Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 963.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Gtx 9xx Club

to si dobro skuzio trolam malo dok 390x ne dodje ili x-ici spusti cijena 

Moj PC  
1 3 hvala 0
13 godina
Re: Gtx 9xx Club
Tonči kaže...

To nećeš niti možeš vidjeti jer su 295X2 već dvije kartice, a maksimalno je moguće spojiti 4.

Da to razumijem, ali to je I glavni nedostatak tog hibrida, jer iako se vodi kao fizicki proizvod tj jedna grafa samo dvije 2x 295x2 se mogu povezati. Realno to je jos jedan u nizu problema sli/cf gdje si ogranicen na broj grafa i naravno njihova iskoristenost.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

Barracuda727 kaže... Znam da ovo nije vezno uz temu al daj mi reci jel valja sto kuciste tj izolacija, buka i to.

Što se tiče kučišta. Kvaliteta izrade je meni više nego odlična. I sam ne mogu vjerovati da je koštalo 650 kuna samo. Ja sam se prebacio iz nzxt h440 u ovaj s340 iz 2 razloga. 1. mi je bio kompaktnost kućišta koje je dosta manje od klasičnog midi tower kućišta ( pogotovo nzxt h440 ). Drugi razlog koji mi je bio dodatni plus je puno veći prozor budući da kućište nema bay-eve za cd drom dvd rom i hdd u glavnom odjeljku nego je sve dole gdje je napajanje što je pokriveno coverom kao i što vidiš. 

Budi oprezan ako se odlučiš za navedeno kučište ako imaš više ssd-ova budući da imaš samo 2 bay-a za ssd i 2 bay-a za hdd. naravno nije to veliki problem ako imaš malo volje pa si probušiš dodatne rupe na bayevima za klasični hdd i tamo staviš onda još 4 ako hoćeš ssd-a. Ali kažem potreban je DIY kao što je u mom slučaju bilo.

Sa druge strane veliki ti je plus tu što možeš strpati EKWB sa 1x240 rad i 2x120 bez problema makar imaju debele rad-ove.

Što se tiče izolacije buke nisam impresioniran. ali opet s druge strane imam unutra 5 ventilatora pa nisam ni sam pametan da ti kažeš što ti je glasno što nije. Po meni je glasno. nzxt h440 je bio tiči jer je imao zvučnu izolaciju na svugdje i na svim panelima. Ovo nema nigdje.

Ali za ovu kompaktnost se po meni itekako isplati.

Slike prije što su došle grafulje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 12:13 (Vukii).
11 godina
neaktivan

Slika after. Sorry imam samo jednu kada sam sve stavio nisam se ni snašao da slikam više od jedne slike jer sam jedva čekao da upalim i krenem

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ovako izgledaju...

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Malo full size jedne s detaljima. Dosta obično kućište i stakleno pokrivalo kao i na starim Titanima...

Mali benchmark pokazuje da na 5k@Ultra Shadow of Mordon sasvim igriv. Dakle, nije donekle igriv, jedva igriv ili teže igriv, nego jako glatko i fino ide već na jednoj kartici. Na dvije TitanX leti. 970 SLI ima solidne framerateove, ali je bitno lošije iskustvo (neigrivo) na 5K na tim detaljima. Na 1440 nema neke veće razlike kao na 5K, ali 970 nije za 5K.

Što se danas koristi za FPS countere? Nvidia Experience mi se ruši pa ne mogu ShadowPlay namjestiti...

Zaključak mini recenzije:

- Titan X u praksi gotovo pa ima iste performanse kao dvije 970, minus SLI aspekti: nizak min. framerate. Nije baš kao dvije (nešto malo manje), ali nije ni toliko bitno

- Za 1440 ovo je The kartica (dok ne vidimo 390X) za sve one koje ne boli novčanik (980Ti sa 6GB je navodno u pripremi za 30% manju cijenu i 10% većim taktovima)

- 1440 @ 144Hz @ 144 FPS je s ovom karticom realnost u BF4 npr.

- Za 5K je ovo jedini izbor zasad kao dvije kartice (vraški skup izbor)

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 22:57 (Tonči).
Moj PC  
9 0 hvala 5
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Malo full size jedne s detaljima. Dosta obično kućište i stakleno pokrivalo kao i na starim Titanima...

Mali benchmark pokazuje da na 5k@Ultra Shadow of Mordon sasvim igriv. Dakle, nije donekle igriv, jedva igriv ili teže igriv, nego jako glatko i fino ide već na jednoj kartici. Na dvije TitanX leti. 970 SLI ima solidne framerateove, ali je bitno lošije iskustvo (neigrivo) na 5K na tim detaljima. Na 1440 nema neke veće razlike kao na 5K, ali 970 nije za 5K.

Što se danas koristi za FPS countere? Nvidia Experience mi se ruši pa ne mogu ShadowPlay namjestiti...

MSI AB, il Fraps

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen

Morat će FRAPS nazad :) MSI AB nema ništa bez onog riva drivera koji mi radi prob.

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Morat će FRAPS nazad :) MSI AB nema ništa bez onog riva drivera koji mi radi prob.

Vidi se da imaš para,u tom slučaju nabavi PlayClaw.Najbolji poslije built-in(mali overhead) rješenja poput shadow play.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
odjavljen

Nisam ih platio, tako da neću ni PlayClaw :P Za test je poslužio i FRAPS :)

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Nisam ih platio, tako da neću ni PlayClaw :P Za test je poslužio i FRAPS :)

Ko zna možda firma može i PlayClaw nabaviti. :P ?

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
odjavljen

Moja firma ne nabavlja ovakve stvari. :) Ali pitat ću one koji jesu .

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Iz AMD su rekli da ce novi flagship donijeti boost od 50% naspram stare 290x, no po ovome ispada da im cak i taj ogroman skok u perfomansama nebu bas pomogao protiv fenomenalnog titana-x!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Moram priznati da su ove brojke s Anandtecha dosta blizu mom iskustvu. TitanX žvače sve 1440 na max, ali sve i to debelo iznad 60. No, ne bih otpisao 390X. Bit će to jako fina kartica sa svojim HBM-om. Cijena TitanuX ne pomaže.

S druge strane, jeftiniji 6GB 980Ti, ako bude takav, moglo bi biti malo za SoM koji na Titanu papa skoro 7GB na 5K@Ultra. HBM ima drastično veću propunost pa je njemu količina manje kritična.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Moram priznati da su ove brojke s Anandtecha dosta blizu mom iskustvu. TitanX žvače sve 1440 na max, ali sve i to debelo iznad 60. No, ne bih otpisao 390X. Bit će to jako fina kartica sa svojim HBM-om. Cijena TitanuX ne pomaže.

S druge strane, jeftiniji 6GB 980Ti, ako bude takav, moglo bi biti malo za SoM koji na Titanu papa skoro 7GB na 5K@Ultra. HBM ima drastično veću propunost pa je njemu količina manje kritična.

zasto ne, ja vec jesam, ako se oni hvale s nevidenim boostom od 50%(znamo iz iskustva da to nikad nebude tako:)  a po ovome nece nikako biti brza od najjace gtx-ice nisu nista napravili! kaj onda? nova serija je tu a nije ispala najjaca! bez obzira koliko koja kosta u pitanju je valjda nekakav prestiz uzimanja tog vrha!

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 0:36 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

zasto ne, ja vec jesam, ako se oni hvale s nevidenim boostom od 50%(znamo iz iskustva da to nikad nebude tako:)  a po ovome nece nikako biti brza od najjace gtx-ice nisu nista napravili! kaj onda? nova serija je tu a nije ispala najjaca!

Zato što će u nekim igrama biti bolja od Titana X. :) Pomnoži. :) A ako bude cijenom bolja, to je odlično za AMD. :) Neke igre brža, neke sporija, ali "li-la" s Titanom za 30% manje love.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Teoretski... Zasad su kočnica razvoju igara za PC.

Da se nadovezem na ovo, prije je tako bilo (potpuno razlicite arhitekture, losi razvojni alati na sto su se bezbroj puta zalili, puno teze portanje, kao da radis emulator) ali ne bih bas rekao da su danas neka pretjerana kocnica (barem ne s PS4/X1 konzolama) jer se radi o x86/AMD konzolama (a svi znamo da to nije nepoznanica na PC-u) tako da na nove stolne konzole mozemo gledati kao na kutije koje se ne mogu nadograditi kao npr. x86 laptope.

Logicki, na koji nacin konzole (PS4/X1) koce razvoj igara za PC? S tehnicke strane (GPU), realno, ne koce jer su bazirane na AMD-ovoj arhitekturi i u danasnjim modernim alatima/editorima/softveru mozes mijenjati grafiku "on the fly", znaci, napravis vise takozvanih "graphics preset-a", npr. ako ti je bitno predstaviti sto bolju grafiku na PC-u, logicno je da ces najprije napraviti najbolju mogucu grafiku odnosno preset za quad SLI/CF kartice i to je ujedno i najtezi posao ali poslije ces samo srezati detalje odnosno napraviti vise graphics preseta da igra nebi stekala na slabijim konfiguracijama odnosno GPU-ima i naravno srezati za konzole, a to samo rezanje grafickih detalja u alatima danasnjice je razvijateljima igara relativno jednostavan zadatak jer grafika ne utjece na samu gameplay mehaniku odnosno neovisna je o istoj.

Medutim, s druge strane opet (logicki), kocnica jesu donekle zbog CPU-a (kao i low end CPU-i na laptopima i PC-u) ali konzole ili slabiji hardveri opcenito nisu krivi sto developeri/izdavaci imaju u cilju podrzati slabiji hardver odnosno kako oni sami kazu, zele nam donjeti "identicno iskustvo" na svim platformama (multiplatform igre) sto u prijevodu znaci da je cijela gameplay mehanika ista na svim platformama odnosno AI, fizika itd (jedina je razlika zapravo u grafickim detaljima i rezoluciji i naravno FPS-u ovisno o jacini PC hardvera). Svaka verzija neke multiplatform igre je sustinski identicna odnosno kao sto rekoh cijela gameplay mehanika je ista koja vise koristi CPU (AI, fizika, kojekakve kalkulacije i algoritmi) i naravno, ako su tijekom razvoja neke odredene igre uzeli u obzir i neki low end CPU onda automatski znas da igra nece odnosno ne moze doci s npr. nekom naprednom revolucionarnom fizikom (za jednu video igru). Na taj nacin CPU (slabiji) moze kociti razvoj igara na PC-u jer ne postoji i ne moze postojati moderni alat/softver u kojem rezes AI i fiziku lol (nije to kao dodavanje ili smanjivanje odredenih grafickih efekata), fizika i AI su tocno odredeni algoritmi/brojevi/formule i tu nema rezanje, mozes samo napraviti jednostavniji algoritam/kalkulacije, a samim time ce igra imati recimo losiju fiziku itd, a istovremeno to vise nece biti identicna igra (citaj: "identicno iskustvo") kao na drugoj igri koja koristi naprednije algoritme/kalkulacije odnosno ukratko, to vise nece biti multiplatform igra vec ekskluziva. Primjer Far Cry Vengeance za Wii konzolu VS Far Cry 1 za PS3/360/PC, da su kojim slucajem tada zeljeli predstaviti identicno iskustvo na svim platformama, igra bi na svim platformama s tehnicke strane bila identicna kao Wii verzija (jedina razlika bi bila u puno boljoj grafici na PS3/360 konzolama i naravno PC-u), no, srecom je igra radena za osjetno jace konzole odnosno CPU-e tako da je AI NPC-a i fizika daleko bolji nego na Wii konzoli, naravno, da je Far Cry 1 zamisljen kao PC ekskluziva, vjerojatno bi bila i bolja (doduse vjerojatno nebi bila puno bolja jer je Xbox360 sam po sebi bio high end u 2005/6 god). Dakle, danas nije toliko problem u slabijem hardveru (sve dok slabiji hardver ima istu arhitekturu kao i najjaci hardver) vec je problem (ovima s high end konfiguracijama) u tome sto odredeni developer igara dan danas rade igre za CPU-e iz 2007/08 god i logicno da u igri necete vidjeti neki napredak (jedino se bolja grafika moze ocekivati).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 1:24 (lovac82).
16 godina
odjavljen

Vidi mamlaza, lol 2k eura HAHAHA

lovac82 kaže...

Dugo pa ću na marendi ovo :P

11 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Zaključak mini recenzije:

- Titan X u praksi gotovo pa ima iste performanse kao dvije 970, minus SLI aspekti: nizak min. framerate. Nije baš kao dvije (nešto malo manje), ali nije ni toliko bitno

- Za 1440 ovo je The kartica (dok ne vidimo 390X) za sve one koje ne boli novčanik (980Ti sa 6GB je navodno u pripremi za 30% manju cijenu i 10% većim taktovima)

- 1440 @ 144Hz @ 144 FPS je s ovom karticom realnost u BF4 npr.

- Za 5K je ovo jedini izbor zasad kao dvije kartice (vraški skup izbor)

Tonči nemoj zmajeriti nije ništa zlonamjerno ali o čemu ti pričaš? Donekle igriv!??!?!?! Shadow of mordor na 4k sa jedom titan x nije ni blizu igriv! Na mojoj trenutnoj konfiguraciji shadow of mordor na 4k@ sa ultra details jedva balansira između 30-55 fps-a s tim da frame dropovi su više na strani 30 fps-a. Na 30 fps-a tj po meni sve ispod minimum 60 fpsa nije nikako igrivo. A sli konfa gtx 980 je nekakvih 30% jača od 1 titan x. Tako da mi nije jasno odakle ti podatak da je igriv.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 8:28 (Vukii).
11 godina
neaktivan

Dodajem i link u privitku da je zaključak koji dajem realan. 

"Once again even GTX Titan X won’t be enough for 60fps at 4K, but at 48.9fps it’s closer to 60fps than 30fps, representing a significant improvement in 4K performance in only a generation."

http://www.anandtech.com/show/9059/the-nvidia-geforce-gtx-titan-x-review/7

I dalje mislim da si ovo 5K slučajno napisao ali ako misliš na 5K sa ultra detaljima onda je to zaista so wrong konstatacija. Ponavljam još jednom ni na koji način te ne idem uvrijedit nego jdnostavno što govoriš je totalno unreal.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 8:27 (Vukii).
16 godina
Vukii kaže...

"Once again even GTX Titan X won’t be enough for 60fps at 4K, but at 48.9fps it’s closer to 60fps than 30fps, representing a significant improvement in 4K performance in only a generation."

I dalje mislim da si ovo 5K slučajno napisao ali ako misliš na 5K sa ultra detaljima onda je to zaista so wrong konstatacija. Ponavljam još jednom ni na koji način te ne idem uvrijedit nego jdnostavno što govoriš je totalno unreal.

Single card će više manje uvijek imati stabilnije perfomanse nego SLI/CF, tako da je moguće. A po meni, nekakvih average 40ak fps-a je razina za koju bi rekao da je izraz "stvarno igriv" u redu.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn
16 godina
odjavljen
lovac82 kaže...
Tonči kaže...

Teoretski... Zasad su kočnica razvoju igara za PC.

Dakle, danas nije toliko problem u slabijem hardveru (sve dok slabiji hardver ima istu arhitekturu kao i najjaci hardver) vec je problem (ovima s high end konfiguracijama) u tome sto odredeni developer igara dan danas rade igre za CPU-e iz 2007/08 god i logicno da u igri necete vidjeti neki napredak (jedino se bolja grafika moze ocekivati).

Glavni efekt konzola je API, iako s DX12, Vulacnom i Mantleom stvari bi trebale biti bitno lakše. No, hardverska snaga je ono što će donekle limitirati razvoj jer već sada 1080 je nedostižan za mnogo igara pa će i razvoj efekata naići na zid, odnosno, kako na konzolama neke stvari neće imati smisla raditi (hrpu PBS-a npr.) izostat će i na PC-u, a u ozbiljnijoj mjeri to sve utječe i na koncepte i dizajn. Nadam se da će PC baš zbog ogromne snage hardvera i VR-a preuzeti svoju ulogu nazad.

Vukii kaže...

Tonči nemoj zmajeriti nije ništa zlonamjerno ali o čemu ti pričaš? Donekle igriv!??!?!?! Shadow of mordor na 4k sa jedom titan x nije ni blizu igriv! Na mojoj trenutnoj konfiguraciji shadow of mordor na 4k@ sa ultra details jedva balansira između 30-55 fps-a s tim da frame dropovi su više na strani 30 fps-a. Na 30 fps-a tj po meni sve ispod minimum 60 fpsa nije nikako igrivo. A sli konfa gtx 980 je nekakvih 30% jača od 1 titan x. Tako da mi nije jasno odakle ti podatak da je igriv.

Ma, NHF, svatko ima pravo na mišljenje. Naime, na 5K Ultra s uključenim FXAA i Blurom ja imam u lošim vremenskim uvjetima oko 25 FPS, dobrim nekih 30-35 sa skokovima do 40+. No, u odnosu na 970 SLI koji je na tim postavakama patio zbog VRAM-a i snage, ovdje sve ide glatko. Jedna veća prednost jedne kartice se vidi i u malim dropovima, odnosno izrazito visokom minimalnom framerateu.

Testirali smo 980 SLI 3-way jučer i situacije je lošija na tome, nego na jednoj Titanici, ali ne po tome što je prosječan ili najviši FPS bolji (jer nije), nego jer na 980 3-way SLI-ju stvari trzuckaju i to žestoko. Nemam/o (frend) alate za testirati tako nešto brojčano, ali varijacija frameratea na 980 SLI je očajna čak i na 2-way, a ne samo na 3-way koji je vizualno gori. I 980 jako pati zbog VRAM-a u slučaju 5K (skoro 7GB potrošnje na TitanuX).

Definitivno u ovoj situaciji bih se radije igrao na jako stabilnih 30 FPS, nego onome što radi SLI i praktički ide od 7-12 FPS do 80 FPS na 3-way SLI-ju. SoM se super skalira kao i Crysis 3, ali je definitivno preslab za Ultru. Probali smo spuštanjem na high, ali i dalje je TitanX bio bitno ugodniji iako je najgore trzanje 980 SLI-a nestalo tom promjenom (ostalo je manje trzanja i mikro-trzanje). Na 1440 obje konfiguracije su dobre i min-framerate je očito nešto bolji pa 980 2/3-way SLI ne smeta vidljivo (ponekad se primijeti, ali nije bitno)

30 FPS-a, stabilnih, može biti sasvim OK (konzolaši se na tome igraju gotovo uvijek), ali naravno, slažem se da je 60+ mnogo bolje. Prekrasna je igra na 5K, ali ja bih radije isto 1440@144Hz@144FPS što je na jednom TitanuX super realnost.

Vukii kaže...

Nisam slučajno. :) Gore je objašnjenje.

mrsmith kaže...
Vukii kaže...

Single card će više manje uvijek imati stabilnije perfomanse nego SLI/CF, tako da je moguće. A po meni, nekakvih average 40ak fps-a je razina za koju bi rekao da je izraz "stvarno igriv" u redu.

Da, to je ujednom i glavni razlog subjektivnog dojma, odnosno minimalni FPS je na TitanuX daleko veći nego na SLI-ju pa su skokovi manji i manje stvar "trza".

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 10:43 (Tonči).
11 godina
neaktivan

@Tonči sve što je gore navedeno apsolutno stoji. Mene "isprovociralo" namjerno kažem pod navodnicima "isprovociralo" što sam gore na prvu zaključio da tvrdite da igra praktički ide smooth što nikako nije smooth za realnost korisnika takvih "bleeding edge" komponenata. Usudim se reći da sam takav korisnik i nikako i nikada me ne bi zadovoljio bilo kakav dodir igre koju igram ispod 60 FPS-a pa čak i u 4k. Izaziva poštovanje što se tiče da uopće se uspijeva vrtiti preko 30fps-a s obzirom na zahtjevnost i u to nema diskusije ali momentalno bi bacio na dole na 1440.

Jer i sami kažete ovisno o vremenu u igrici ovo ono fps dodiruje nekada 30ak fps-a. Ako ja moram molit Boga da mi bude sunčano u SOM-u da igram onda igram na krivim postavkama zar ne :). 

Sve u svemu sada mi je jasno što se htjelo reći.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 11:21 (Vukii).
11 godina
neaktivan
mrsmith kaže...
Vukii kaže...

Opet se vraćamo na ono što je Toči rekao gore. Poštujem i ovo mišljenje i također se slažem ali ponavljam isto što je on rekao. Subjektivno je mišljenje ali realno zaista vjerujem kako nam je svima prioritet zero effekt "štekanja" u igrama koje volimo igrat. U odnose na konzolaše smo definitivn razmaženija sorta po ovom pitanju ako smijem biti toliko slobodan pa generalizirat svoje mišljenje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 11:25 (Vukii).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

To svakako, 60 je mnogo ugodnije. Ja inače (rijetko se igram nažalost) volim da mi je minimalni framerate 60. Npr. na dvije 970 BF4 sam igrao na Medium 1440. Npr. Shadow of Mordon mislim da je idealan na 1080 rezoluciji baš zbog toga da FPS bude fino visok. Kad budemo imali Oculuse bit će nam još važniji FPS.

No, stabilnih 30 je zaista igrivo. Nije divota kao 60 ili 144, ali je OK.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

http://www.techspot.com/review/972-intel-core-i3-vs-i5-vs-i7/page5.html

zipa chlanak cijeli bdw...

p.s na full hd i3 ne bn-a 980gtx wtf!

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
4mal kaže...

http://www.techspot.com/review/972-intel-core-i3-vs-i5-vs-i7/page5.html

zipa chlanak cijeli bdw...

p.s na full hd i3 ne bn-a 980gtx wtf!

Nista cudno, u vecini igara je i3 brzi od FX-a 83XX...

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

EVGA SC + some OC. vs 970 SLI

EVGA SC + some OC EVGA SC + some OC
970 SLI 970 SLI
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 22:56 (Tonči).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

EVGA SC + some OC. vs 970 SLI

Tonci sad si najveci baja na balkanu i sire s ovom konferencijom 

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice