GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.580.203
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
ansha kaže...
DarthMarkus kaže...
Lucidius kaže...

To je zato jer ventovi idu samo do 1500 okretaja

Da, paradoks je što je hladnjak puno masivnij nego kod Phoenixice (3 venta i puno bolja kvaliteta izrade), ali u konačnici dosta lošije temp...

Inače, srednji vent stalno radi kad je sve na stocku...

Super nečujan, no sad čujem CorsairaRMx kad izađe iz silent moda...Ali ja imam nadljudski sluh, pa onda i nije mjerodavno....(zato sam ćorav ko šišmiš)

Nije mi jasno kako hladnjak moze biti masivniji nego na phoenixici koja je ogromna al dobro. Kako su temperature takve ako je hladnjak kvalitetnije izradjen i masivniji??

To se stjepku nece svidjet posto Pascalu clock ovisi o temperaturi (spusta clock vec na 45-46°C) a on voli benchat...

Nisam primjetio ikakvo spustanje clockova cak ni na 50C, koliko mi gornja ode nakon par sati igranja, clockane su curve metodom, i napon je povecan, stock bios.

15 godina
protjeran

Mozda curve metoda ima utjecaja na to, al inace pascal spusta za po 1 bin (cca. 13mhz) svako x stupnjeva kako temperatura raste. 

Citao sam da vec na 37°C spusta al kod sebe sam primjetio oko 45-46° prvi pad i onda iduci na 55-56°C...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Postoji li kakav bypass za taj gpu boost ? Meni ne pada striktno po svakom (ili svakih 5c) vec ima par pointova gdje se clockovi mjenjaju, npr. zna mi bit 67c i 2000mhz (konstantno), a nekad 62c i 1987mhz tako da vjerojatno više temperatura igra ulogu. Vjerojatno VRM temp.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2016 22:20 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Za gtx 1080 ima strix bios, ali opet moras curve clockanje koristiti, ako hoces zakucane frekve, ali je pusiona jer je sporiji od stock biosa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Lucidius daj mi skor u 3dmarku firestrikeu od tog svog "vodenog finixa" i ss od taktova u njemu! ostalo me ne zanima! taj takt jedino priznajem kao max!lp

edit.

nije valjda da nemas? ili te strah pokazati

Ovo je testirano u sedmom mjesecu dok su temperature bile oko 32 stupnja, u stanu nekih 27.

klik

Graphics score 25097

Zasto bi mene bilo strah, ja znam sta kupujem, objavio sma sve vec davnih dana, mogao si odma svoje rezultate staviti da budes koristan, a ne da blebeces samo ;)

EDIT:

Islo bi ovo jos gore ali me proc koci, a i nesto sitno gubim naspram WIN 10 posto sam ovdjem jos bio na 8.1 pro.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2016 23:04 (Lucidius).
14 godina

Dosli danas thermal padovi za FTW grafe. Fino u kuvertici s uputama i termalnom pastom.

Sutra promjenim i uslikam ako ko oce da vidi kako to izgleda.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

klik

Graphics score 25097

Pa to nije ni 25100 gpu score

14 godina
neaktivan

Ja prodajem svoje gtx 1080, dosadilo mi popravljati sli support, ako netko hoce, saljem ups, uplata na paypal.

Blokovi gratis, na vodi 2140 MHz stabilno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Leopard_st kaže...

Ja prodajem svoje gtx 1080, dosadilo mi popravljati sli support, ako netko hoce, saljem ups, uplata na paypal.

Šta je?? Nema snage??

14 godina
neaktivan
LogicusMPS kaže...
Leopard_st kaže...

Šta je?? Nema snage??

Mah, s obizorm da igre igram sa gsyncom, preko 60 fps mi ne treba, jedan txp je sasvim dovoljan za to, a nema sli sranja.

14 godina
neaktivan

Ipak ih ostavljam, kako kazu jutro je pametnije od veceri.

Moj PC  
4 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...

Pa ne možeš "popraviti SLI support". Ili SLI radi ili ne radi dobro (pa je isključen) ili ne radi uopće. SLI je samo za situacije kad igraš AAA igre koje su izrađene s podrškom za SLI (ili CF) u vidu. Jedan TXP će uvijek biti bolja opcija jer pokriva sve igre i do 33% je brži od 1080 na istom taktu. Opcija uzimanja SLI-ja jeftinijih kartica umjesto jedne brže dobra je opcija samo kad sigurno znaš da igre koje igraš imaju podršku tj. rade dobro ili kartice koristiš za npr. rendering i sl.

prodajem jednu od mašina
17 godina
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...

Lucidius daj mi skor u 3dmarku firestrikeu od tog svog "vodenog finixa" i ss od taktova u njemu! ostalo me ne zanima! taj takt jedino priznajem kao max!lp

edit.

nije valjda da nemas? ili te strah pokazati

Ovo je testirano u sedmom mjesecu dok su temperature bile oko 32 stupnja, u stanu nekih 27.

klik

Graphics score 25097

Zasto bi mene bilo strah, ja znam sta kupujem, objavio sma sve vec davnih dana, mogao si odma svoje rezultate staviti da budes koristan, a ne da blebeces samo ;)

EDIT:

Islo bi ovo jos gore ali me proc koci, a i nesto sitno gubim naspram WIN 10 posto sam ovdjem jos bio na 8.1 pro.

malo cu zatrolat no taj 3dmark je mjerilo za nista.

imho ja sa stoc rxicama dobijem 27k gpu score i to undervoltanim, bez ikakvog dodatnog oca ako je to mjerilo tada ja bez problema u bilo kojem naslovu mogu tuci gtx 1080 a mislim da baš i nije tako..

13 godina
neaktivan

Pa, da su igre optimizirane kao 3dčmark, 480cf bi bio usporediv sa 1080. Nije to problem hardvera nego softvera.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
_mark0_69 kaže...

Pa, da su igre optimizirane kao 3dčmark, 480cf bi bio usporediv sa 1080. Nije to problem hardvera nego softvera.

da su sve igre poput 3dmarka nitko ne bi kupio gtx 1080 pored dvije rx 480.

manje koštaju, davale bi bolje performanse ne troše puno, zagrijavanje se riješi undervoltom, buke nema.

ali nije tako. Neke igre rade super a neke ne rade uopce e neke rade djelomicno.

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Leopard_st kaže...

Pa ne možeš "popraviti SLI support". Ili SLI radi ili ne radi dobro (pa je isključen) ili ne radi uopće. SLI je samo za situacije kad igraš AAA igre koje su izrađene s podrškom za SLI (ili CF) u vidu. Jedan TXP će uvijek biti bolja opcija jer pokriva sve igre i do 33% je brži od 1080 na istom taktu. Opcija uzimanja SLI-ja jeftinijih kartica umjesto jedne brže dobra je opcija samo kad sigurno znaš da igre koje igraš imaju podršku tj. rade dobro ili kartice koristiš za npr. rendering i sl.

Joj sto filozofiras, moze se sli napraviti, ja sam ga napravio u cod aw, preko 90% skaliranje.

14 godina
neaktivan

Sad sam brojao, od moje kolekcije od 30 igara, kod tri ne radi sli, veoma solidno.

Zaboravite sinocnje komentare, umoran sam bio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2016 18:45 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo rekao da cu stavit slike stavljanja thermal padova.

Moj PC  
5 0 hvala 3
17 godina
Leopard_st kaže...
Tonči kaže...
Leopard_st kaže...

Joj sto filozofiras, moze se sli napraviti, ja sam ga napravio u cod aw, preko 90% skaliranje.

nebitno sada za sli..

no kako mozes uopce iskoristit sli na cod aw kada je igra lokana na 91 fps, igras 4k ili?

14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...
Tonči kaže...
Leopard_st kaže...

nebitno sada za sli..

no kako mozes uopce iskoristit sli na cod aw kada je igra lokana na 91 fps, igras 4k ili?

Kod mene nije lockana, imam preko 200fps, hahahha.

Igram na 4k sa 4xssaa, lock 60, sve igram sa gsyncom.

17 godina
Leopard_st kaže...
toxic kaže...
Leopard_st kaže...
Tonči kaže...
Leopard_st kaže...

nebitno sada za sli..

Kod mene nije lockana, imam preko 200fps, hahahha.

Igram na 4k sa 4xssaa, lock 60, sve igram sa gsyncom.

original multiplayer je lockan na 91 fps u suprotnom dobis ban..

sto ti igras uopce?

14 godina
neaktivan

SP, znam da je multy lockan, ali ja ti nisam online covjek, ne privlaci, meni je sp svetinja.

Ponekad bacim partiju bf-a i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2016 19:18 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...

Ma naravno da nisi. :) Najviše što možeš je na silu aplicirati postavke profila iz neke druge igre. Bude nešto bugova (najčešće post-processing efekti), ali to je to, za neke dovoljno sasvim.

prodajem jednu od mašina
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Leopard_st kaže...

Ma naravno da nisi. :) Najviše što možeš je na silu aplicirati postavke profila iz neke druge igre. Bude nešto bugova (najčešće post-processing efekti), ali to je to, za neke dovoljno sasvim.

Pa nisam bukvalno mislio da sam iskodirao sli profile, nego "fixao", anyway veoma si teska osoba i ne vrijedi se s tobom raspravljati, tako da mene zaobilazi.

16 godina
odjavljen

učim od ansha o preciznosti. Možda iritira, ali i mene je u startu iritiralo dok nisam vidio da je ta preciznost iznimno važna.  Bitno da SLI ipak radi i ne prodaje se.

prodajem jednu od mašina
9 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

SP, znam da je multy lockan, ali ja ti nisam online covjek, ne privlaci, meni je sp svetinja.

Ponekad bacim partiju bf-a i to je to.

Tako i ja.

Inace, gdje je stjepanj sa testovima? Jel nekaj zgorilo ili ceka dodatan pad temperatura za testiranje da mi e eventualno priblizi 

13 godina
protjeran

tu sam, bez brige, grafa se ceka pobogu, pise cca 3dana...4k monitor sam cekao 3 tjedna...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

bok,u dvoumici sam 1070 ili 1080 posto kod nas nema 1080 ispod 5000kn,dal ima neki ducan vani a da bi se isplatilo kupit?i koju verziju bi preporucili?thx

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam konacno nasao sweet spot za svoje, 2140 MHz core i 5500 MHz mema, 1075 mV, ja happy.

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Kad ce skor u firestrikeu s jednom?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice