GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.580.178
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
nikad, ko ni furmark u drugoj temi jer svi pišu napamet.
17 godina

kme kme kme

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Kad ce skor u firestrikeu s jednom?

Bit ce uskoro, vjerovatno sutra, danas skidam sve igre nanovo, sjebao os pokusavajuci clockat monitor xD.

14 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

Furmark ne mogu i da hocu, odmah bi se aktivirao power limiter, lupas gluposti.

9 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

predlazem ti da se ostavis forsiranja tog furmarka

smece je i nitko ti to nece pokretat

14 godina
neaktivan
X3M kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Upravo, ne padaju grafe i novac s neba da ih rizikujemo.

15 godina
protjeran
Leopard_st kaže...
X3M kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Zato je tu garancija :)

14 godina
neaktivan
ansha kaže...
Leopard_st kaže...
X3M kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Zato je tu garancija :)

E moj tito, da je barem u BiH tako, moj cijeli pc je sa cu, i da nesto krepa morao bih je vracat, sto nije neki problem, problem sto bi hahari na carini opet ocarinili i pdv opalili na grafu.

17 godina
dabar_solta_V2 kaže...

daj odrasti..

jedan korisnik ti je napravio ono sto si trazio i nisi zadovoljan.

odvrtim ti sto god hoces osim furmarka...

furmark napravi ono sto niti jedna aplikacija/igra ne moze.. meni je dovoljno da vidim da mi titanfall 2, tomb rider i slicne igre rade savrseno dobro i sto vidim putem msi afterburnera da mi ne pada gpu core clock niti gpu memory clock..

možda u furmarku bi se to i dogodlio s obzirom da su mi kartice undervoltane no koga zapravo i briga s obzirom da furmark ne dokazuje apsolutno nista.

što tebe zapravo i točno zanima? taktovi za 24/7 i koji su klokovi na njoj za to?

objasnio sam i objasnit cu ti da 90% korisnika iskljucivo oca za 3dmark i neke top benchmark liste, rijetko tko taj klok koristi za 24/7.

Opet krecem od sebe zato sto ja znam sto i kako radim, s obzirom na napajanje koje posjedujem do jutros nisam niti ocao i mislio sam da ce se srusit sve i u 3dmarku na bijednih +100mhz no nije sve proslo super.

Imam CF i stock takt + undervolt je kod mene win win u igrama tak takt je na 1303/2000mhz i meni je to savršeno, da li bi furmark taj takt rusio tj. da li bi kartica spustila takt ? možda i bi no iskreno bmk...

zato ti lijepo meni napiši što zelis da testiram s svojim stock karticama na undervoltu i to cu ti napraviti pa ti usporeduj po netu jel to okey score ili ne. po 3dmarku gdje daju gpu 27k je to i vise nego dobro.

FURMARK NE MISLIM PALIT.

13 godina
neaktivan

Slažem se da furmark nema previše smisla jer nerealno optereti grafu a zapravo ništa bitno ne pokaže. Mogu vrtit firestrike ili bilo šta drugo koliko god dugo hoću i nikad neću doć blizu temperaturama ni potrošnji koja je u furmarku.

10 loopova firestrike stress testa traje možda 10ak min - temp ispod 70°C, potrošnja 110-140w.

1min furmarka potrošnja zakucana na 166w, temp 75 i išla bi vjerovatno još gore da je test duži. (u normalnim okolnostima za toliku potrošnju mi treba overvolt + >1480mhz)

Ukratko prilično besmisleno prženje vrma i gpua.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nek Jovanka potvrdi jer je imao ružno iskustvo, prodao sam mu nevaljanju karticu koja uredno prolazila furmarke, heavane i ostale pi7drarije dok bi se u igricama rušila... Najneugodnija situacija u mom životu. Našao i temu na MSI forumu https://forum-en.msi.com/index.php?topic=156829.7 Tako me je i provalio (našao ju je i on) a što je najgore, ja sam ju držao downclokanom i radila mi je uredno tako da se uopće nisam više obazirao na to i totalno zaboravio na probleme s memorijom. Katastrofa. A kažem, sve te sintetičke testove je prolazila... Čak i ove ingame. 

A što je najgore, frend (kolega forumaš) mi nije htjeo testirat karticu u svojoj kanti... Jedino je on imao dovoljno jako napajanje za test... 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
9 godina
toxic kaže...

daj odrasti..

...

nemoj bit toksican. ako pogledas vrijeme post na ovoj temi je nasta prije njegovog posta s furmarkom, a tamo sam ti objasnija zasto je furmark dobar i zasto furmark ne detektira sve probleme s karticom,i zasto je dobar.
 coviku hvala ljepa sta se potrudia , takvi bi trebali svi bit više testiranja manje glupih prica jer za glupe price ima reddit kome se to svidja.

17 godina
dabar_solta_V2 kaže...
toxic kaže...

daj odrasti..

...

nemoj bit toksican. ako pogledas vrijeme post na ovoj temi je nasta prije njegovog posta s furmarkom, a tamo sam ti objasnija zasto je furmark dobar i zasto furmark ne detektira sve probleme s karticom,i zasto je dobar.
 coviku hvala ljepa sta se potrudia , takvi bi trebali svi bit više testiranja manje glupih prica jer za glupe price ima reddit kome se to svidja.

aha.. di su tvoji testovi bilo cega? 

11 godina
neaktivan
Trabant601 kaže...

bok,u dvoumici sam 1070 ili 1080 posto kod nas nema 1080 ispod 5000kn,dal ima neki ducan vani a da bi se isplatilo kupit?i koju verziju bi preporucili?thx

Ovisi o rezoluciji, ako si na 1440 - 1070, a 4k - 1080

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
protjeran

Ma kakav 4k i solo gtx 1080, trebaju mu dvije da bude miran. Za 1440p jedna gtx 1080 taman prolazi.

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Ma kakav 4k i solo gtx 1080, trebaju mu dvije da bude miran. Za 1440p jedna gtx 1080 taman prolazi.

ovisi kako zelis igrat :)

na medium-high postavkama uz neke postavke na off tipa teselacija i hbao mislim da mozes igrat na 60 fpsa dosta naslova

na max bojim se da nisu niti dvije gtx 1080 u nekim naslovima dovoljne.

13 godina
skank666 kaže...

Nek Jovanka potvrdi jer je imao ružno iskustvo, prodao sam mu nevaljanju karticu koja uredno prolazila furmarke, heavane i ostale pi7drarije dok bi se u igricama rušila... Najneugodnija situacija u mom životu. Našao i temu na MSI forumu https://forum-en.msi.com/index.php?topic=156829.7 Tako me je i provalio (našao ju je i on) a što je najgore, ja sam ju držao downclokanom i radila mi je uredno tako da se uopće nisam više obazirao na to i totalno zaboravio na probleme s memorijom. Katastrofa. A kažem, sve te sintetičke testove je prolazila... Čak i ove ingame. 

A što je najgore, frend (kolega forumaš) mi nije htjeo testirat karticu u svojoj kanti... Jedino je on imao dovoljno jako napajanje za test... 

Vidim ostavilo traga na tebi! No sikiriki; 4 i po godine kasnije, zamjenska GTX670 AMP still goes strong Ne bih to nazvao ruznim iskustvom,  vec minimalno nelagodnim Otplatio se taj GTX odavno.

Potpisujem sve navedeno, iako citajuci van konteksta skoro sam sebe optuzujes da si me pokusao zalevatiti; sto nisi Sve je bilo pic-pic ako je mema bila downclockana 200 MHz or artefakti, za referencu radilo se o MSI GTX 580 TwinFrozr II

BTW AX750 i dalje veselo ne vrti ventilator (Do 50 50% opterecenja)

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
17 godina
Lucidius kaže...

Je li?

E pa taj moj jedan gtx 1080 gura sve naslove u 4k i max detaljima osim, naravno, Deus ex Makind divided. Iako moram priznati da planiram uzeti titana jer je SLI za mene ludost.

14 godina

Gura, ali u 25 fpsa.

Moj PC  
2 1 hvala 0
9 godina
protjeran

Ajde ne trolaj, na max detaljima i sa dvije gtx 1080 tu i tamo zafali snage, ja sa jednom gtx 1080 i to vrhunski klokanom natezem Witchera u 60Fps lock na 1440p, a ti kao vrtis sve u 4k na max detaljima.... Smijesan si i lazes.

Uostalom zasto bi podizao rezoluciju a spustao detalje i ostale postavke? Nidje veze jarane, ljepse ce igra izgledat sa svim detaljima i filterima na manjoj rezoluciji 1440p, nego sa pola toga ugasenog na 4k. Detalji i filteri u postavkama su ono kaj proljepsava igru, veca rezolucija samo izostri sliku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 16:47 (Lucidius).
Moj PC  
4 1 hvala 0
9 godina
toxic kaže...
.

aha.. di su tvoji testovi bilo cega? 

doniraj jednu rx pa cu napravit svaki benchmark sta postoji.
dotad hd3000 link

16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

veca rezolucija samo izostri sliku.

I onda imaš lijepo oštre mutne teksture.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
13 godina
protjeran
Ajmo malo o temi;
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
9 0 hvala 1
14 godina

Zapamti Stjepko, kad se pojave crvene ili bijele točke na ekranu to znači još + 10 Mhz

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
Lucidius kaže...
...

Uostalom zasto bi podizao rezoluciju a spustao detalje i ostale postavke? Nidje veze jarane, ljepse ce igra izgledat sa svim detaljima i filterima na manjoj rezoluciji 1440p, nego sa pola toga ugasenog na 4k. Detalji i filteri u postavkama su ono kaj proljepsava igru, veca rezolucija samo izostri sliku.

kako ovo objasni molim te

17 godina
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Sint1 kaže...
Lucidius kaže...

Je li?

E pa taj moj jedan gtx 1080 gura sve naslove u 4k i max detaljima osim, naravno, Deus ex Makind divided. Iako moram priznati da planiram uzeti titana jer je SLI za mene ludost.

Vidis i ja imam gtx 1080, i pola naslova ne moze na 60 fps, max postavke su druga prica, tako da.

13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Zapamti Stjepko, kad se pojave crvene ili bijele točke na ekranu to znači još + 10 Mhz

upravo to, bitna je kolicina duginih boja sto vise tim veci skor!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ajmo malo o temi;

Već vidim kako joj vadiš dušu.

11 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

1440p + 1070 ovdje i sve sto igram je 60+ fpsa na ultra sa FXAA ili bez AA jer iskreno i nema neke razlike u tipa BF1 itd. tupi ti o cem god, 1080 za 4k ce biti ok u vecini igara sa ugašenim AA i pokojim settingom. Ako pališ AA na 4k onda ti treba uzet karticu i bacit u smece jer ce tako imat više koristi...

BTW: Ako se mucis sa 1080 na 1440 u Witcheru onda ti komp malo šizi, jer ja sa slabijom grafickom igram maxed bez beda. Tebi padne usage na 5 sec. = CPU Bottleneck, u witcheru u novigradu iza one šupe oko 5 popodne srijedom kad pada kiša padne fps = Kartica nije dovoljna za određenu rezoluciju...

Zbunjuješ ljude koji zele igrat igru fluidno i onda misle da im treba 1080 za 1440p... ti imaš jako cudno sastavljen sistem, stariji i5 + 1080, 1080 + 8gb rama na 1600mhz (!?) i 1080 + 1440p na 60hz (!? 2)
To sto je sve full ne optimizirano ti ne smeta, al ti smeta ako nekom padne fps ispod 60 na kratko... nice

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 1:10 (D3lBoy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice