GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.564.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

Što je to na backplateu Stjepanj ?

Nope.
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

kaj tocno? "gpu reactor" je ovo okruglo(o cemu se prica prosla stranicu), ostalo sto se vidi je 16 fazna regulacija s ledicama, kako je svaka pod loadom tako i svijetle!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

kaj tocno? "gpu reactor" je ovo okruglo(o cemu se prica prosla stranicu), ostalo sto se vidi je 16 fazna regulacija s ledicama, kako je svaka pod loadom tako i svijetle!lp

za Stjepanove OC egzibicije nekad nebi bilo dosta ni 1000 fazna regulacija 

16 godina
odjavljen

Aha, sad vidim. Dodatni kondezatori? Pa što je toliko loš power delivery kartice da ti to treba na običnom zraku? Ne vjerujem...

Nope.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Aha, sad vidim. Dodatni kondezatori? Pa što je toliko loš power delivery kartice da ti to treba na običnom zraku? Ne vjerujem...

Naravno da ti to na zraku ne treba no doticna nije namjenjena tome. Na toj kartici je MSI radio cak jednu godinu, doticna je iskljucivo bila namjenjena extremnim overklokerima koji ruse rekorde, naravno da bi se to postiglo trebala je najbolja i najstabilnija regulacija napona sto je u tom trenutku bilo moguce napraviti, MSI je to i napravio kartica je poskidala sve moguce rekorde koje su postavili prije nje  Evga, Hof  i njima slicni! Lightning model u svijetu gpu-a slovi kao najveci predmet divljenja kod overclockera(kao sto je nekome Ferrari), nazalost Maxwell serija nije dozivila doticni jer u MSi-ju nisu imali dovoljno vremena da je naprave kako zele posto je Nvidia prebrzo izbacila novu generacije pa taj model nebi imao previse smisla. Kako se Pascal zadrzao opet smo dobili Lightning model no doticni je rasprodan u rekordnom vremenu. Inace Msi vam daje pravo povratka njihovih Lightning modela ako im taktovi padaju ispod "gaming mod" frekvencija.lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.2.2018 22:34 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen

Hmm, i dalje je EVGA tu najbolja, jer garantira 2025 na kingpinu, a MSI samo "1721 MHz / 1607 MHz (Lightning Mode), 1695 MHz / 1582 MHz (Gaming Mode)". Kingpin vratiš ako na zraku ne sjedi na 2025. :D

E sad, fora je što sam ja probao 6 FE kartica i sve su na zraku hvatale 2000+, u pravilu 2088 u jako hladnoj sobi, nakon prvog paljenja. To bi palo na oko 2000 nakon zagrijavanja, što znači da uz vodu bez problema idu gore.

Istovremeno, još čekam Titan V block od EK, jer na zraku ne može ni hladan na 2050. Jako se grije.

Pascal je dosta pomutio vodu u overclocking svijetu, a dosta se teorija zavjere piše o tome da su FE zapravo najbolji čipovi. (iako ja ne vjerujem da Nvidia išta tu bina, nego da jednostavno većina svih Pascala može visoko).

Nope.
13 godina
protjeran

Voda ce ti na ovakvim modelima dati  eventualno 30+-mhz vise i nista vise..

evo ti recenzija 4x 1080ti u lightning izvedbi s overklokanjem na zraku, vodi i LN-u mozda izvuces koju korisnu informaciju

http://www.tomshardware.co.uk/overclock-msi-gtx-1080-ti-lightning-z-air-cooling,review-34113-4.html

lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.2.2018 23:13 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Tonči kaže...

Hmm, i dalje je EVGA tu najbolja, jer garantira 2025 na kingpinu, a MSI samo "1721 MHz / 1607 MHz (Lightning Mode), 1695 MHz / 1582 MHz (Gaming Mode)". Kingpin vratiš ako na zraku ne sjedi na 2025. :D

E sad, fora je što sam ja probao 6 FE kartica i sve su na zraku hvatale 2000+, u pravilu 2088 u jako hladnoj sobi, nakon prvog paljenja. To bi palo na oko 2000 nakon zagrijavanja, što znači da uz vodu bez problema idu gore.

Istovremeno, još čekam Titan V block od EK, jer na zraku ne može ni hladan na 2050. Jako se grije.

Pascal je dosta pomutio vodu u overclocking svijetu, a dosta se teorija zavjere piše o tome da su FE zapravo najbolji čipovi. (iako ja ne vjerujem da Nvidia išta tu bina, nego da jednostavno većina svih Pascala može visoko).

Tonči, na zraku 2025 se podrazumijeva nakon zagrijavanja ili samo na početku kod paljenja?

inače me ovih 2025Mhz odmah asocira na ovdje jednog sveprisutnog entuzijasta 

jel bi te ledice, odnosno dodatna fazna regulacija napona, kondenzatori i ostale strujne điđemiđe pomogle da se riješi ovo što imamo na 1080ti, bar mi na aorus x, kad na 1.093V daje 2100+ ali nema boosta performansi suukladno tom povišenom taktu?

12 godina
odjavljen

Tonči, taj klok na lightning kartici neće nikad bit zapravo. Znaš da će boost 3.0 odradit svoje i držati čip debelo izna tog takta. Nisam gledao koliko lightning boosta na stocku, no ako moja aorus ode na 2ghz, onda će i lightning pogotovo. Ako odvali plimit ide to iznad 2ghz.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
protjeran
Bome i moja hvata 2500mhz ali na sekundu onda dobim zuti ekran...😂👊lp
8 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Bome i moja hvata 2500mhz ali na sekundu onda dobim zuti ekran...😂👊lp

I to na 970 sa 65% ASICom, uzmi ovu što čuvaš za Lucija sa 85% ona možda ode na 3000 

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.2.2018 10:51 (lav1000).
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Voda ce ti na ovakvim modelima dati  eventualno 30+-mhz vise i nista vise..

evo ti recenzija 4x 1080ti u lightning izvedbi s overklokanjem na zraku, vodi i LN-u mozda izvuces koju korisnu informaciju

http://www.tomshardware.co.uk/overclock-msi-gtx-1080-ti-lightning-z-air-cooling,review-34113-4.html

lp

Voda će uvijek dati više takta za manje temperature i manju buku, jer uvijek je bolji medij za odvođenje topline i uvijek se može hladiti kroz veće površine radijatora, nego bilo koji heatsink.

Naravno, s obzirom da 3-slot heatsink već prilično solidno hladi GPU koji je na 2.1 na svom limitu, nemaš puno za dobiti.

Međutim, nekome kome smeta buka ventilatora ili ne želi karticu na 60°C, pogotovo ljeti, voda je najbolje rješenje. Kome ne i kome je gnjavaža nije. Doduše, AIO hibridnog tipa baš i nije nešto smislen, custom full-cover block je prava stvar.

Što se takta tiče, da, dat će 30-50 otprilike, kako vidimo, ovisno gdje je termalni plafon tog GPU-a. "Problem" je što su svi Pascali uvijek na sličnom taktu, svi se mogu overclockati i nema bitno boljeg strujnog i drugog rješenja za postići bolje rezultate. 

Baš će bit zanimljivo vidjeti što Ampere može, s obzirom da je proces li-la, a ni arhitekturalne promjene sigurno nisu bitne.

lav1000 kaže...

Tonči, na zraku 2025 se podrazumijeva nakon zagrijavanja ili samo na početku kod paljenja?

inače me ovih 2025Mhz odmah asocira na ovdje jednog sveprisutnog entuzijasta 

jel bi te ledice, odnosno dodatna fazna regulacija napona, kondenzatori i ostale strujne điđemiđe pomogle da se riješi ovo što imamo na 1080ti, bar mi na aorus x, kad na 1.093V daje 2100+ ali nema boosta performansi suukladno tom povišenom taktu?

Nažalost ne. Pascalima ne pomaže puno ništa, tu su gdje jesu i taj "oko 2100" je limit arhitekture. Da i dobiješ 2150, to košta strašno puno i binani je čip valjda među stotine ili više njih.

eywa33 kaže...

Tonči, taj klok na lightning kartici neće nikad bit zapravo. Znaš da će boost 3.0 odradit svoje i držati čip debelo izna tog takta. Nisam gledao koliko lightning boosta na stocku, no ako moja aorus ode na 2ghz, onda će i lightning pogotovo. Ako odvali plimit ide to iznad 2ghz.

Da, to je i poanta mog komentara: nema nikakvog smisla da vraćaš karticu ako padne ispod x, jer ionako je x toliko nizak da nikad neće na njemu raditi.

lav1000 kaže...

I to na 970 sa 65% ASICom, uzmi ovu što čuvaš za Lucija sa 85% ona možda ode na 3000 

Poželjan je lošiji ASIC čim možeš bolje hladiti čip. ;)

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.2.2018 14:57 (Tonči).
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

...odvoženje topline...

A gdje se ta toplina vozi? 

Tonči kaže...

Doduše, AIO hibridnog tipa baš i nije nešto smislen, custom full-cover block je prava stvar.

Šta fali AIO rješenju? Ako su pover delivery dio i memorija ohlađeni na prihvatljive temperature, sam čip je uglavnom jako dobro ohlađen bilo kojim AIO blokom... ne vidim problem. Full cover je kudikamo "safe bet" jer je sve hlađeno vodom koja se odvozi XD...  ali AIO mogu bit jako dobar bang for buck za ekšli nikakve meni poznate kompromise. Pogledaj ovaj eiswolf od alphacoola, još nisam vidio custom block koji hladi na niže temperature, a pročešljao sam neta dosta. Meni ne prelazi 37-38°C sa 240mm radom, a lav sa 360 radom drži karticu još niže koji stupanj. Nađi mi full cover blok koji ohladi ispod 40C gpu, za 200€... 

ps vrmovi su također solidno ohlađeni, ne kao u full coveru svakako... ali bolje od zračnjaka prema onome što sam vidio na xtremerigs testovima.

Tonči kaže...

...

Da, to je i poanta mog komentara: nema nikakvog smisla da vraćaš karticu ako padne ispod x, jer ionako je x toliko nizak da nikad neće na njemu raditi.

Ma koja je poanta? To što kingpina moš vratit ako ide ispod 2025? Neš ti takta i "obećanja". Tu karticu kupuješ ako želiš 2100mhz kao minimum, i stavljaš je pod vodu, minimum. 

ps... ne postoji zračnjak koji pascala (1080ti) može držat konstantno na 2100mhz. Osim ako si dobio brutalno dobar čip. Inače binovi počinju spuštat na oko 38-39°C. S obzirom da 3slot lightning mrcina hladi na 47-48°C, ako čip ne ide na minimalno 2126mhz, nakon što dođe na 48°C, past će na 2100. A oni koji mogu držat 2126mhz, to su lutrija čipovi.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.2.2018 14:31 (eywa33).
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Tonči kaže...

...odvoženje topline...

"odvodnje", da, odvodi se. :)

eywa33 kaže...
Tonči kaže...

Doduše, AIO hibridnog tipa baš i nije nešto smislen, custom full-cover block je prava stvar.

Šta fali AIO rješenju? Ako su pover delivery dio i memorija ohlađeni na prihvatljive temperature, sam čip je uglavnom jako dobro ohlađen bilo kojim AIO blokom... ne vidim problem. Full cover je kudikamo "safe bet" jer je sve hlađeno vodom koja se odvozi XD...  ali AIO mogu bit jako dobar bang for buck za ekšli nikakve meni poznate kompromise. Pogledaj ovaj eiswolf od alphacoola, još nisam vidio custom block koji hladi na niže temperature, a pročešljao sam neta dosta. Meni ne prelazi 37-38°C sa 240mm radom, a lav sa 360 radom drži karticu još niže koji stupanj. Nađi mi full cover blok koji ohladi ispod 40C gpu, za 200€... 

ps vrmovi su također solidno ohlađeni, ne kao u full coveru svakako... ali bolje od zračnjaka prema onome što sam vidio na xtremerigs testovima.

Fali što je monolitno, dakle, ne može biti dio sustava, ne hladi ništa nego čip, dakle, ne hladi memoriju, ne hladi strujne komponente, što ne daje maksimum. Financijski su jako simpa, to svakako. Ja sam ih koristio priručno na starim Maxwell Titanima, doduše, gubio bih par srtupnjeva jer je mnogo ljepše kad može niže i tiše. Cjenovno nema premca.

Uvijek je voda bolja od zraka, a danas su AIO cijenom u rangu zraka, tako da je šteta da se ne mogu kartice kupiti "gole" pa da dodaš što hoćeš. Plaćaš skupi heatsink koji ne trebaš.

eywa33 kaže...
Tonči kaže...

...

Ma koja je poanta? To što kingpina moš vratit ako ide ispod 2025? Neš ti takta i "obećanja". Tu karticu kupuješ ako želiš 2100mhz kao minimum, i stavljaš je pod vodu, minimum. 

Istina, jer 2025 također nije ništa posebno jer to mogu i FE, ali je i dalje najbolji limit na tržištu. :)

Nažalost, oko 2100 je i maksimum svakog Pascala. Kingpina, realno, ne kupuješ za vodu, jer je to preskupo i glupo, ne kupuješ ga ako nisi zagriženi overclocker koji će se zabavljati tekućim dušikom i spajati custom napajanja na karticu.

eywa33 kaže... 

ps... ne postoji zračnjak koji pascala (1080ti) može držat konstantno na 2100mhz. Osim ako si dobio brutalno dobar čip. Inače binovi počinju spuštat na oko 38-39°C. S obzirom da 3slot lightning mrcina hladi na 47-48°C, ako čip ne ide na minimalno 2126mhz, nakon što dođe na 48°C, past će na 2100. A oni koji mogu držat 2126mhz, to su lutrija čipovi.

Ne postoji... tj. ajd' ako si stvarno sretnik pa imaš 99% čip s jako malim naponom s minimalnim leakom i ako ti je u sobi 7°C, a u kućištu puše 8 ventilatora...

Za par sati rada digne se temperatura i to mora ići dolje. Zato voda... 

Mislim da je HOF uspio preko 2100, ali također s brutalnim airflowom.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.2.2018 14:36 (Tonči).
15 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Dobro hladi, to je 100% vent? Sumnjam da moze tolko na iznad 20° ambijenta..

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

"odvodnje", da, odvodi se. :)

Točno, odvodi se ;)

Tonči kaže...

Fali što je monolitno, dakle, ne može biti dio sustava, ne hladi ništa nego čip, dakle, ne hladi memoriju, ne hladi strujne komponente, što ne daje maksimum. Financijski su jako simpa, to svakako. Ja sam ih koristio priručno na starim Maxwell Titanima, doduše, gubio bih par srtupnjeva jer je mnogo ljepše kad može niže i tiše. Cjenovno nema premca.

Uvijek je voda bolja od zraka, a danas su AIO cijenom u rangu zraka, tako da je šteta da se ne mogu kartice kupiti "gole" pa da dodaš što hoćeš. Plaćaš skupi heatsink koji ne trebaš.

Ne znam što misliš pod "ne može biti dio sustava"? Tipični AIO kao na hybrid MSI i sl. modelima - da. On nije proširiv, no eiswolf može kako god i custom loop. Evo ti lav je spojio eiswolfa i esibaera u loop na 360mm i ima temperature bolje nego netko sa prosječnim full custom loopom koji opet dođe skuplje nego njegovo rješenje. Ja sam spajao i res/pump combo na ovog svog, evo kontam sad i ja uzet medu i 360mm rad i sve to pospajat. Uglavnom, proširivo je. Core temp su nedvojbeno bolje nego na full cover bloku, a ostatak pcb-a je hlađen sa nekih kilo i po aluminija.

PS, ne možeš znat koliko uopće utječe 15ak °C viša temp memorije i vrmova na sveukupne performanse kartice u globalu... Po testovima, vrmovi ne prelaze 25°C deltaT sa ovim polupasivnim blokom na Eiswolfu, dakle ispod 50°C. To su savršeno uredne temprature za vrmove koji mogu ići na 100°C+. Full cover ih može držat na 5-15ak °C deltaT. Koliko to uopće utječe na jedan bench skor? Sigurno manje nego niža temperatura samog čipa, a tu ovi novi alphacool blokovi fakat briljiraju.

pps. ova dva linka su testovi starog GPX bloka. Ovaj novi Eiswolf ima dorađeniji blok i dolazi sa ugrađenom pumpom.

12 godina
Tonči kaže...

Voda će uvijek dati više takta za manje temperature i manju buku

ahm, to mi je malo upitno

to mi se čini točno ukoliko hoćeš iscijediti svaku kaplju znoja, samo je pitanje koliko ću primjerice ja dobiti natjeravši grafu na maksimalni takt koji omogućuje voda u odnosu na zrak 

moja 1070 u gejmanju ne prelazi 70 stupnjeva i ne čujem je (radi na nekih 1.200-1.300 okretaja max)

sve to uz 700-800 rpm ventova na kućištu = sveukupno mrtva tišina i nakon više sati igranja

kolega ima nešto jaču 1080 s vodenim hlađenjem i dok su mu ventovi također skoro nečujni, pumpa mu diže živce i stalno pizdi na buku

još više je popizdio kad je došao kod mene i čuo moju grafu, odnosno nije čuo ništa 

da ga citiram - jebem ti vodu i pare koje sam spizdio na nju

btw., da skratimo objašnjavanje - računalo mu stoji pored glave na stolu i kad ga premjesti ispod stola onda ne čuje pumpu, samo što je problem što on baš hoće računalo na stolu da se vide lampice, šljokice i ostala bižuterija 

12 godina
odjavljen
ansha kaže...

Mislim da sam pročitao u ovoj recenziji što je stjepanj linkao, i da su fanovi bili na 70%. No iskreno, sumnjam, pošto evo vidim da se na 50% fana drži na oko 65°C. Sumnjam da na 100% može to ići za skoro 20°C dolje...

12 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

to mi se čini točno ukoliko hoćeš iscijediti svaku kaplju znoja, samo je pitanje koliko ću primjerice ja dobiti natjeravši grafu na maksimalni takt koji omogućuje voda u odnosu na zrak 

moja 1070 u gejmanju ne prelazi 70 stupnjeva i ne čujem je (radi na nekih 1.200-1.300 okretaja max)

sve to uz 700-800 rpm ventova na kućištu = sveukupno mrtva tišina i nakon više sati igranja

kolega ima nešto jaču 1080 s vodenim hlađenjem i dok su mu ventovi također skoro nečujni, pumpa mu diže živce i stalno pizdi na buku

još više je popizdio kad je došao kod mene i čuo moju grafu, odnosno nije čuo ništa 

btw., da skratimo objašnjavanje - računalo mu stoji pored glave na stolu i kad ga premjesti ispod stola onda ne čuje pumpu, samo što je problem što on baš hoće računalo na stolu da se vide lampice, šljokice i ostala bižuterija 

A koje vodeno je kolega stavio, odn. koju pumpu? ddc pwm ili d5 kad se podese nema šanse da ih čuješ. Pumpa od ovog mog vuka je bolesno tiha na 2200rpm. Ja je čujem jedino kad naslonim uho na 2cm od same kartice. S druge strane, h110i pumpa od coolit-a mi se čuje. Ne jako, al nju zapravo jedino čujem. Zato ću i ići na eisbaera uskoro, a on ima istu pumpu kao i eiswolf. Iako, ni ova pumpa na h110i mi ne smeta, kao ni fanovi na 80-100% jer sam na slušalicama dok gejmam 

12 godina
eywa33 kaže...

A koje vodeno je kolega stavio, odn. koju pumpu? ddc pwm ili d5 kad se podese nema šanse da ih čuješ. Pumpa od ovog mog vuka je bolesno tiha na 2200rpm. Ja je čujem jedino kad naslonim uho na 2cm od same kartice. S druge strane, h110i pumpa od coolit-a mi se čuje. Ne jako, al nju zapravo jedino čujem. Zato ću i ići na eisbaera uskoro, a on ima istu pumpu kao i eiswolf. Iako, ni ova pumpa na h110i mi ne smeta, kao ni fanovi na 80-100% jer sam na slušalicama dok gejmam 

e jbga, nisam ga pitao koja je pumpa, ne znam čak niti koje je hlađenje

inače je to prijatelj od prijatelja, koji je s njim navratio na čašu vina pa smo se usput dotakli i te teme (teško nam palo )

uglavnom ga smeta jer je čak i hdd-ove izbacio u potpunosti i prešao na 2x terabajtne ssd-ove da dobije tišinu i sad ga pumpa hebe u mozak

8 godina
protjeran
eywa33 kaže...

U eiswolfu imamo neku slabiju verziju ove pumpe

https://www.alphacool.com/shop/pumpen/alphacool-pumpen/20729/alphacool-dc-lt-2600-ultra-low-noise-ceramic-12v-dc?c=20557

sad kad sam promjenio obje su na 2800-2900rpm,  u vuku stock pumpa je 2w snaga, a ova je 3,2w

u eisbaeru se čuje mrvu jače nego u vuku, u vuku ne čuješ dok ne prisloniš uho, a u medi čuješ jedva na tipa pola metra sa otvorenim kejsom i svim ventovima ugašenim, znači u realanim uvjetima se ne čuje ni blizu...

12 godina
odjavljen

Lave, šta si ti na kraju napravio sa onom pumpom? Si uzeo novu pumpu onu odvojenu od bloka, zasebno? Ili cijeli blok pumpu? Vjerojatno si isao na ovu prvu kombinaciju ako radi na 2600. Kako je bilo zamijeniti je? Jesi to sam radio ili? Kontam i ja uzet jednu tek tako da se nađe :) za ne tribalo... al moja, da kucnem, radi bez primjetnih problema. 

15 godina
protjeran
eywa33 kaže...
ansha kaže...

Mislim da sam pročitao u ovoj recenziji što je stjepanj linkao, i da su fanovi bili na 70%. No iskreno, sumnjam, pošto evo vidim da se na 50% fana drži na oko 65°C. Sumnjam da na 100% može to ići za skoro 20°C dolje...

Ma nema zracnog coolera koji takav cip drzi na manje od 30C delte. Ona hrpa gvozdja koju sam skinuo sa feniksa nije mogla ispod 60C na 100% venta..

8 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Lave, šta si ti na kraju napravio sa onom pumpom? Si uzeo novu pumpu onu odvojenu od bloka, zasebno? Ili cijeli blok pumpu? Vjerojatno si isao na ovu prvu kombinaciju ako radi na 2600. Kako je bilo zamijeniti je? Jesi to sam radio ili? Kontam i ja uzet jednu tek tako da se nađe :) za ne tribalo... al moja, da kucnem, radi bez primjetnih problema. 

uzeo samo pumpu, ovo što sam linkao, nije problem, sve mi je pojasnio kolega phanteks i sam to napravio u pola sata... jedino što gubiš u odnosu na stock je onu ledicu, ova pumpa nema tog ožićenja za spojit ledicu, ali ionako ju ne vidiš kad je okrenuto prema dolje...

jedino sam se malo namučio kod montiranja nazad jer stvarno je pimplavo s tim pritezanjem, malo jače pritegneš blok pumpe i ne vrti ...

11 godina

Ja sam iznimno zadovoljan sa oba Aio riješenja s obzirom na buku/cijenu i preformanse...5 godina gare i prst u uvo 

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
ZGamer kaže...

Ja sam iznimno zadovoljan sa oba Aio riješenja s obzirom na buku/cijenu i preformanse...5 godina gare i prst u uvo 

a koja ti imaš AIO rješenja?

11 godina

Kraken x41 i EVGA hybrid

8 godina
protjeran
ZGamer kaže...

Kraken x41 i EVGA hybrid

kakve su temp na hybridu? sad se sjetio to si poslikao tamo na temi slike nedavno...

16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

eiswolf može kako god i custom loop. Evo ti lav je spojio eiswolfa i esibaera u loop na 360mm i ima temperature bolje nego netko sa prosječnim full custom loopom koji opet dođe skuplje nego njegovo rješenje. Ja sam spajao i res/pump combo na ovog svog, evo kontam sad i ja uzet medu i 360mm rad i sve to pospajat. Uglavnom, proširivo je. Core temp su nedvojbeno bolje nego na full cover bloku, a ostatak pcb-a je hlađen sa nekih kilo i po aluminija.

"X je bolje od prosječnog Y" ne znači baš ništa, jer je "prosječno" nemjerljiva stvar. Možeš ti napravi fantastičan AIO s QDC-ima koji će biti proširiv i imati super performanse. Ja bih rado da ga netko napravi za sve komponente.

Druga tvrdnja: "full cover block" je format bloka. Performanse određuje kvaliteta dizajna i izvedbe svega skupa, no eventualno, možeš ne-grijati memoriju i napajanje pa imati malo hladniji GPU, ali ja radije grijem oboje i povećam flow i kapacitet sustava, bolje hladilo i sl. Ili jednostavno imam 2-3°C višu radnu temperaturu GPU-a, a manje memorije.

HBM-bazirani GPU-i su lakši u tom smislu, jer se memorija nalazi na SoC-u, uz GPU pa već možeš zanemariti full-cover blokove i hladiti samo SoC. No, činjenica je da se i VRM-ovi mogu grijati i da su mnogi plakali zbog nehlađenih VRM-ova kad je to bio slučaj s EVGA 10x0 karticama FTW2 generacije. Overclockerima je to ipak jako bitno, čini se.

picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

Voda će uvijek dati više takta za manje temperature i manju buku

Nije upitno, to je fizika. Na zraku ne možeš postići iste temperature čipa kao na vodi, a sigurno ne s istom brzinom ventilatora. 1070 je hladna kartica, 1080Ti je mnogo toplija, a stvar raste nelinearno s overclockanjem

U vodenim hlađenjima AIO tipa i ovih na karticama u pravilu nisu pumpe iste kvalitete. S druge strane, gluhi ste obojica ako ne čujete zračno hlađenu karticu u loadu. 

Nope.
11 godina
lav1000 kaže...
ZGamer kaže...

Kraken x41 i EVGA hybrid

kakve su temp na hybridu? sad se sjetio to si poslikao tamo na temi slike nedavno...

Temperature držim ispod 60 stupnjeva i prema tome i riktam fan curve koji je u pravilu ispod 60% vent speeda...pumpu/e u pravilu ne cujem već strujanje zraka push/pull ventova...boost je uglavnom 2ghz +- 25mhz...po ljeti će biti to malo više ali imam još lufta na rpm-ovima a i kartica se neće otopit ako pređe u 60-te.  

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice