GTX 470 ili 5850 VaporX

poruka: 150
|
čitano: 29.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
GTX 470 ili 5850 VaporX

Ništa je ne pokušavam dokazati, ja samo pokušavam ljudima otvoriti oči.

Ionako me boli kifla što će nekom otići pare u vjetar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: GTX 470 ili 5850 VaporX
franky kaže...

Ništa je ne pokušavam dokazati, ja samo pokušavam ljudima otvoriti oči.

Ionako me boli kifla što će nekom otići pare u vjetar.

Pa izgleda da te boli jer inače ne bi se tolko trudio oko dokazivanja nečega. Ali činjenica je da koju god karticu kupio, neče nitko baciti novce u vjetar več če dobiti dobre performanse i dobru grafiku u igrama.

We are nothing but the stones to pave the way...
15 godina
protjeran
athlon64 kaže...

za mene postoji vise razloga zasto bi uzeo gtx, sam microman mi je reko da su mu neke igre izgledale fluidnije na njoj, mene benchmark scoreovi i fps ne zanimaju , lijepo je covjek reko da su mu neke igre ljepse i fluidnije, 2. te nove nvidie bolje rade u sli a velika je mogucnost da cu kad uzmem novi komp nakon nekog vremena kupit jos jednu jer namjeravam drzat full hd 24 ili vise inca monitor tako da ce da bi se sve igre gurale na ultra postvkama taj monitor bit dosta zahtjevan, istina da se malo vise griju ali totalno me boli briga, uostalom dosad sam samo na atiju pa me vuce znatizelja da isprobam nvidiu.

Meni se onako od oka čini da moja radeonka fluidnije vrti igre od GTX480, a neznam možda malo lažem... Izlanuo se

Kuda sve to ide meni se čini daš piknut jednu radeonku iz sljedeće serije.

I mean WTF?
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
Mora ti bit jasna stvar da je bolje što GTX ima manji max fps. Kad ti imaš min fps 25, max 35, avg 30 to znači da je FPS izuzetno stabilan, i da je igra jako fluidna. Neznam kako az tebe, ali meni je skok sa 60 na 30 fps JAKO PUNO. HD5870 recimo ima max fps 50, min 25, avg 36. Što znači da čas imaš 30, nekad 40, nekad 60... Znači nestabilno. Što manji max fps, što veći min fps = igra fluidnije radi. Skok sa 50-ak fps-a na 30 ili manje je puno i osjeti se u igri.

pusti ti to. i max fps je itekako bitan. možda ne sad toliko, ali kad će grafe početi štucati u igrama, vidjet ćeš da će itekako značiti.

15 godina
protjeran
Ad4pt3r kaže..

Franky ja ne znam kaj ti pokušavaš dokazati...Taj test je iz 4. mjeseca, a GTXice su sa zadnjim driverima tek proradile kak spada.

Svaka grafa ima svojih prednosti i mana, kao što je kolega gore naveo, no po meni su neisplative zbog manjka onih frapantnih DX 11 naslova ( ovi sitniji dodaci iz Metroa i Dirta ne igraju nikakvu ulogu ) i zbog brzog dolaska novih kartica koje bi trebale biti bolje po performansama.

To onda znači da je nvidia dosada imala loše drivere ne, a za njih govore da imaju najbolje drivere...

franky ništa nepokušava dokazat samo staje na stranu ATI-a pokraj ovih zagovarača Nvidia-e. Kupac mora čuti obje strane.

I mean WTF?
17 godina
RisenFromTheBanned kaže...

To onda znači da je nvidia dosada imala loše drivere ne, a za njih govore da imaju najbolje drivere...

franky ništa nepokušava dokazat samo staje na stranu ATI-a pokraj ovih zagovarača Nvidia-e. Kupac mora čuti obje strane.

Pa prvi driveri za GTX 400 seriju su bili nikakvi, istina, no ubrzo su se popravili. Meni je svejedno, imao sam obje tvrtke u svojim kompovima i rade obje jos uvijek dobro, ali realna situacija je da su kupci trenutno na slatkim mukama, jer koju god karticu kupili mislim da ne mogu promašit.

We are nothing but the stones to pave the way...
15 godina
neaktivan
franky kaže...

Ljudi vjeruju reviewima iz BUG-a, a u njima nema niti jedan GPU-Z ili CPU-Z validation.

gpu-z neznaci nista jer se isto tako moze lako namjestiti, jer kad bench odvrtis sa clockanom karticom, lipo kad bench zavrsi vratis karticu na stock i upalis gpu-z i voila stock speed, napravis screenshot i gotovo.

ako hoces doznat koja je brza 5870 ili 470 ili 5850, benchamk tema - recimo crysis benchmark tool 0.29 - 10-20 benchera sa 470/5870/5850 i ko ce bolje - sve dopusteno od oc do drivera.

Na taj nacin bi imao veci uzorak testova i samim time relevantnije rezultate i mogucnost pogreske bi bila vrlo mala, i nitko nebi mogao osporiti rezultate.

Lijepo se vidi na heaven benchu kako gtx rastura sta se tice tesselacije, i to vise nitko nemoze osporiti.

Ja vjerujem da je microman bio objektivan u svojim testovima.

Google is your friend
15 godina
protjeran
Ad4pt3r kaže...

realna situacija je da su kupci trenutno na slatkim mukama, jer koju god karticu kupili mislim da ne mogu promašit.

E točno to.

Ali nemože mi Weky reći da je GTX470 "PUNO" bolja kupnja.

EDIT: drugo je vjerovat, a drugo je biti siguran u nešto.

I mean WTF?
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 22:57 (RisenFromTheBanned).
15 godina
neaktivan
GTX 470 ili 5850 VaporX

Stvarno nevjerovatno.

Novi drajveri i grafa odma najbrža na svijetu. Čak 3% brža od sebe.

Po tome, nisu ni morali čekat da proizvedu dovoljan broj ispravnih GTX 480 da imaju najjači single GPU na tržištu, nego su mogli izdat kartice s okrštljenim čipovima 6mj ranije pa samo razvijat drivere.

I samo s driverima pregazit konkurenciju. Prvo je bio konkurencija 5850 sad 5870 a sa sljedečim novim driverima bit će i 5970 pregažena

Nekažem da GTX 470 ništa nevalja, al ljudi, nemojte pretjerivati.

Stari avijatičar...
Moj PC  
7 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

KOje izlike još nečete smislit? Prihvatite činjenicu da su gtx470 i 5870 podjednake po preformasam, s tim da 470 drži stabilniji FPS, i ktom je još i jeftinija od 5870 i to ju čini best buy karticom u high end segmentu.  A oni koji nemogu prihvatit tu činjenicu su ili zadrti fanATIci ili jednostavno nisu intelektualno sposobni to uočiti.

neznam odakle vam da je 470 jeftinija od 5870,

a po mom misljenju kad se sve skupa sagleda bestbuy je trenutno 5850 ako se gleda omjer ulozenog/dobivenog

Google is your friend
15 godina
Jurky kaže...

a po mom misljenju kad se sve skupa sagleda bestbuy je trenutno 5850 ako se gleda omjer ulozenog/dobivenog

da lik i onda preskočiš onu Zotacovu gtx 470 kaj košta 2600 kuna

15 godina
neaktivan
Cina_94 kaže...
Jurky kaže...

da lik i onda preskočiš onu Zotacovu gtx 470 kaj košta 2600 kuna

kupi je ti onda ------------ pise na upit -------------- znaci nema je

inace stavio sam cijenik samo za usporebu koliko je to jeftinja 470 kao sto neki navode za prednost.

nebi da je jeftinija 500 kn pa je to prednost, a ustvari je cijena ista ili cak je 470 skupljaNamigiva

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 23:49 (Jurky).
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...

pa i po mom je, ali ovdje se kompariraju high end nvidia i ati grafa. dakle dojam je da su i HD5870 i GTX470 odlične grafe koje imaju i prednosti i mane koje sam naveo u postu na prethodnoj stranici. GTX je novim driverima dosta nadoknadila i neznam čemu više svađe koja je bolja u svakoj temi.

u ADM-u imaš model od Zotaca za 2600 kn

15 godina
neaktivan
GTX 470 ili 5850 VaporX

ma sve je to ipak preskupo, a jos mi se cini da je ati malo digo cijene od kad je izaso fermi, jer ja se sjecam da sam xfx 5850 ubo za 1999kn, a sad nemogu nac jeftinije od 2300kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

pa i po mom je, ali ovdje se kompariraju high end nvidia i ati grafa. dakle dojam je da su i HD5870 i GTX470 odlične grafe koje imaju i prednosti i mane koje sam naveo u postu na prethodnoj stranici. GTX je novim driverima dosta nadoknadila i neznam čemu više svađe koja je bolja u svakoj temi.

u ADM-u imaš model od Zotaca za 2600 kn

ma slazem se s tobom u potpunosti nek svak uzme sto mu vise pase, nece pogrijesiti ni s jednom ni s drugom.

100 kn na 2600 kn je sitnis i nemoze se nazvati prednost, kad pogledas da jedan 5870 vapor X kosta koliko i 470 drugog proizvodjaca sve ti je jasno. Cijene su indenticne ma sta drugi mislili o tome.

cijela ova situacija oko izlaska novih GTX-ica nije kupcima donijela nista nova, cijene ATi serije 5XXX su ostale iste, jer nove GTX-ice nisu u nicemu drasticno nadjacale ATI-a, performase li la, i time ga natjerale da spusti svoje cijene na radost svih nas.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 0:49 (Jurky).
16 godina
neaktivan
GTX 470 ili 5850 VaporX

Inače driveri imaju jednaku važnost kao i snažan GPU u preformansama graficke kartice, i uzalud ti mrcina od GPU- kad su driveri nikakvi i koce taj snažni GPU. Problem sa GTX470 i 480 je bio sto su beta driveri bilo toliko loši da opterecenje GPU-a nije išlo iznad 50%, a kasnije sa novim 197.55 to je bilo ispravljeno i tada je GTX470 došla uz bok HD5870, a novi 2xx driveri samo još dodatno poliraju preformanse u odredenm igrama i benchova.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 6:28 (microman).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni se onako od oka čini da moja radeonka fluidnije vrti igre od GTX480, a neznam možda malo lažem... Izlanuo se

Kuda sve to ide meni se čini daš piknut jednu radeonku iz sljedeće serije.

dečki iz BUG-laba su u novom časopisu istaknuli kako treba priznati Nvidiji da drži veči minimalni FPS i da opčenito ima ujednačene Framove.

I ktome oni su još testirali sa 197.44 driverima koji niti nemaju puno podršku za Fermi-e.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 6:31 (microman).
15 godina
odjavljen
ATiGamer kaže...
Weky kaže...

pusti ti to. i max fps je itekako bitan. možda ne sad toliko, ali kad će grafe početi štucati u igrama, vidjet ćeš da će itekako značiti.

Neće značiti. Koju igru ćeš moći igrati na 5870 a koju nećeš na GTX470? Meni je jako bitan ujednačen FPS. Što manji odskok to bolje.

Netko je gore napisao da ljudsko oko neprepoznaje više od 24 framea...LOL ja nisam rekao tko šta prepoznaje. vec da se osjeti ogroman skok sa 60 na 30 FPS-a u fluidnosti igre, tj. imaš osjećaj da ti zatrza na trenutke, tj. nije dovoljno fluidno.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
16 godina
protjeran
Weky kaže...
ATiGamer kaže...
Weky kaže...

Neće značiti. Koju igru ćeš moći igrati na 5870 a koju nećeš na GTX470? Meni je jako bitan ujednačen FPS. Što manji odskok to bolje.

Netko je gore napisao da ljudsko oko neprepoznaje više od 24 framea...LOL ja nisam rekao tko šta prepoznaje. vec da se osjeti ogroman skok sa 60 na 30 FPS-a u fluidnosti igre, tj. imaš osjećaj da ti zatrza na trenutke, tj. nije dovoljno fluidno.

nvidia ima phisyx.. cuda...bolja je u teselaciji za duplo.. ja da sad kupujem nvidia definitivno.. prije par mjeseci bi uzeo r5870.. recimo samo kaj se ja sa jednom sig nebi zadovoljio nego bi isao u cross nakon nekog vremena a cross sa ati-em je smece da nema vece..

16 godina
neaktivan
Weky kaže...
ATiGamer kaže...
Weky kaže...

Ako ti osjetiš skok sa 60 na 30 fpsa svaka čast.

Trzanje je skok na vrlo niske razine fpsa, ispod 24.

15 godina
odjavljen

Ja osjetim i to mi je ogromna razlika. To je tvoj problem što ti neosjetiš, jer igram igre preko 10 godina, i prošao sam od Radeona 9800Pro, do nvdidije 7600gt, do Vodoo II kartica, pa na kraju krajeva i GTX260. A u servisu je kroz moje ruke prošlo bog pitaj kolko kartica.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 12:43 (Weky).
15 godina
protjeran
Weky kaže...
ATiGamer kaže...
Weky kaže...

1. Ili igru koju nemožeš vrtit sa HD5870 još manje ćeš moći vrtiti sa GTX470.

2. Ja onda mora da sam slijep ne kada ništa neprimjetim?

A jeste našli "stabilni fps", pa mislio sam da ćete smisliti bolju obranu spašavanja GTX470. No offense,ali to vam jedina slamka za koju se držite i koja meni ama baš ništa neznači.

I mean WTF?
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 12:44 (RisenFromTheBanned).
15 godina
odjavljen

Dijete to je tvoj problem što nekužiš stvari. GTX470 je jeftinija, stabilnija, podržava Physx i CUDA (vjerovatno nisi nikad ni probao to, pa necu ni pricat), bolja je u teselacij (no to ti ni neznaš  šta je), i stabilnije drži framerate u igrama. Neću ti više ponavljati kao papagaj, jer očito nekužiš neke stvari. Ja imam svoje mišljenje i u njega sam uvjeren 100%.

Tvoj je problem što bi dao 200KN više za inferiorniju karticu. OK Ati je bolji od nvidije, nvidija je sranje koje nigdje nema. GTX470 je najgora kartica u povjesti 3D-a i nemoze se usporedit sa 5850 karticama. Microman je budalesina koja namješta rezultate.  Jeli ti sad srce na mjestu???

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 12:47 (Weky).
15 godina
protjeran
Weky kaže...
ATiGamer kaže...
Weky kaže...

1. Ili igru koju nemožeš vrtit sa HD5870 još manje ćeš moći vrtiti sa GTX470.

2. Ja onda mora da sam slijep ne kada ništa neprimjetim?

A jeste našli "stabilni fps", pa mislio sam da ćete smisliti bolju obranu spašavanja GTX470. No offense,ali to vam jedina slamka za koju se držite i koja meni ama baš ništa neznači.

Ti si sam sebi kontradiktoran. Sam si rekao da ljudsko oko ne prepoznaje više od 24 fpsa, tj. da će ti igra isto izgledat na 25 i 60 i 500fpsa, naravno, ako gameplay ne ovisi o fpsu (kao u codu). E pa onda, da li je bolje da gtxica drži stabilnih 25 fpsova cijelo vrijeme (lockanih) ili je bolje da r5870  u prosjeku ima 40fpsa, ali tokom igre zna pasti na 15 fpsa. Ovo sam samo karikirao, ne prikazuje realno stanje stvari, ali ti samo pokušavam objasniti zašto je min fps važniji od max fpsa. A prvo pitanje, pa sa 5870 se nećeš baš naigrat u Metrou sa uključenom teselacijom, na bilo kojoj rezoluciji.

15 godina
protjeran
lukavg kaže...

Ti si sam sebi kontradiktoran. Sam si rekao da ljudsko oko ne prepoznaje više od 24 fpsa, tj. da će ti igra isto izgledat na 25 i 60 i 500fpsa, naravno, ako gameplay ne ovisi o fpsu (kao u codu). E pa onda, da li je bolje da gtxica drži stabilnih 25 fpsova cijelo vrijeme (lockanih) ili je bolje da r5870  u prosjeku ima 40fpsa, ali tokom igre zna pasti na 15 fpsa. Ovo sam samo karikirao, ne prikazuje realno stanje stvari, ali ti samo pokušavam objasniti zašto je min fps važniji od max fpsa. A prvo pitanje, pa sa 5870 se nećeš baš naigrat u Metrou sa uključenom teselacijom, na bilo kojoj rezoluciji.

Aha a ti imaš HD5870 pa možeš tako nešta reći. Sry al HD5850 vrti metro na very high na 1680x1050 sa uključenim DOF-om i Teselacijom, jest da je malo overclockana,ali vrti, a HD5870 samo može bolje vrtit.

Koliko je GTX470 jeftinija tj. skuplja bolje rečeno 100kn, a to je ništa nekome tko kupuje karticu od 2600-700kn.

Rađe bih 40 fps-a u prosjeku i da padne par puta na 15-20fps-a nego da imam 25 fps-a cijelo vrijeme, uostalom HD5870 nema tolike padove fps-a.

I mean WTF?
15 godina
protjeran

HD5870 ne može vrtiti sve maxed out s uključenim dofovm i teselacijom na 1920*1080 Metro2033, u to sam se osobno uvjerio. Za gtx470 ne mogu sa sigurnošću tvrditi da može, ali to sam pretpostavio s obzirom da je dosta bolja u teselaciji. To zanemari. 

A drugi dio posta, dakle ti bi više volio da ti s hd5870 imaš u prosjeku 40fpsa, ali da ti povremeno zatrza, nego da ti s gtx470 igra radi jednako fluidno cijelo vrijeme (25fps je ljudskom oku jednako kao i 40 jer ne raspoznaje više od 24fpsa kako je rekao ovaj drugi fanATIk).

16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Ja osjetim i to mi je ogromna razlika. To je tvoj problem što ti neosjetiš, jer igram igre preko 10 godina, i prošao sam od Radeona 9800Pro, do nvdidije 7600gt, do Vodoo II kartica, pa na kraju krajeva i GTX260. A u servisu je kroz moje ruke prošlo bog pitaj kolko kartica.

I da osjetiš, ni u jednoj igri nije ogromna razlika.

15 godina
protjeran
lukavg kaže...

HD5870 ne može vrtiti sve maxed out s uključenim dofovm i teselacijom na 1920*1080 Metro2033, u to sam se osobno uvjerio. Za gtx470 ne mogu sa sigurnošću tvrditi da može, ali to sam pretpostavio s obzirom da je dosta bolja u teselaciji. To zanemari. 

A drugi dio posta, dakle ti bi više volio da ti s hd5870 imaš u prosjeku 40fpsa, ali da ti povremeno zatrza, nego da ti s gtx470 igra radi jednako fluidno cijelo vrijeme (25fps je ljudskom oku jednako kao i 40 jer ne raspoznaje više od 24fpsa kako je rekao ovaj drugi fanATIk).

1920x1080 ok, ali 1680x1050 garant može i da filteri nisu na max nego na minimumu tj. AAA+AFx4. Ipak mislim da najveći udarac na broj FPS-a u metrou ima sama grafika.

Anyway igra mi ionako glupa pa je ni neigram, općenito ruske igre.

Da rađe 40fps-a i recimo u velikim eksplozijama padne na 24fps-a ili ispod nego cijelo vrijeme 25fps-a. Uostalom rijetke su takve igre koje mogu tako opteretiti kartice višeg segmenta DX11 capable kartice, a to su Metro 2033, arma II, GTA 4 koje ni neigram.

I mean WTF?
16 godina
neaktivan
franky kaže...
Weky kaže...

I da osjetiš, ni u jednoj igri nije ogromna razlika.

U crysisu je kod HD5870 Razlika između Max i Avg FPS-a 12FPS, a između Avg i Min je 11FPS-a

Kod GTX470 je več druga priča. Iako HD5870 doista ima primjeno veči Max FPS, GTX470 ima stabilniji framrate. Tako je razlika između Max i Avg FPS svega 5FPS,

a između Avg i Min je 8FPS-a.

Pad od 10FPS-a se u toj igri(gdi su FPS.ovi ionako niski) itekako se osijeti, isti(možda još gori) slučaj je Metro, dosta je da sa 25FPS-a padne na 20 i več trzne.

I'll be back
16 godina
GTX 470 ili 5850 VaporX

Max po meni nije toliko važan, jer meni je svejedno dali igra ima 80 ili 100 frama u maxu(što obično se dogodi kad gledaš u nebu ili sl.) a zato čim vratim pogled da frami strmoglavo jure prema dole. Uostalom pogledaj konzole. Tamo je fluidno jer igre koliko se sječam sve vrte od 24 do 30 frama, i nitko se ne buni da trza ili slično. Znači nečeš osjetiti ako ti je max 30 ili 100, ali ćeš osjetiti ako ti je min fps 24 ili 20 i niže.

Stoja
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice