Jel ima nekih vijesti dali bi mogla izaći Gtx 1060 6GB Ti verzija pošto sam razmišljao kupiti novu grafičku pa me zanima od prilike kad bi je mogao očekivati na tržištu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nebude izasla niti se pricalo o tome.
Jel ima nekih vijesti dali bi mogla izaći Gtx 1060 6GB Ti verzija pošto sam razmišljao kupiti novu grafičku pa me zanima od prilike kad bi je mogao očekivati na tržištu.
To bi bio dobar deal...
1060 je konkurencija RX 480, nemaju zašto izbaciti Ti verziju jer je nemaju ni gdje cijenovno smjestiti, ni protiv koga u AMD-u a vjerojatno bi ocom stigla 1070, jednostavno im nije u interesu, osim ako imaju puno loših 1070 čipova koji ne ispunjaju stock specke kako treba.
Ma eto pitam pošto mi je prijatelj nešto govorio o njoj ali razmisljam kupiti novu grafičku karticu pa se razmišljam između Gtx 1060 i Rx 480.Ali po svim benchmark testovima Rx je bolja za nijnsu od 1060
Ako želiš bržu grafu od 1060, uzmeš rx480 8gb.
1060 je konkurencija RX 480, nemaju zašto izbaciti Ti verziju jer je nemaju ni gdje cijenovno smjestiti, ni protiv koga u AMD-u a vjerojatno bi ocom stigla 1070, jednostavno im nije u interesu, osim ako imaju puno loših 1070 čipova koji ne ispunjaju stock specke kako treba.
Pa R9 Fury je iznad 1060/rx 480 a kosta 300eur, dok su rx 480/1060 8/6gb po 275eur, imaju je oni itekako gdje staviti, ali bi njena cijena bila 350+ sto im ne bi odgovaralo
Ako želiš bržu grafu od 1060, uzmeš rx480 8gb.
RX 480 je ili sporija ili jednaka 1060, ovisno o igri. U rijetkim slučajevima je brža.
Nirame pa i ne baš, brža ili jednaka 1060, gledajući stock vs stock.

Nirame pa i ne baš, brža ili jednaka 1060, gledajući stock vs stock.
Rekao bih da nekako idu rame uz rame.
Techpowerup gledaj, Anadtech odavno nije relevantan.

Da, jer je prva Nvidija srezala klasične portale i svo financiranje marketinga prebacila na Jubito klaune. Tako je i s ostalima, sve manje se cijeni ekipa koja nešto zna, a sve više showmani.
Tonči Tonči, meni se odavno svi rezultati koje dobijem na istim postavkama kao i oni ne podudaraju, tako da ih ne gledam.
U principu vjerujem samo sebi, ljudima koji benchaju na forumu i yt gameplay videima sa fraps, ingame ab on :))

Ja također vjerujem samo sebi. :) Ali... najmanje vjerujem onima koji su trenutno najpopularniji. :)
Kako god svako od njih navodi na svoj mlin, ali mislim da bi to najbolje bilo kad bi bugovci napravili dobar benchmark pogotov na naslovima koji najvise imaju igraca sto se tice samog foruma.
Znaci ja imam ponudu za gtx 1060 6GB da dobijem za Gigabyte 2200-2400 KN a za Gigabyte rx 480 8GB 2200-2400KN.Najskuplja od gigabyta je neka extream gaming ona je 2600KN a ova rx 480 g1 2200kn 8gb pa sad vi meni recite koju je bolje odabrati
Giga je standardno loš posao napravio za amd grafe, uz gigu bi izbjegavao i red devilicu zbog lošeg hladnjaka. Gledaj msi ili xfx, eventualno sapphire ako imaš mogućnost. Ako je isključivo gigabyte, onda uzmi 1060.
Bukvalno gtx 1060 mozes nazvati vec sad legacy proizvodom, nvidia nije izbacila ni jedne jedine drivere da digne performanse toj kartici od dana izlaska
A driveri kao nesto znace, meh, price za malu djecu koje se najbolje prodaju odraslima.
GTX 1060 3GB sa prvim driveria za Pascal je jaca od bilo koje 480 sa neznam kojim driverom
Manje trosi hladnija je bolje drzi cijenu, o cemu pricamo
Rx 480 su isle i za 1600kn, Radije bi uzeo GTX 980 nego AMD 480.
A driveri kao nesto znace, meh, price za malu djecu koje se najbolje prodaju odraslima.
GTX 1060 3GB sa prvim driveria za Pascal je jaca od bilo koje 480 sa neznam kojim driverom
Manje trosi hladnija je bolje drzi cijenu, o cemu pricamo
Rx 480 su isle i za 1600kn, Radije bi uzeo GTX 980 nego AMD 480.
Negdje je slabija i od R9 380 4 gb a RX 470 ju dere uzduž i poprijeko
http://www.pcekspert.com/clanak/gainward-gtx1060-3gb-recenzija/?pg=3
"Negativno -Slabe DX12 performanse, 3GB je premalo za nove naslove."
Neka se slobodno javi koji vlasnik 1060 voljan benchanja da mu pokažem ja zube sa RX 470 1.4/7.6GHZ a kamoli tko sa 480 :)

DX12 i DX11, neka vlasnik 1060 odabere. :)
Dvije bolje stranice na internetu ne postoje, mozda da napokon shvatite da amd daje mizerno vece taktove u odnosu na referentne kartice u odnosu na nvidiju i njihov ogroman boost na nereferentnim karticama onda ces/cete pisati drugacije!lp

Pa tu u nasim temama overklokana rx480 u benchevima nije ni blizu overklokanoj 1060 6gb kamoli rx470, jedino u firestrikeu masno klokana prestize 1060 model! Sve jasno!lp

Ja još nisam naišao na score neke 1060 tu na forumu...
Opskrbi me linkovima na pp, ako netko bude htio nek se javi, drage volje volje izvrtim svoje 24/7 taktove da usporedimo tu dilemu, 3GB model nema što ni tražiti tu :D
Ta rx 470 meni osobno nije nesto kartica i iskreno ovaj svo CF nebi naikad zmjenio za to jer dere u svim naslovima ako je dx 11 u pitanju dx 12 druga prica zato sto cf nema podrske.
Stjepko ima ih vec 17. Vrijeme ti je da izvadis glavu iz pijeska . Svi jasno vide da su 470 i 480 bolji buy od gtx.ako gledas napred gtx nema sto trazit pored rx. Ako gledas nazad onda ti je 970 dobra jos 10g. Igras sve na low i vozi.. hahaha

Ja još nisam naišao na score neke 1060 tu na forumu...
Opskrbi me linkovima na pp, ako netko bude htio nek se javi, drage volje volje izvrtim svoje 24/7 taktove da usporedimo tu dilemu, 3GB model nema što ni tražiti tu :D
3gb je škart od kartice rx470 je 2x bolji odabir, gtx1060 6gb je brza i jaca od gtx980 pa netreba puno filozofije..lp

Onaj tko ima 970 koja može 1.5GHZ 24/7 i prijeđe na 1060 je lud po meni :)
Kažem Stipe, nabavi 1060 pa da vidiš kako RX na 1.4-1.5GHZ dere guzove