Ichill x4 nece prek 2070mhz:(, 3dmark na cca 2010mhz)
Bome drugi najgori oc u mom zivotu, rekord mi je samo cca 6mhz s hd7850
Auu, lose to stjepko, moje idu do 2160 za bench, kakav je vram?
Drzim ih na 2140 za everyday.
Vj zato jer je iChill referentna grafa s boljim(ichill) hlađenjem. Tako oni delaju.
A ni moja 970 ne prelazi 1475Mhz(ni s modanim biosom), a kao bolja je verzija(DHS-dual hand selected), jedino memorija(samsung) ima OC potencijal. Možda one black edition njihove bi mogle postići nešto više klokove.
Veliki je plus samo što su tihe i hladne.
Moje bivse gtx 980, referente su bile, pod vodom, mema je isla na 2050(samsung ofc), dok jezgra i nije nesto, 1430 je bio max za everyday u sli, kasnije kad sam prodao jednu, ova je mogla do 1600 za bench.
Engleska riječ blur u prijevodu znači "zamućenje" i upscaling koji se događa kad koristiš niže rezolucije zaista generira zamućenje slike ili na engleskom blur. Efekt na sliku je takav da se oštri prijelazi među materijalima i pikselizacija zamućuju (eng. bluraju). Naravno da je kvaliteta slike lošija, ali zamućenje (ovisno o situaciji) skriva sitne nesavršenosti, što u pokretu može dati dojam da su rubovi i npr. prijelazi materijala blaži, nego je to slučaj kad vidimo oštru sliku i sve detalje.
to ti pricas o gaussian bluru koji treba malo matematike i ne dobiva se takav blur u ovoj situaciji sry ovde samo dovodite krivu rezoluciju na panel pa je slika sjebana.
Ma nista 50mhz...koma ziva za oc, ali tiha u 3pm
i vrti bf na 8k@70fps-a, pretjerano! Na fullhd s gtx 970 imam bolje perfomanse zbog ogromnog bn!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
i vrti bf na 8k@70fps-a, pretjerano! Na fullhd s gtx 970 imam bolje perfomanse zbog ogromnog bn!lp
Tako ti je to sto se tice bn sa jacim kartama, ja na manjim rezama od 4k kad clockam dobijam manji gpu usage i samim tim manji score.
ne kužim, kazes da bolje izgleda manja rezolucija baš na lcdu od nativne zbog blura.a taj blur nije blur niti ima veze s blurom, nego užas zvan upscaling -posta sam 2 primjera di se vidi šta radi upscaling iste scene s manje rezolucije na istu i to s normalnim omjerima, u oba primjera se vidi da uništava kvalitetu slike, sad još na to dodaj upscaling na lcd s krivim omjerom i imaš još jedan udar na kvalitetu prikaza.
Ne kažem da bolje izgleda nego da se postigne određeni efekt koji nije nužno ružan i može pridonijeti "realizmu" ali ako ti ne smeta mutnija slika a nemaš hardware za upogonit neki naslov... Ja ne pričam o nikakvom upscalingu i to sad nema veze s ovim.... Pa nemoj me jebat da ne znaš razliku između ili da nikad nisi vidio razliku između high detalja i low. Pa one slike koje si postao su upravo to - razlika u količini detalja. Ne rezolucija tekstura nego rezolucija igre - ako to brkaš.
Kod smanjene rezolucije, a detalje na ultra ili high kako već oćeš, pa nebi ti svi detalji odjednom nestali - nego nebi bili toliko raspoznatljivi, je (zavisi koliko skineš rezoluciju)?
Vj zato jer je iChill referentna grafa s boljim(ichill) hlađenjem. Tako oni delaju.
A ni moja 970 ne prelazi 1475Mhz(ni s modanim biosom), a kao bolja je verzija(DHS-dual hand selected), jedino memorija(samsung) ima OC potencijal. Možda one black edition njihove bi mogle postići nešto više klokove.
Veliki je plus samo što su tihe i hladne.
Ma nema veze sta je referentna, potrefio ga je malo losiji cip i to je to, ne bi pomoglo ni da ima 150 power delivey faza. Pa ima referentnih sta idu >2150mhz, sve je to silicon lottery...
Stvarno loše za jednu gtx-icu...
/sve ispod referentnih 1.9-2.1 ghz je po meni fail s obzirom na aftermarket hladnjake.
To je referentni hladnjak?
kako ichill x4 moze biti referentna
? neznam od kud vam to! nisam ni ocekivao nis od overkloka jer je u pitanju 1080-tka koja je ionako vec pri kraju s taktovima! samo ono jebe me navika da povlacim te slidere do kraja!
lp
Engleska riječ blur u prijevodu znači "zamućenje" i upscaling koji se događa kad koristiš niže rezolucije zaista generira zamućenje slike ili na engleskom blur. Efekt na sliku je takav da se oštri prijelazi među materijalima i pikselizacija zamućuju (eng. bluraju). Naravno da je kvaliteta slike lošija, ali zamućenje (ovisno o situaciji) skriva sitne nesavršenosti, što u pokretu može dati dojam da su rubovi i npr. prijelazi materijala blaži, nego je to slučaj kad vidimo oštru sliku i sve detalje.
to ti pricas o gaussian bluru koji treba malo matematike i ne dobiva se takav blur u ovoj situaciji sry ovde samo dovodite krivu rezoluciju na panel pa je slika sjebana.
Ne govorimo mi o efektu, nego o jednostavnom rezultatu skalera na monitoru (ili u driveru). Onaj u driveru, primjerice kod AMD-a, koristi bilinearnu interpolaciju, a s obzirom da je najjeftiniji izbor, a koriste je vjerojatno i Nvidia i skaleri u monitorima.
Slika jest "sjebana" i to nitko ne osporava. Ali - ono što je poanta: ako biraš između visokih postavki kvalitete s niskom rezolucijom i visoke rezolucije s niskim postavkama kvalitete, često je niža rezolucija uz maksimalne postavke bolji izbor od visoke rezolucije s niskim postavkama.
Zašto? - Zato što visoka rezolucija daje oštrinu slike, ali u većini igara to daje i velike površine s malo detalja pa je idealno naći neku sredinu - ne ići na preniske postavke ni prenisku rezoluciju.
Osim u Doomu. Tamo je 1080 manje-više dovoljno za sve, jer tekstura (megatexture) i nije pretjerano visoke rezolucije, bez obzira na postavke pa su i razlike znatno manje.
kako ichill x4 moze biti referentna ? neznam od kud vam to! nisam ni ocekivao nis od overkloka jer je u pitanju 1080-tka koja je ionako vec pri kraju s taktovima! samo ono jebe me navika da povlacim te slidere do kraja!
lp
Slabo si proucio prije kupnje, grafa ti ima referentni pcb, dakle ko founders edition, al to nije nista lose...
da i sta ako ima referentni pcb? nisam je zato uzeo vec zbog cijene i hladenja!
Ne govorimo mi o efektu, nego o jednostavnom rezultatu skalera na monitoru (ili u driveru). Onaj u driveru, primjerice kod AMD-a, koristi bilinearnu interpolaciju, a s obzirom da je najjeftiniji izbor, a koriste je vjerojatno i Nvidia i skaleri u monitorima.
Slika jest "sjebana" i to nitko ne osporava. Ali - ono što je poanta: ako biraš između visokih postavki kvalitete s niskom rezolucijom i visoke rezolucije s niskim postavkama kvalitete, često je niža rezolucija uz maksimalne postavke bolji izbor od visoke rezolucije s niskim postavkama.
Zašto? - Zato što visoka rezolucija daje oštrinu slike, ali u većini igara to daje i velike površine s malo detalja pa je idealno naći neku sredinu - ne ići na preniske postavke ni prenisku rezoluciju.
Osim u Doomu. Tamo je 1080 manje-više dovoljno za sve, jer tekstura (megatexture) i nije pretjerano visoke rezolucije, bez obzira na postavke pa su i razlike znatno manje.
na monitor s graficke šalješ 720p signal, koji se prikazuje na 1080p matrici i samim tim biva sjeban, nema veze s video(codec) efektima u driverima.
meni na laptopu lol sve na high na 720p ima manje fps nego na 1080p sve na low, slika u privitku i pogodiš li koja je 1080p-low a koja 720p-high kralj si i prestat cu te zaj..avat,necu lagat obecajem(ova s 720p je upscale [paint :) ftw] na 1080p pa su zato istih velicina).
Sta sad ti veliki clocker glumis da ti to nije bitno? A i hladjenje je daleko losije nego na jeftinoj phoenixici..
Pa problem je u pascal cipu, hladenje je brutala! Tih 50mhz vise je uopce upitno dali bi nagurao prek 2.1ghz s bilo kojom!
Pa problem je u pascal cipu, hladenje je brutala! Tih 50mhz vise je uopce upitno dali bi nagurao prek 2.1ghz s bilo kojom!
Sta je upitno? S dobrim cipom se ide preko 2150mhz.
na monitor s graficke šalješ 720p signal, koji se prikazuje na 1080p matrici i samim tim biva sjeban, nema veze s video(codec) efektima u driverima.
Mislim da nisi razumio što je "skaler". To nema veze s video codecima. Znaš li što je codec uopće? - Jel' trolaš ili što?
Uglavnom - slika je sjebana, ali ni ne mora biti. Prikažeš je 1:1 i sve je okej. :)
Sta je upitno? S dobrim cipom se ide preko 2150mhz.
Mislim da je upitna korist.... 7,5% i nije neka sreća?
Covjece kad se sjetim hd7950 i njenog overkloka na zraku prek 40% suza mi krene
a gle ovo 5% jbte
disi sad moj AMd-u
smrc.lp
Mislim da je upitna korist.... 7,5% i nije neka sreća?
ajde sad tonči, pa tamo na amd temi ekipa se izvrće na leđa u delirijumu, mašu repom, oči im štrkle od zanosa, sve zbog 2-3% s novim driverima, gdje nema ni tih 3% igra svejedno "ljepše" radi... 
a ti sad da ni 7,5% nije neka sreća, partibrejkeru
Ajde ne dramaziraj i fantaziraj..
Kada je kod izlaksa GTX 1060 imala kakvih pet, šest FPSa više od RX 480 pričalo se o "gaženju" konkurencije i slično...
Sada kada se RX 480 skoro poravnala sa GTX 1060 tih par posto postaje nebitno...
Standardna sranja.
Ajde ne dramaziraj i fantaziraj..
Kada je kod izlaksa GTX 1060 imala kakvih pet, šest FPSa više od RX 480 pričalo se o "gaženju" konkurencije i slično...
Sada kada se RX 480 skoro poravnala sa GTX 1060 tih par posto postaje nebitno...
Standardna sranja.
s kim se ti boriš 
pa ja i govorim kako je to bitno, koliko je ekipa sretan zbog besplatnih perfomansi, a ti meni ovako 
razočaran sam i povrijeđen.... nedostaje ti ljubavi kolega, ljubav treba širiti, ne zlovolju
Od jučer slobodan četiri dana, trebala je plaća leć u osam ujutro, a još ne vidim brojeve na računu 
Nervozan sam 
Od jučer slobodan četiri dana, trebala je plaća leć u osam ujutro, a još ne vidim brojeve na računu 
Nervozan sam 
Svejedno ti trebaju dvije za postenu grafu...
picajzla0707 pa, nije 7,5% neka sreća. Skok u potrošnji, zagrijavanju, posljedično buci hlađenja... za 1-2 frejma...
odlicno ako je referentni pcb+ bolje hlađenje ali samo ako nije onaj s pola mosfeta izvađenih jer onda zaboravi na bilo kakav oc.
Evo ovdje se može naći što je ispod haube. Nije baš pohvalno od inna3d.
<----skorvy----> [tcbalkan.eu]