GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.580.380
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
dabar_solta_V2 kaže...
Lucidius kaže...
...

Uostalom zasto bi podizao rezoluciju a spustao detalje i ostale postavke? Nidje veze jarane, ljepse ce igra izgledat sa svim detaljima i filterima na manjoj rezoluciji 1440p, nego sa pola toga ugasenog na 4k. Detalji i filteri u postavkama su ono kaj proljepsava igru, veca rezolucija samo izostri sliku.

kako ovo objasni molim te

Pa neznam iskreno kaj tu treba objasnjavat...

Filteri i detalji daju dodatnu kolicinu raslinja, negdje dobijes maglu, negdje ostaju tragovi stopala, negdje je bolja kvaliteta izgleda vode i opcenito atmosfere kao sta su oblaci, vjetar kisa, snjeg itd itd.

Znaci dobijes stvari koje uopce nebi vidio na manjim detaljima.

9 godina
protjeran
D3lBoy kaže...
Lucidius kaže...

Ma kakav 4k i solo gtx 1080, trebaju mu dvije da bude miran. Za 1440p jedna gtx 1080 taman prolazi.

1440p + 1070 ovdje i sve sto igram je 60+ fpsa na ultra sa FXAA ili bez AA jer iskreno i nema neke razlike u tipa BF1 itd. tupi ti o cem god, 1080 za 4k ce biti ok u vecini igara sa ugašenim AA i pokojim settingom. Ako pališ AA na 4k onda ti treba uzet karticu i bacit u smece jer ce tako imat više koristi...

BTW: Ako se mucis sa 1080 na 1440 u Witcheru onda ti komp malo šizi, jer ja sa slabijom grafickom igram maxed bez beda. Tebi padne usage na 5 sec. = CPU Bottleneck, u witcheru u novigradu iza one šupe oko 5 popodne srijedom kad pada kiša padne fps = Kartica nije dovoljna za određenu rezoluciju...

Zbunjuješ ljude koji zele igrat igru fluidno i onda misle da im treba 1080 za 1440p... ti imaš jako cudno sastavljen sistem, stariji i5 + 1080, 1080 + 8gb rama na 1600mhz (!?) i 1080 + 1440p na 60hz (!? 2)
To sto je sve full ne optimizirano ti ne smeta, al ti smeta ako nekom padne fps ispod 60 na kratko... nice

Pa kada gledas Fps onda gledaj u najgorim situacijama jer je to bitno za fps lock, imam i ja 75 posto vremena fps 80, al mi je bitnije od toga ovo gdje nemam jer mi onda rusi lock.

Uostalom taj moj i5 je mrvu slabiji od tvog u igrama na istom taktu, a posto je moj overklokan pojede tvog neisplativog zakljucanog 6600 tako da te price stari i5 ovo ono su smijesne, a brzina rama je nebitna, isto tako i 8gb je sasvim dovoljno za gejming ako nemas sto stvari upaljenih u pozadini.

Inace ja imam 25100 graphics score u 3dmarku, tako da je sa konfom itekako sve u redu ;)

1440p 60hz je taman za ovu grafu, na iducoj seriji idem na novi flagship i 4k monitor 60hz g sync IPS.  U meduvremenu nadogradujem na novu platformu pocetkom godine....

11 godina
neaktivan

Kako se tip naložio na CPU lol... Moj cpu se drzi uz 1070, ti imas 1080 u tom je razlika

"Brzina rama i 8gb je sasvim dovoljno" jel vidis kako si kontradiktoran ? Je, ali 16Gb u nekim igrama moze donjeti do 10fpsa, GTA V, Battlefield 1 + profitiraju od sto brze memorije. To ti ne smeta, a smeta ti drop fpsa do te granice da "grafa nije za tu rezoluciju"... koji ce se doslovno događati u 5% provedenog igranja. Također meni sa 1070 je preporuceno jos 8gb a kamoli sa 1080

Ne planiram se s tobom raspravljat jer znam da je to monolog, 1070 je sasvim dovoljan za 1440 i max detalje bez AA u gotovo svim igrama sto sam igrao. Ako cete cjepidlacit sa nekim ždmrlj igrama onda slusajte gospodina iznad i uzmite 1080, imat cete naj veci 3d mark score u opcini, to je bitno

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 1:56 (D3lBoy).
9 godina
protjeran

16gb rama moze pomoci kod strimanja gdje naprezes sistem 25 posto vise nego kod obicnog gejminga, zato te snimke po youtubu i variraju i odskacu naspram onih gdjd snimis klip kamerom ili mobitelom.

10fpsa nebudes dobio sigurno, eventualno 3fpsa boljitka

Dokazi mi to o cemu pricas za brzinu i kokicinu 8vs16gb, umoran sam od ovih bakhezganja bez pokrica.

Eto uzmi mob pa snimi po 2 minute na istoj lokaciji sa 8 pa onda sa 16gb i prvo ljepo pokazi sve pistavke u igri.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 2:01 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dobro, eto neka onda netko proba BF1 (MP) i GTA V sa 8 pa sa 16gb...

Meni puni 7/8gb u BF1

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
odjavljen
Ovo sto delboy za ram kaže je istina, meni je isto ram knap u par video igara i moram ići na 16. Igram na 1080p rezoluciji.
Darko
17 godina
odjavljen

Gledam sad vec neko vrijeme Phoenix 1070. Koja je razlika izmedju "obicne", GS i GLH? Nije mi problem dati 30 eura vise, samo me zanima u cemu je caka...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Za tu sitnu cijenu uzmi GLH, najbolje su clockane i vjerojatno binane (ali nije sigurno).

prodajem jednu od mašina
12 godina
odjavljen
Friday kaže...

Gledam sad vec neko vrijeme Phoenix 1070. Koja je razlika izmedju "obicne", GS i GLH? Nije mi problem dati 30 eura vise, samo me zanima u cemu je caka...

Hello,

The GS and GLH versions are binned and extra tested.

The difference are only the clocks and they are guaranteed by Gainward.

With the normal version these higher clocks are not guaranteed.

...ovo je odgovor Gainwarda na isto pitanje. Dakle, binanje i ektra testiranje.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
Lucidius kaže...
..

Pa neznam iskreno kaj tu treba objasnjavat...

Filteri i detalji daju dodatnu kolicinu raslinja, negdje dobijes maglu, negdje ostaju tragovi stopala, negdje je bolja kvaliteta izgleda vode i opcenito atmosfere kao sta su oblaci, vjetar kisa, snjeg itd itd.

Znaci dobijes stvari koje uopce nebi vidio na manjim detaljima.

bold-znaci tvoj odgovor na moje pitanje kako je bolje je jednostavan: bolje je?!
uglavnom oces rec da pališ aa i smanjuješ rezoluciju , da pitam opet , objasni kako to ima smisla.

Lucidius kaže...
...Dokazi mi to o cemu pricas ...., umoran sam od ovih bakhezganja bez pokrica.

....

i ja od tvojih.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 11:15 (dabar_solta_V2).
15 godina

Šoltanine kralju, nedaj se purgerima!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 11:12 (LogicusMPS).
14 godina
D3lBoy kaže...

Dobro, eto neka onda netko proba BF1 (MP) i GTA V sa 8 pa sa 16gb...

Meni puni 7/8gb u BF1

Meni puni i 10GB

AUDIOFIL
13 godina
D3lBoy kaže...

Kako se tip naložio na CPU lol... Moj cpu se drzi uz 1070, ti imas 1080 u tom je razlika

"Brzina rama i 8gb je sasvim dovoljno" jel vidis kako si kontradiktoran ? Je, ali 16Gb u nekim igrama moze donjeti do 10fpsa, GTA V, Battlefield 1 + profitiraju od sto brze memorije. 

samo da se nadovezem na ovo

imam i5 3470, G1 970 (OC), SSD i 8GB DDR3 1600MHz, Win10 x64 Pro 

nedavno sam kupio jos 2 sticka rama tako da sad imam 16GB (4x4 kingston hyperx)

primjetio sam 0 razlike sto se tice FPSa u igrama - GTAV, Witcher3, Doom, The Division, UT4, Project Cars, Forza Horizon 3

sto se tice potrosnje RAMa - u 2 situacije mi prelazi 8GB zauzeca, kad igram Forza Horizon 3 i The Division (i to neznatno - 8.1-8.3GB, ali ne rezultirat boljim FPSom) 

jos uvijek nema razloga prelaziti sa 8GB RAMa sto se tice igara - puno vazniji je VRAM 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 11:28 (Fanu).
16 godina
odjavljen

AA umjesto rezolucije ima smisla, jer su AA algoritmi uvijek bitno jeftiniji od rezolucijskog pomaka za vrlo slične rezultate, a postavke kvalitete su često vidljive jer se poneke opcije bitno mogu razlikovati, od rezolucije samih diffuse tekstura do kvalitete drugih shadera na materijalima plus razni post-processing efekti, od kojih mnogi mogu biti iznimno vidljivi. Dodano na sve to, "prirodni" blur koji niža od originalne rezolucije stvara na monitoru, može dodati taman toliko noisea i zamućenja da ubije plastični efekt video igre i doda iluziju realizma u scenu.

prodajem jednu od mašina
9 godina
znaci glupani idu na 4k treba se vratit na 640x480 i nafrljit detalje ?! please.

prirodni blur ?! pogledaj na onoj slici kako izgleda kuća u pozadini na nativnoj rezoluciji a kako je "prirodni blur" izdeformira.niti taj skoro-isti-ko-razlika-u-rezoluciji-aa ne pomaže jer nepostoje pikseli kojima bi pomoga, kuća u pozadini ne postoji samo je neka nedefinirana mrlja.

12 godina
Friday kaže...

las vegas lights dobiješ gratis 

17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
znaci glupani idu na 4k treba se vratit na 640x480 i nafrljit detalje ?! please.

Heh, nisi ga bas shvatio..

Freak Show Inc.
9 godina
Friday kaže...

jesam,on prica o ovome na slici, i to mi je jasno ko i svima da bolje izgledaju teksture vece rezolucije tj na ultra nego na low. ali i dalje uvjek bolje izgleda nativna rezolucija. pogotovo na lcd monitorima.

uostalom da sam primjer na kojem se ocito vidi koja je razlika, treba gledat gornju ljevo i donju desno za usporedit ako nekome nije jasno.

16 godina
odjavljen

Nisi, ne...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
9 godina

pa ljepo objasni kako zašto itd, stavi koju sliku potrudi se ,to sta kazes ne ,ne vrijedi nista.
edit: još slika.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 14:59 (dabar_solta_V2).
12 godina

shvatit ćeš, još si mlad

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
toxic kaže...

original multiplayer je lockan na 91 fps u suprotnom dobis ban...

sto ti igras uopce?

Jesi probao napraviti fps unlock na aw/već ga dugo ne igram?kak bi to uopće bilo primjetno za anticheat(fps unlock je cheat/kakvih sve idiota ima u 2016 godini)do sad mi nije trebao na 60hz ali ovi kreteni iz IW to opet rade na novom naslovu i nema naznaka za pomake u tom smijeru?!

DigitaLife/EotS
9 godina
picajzla0707 kaže...

shvatit ćeš, još si mlad

nemoj bit takav nego mi onda nacrtaj kad nemogu svatit.inace se treba maknit s ovog foruma i prestat gubit vrijeme.
pozdrav bez ljep

17 godina
ZGamer kaže...
toxic kaže...

original multiplayer je lockan na 91 fps u suprotnom dobis ban...

sto ti igras uopce?

Jesi probao napraviti fps unlock na aw/već ga dugo ne igram?kak bi to uopće bilo primjetno za anticheat(fps unlock je cheat/kakvih sve idiota ima u 2016 godini)do sad mi nije trebao na 60hz ali ovi kreteni iz IW to opet rade na novom naslovu i nema naznaka za pomake u tom smijeru?!

ne jer imam original no jasno je da te banaju zbog fps unlocka na multipalyeru a to mi ne treba a ista je situacija i s IW

16 godina

Evo stigla pošta od Evga-e.

Thermal pads on.....temperature pale...... grafa ladna ko babina sisa.

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
6 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Tonči kaže...

AA umjesto rezolucije ima smisla, jer su AA algoritmi uvijek bitno jeftiniji od rezolucijskog pomaka za vrlo slične rezultate, a postavke kvalitete su često vidljive jer se poneke opcije bitno mogu razlikovati, od rezolucije samih diffuse tekstura do kvalitete drugih shadera na materijalima plus razni post-processing efekti, od kojih mnogi mogu biti iznimno vidljivi. Dodano na sve to, "prirodni" blur koji niža od originalne rezolucije stvara na monitoru, može dodati taman toliko noisea i zamućenja da ubije plastični efekt video igre i doda iluziju realizma u scenu.

dabar_solta_V2 kaže...
Friday kaže...

jesam,on prica o ovome na slici, i to mi je jasno ko i svima da bolje izgledaju teksture vece rezolucije tj na ultra nego na low. ali i dalje uvjek bolje izgleda nativna rezolucija. pogotovo na lcd monitorima.

uostalom da sam primjer na kojem se ocito vidi koja je razlika, treba gledat gornju ljevo i donju desno za usporedit ako nekome nije jasno.

Ne, to je smanjivanje kvalitete detalja i nema veze s ovim što Tonći priča...

dabar_solta_V2 kaže...

pa ljepo objasni kako zašto itd, stavi koju sliku potrudi se ,to sta kazes ne ,ne vrijedi nista.
edit: još slika.

Jer miješaš kruške i jabuke. Smanjivanje detalja nije isto ko i spustit rezu za jednu stepenicu... A detalje ostavit na max, npr. Jeftinije te to izađe nego nabit rezu i smanjit AA filtere. Smanjena reza još može doprijeniti realizmu zbog tog svog blura. Bio je jedan mod za Crysis koji je upravo zahtjevao da se smanji reza da se dobije potpuni efekt.

Kužiš, ti pričaš o detaljima a mi o rezoluciji. 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
13 godina
protjeran

Ichill x4 nece prek 2070mhz:(, 3dmark na cca 2010mhz)

Bome drugi najgori oc u mom zivotu, rekord mi je samo cca 6mhz s hd7850

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 16:40 (Stjepanj).
17 godina

Baci je u smeće...

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 16:50 (doktor1).
Moj PC  
20 0 hvala 0
9 godina
skank666 kaže...
...

Jer miješaš kruške i jabuke. Smanjivanje detalja nije isto ko i spustit rezu za jednu stepenicu... A detalje ostavit na max, npr. Jeftinije te to izađe nego nabit rezu i smanjit AA filtere. Smanjena reza još može doprijeniti realizmu zbog tog svog blura. Bio je jedan mod za Crysis koji je upravo zahtjevao da se smanji reza da se dobije potpuni efekt.

ne kužim, kazes da bolje izgleda manja rezolucija baš na lcdu od nativne zbog blura.a taj blur nije blur niti ima veze s blurom, nego užas zvan upscaling -posta sam 2 primjera di se vidi šta radi upscaling iste scene s manje rezolucije na istu i to s normalnim omjerima, u oba primjera se vidi da uništava kvalitetu slike, sad još na to dodaj upscaling na lcd s krivim omjerom i imaš još jedan udar na kvalitetu prikaza.

16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
skank666 kaže...
...

ne kužim, kazes da bolje izgleda manja rezolucija baš na lcdu od nativne zbog blura.a taj blur nije blur niti ima veze s blurom, nego užas zvan upscaling -posta sam 2 primjera di se vidi šta radi upscaling iste scene s manje rezolucije na istu i to s normalnim omjerima, u oba primjera se vidi da uništava kvalitetu slike, sad još na to dodaj upscaling na lcd s krivim omjerom i imaš još jedan udar na kvalitetu prikaza.

Engleska riječ blur u prijevodu znači "zamućenje" i upscaling koji se događa kad koristiš niže rezolucije zaista generira zamućenje slike ili na engleskom blur. Efekt na sliku je takav da se oštri prijelazi među materijalima i pikselizacija zamućuju (eng. bluraju). Naravno da je kvaliteta slike lošija, ali zamućenje (ovisno o situaciji) skriva sitne nesavršenosti, što u pokretu može dati dojam da su rubovi i npr. prijelazi materijala blaži, nego je to slučaj kad vidimo oštru sliku i sve detalje.

prodajem jednu od mašina
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice