski. To je identičan čip. Jedino što mogu je povećati taktove, a TitanX ionako nitko ne drži na stocku, dok većina stavlja vodu.

Ono što 980Ti može, a TitanX ne, je imati bolje napajanje, bolji VRM i omogućiti da se specijalna izdanja bolje clockaju od TitanaX. No, kao što vidimo i s 980, nekako sumnjam da tada s tim izdanjima neće već uhvatiti cijene TitanaX, a onda je manje bitno.

U prvom dijelu teksta kazes jedno a onda se odma demantiras. Ta "specijalna" izdanja uglavnom su do 50€ skuplje od referentnog tako da je cijenom to jos uvijek daleko od Titan X-a...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

U prvom dijelu teksta kazes jedno a onda se odma demantiras. Ta "specijalna" izdanja uglavnom su do 50€ skuplje od referentnog tako da je cijenom to jos uvijek daleko od Titan X-a...

Kako to misliš? Ništa ne demantiram.

Dakle - 980Ti će biti u najboljem slučaju isti kao TitanX, ali na custom PCB-u, što može donijeti stabilnije napajanje (manje se grijati). To omogućuje vjerojatno da svi 980Ti dođu kao što dolazi EVGA TitanX Superclocked - overclockan tvornički.

Ono što će 980Ti u tom najboljem slučaju imati ispred TitanX-a je:

- potencijal za overclock jer ima upola manje memorije koja dosta zagrijava sve skupa

- potencijal za overclock jer ima bolje napajanje

No, 980Ti uglavnom neće moći ništa više nego može TitanX kojem modaš BIOS i staviš off-market zračno ili vodeno hlađenje. I dalje je to u najboljem slučaju isti čip. Imat će bolju startnu poziciju, ali to je to.

E, što se cijene tiče, to je druga priča. Nisu baš $50 skuplje, jer se cijene 980 razlikuju i do $100 i više, kao npr. Matrix Platinum GTX 980 ili još skuplji Gold.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 15:27 (Tonči).
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
drakula789 kaže...

Znaci kod nas 7k+ kn..

cijena 980 može značajnije pasti jedino ako ih amd svojim cijenama, odnosno odnosom cijene i perfomansi, natjera na to

jednako kao što ni amd ne bi danas prodavao svoje još uvijek aktualne 2xx grafe dvostruko jeftinije da ih na to nije natjerala nvidia

Ono sto bi ja zelio je da se gtx 980 spusti na 4k,a gtx 970 ode na 2,5k.No nista od toga..

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ovo je na stock zraku 100% stabilan boost:

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ovo je na stock zraku 100% stabilan boost:

Odlicno

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ovo je najviši: http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=fc4u2

Dalje od ovoga čujem vent i zrak koji ide van pa mi se ne ide preko. Idući test možda bude EKWB :) Navodno bez muke 1600 boosta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 17:30 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Tonci nemojmo filozofirat, kazes sam da ce u prosjeku biti malo bolji OC potencijal zbog custom pcb-a, a sto to znaci nego malo bolje performanse??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Tonci nemojmo filozofirat, kazes sam da ce u prosjeku biti malo bolji OC potencijal zbog custom pcb-a, a sto to znaci nego malo bolje performanse??

Da, no kad nemaš korist od toga, onda se startne pozicije izjednačavaju. Ako kupuješ stock MSI GAMING 6G 980Ti svakako će biti u stock opciji brža od običnog 1GHz Titana, vjerojatno kao Titan X SuperClocked (čak se i spominje 10% veći takt kao default!) no - ako skineš svo hlađenje u stocku i ideš na vodu, imašisti GPU.

Hoćeš li, zbog boljeg VRM-a i dva 8-pinska konektora, na nekim inačicama moći ići više? Možda, da, možda ćeš umjesto na 1600 ići na 1700 boosta s vodom, ali na zraku ćeš zbog termalnih karakteristika i dalje biti vjerojatno ograničen na isto što i TitanX.

15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Dobro, performanse ce biti otprilike identicne, al tek nakon sta na Titana stavis vodeno sta jos poskupljuje u startu bitno vecu investiciju. Bez vodenog Titan sigurno gubi od bilo koje custom 980Ti zbog throttle-anja uzrokovanog stock coolerom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice