Bottleneck cpu sa gtx560 ti ili hd6950

poruka: 95
|
čitano: 11.237
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Bottleneck cpu sa gtx560 ti ili hd6950
Viator kaže...

Da li brzi GPU smanjuje potrebu čestog uplitanja procesora ili to nema utjecaja,ili sam pogrešno zaključio?Jučer sam otkrio da na radeonki mogu ići do 850Mhz sa GPU,primjetio sam da je proc i5 2500k 2-3C "hladniji" a i grafa je hladnija u idle a kod igri je naravno veča temperatura za nekih 8C.

Gledaj, nema ti to veze jedno sa drugim. CPU će koristiti svaku komponentu onoliko koliko ona ima potencijala.

Dakle, možeš izgubiti jedino u slučaju ako je CPU bottleneckXD

Naravno u gamingu glavnu ulogu igra grafički procesor (kartica) i što je brža daje bolje rezultate-viši framerate:P Ako je CPU dosta jak da ju 100% iskoristi doći će do izražaja to što sam posljednje rekao, a naprotiv ako je clock procesora viši to može značajno doprinjeti povećanju brzine igranja za do nekih 5-6 FPS-ova u prosjeku:D

Recimo ja sam sa istim komponentama i 2500K na 3.3GHz dobio 3 FPS+ u igri Crysis 2 kada sam ga OC-ao na 3.9GHz! Mjereno benchmarkom ili unutar samoga gameplaya sa programom Fraps. Isto...

I da, između ostalog viši clock CPU donosi viši minimalni FPS pa će i sama igra manje trzati ako je zahtjevna i/ili na visokim detaljima. Razumiješ, ja na 3.9GHz imam manje framedropova nego na 3.3GHz iako je to slučaj samo kod jaaako zahtjevnih igara a koje izuzetak npr Crysis serijal i Metro 2033 jer je procesor silan sam po sebi i na stocku.

Dakako ako nisi več znao ja imam mali bottleneck suprotno, imam lagano relativno slabašan GPU naspram ostatka konfiguracije kada se radi o shooterima na max detaljima. Dakle kod mene bi se uz 2500K @3.9GHz najbolje uklopila nekava GTX560 Ti ili HD6950 pa da sve bude savršeno iako se i ova klokana sasvim pristojno mogu reč drži

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
14 godina
neaktivan

Evo, da imam isti problem koji je naveden ranije...

Trenutno imam Q9400 koji radi na 3,6 GHz s tim da memorija radi na 1080 MHz.  Zanima me dali se isplati napraviti prelazak s 4850 512Mb na 6950 2Gb.

Dal se bude procesor uspio nositi s novim naslovima tipa NFS The Run, CoD MW3, BF3

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 23:19 (dafija89).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hm, prelazak sa HD 4850 na HD 6950 je ne samo napredak nego pravi preporod {#}. Raditi će ti to sasvim OK bez brige.

14 godina
neaktivan
Procesor nemogu navuči iznad 3.6-3.7 GHz jer postane nestabilan, tj prime mi počne bacati greške dok ga testiram unutar 24h. Makar mi u Windowsima radi Ok. Brine me to da dolaskom novih igara nebi postao preslab za tu grafičku karticu, a samim time grafička prejaka za njega.
17 godina
protjeran
dafija89 kaže...
Procesor nemogu navuči iznad 3.6-3.7 GHz jer postane nestabilan, tj prime mi počne bacati greške dok ga testiram unutar 24h. Makar mi u Windowsima radi Ok. Brine me to da dolaskom novih igara nebi postao preslab za tu grafičku karticu, a samim time grafička prejaka za njega.

Veće su šanse da, u trenutku kada ti taj procesor ne bude dovoljan za ugodno igranje, ni hd6950 neće biti. Drugim riječima, nemaš se zašto brinuti.

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
14 godina

Vjeruj mi da je on dobar i dalje na svojih 3.6Ghz za igre. Samo u rijetkim neće iskorištavati potpuno ali su gubitci mali. U velikoj većini ( maltene u svima ), si miran sa tim CPU-om potpuno. Ovo je samo primjer kako i danas nakon 3 godine se glatko igraju najzahtjevnije igre sa quadovima dok grafe iz 2008.g su krš za današnje igre. Toliko su procesori ispred potreba igara. Onaj tko kupi i5 2500K je miran najmanje 3 godine za igre bilo kakve.

14 godina
neaktivan

Da, to mene zanima. Da mogu računati da bude to još išlo nekih 1,5 ili 2 godine, a poslje toga zamjenim u kompletu procesor, matičnu, ram i grafičku karticu.

Po tome se isplati napraviti na tu konfiguraciju upgrade.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 23:35 (dafija89).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Vjeruj mi da je on dobar i dalje na svojih 3.6Ghz za igre. Samo u rijetkim neće iskorištavati potpuno ali su gubitci mali. U velikoj većini ( maltene u svima ), si miran sa tim CPU-om potpuno. Ovo je samo primjer kako i danas nakon 3 godine se glatko igraju najzahtjevnije igre sa quadovima dok grafe iz 2008.g su krš za današnje igre. Toliko su procesori ispred potreba igara. Onaj tko kupi i5 2500K je miran najmanje 3 godine za igre bilo kakve.

Uvrijedio si mi grafu sad, ispričaj se :P

Inače se slažem, može naletiti pokoja loše optimizirana igra, no svaka igra koja zna iskoristiti više od 2 threada ide glatko na bilo kojem četverojezgrenom - dobre su šanse da ćeš biti miran s tim procesorom još dosta vremena.

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
14 godina

Uzmi bez brige. Taman za godinu dvije će već više pokazivati znakove zastarjelosti i onda ćeš mjenjati platformu cijelu. Za sada, sasvim je dovoljan q9400 na 3.6Ghz za pretpostavljam 1080p igranje.

14 godina
PsychoticBaklava kaže...
itomic009 kaže...

Uvrijedio si mi grafu sad, ispričaj se :P

Inače se slažem, može naletiti pokoja loše optimizirana igra, no svaka igra koja zna iskoristiti više od 2 threada ide glatko na bilo kojem četverojezgrenom - dobre su šanse da ćeš biti miran s tim procesorom još dosta vremena.

Lool, sorry grafe iz 2008.g {#}.

17 godina

Mora biti da je i moja grafa krš i da je za qurac. Takva izjava je totalno bez veze,po tvojem bi onda svi morali kupiti nove grafe jer su ove iz 2008 krs i sra... i ne mogu nista s njima igrati. Ne trebaju svi fullhd i aa na 16. Evo ja sa svojim kršom mogu igrati sve igre još i dan danaa na normalnim detaljima

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Nisi shvatio baš najbolje kontekst moju izjavu. To sam figurativno rekao da naglasim koliko su procesori ispred svog vremena što se tiče igara. Sve igre na maximalnim postavkama se igraju bez problema sa nekoliko godina starim quadovima, dok sa grafama starim nekoliko godina baš i nemožeš igrat sve na maximumu glatko. To je bila poanta, a ne da su grafe loše. To sam rekao u tom kontekstu samo da naglasim tu razliku.

14 godina

Ev drug ja sa istim procesorom na 3.2ghz u kombinaciji s 6870 sam se preporodio prelaskom sa hd4850. Sve novije igre bf3 crysis 2 nfs run idu na high/ultra s zauzecem gpu preko 90%,jos je tvoj na 3.6 tako da ce jos bolje radit.Jos uvijek je to ok proc.I ja sam razmisljao o novoj platformi al sam skontao da mi se ne isplati .sretno

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jel kome palo na pamet da nb i sb frenkvvencije isto tako trebaju biti brze jer bez toga nema nista znaci i da imas nekog monstruma od grafe i procesra đabe ti ako ti je maticna socijala a 90% ljudi zanemaruje maticne ploce i onda se to dogada misliti imam bolesnu konfiguraciju kad ono steka sve a zasto

procesor uopce neigra toliku ulogu sa grafom koliko mu pridodajete istina ima ali morate sve uzeti u obzir

to tije ko da stavis motor od 500ks u yuga dali ih mozes iskoristi NEMOŽEŠ  u ovom slucaju yugo je maticna

14 godina
neaktivan

Daj malo bolje piši mrjurkovic001, baš nije lagano poloviti tvoje rečenice... Kolko vidim trenutna konfiguracija koju imam po pisanjima drugih ljudi bi trebala biti dovoljna za 6950, tj. trebala bi iskoristi u cjelosti tu grafičku. Ili se varam?

13 godina
neaktivan

ajde siguran sam da mozes pohvatati sta pisem ili je to previse za tebe

ugl ja imam 6990 i amd athlon II x4 oc na 3.3 i nb na 2400mhz

na pocetku je i mene kopkalo dali mi je procesor dovoljan nevjerovatno kako nije moguce naci razuman post o toj temi gdje netko pametno moze obrazloziti zasto ili zasto nije bitan procesor

nakraju sam se cuo sa likom koji vodio youtube channel motherboards.com koji je probao sve sto postoji do sada u svakom mogucem obliku i nacinu i nakon razgovora s njim mi je rekao da se neopterecujem s time da mi je konfiguracija sasvim dovoljna i da se pustim te vjecne gluposti da cpu igra veliku ulogu za igrice

13 godina
neaktivan

i da skoro sam zaboravio isto sam ga pitao za battlefield bad company 2 i battlefield 3

jer sa 6990 imam prilicno los fps bf3 30-40 i bfbc2 40-50 u prosjeku zna skociti do 130fps tu mi je i pocela ta sumlja mozda imam bottleneck jer mi je cpu slab itd

odgovorio mi je da je iste igre igrao sa dvije 6990  i imao iste probleme te igre su izbagirane tako da uopce se nemojte obazirati na losu performansu na tim igrama kao i na company of heroes isto jako dobra igra sa uzasnim enginom fps u toj igri mi nekada padne na 8fps naravno sve na ultra settings tek kada sve iskljucim i smanjim za pola dobijem neki odaziv igre ali isto los

14 godina

Ti imaš ( ako uopće imaš to ) grafu od 5000kn i CPU od 500 kn i ti se pitaš jel ima botlnecka !!!!!!!!!!!!!!!!!! Daljni komentar potpuno nepotreban {#}.

14 godina
neaktivan

Jurkovicu stari moj itekako ti taj procesor predstavlja usko grlo, stavi ti quad-a kakvog pa ces vidjeti razliku, u BF3 pogotovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mužić, dobro da imaš 6990 na tom slabašnom procesoru, koji sigurno u skoro vrijeme neče više moči iskoristiti tu grafičku. Mene zanima 6950 koja je duplo slabija od te tvoje 6990. Po meni bezveze bačeni novci na tu grafičku koju tjeraš na svojoj konfiguraciju. Po meni je donekle ok moj q9400 za 6950, al sigurno nije za 6990 ili nešto jačeg.

13 godina
neaktivan

a sto nebi imao 6990 joj vi forumaši samo dokazujete da vas 99% apsolutno nema pojma sta prica samo trolate ovdje ja vam ljepo kazem sta se meni dogada ali nisam rekao da isto tako metro 2033 sve na ultra dx11 tera u prosjeku 70-80 znaci kad je najzahtjevnije ono sto vi pricate da procesor ima ulogu ima samo kad je igra lose napravita daj se malo informirajte prije nego pocmete kakati tu

ali isto tako naravno da jaci procesor pomaze s fps-om ali NE TOLIKO  i uzmite u obzir kakvu maticnu imate jer ja imam top grafu i hi-end maticnu istina procesro mi je qwad kanta ali dovoljan

13 godina
neaktivan

moj procesr je quad

17 godina

Moj jurkoviću... sve znaš. Pogle ovo - tvoj proc (ili sličan) te jedan i5 2500K sa istom grafom. Pogle malo rezultate pri dnu gdje su igre kolika je razlika, nije neka ali čovjeka veseli.

I nadam se da imaš 30" monitor gdje se ta tvoja grafa iskorištava, inače si bacio lovu u vjetar.

Toliko od mene, pusa!

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mrjurkovic001 kaže...

moj procesr je quad

Moja greska, mislio sam na neki noviji quad. Opet cu uzeti BF3 za primjer u kojem procesor ima ogromnu ulogu, kada bi stavio neki jaci/noviji quad s tom grafom kladim se da bi ti FPS znatno skocio. Takav engine, igra siluje procesor.

13 godina
neaktivan

u pravu si bf3 i bf2 su opce poznate ige koje napadaju procesor ali kao sto sam ranije rekao ako imas 1000 eura za procesor samo daj nemoze biti losije samo bolje ali to vuce druge stvari zasobom maticna 3000 kn grafa 5000kn memorija 2500kn napajanje 1500kn itd moja konfiguracija je optimalna za moju grafu a i isto tako tek od ove godine krecu igre koje koriste 4 jezgre prije si bio sasvim miran sa dual core a ovo za 30icha motinor bas i nema smisla svakako ja koristim 6990 i na 23icha a donedavno sam imao 19 a prije 6990 sam imao 5850 koja se smatra jacom grafom a i je pa je opet povracala kad zavrtim bfbc2 a tek se mucila sa metro 2033 sve max-out a 6990 ide kroz 2033 bez problema isto tako stvar je od igre do igre koja se slaze softverski sa 6990 zbog dual gpu koji iako je na istoj ploci radi na principu xfire tu se stvara problem i nemojte psati i argumentirati ako nemozete obrazloziti svoje tvrdnje jer  tako je najlakse kenjat pogotovo ako nemate neke pile pa samo citate isto po forumima pa ono ja znam ja cuo vidio

17 godina
protjeran
mrjurkovic001 kaže...

u pravu si bf3 i bf2 su opce poznate ige koje napadaju procesor ali kao sto sam ranije rekao ako imas 1000 eura za procesor samo daj nemoze biti losije samo bolje ali to vuce druge stvari zasobom maticna 3000 kn grafa 5000kn memorija 2500kn napajanje 1500kn itd moja konfiguracija je optimalna za moju grafu a i isto tako tek od ove godine krecu igre koje koriste 4 jezgre prije si bio sasvim miran sa dual core a ovo za 30icha motinor bas i nema smisla svakako ja koristim 6990 i na 23icha a donedavno sam imao 19 a prije 6990 sam imao 5850 koja se smatra jacom grafom a i je pa je opet povracala kad zavrtim bfbc2 a tek se mucila sa metro 2033 sve max-out a 6990 ide kroz 2033 bez problema isto tako stvar je od igre do igre koja se slaze softverski sa 6990 zbog dual gpu koji iako je na istoj ploci radi na principu xfire tu se stvara problem i nemojte psati i argumentirati ako nemozete obrazloziti svoje tvrdnje jer  tako je najlakse kenjat pogotovo ako nemate neke pile pa samo citate isto po forumima pa ono ja znam ja cuo vidio

BF3 je većinom GPU-bound.

Koristi interpunkciju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2011 19:40 (PsychoticBaklava).
14 godina
neaktivan
mrjurkovic001 kaže...

ajde siguran sam da mozes pohvatati sta pisem ili je to previse za tebe

ugl ja imam 6990 i amd athlon II x4 oc na 3.3 i nb na 2400mhz

na pocetku je i mene kopkalo dali mi je procesor dovoljan nevjerovatno kako nije moguce naci razuman post o toj temi gdje netko pametno moze obrazloziti zasto ili zasto nije bitan procesor

nakraju sam se cuo sa likom koji vodio youtube channel motherboards.com koji je probao sve sto postoji do sada u svakom mogucem obliku i nacinu i nakon razgovora s njim mi je rekao da se neopterecujem s time da mi je konfiguracija sasvim dovoljna i da se pustim te vjecne gluposti da cpu igra veliku ulogu za igrice

{#}

Ofc.
14 godina

Ovi tvojih par postova je za antologiju, katastrofa {#}.

13 godina
neaktivan

ocigledno je da si iskompleksiran radi necega u zivotu pa dodes se vamo olakasati a dobro ako ti pomaze da se tako ponasas drago mi je da ti pomazem {#}

14 godina

Da, pročitao si me skroz {#}. Upravo zato ja komentiram cinično tvoju kombinaciju najjače grafičke karte na svijetu sa procesorom od 700 kn i tvoje uvjeravanje kako je to optimalan komp {#}.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice