GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.579.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Lol pa ova x4 stjepkova je ova sta su stavili 10 mosfeta manje od predvidjenih 16 haha ,stjepko nije tebi cip problem za oc nego power delivery.
16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Mislim da ti mene zaje.ajes, ili stvarno nemas veze.mozda sam stavia zarez di bi tribala ic tocka ali svejedno.

Ove postavke u amd driveru di imas za namistit bilinear se odnose na videa (codec tj video(film ne slika) pretvarac tj codec u cipu-hardversko dekodiranje h264 itd...).https://en.m.wikipedia.org/wiki/Quarter-pixel_motion

Ili mislis na opciju za 3d koja je isto u driverima,ali opet nema veze sa upscaleom nego 3d-om.

A ako namjestis scaling na monitoru 1 naprema 1 i saljes manju rezoluciju od nativne onda imas i manju sliku s crnim obruvima i nemas uopce upscaling.

Ma zivija 100 godina.

Ne govorim niti o jednom od to dvoje. :) Sad kad si skužio što je skaler, čekam dok otkriješ da postoji jedan u firmwareu monitora i drugi u driveru (ovaj u driveru je možda čak i bicubic kod nvidije). :) 

Nego, da, 1:1 daje točno onu rezoluciju koju šalješ na monitor i tu dobiješ na monitoru, u sredini. To je sasvim OK. Ako ti je monitor blizu, dobiješ samo manji monitor i "nativnu rezu". :)

prodajem jednu od mašina
12 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Lol pa ova x4 stjepkova je ova sta su stavili 10 mosfeta manje od predvidjenih 16 haha ,stjepko nije tebi cip problem za oc nego power delivery.

Kako bi Milanović rekao:" Lemite manje!" 

<----skorvy----> [tcbalkan.eu]
12 godina
Tonči kaže...

picajzla0707 pa, nije 7,5% neka sreća. Skok u potrošnji, zagrijavanju, posljedično buci hlađenja... za 1-2 frejma...

ovisno o perspektivi, da ti banka zaračuna 7,5% umjesto 5% na stambenom kreditu, pitao bi te jel ti malo 

zajebavam se, naravno da to ovisi o mnogočemu, no dok su zagrijavanje, buka i potrošnja u granicama normale, svaki plus je dobrodošao

meni na staroj gtx 570 ne bi palo na pamet klokati je, jer je i na stock bila nepodnošljivo bučna i pržila se preko 85-86 stupnjeva

s ovom 1050ti bi bilo šteta ne iskoristiti do zadnje kapi besplatnih perfomansi, kad je ionako prediomenzioniran hladnjak i ostaje hladna i nečujna što god joj radio

9 godina
Pricamo o skaliranju vec par stranica i "skaleru",pa kad si spomenia da se moze mjenjat u driveru nacin filtriranja meni nije bilo jasno o cemu pricas,jer u driveru ne mozes namjestat filtriranje skaliranja nego samo 3d filtriranje i codec,zato sam spomenia ove dvi opcije.

Btw bez obzira na vrstu filtriranja i dalje je to loosy low pass filter.
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

s ovom 1050ti bi bilo šteta ne iskoristiti do zadnje kapi besplatnih perfomansi, kad je ionako prediomenzioniran hladnjak i ostaje hladna i nečujna što god joj radio

A čuj...  Ovdje nije kumulativno po sekundama, uvijek je 7,5%. Banka to zaračuna tako da zapravo vratiš duplo u praksi.

Ma na 1080-tkama je ovaj overclock za koji Stjepanj plače nebitan... razlika minorna u ubrzanju, a grije se, troši... Drugo je to kad TitanX dižeš s nekih 1,5GHz na 2GHz...  Ja FTW-ice držim na stocku jer nema nikakve koristi od overclocka. Sve brzo ide. 1050Ti je dosta ekonomična pa s dobrim hladnjakom možda nema gubitka. Iako, najveće prokletstvo Pascala je što ga se nema što clockati - već je brz. :)

dabar_solta_V2 kaže...
Pricamo o skaliranju vec par stranica i "skaleru",pa kad si spomenia da se moze mjenjat u driveru nacin filtriranja meni nije bilo jasno o cemu pricas,jer u driveru ne mozes namjestat filtriranje skaliranja nego samo 3d filtriranje i codec,zato sam spomenia ove dvi opcije.

Btw bez obzira na vrstu filtriranja i dalje je to loosy low pass filter.

Prvo si pogrešno pročitao da govorimo o zamućenju kao efektu, a ne posljedici skaliranja, zatim si u priču o skaliranju ubacio video efekte. Ja nisam nigdje govorio o efektima, videu, podešavanju i sl. samo o tome da:

- prilikom skaliranja slike iz niže u višu rezoluciju dolazi do zamućenja koje može pozitivno utjecati na ukupni dojam realizma, jer "omekšava sliku", često skrivajući oštre spojeve površina, artefakte i razlike u kvaliteti tekstura, aliasing i sl.

- upotreba AA algoritma umjesto sirovog povećanja rezolucije može donijeti gotovo jednaku kvalitetu oštrih bridova, a pritom je po performansama daleko manje zahtjevan pristup

Naravno da je visoka rezolucija ljepša, slika je oštrija, no kad oštro vidiš ništa, nije bolje, nego kad zamućeno vidiš pregršt lijepih efekata i sadržaja.  

Inače, primijeti kako Doom izgleda manje više isto na 1080 i 2160 rezi. 

prodajem jednu od mašina
9 godina
Tonči kaže...
...Naravno da je visoka rezolucija ljepša, slika je oštrija, no kad oštro vidiš ništa, nije bolje, nego kad zamućeno vidiš pregršt lijepih efekata i sadržaja. ...

slika koja dokazuje suprotno u privitku.
nisam krivo procita low pass je posljedica upscaleanja bez obzira jeli ti to želiš ili ne,kida informacije pa nemože nikako bit bolja slika -pomaže kod aliasinga ali na nacin da se uopce ne prikazuje "linija" tako da se nema sta isprekidat jer nema linije.

13 godina
neaktivan

Kako da dobijem ovaj watch dogs?

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

picajzla0707 pa, nije 7,5% neka sreća. Skok u potrošnji, zagrijavanju, posljedično buci hlađenja... za 1-2 frejma...

Ako ti je 7,5% 1-2fps onda znaci da se igras sa 13-26fps :)

Ja nekad u Witcheru imam dropove na 56-57fps, da mi je jos 7,5% bio bi na lockanih 60fps...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Ja nekad u Witcheru imam dropove na 56-57fps, da mi je jos 7,5% bio bi na lockanih 60fps...

7,5% na 60 FPS je 4,5 FPS... nebitno povećanje. Na 55 FPS to je skoro 60, ali nije, 59,1 je. Nedovoljno. Na 50 je 3,75 dodatnih frejmova... ništa bitno. Meni ne čini neku veliku korist osim "više je više". Svako "više" je dobrodošlo, ali... da bih priuštio sebi 2-3x više buke za tih 7,5%... ne bih.

prodajem jednu od mašina
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

7,5% na 60 FPS je 4,5 FPS... nebitno povećanje. Na 55 FPS to je skoro 60, ali nije, 59,1 je. Nedovoljno. Na 50 je 3,75 dodatnih frejmova... ništa bitno. Meni ne čini neku veliku korist osim "više je više". Svako "više" je dobrodošlo, ali... da bih priuštio sebi 2-3x više buke za tih 7,5%... ne bih.

Lol, buka? Kad stavim fan da je apsokutno necujan opet Phoenixica ne ide preko 60°C uz maksimalni power limit...

9 godina
protjeran

Moja se kloka i preko 10 posto, a temperature nejdu preko 60 sa time da je i memorija na 5600mhz, jednom 6-7 FPS sigurno dobijem sa overklokom, nije za odbacit nikako, tamo gdje je FPS iznad 60 dobijem i vise.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 18:45 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Moja se kloka i preko 10 posto, a temperature nejdu preko 60 sa time da je i memorija na 5600mhz, jednom 6-7 FPS sigurno dobijem sa overklokom, nije za odbacit nikako, tamo gdje je FPS iznad 60 dobijem i vise.

na koliko je tebi stock boost, ichill x4 radi na 1.9ghz memorija na 10,4ghz!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
neaktivan

Kod mene je stock oko 1.9 GHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Kod mene je stock oko 1.9 GHz.

eto ova ichill x4 ide 9% gore...tvoja ide znaci 13%? misli sve su to premale razlike, pogotovo na 4k! bitno da bf vrtim u 8k(ultra/bez aa) na 70+fps-a tih 4% mi nebi puno pomoglo!lp

14 godina
neaktivan

Ja bih imao preko 120 fps da ne igram sa gsyncom, ovako grafe 50% iskoristene.

btw memorija mi je na 11000 MHz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 19:27 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Lol, buka? Kad stavim fan da je apsokutno necujan opet Phoenixica ne ide preko 60°C uz maksimalni power limit...

Koliki RPM je to? nećeš čuti ventilator, ali protok zraka moraš čuti.

prodajem jednu od mašina
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Koliki RPM je to? nećeš čuti ventilator, ali protok zraka moraš čuti.

Pa kad kazem buka ventilatora onda i mislim na protok zraka, mehanicka buka od lezaja je zanemariva u odnosu buku koju stvara zrak.

Meni je phoenixica necujna do 1100 okretaja..

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Lucidius kaže...

na koliko je tebi stock boost, ichill x4 radi na 1.9ghz memorija na 10,4ghz!

Stock taktovi od referentne, tako dolazi Phoenix out of the box.

Tebi sada nista nema veze kada si dobio sranje primjerak pa si moras nekako umirit savjest, nejde te ni sa procesorima u zadnje vrijeme, i 4790k i sadasnji 6700k su bili teski prosjek od chipova.

EDIT:

Daj baci barem neke tesove kada si vec tolku galamu radio po forumu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 19:58 (Lucidius).
13 godina
protjeran

meni neide? u odnosu na koga? lol! 4790k je dosao do skoro 5,4ghz s svim jezgrama, 6600k na 5ghz( cak prolazi neke cpu bencheve), s ovim i7 6700k neide prek 4,9 nemogu dici napon preko 1.55v..a noctua to nemre hladiti!

daj molim te..2070mhz za gtx 1080 je tebi sranje?, daj da vidim tu listu ispod ili iznad prosjecnih taktova za sve spomenuto,

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 20:12 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

To sta si ti uspio nema veze sa vezom, tvoja jedina prednost nad drugima ovdje je kaj imas muda potegnut slajdere pa makar i zgorilo sve, a drugi par rukava je koliko ima pameti u tome.

Ja pricam realno o stvarima koje su vezane za rad sistema od 0-24, a tu se jasno vidi po oba ta chipa da trebas osjetno vise napona da bi postigao taktove kao drugi ovdje, i prema tome imas i slabiji maximalkni klok, druga stvar je sta nisu svi toliko zaluđeni sa glupostima pa da idu nabijati bespotrebne voltaze na proc i maticnu da bi pokazali screen shot od 3 sekunde prije rusenja da su imali xy takt (a kada bi isli to raditi imali bi po 200-300MHz vece taktove zbog boljih primjeraka)

To je relano stanje stvari, a ti se pravdaj do sutra.

EDIT:

Takt od 2070MHz je teski prosjek na gtx 1080, ja svoju mogu nabit na 2170MHz, na 2140MHz mogu cak i igrati igre uz male artefakte tu i tamo, tako da ako cemo gledati prosjek klokanja, da imas sranje takt, iako generalno u igrama neces puno zaostajati po FPS-u napsram nas sretnijih vlasnika 1080ki, ali ovdje pricam cisto sa overklokerske strane i bencheva sa kojima sam uvjeren da bi bile pune teme da si dobio bolji chip.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 20:20 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

to mi je hobi covjece znam ja sta je prosjek...niti sam ja ista ocekivao od vec izmrcvarenog gm104 cipa! ljepo sam rekao da je meni to lose jer sam naviknuo na puno vece overklokerske mogucnosti, 9% cak zvuci ok no kad pogledas taj slider nije se ni pomaknu u afterburneru i zasto bi ista izgorilo pa nisam djete da se igram sibicama...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 20:30 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Nisi jos ni tih 9 posto dokazao 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

meni neide? u odnosu na koga? lol! 4790k je dosao do skoro 5,4ghz s svim jezgrama, 6600k na 5ghz( cak prolazi neke cpu bencheve), s ovim i7 6700k neide prek 4,9 nemogu dici napon preko 1.55v..a noctua to nemre hladiti!

daj molim te..2070mhz za gtx 1080 je tebi sranje?, daj da vidim tu listu ispod ili iznad prosjecnih taktova za sve spomenuto,

Kojih 2070mhz? Jesi rekao da ti je padala na 2010mhz? Ja kad kazem da je moja na 2038mhz onda je to minimum na koji pada, tako da je tvoja na 2010mhz..

14 godina
neaktivan

9%, 13%, 6 fps....koji je smisao

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
nex987 kaže...

9%, 13%, 6 fps....koji je smisao

a ima neke "draži" u tome!lp

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

To sta si ti uspio nema veze sa vezom, tvoja jedina prednost nad drugima ovdje je kaj imas muda potegnut slajdere pa makar i zgorilo sve, a drugi par rukava je koliko ima pameti u tome.

Ja pricam realno o stvarima koje su vezane za rad sistema od 0-24, a tu se jasno vidi po oba ta chipa da trebas osjetno vise napona da bi postigao taktove kao drugi ovdje, i prema tome imas i slabiji maximalkni klok, druga stvar je sta nisu svi toliko zaluđeni sa glupostima pa da idu nabijati bespotrebne voltaze na proc i maticnu da bi pokazali screen shot od 3 sekunde prije rusenja da su imali xy takt (a kada bi isli to raditi imali bi po 200-300MHz vece taktove zbog boljih primjeraka)

To je relano stanje stvari, a ti se pravdaj do sutra.

EDIT:

Takt od 2070MHz je teski prosjek na gtx 1080, ja svoju mogu nabit na 2170MHz, na 2140MHz mogu cak i igrati igre uz male artefakte tu i tamo, tako da ako cemo gledati prosjek klokanja, da imas sranje takt, iako generalno u igrama neces puno zaostajati po FPS-u napsram nas sretnijih vlasnika 1080ki, ali ovdje pricam cisto sa overklokerske strane i bencheva sa kojima sam uvjeren da bi bile pune teme da si dobio bolji chip.

Glupost je nabijat iznadprosječne voltaže na čipove radi bencha, a nije glupo ku*čit se kako imaš punih 3,3% bolji OC? Smiješno, zaista.

Stjepanj je za tebe guru, ponajviše jer je u stanju objektivno komentirat hardver koji je kupio jer se ne veže emotivno za nj... Dobro, 7950 je bila vrijedna emotivnog vezanja. Ti, sa druge strane, da kupiš govno, proglasio bi ga zlatnim dukatom sa kojeg si slučajno umočio u smeđu boju koja igrom slučaja smrdi kao govno.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
neaktivan

10% veći klok ne znači 10% više fpsa

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

10% veći klok ne znači 10% više fpsa

Ne znaci, al moze biti...

9 godina

moram se ispravit na stock nvidia gtxici je zalemljeno 6/16 mosfeta a na ovoj ichill je 7/16 krivo sam reka prije,i drugi je proizvodjac.

sta mi nije jasno:
na toj ichill x4 1080tki se vjerovatno radi o infineon DrMOS mosfetima koji sadrže high i low mosfete u istom pakiranju nauštrb izlazne struje, glavna odlika im je manja cjena i visoka efikasnost(95%!) plus šta ih treba upola manje znaci još duplo niža cjena vrma, i jednostavno skaliranje od low power do relativno visokih snaga na istoj šemi(kad bi svi bili zalemljeni).
pošto se radi o top kartici idem pretpostavit da su uzeli ovogodišnju top verziju Infineon-ovih DrMOS-feta kojoj je oznaka TDA21231.
maks struja je 55A i iskoristivost od oko 95% kad regulira s 12V na 1.8V pri 500kHz.
s 12V na 1.25V(GP104 limit) je limit izlazne struje na nekih 35A
link na datasheet ovog komada.
GP104 je 230w tdp ćip, šta bi znaćilo da mu za full opterećenje treba osigurat oko 185A na 1.25V.
pošto svaki TDA21231 može na 1.25V pri 50 stupnjeva dat u izlazu 35A bez problema a ima ih 6 komada, to ispada 210A(a GP104 traži maks 185A) pri 1.25V(tad svaki TDA disipira oko 5W jer radi na oko 94% iskoristivosti-6kom 30W na onaj mali hladnjak je vec mozda i previše) tj 260W maks može isporućit taj vrm na ovih 6 fazi, ona sedma faza je napajanje za ram.
cjena TDA21231 na 1000 kom je 1.29€ ili 10KN otprilike. to još dosta bitno ide dole na 100k i višim kolićinama vjerovatno oko kune na kraju dođe cjena po komadu.
tu su uštedili 90kn(realno 9kn jer nisu kupili 1000 mosfeta nego više) na onih 9 mosfeta šta fali na kartici koja košta 5300kn na nabavi.

e sad jeli GP104 stvarno na kraju po dizajnu kako Stjepko kaže pa ih nije bilo briga za nikakav bitniji oc(15% lufta ima vrm,potrošnja nije linearna u odnosu na overclock tako da odgovara na onih 7% postignutog oc-a!) i nije bilo vrjedno potrošit tih 9 kn u vjetar ili je najobićnija cheap bastard firma koju nije briga za ništa nego da zarade.

sad zašto san ovoliko se uz..ra , mislim da su šupci najveći (Inno3d) i da neće vidit nikad kune od mene(a i preporućam svima da izbjegavaju tu firmu) jer su ušparali par kuna na svojem top proizvodu mogu mislit šta rade s jeftinijima.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice