Grafička kartica i napanje...

poruka: 10
|
čitano: 2.662
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Za par dana ću dobiti XFX GTS 250 1GB grafičku karticu (stiže dostavom iz Linksa). Pošto prije nego što sam naručio grafičku karticu nisam razmišljao o tome kakvo napajanje imam, sada je prekasno. Imam napajanje od 400W (barem tako piše) LC-400ATX. Da li će to napanje biti dostatno za napanje gore navedene kartice? Imam par koponenata u kučištu koje ne koristim, pa bi možda njihovo odspajanje pomoglo. Naprimjer, mogao bi iskopčati zvučnu karticu i koristiti on-board rješenje, mogao bi isključiti USB hub, mogao bi isključiti CD pržilicu (već imam DVD pržilicu), mogao bi isključiti dodatni ventilator u kučištu...

Ako to napajanje nije dovoljno za takvu grafičku, dali bi isključivanje tih par stvari koje sam nabrojao pomoglo?

I molim vas ako znate da mi kažete koliko dotična grafička kartica troši pod opterećenjem i na idle-u.

Puno hvala!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dajte ljudi molim vas, nebi htio novu grafičku karticu "spržit zbog napajanja". Siguran sam da otprilike znate ako je moje napajanje dosta za tu grafičku uzevši u obzir i opciju da isključim neke komponente koje sam napisao u prethodnoj poruci. Molim vas za prijedloge.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nema velike koristi da isključiš te uređaje a i LC napajanje je slabe kvalitete. Dosta pametnije je da uzmeš novo napajanje jer je ta grafa dobar potrošač.

Preporučujem Corsair CX400W imaš ga isto u Linksu i onda si miran.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

U svakom slučaju promijeni i napajanje. Baš sam jučer imao iskustvo gdje je neispravno (čitaj loše) napajanje uzrokovalo probleme s grafičkom karticom. Nakon promjene napajanja sve se vratilo u normalu. I ja ti mogu preporučiti napajanje koje je kolega u prethodnom postu preporučio ali mislim da će svako napajanje koje platiš više od 400 kuna biti dostatno za tvoje računalo.

EDIT:

Frend mi ima Gigabyte GTS 250 grafičku karticu koja troči od 140W do 230W. Tako, ako ćeš već kupovati napajanje bih ti preporučio neki 450W model.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2009 11:11 (cro_blue).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Grafička kartica i napanje...

A znaš možda koliko troši ta moja grafička kad je pod opterećenjem i kad je u idle-u?

17 godina

Napajanje je slabo, a i ja sam morao prvo kupiti napajanje pa novu GTS 250.

Inace ta kartica zahtjeva 2x6pinska konektora, pa ako ih nemas, novo napajanje ne gine.

Silence is golden when you can't think of a good answer. Muhammad Ali
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
boxer kaže...

Napajanje je slabo, a i ja sam morao prvo kupiti napajanje pa novu GTS 250.

Inace ta kartica zahtjeva 2x6pinska konektora, pa ako ih nemas, novo napajanje ne gine.

postoji dvije vrste GTS 250, s 2x6pin i 1x8pin... hmm... a trebao bi imati neko bolje napajanje, da je 400w nekog brand onda ok... pitanje je kolika je iskoristivost tvog. konekori su manje bitni jer uglavnom uz graficku dobijes potrebne nastavke.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2009 11:22 (igy).
17 godina

Koliko ja znam, sve imaju jedan 6-pinski konektor i ne troše previše, ali u svakom slučaju dovoljno da zahtijevaju napajanje bolje od tvog.

Heal The World

0 0 hvala 0
17 godina
Skywalker kaže...

Koliko ja znam, sve imaju jedan 6-pinski konektor i ne troše previše, ali u svakom slučaju dovoljno da zahtijevaju napajanje bolje od tvog.

Ne znas dobro, moja ima 2 x 6pin, a nalazio sam i sa 1x6pin...(slike na netu)..
GTS 250 u idle trosi 128 W, a u Load 248 W, sudeci po ovoj stranici
Bez obzira na ovo poslusaj gornje preporuke i kupi sebi neko kvalitetnije napajanje, nego da zivis u strahu hocel ista riknut.
Silence is golden when you can't think of a good answer. Muhammad Ali
17 godina
Skywalker kaže...

onda moze i ta varijanta, moja ima 1x8
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice