- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ultra popularne su bile i još jesu 5850-5870 grafičke kartice,.sad ih lagano zamjenjuje 7xxx serija..
ultra popularne su bile i još jesu 5850-5870 grafičke kartice,.sad ih lagano zamjenjuje 7xxx serija..
ma neide meni 5850 van kompa dok fakat neizgori lol. doduše za što koristim komp ako ne krepa još će dugo ostati u kanti.
kad se flasha hd 7970 u ghz edition vidim da moraju biti stariji driveri od 12.8.. uglavnom da li kada flasham karticu mogu stavit nove dirvere?
kad se flasha hd 7970 u ghz edition vidim da moraju biti stariji driveri od 12.8.. uglavnom da li kada flasham karticu mogu stavit nove dirvere?
Sto bi joj flesao bios bolje ti je digni joj takt na 1050/1500 i imaces indenticnu karticu.
Ja mislim da se sa tim biosom bespotrebno podize napon. Svaka HD7970 bi trebala na 1050/1500 na def. naponu.
i zahebo sam :)
sva sreca na bios switchu ne radim više ovo nikad živo sam se usro :(
btw. da li netko zna kako vratit defaul bios na bios 1? posto mi na bios 1 sada crna slika ? i da li se moze flashat iz biosa 2 tj. citao sam da ako ti je bios na poziciji 2 da ne mozes njega flashat nemam pojma... samo zelim vratit bios 1 u funkciju :(
Trebam savijet.
Dakle igram BF3
Proc je i5 2400
rama 8 gm
Grafa 7870 GHz
proc je na 80% a grafa na 63%, stavim detalje na ultra ali i dalje grafa na 64% , fps-a imam oko 50 , zar nebi trebali biti više usage grafe?
Trebam savijet.
Dakle igram BF3
Proc je i5 2400
rama 8 gm
Grafa 7870 GHz
proc je na 80% a grafa na 63%, stavim detalje na ultra ali i dalje grafa na 64% , fps-a imam oko 50 , zar nebi trebali biti više usage grafe?
Ista stvar se i meni desava sa HD 7870, i mnogo korisnika HD 7870 kartica su prijavili isto, zapravo performanse su ok, samo pogresno ocitava GPU usage.
Problem je u 12.8 driverima.
Jedva cekam 12.9 drivere, mnogi kazu da su najbolji driveri jos od RC11(jer vec imaju procureni, ali treba nesto da se tweaka, pa ipak cekam oficijalu).
ima netko iz Zagreba ko bi mi vratio prvi bios u funkciju?? dajem 100kn
Mozes i sam, nabavi neki shrot od grafe da samo daje sliku a u drugi slot ubaci 7970, prebaci na bios 1 i flasni neki.
Preko cega flashas?
Najpametnije ti je preko dosa.
Uradis ovako, ukljucis integriranu grafiku koju imas u 2500K u biosu pod iGPU opcijama i DVI/HDMI kabel spojis na plocu te koristis nju za ulazak u winse.
Bios switch na kartici stavi na switch broj 1 prije toga svega.
Prati tutorial koji je uradio Hyperion na forumu, uradi bootabilan stick i flashaj karticu, naredba ce ti ici ovako ako ti je kartica u prvom utoru, atiflash -f -p 0 X.rom/bin ovisno o datoteci.
Ovo X predstavlja ime datoteke.
I nakon toga iskljucis iGPU i rjesio si problem.
EDIT: Nemas tu opciju na svojoj ploci, za iGPU.
U 2 slot ubaci neku drugu karticu i bootaj sustav preko nje.
Sve ostalo ostaje isto.
Preko cega flashas?
Najpametnije ti je preko dosa.
Uradis ovako, ukljucis integriranu grafiku koju imas u 2500K u biosu pod iGPU opcijama i DVI/HDMI kabel spojis na plocu te koristis nju za ulazak u winse.
Bios switch na kartici stavi na switch broj 1 prije toga svega.
Prati tutorial koji je uradio Hyperion na forumu, uradi bootabilan stick i flashaj karticu, naredba ce ti ici ovako ako ti je kartica u prvom utoru, atiflash -f -p 0 X.rom/bin ovisno o datoteci.
Ovo X predstavlja ime datoteke.
I nakon toga iskljucis iGPU i rjesio si problem.
EDIT: Nemas tu opciju na svojoj ploci, za iGPU.
U 2 slot ubaci neku drugu karticu i bootaj sustav preko nje.
Sve ostalo ostaje isto.
nemam na gigabytici izlaz za integrušu:( sad mi dolazi gts250 nadam se da cu moci tako to riješit
To ti je picin dim, ja sam tako flashao ko zna koliko kartica.
Zadnja HD5770 je bila na 940/1375 zahvaljujuci modanom biosu, to su taktovi veci od XOC 5770.
Samo prati tut i to je to.
ma pfff
sredio sam bez grafičke
radi ko zmaj :)
jednostavno je kada u biosu ucita c : ili a ako je disketa samo prebacim rucno iz 2 u 1 i napišem komandu i enter..
Zohar hvala ti :) i Hyperionov tutorial je prva klasa stvarno lagan :)
Ja sam isto flasho u ghz edition i isto sam sjb. ko ti (crna slika,ne boota se).Bio sam tvrdoglav iako pise da za flash trebaju 12.7 beta driveri,ja sam isao logikom da 12.8 imaju sve sto i 12.7 beta al to nije tako.Uglavnom nakon sto sam sjb. uso sam u windows na zasticenom biosu (2) instaliro 12.7 beta
drivere,resetiro komp te kad je uso u windowse rucno (dok je komp upaljen) prebacio na bios (1) te ga opet flasho sa ghz biosom.Sve je proslo glatko te je kod MENE bio problem sto nisam imao 12.7 beta drivere.
Jedina mana kod ghz biosa kod mene je da su temeperature vece (po ljetu 90c full load)
Ja sam isto flasho u ghz edition i isto sam sjb. ko ti (crna slika,ne boota se).Bio sam tvrdoglav iako pise da za flash trebaju 12.7 beta driveri,ja sam isao logikom da 12.8 imaju sve sto i 12.7 beta al to nije tako.Uglavnom nakon sto sam sjb. uso sam u windows na zasticenom biosu (2) instaliro 12.7 beta
drivere,resetiro komp te kad je uso u windowse rucno (dok je komp upaljen) prebacio na bios (1) te ga opet flasho sa ghz biosom.Sve je proslo glatko te je kod MENE bio problem sto nisam imao 12.7 beta drivere.
Jedina mana kod ghz biosa kod mene je da su temeperature vece (po ljetu 90c full load)
Zato sto taj bios donosi povecan napon zato su ti temp vece, bespotrebno je flashat bios bolje je dignut klok na 1050/1500mhz i imati indenticnu karticu, temperature ce biti nize.
Da osobno imam dual bios HD7970 testirao bih ju na tim taktovima i pronasao najmanji stabilni napon koji joj treba za te taktove, skinuo RBE editor i modao bios zajedno sa 3D naponima i taktovima te imao stock bios na switchu broj 2 identican GHZ biosu, oni malo kreativniji to lako izrade bez GHZ biosa.
jel istina da jedino referentne karte imaju dual bios i bios switch?? ako je tako necu nikad niti kupovat nereferentni model :(
nemam na gigabytici izlaz za integrušu:( sad mi dolazi gts250 nadam se da cu moci tako to riješit
E....nemam riječi. Stvarno su kreteni ti iz Gigabyta.
Znaju da ide gore CPU s integrirkom a ne stave DVI izlaz ili bar HDMI izlaz. I još Z68 chipset !? Aj, da je Z67 pa kao nisu znali da će biti integrirana grafika na sandyu al` ovoooo... sramota.
Tako lijepa ploča a usrali je :bang:
Kakva korist od bios switcha? Ako šta zezneš samo uvališ neku livu karticu u drugi PCIe slot(ili koristiš integr) dok flashas stabilni bios nazad i to je to. Da ne spominjem kako nereferentne kartice imaju daaleko bolje riješen pcb i pojačanu regulaciju napona, tako da je nereferentna uvijek bolji izbor od referentne kartice.
Kakva korist od bios switcha? Ako šta zezneš samo uvališ neku livu karticu u drugi PCIe slot(ili koristiš integr) dok flashas stabilni bios nazad i to je to. Da ne spominjem kako nereferentne kartice imaju daaleko bolje riješen pcb i pojačanu regulaciju napona, tako da je nereferentna uvijek bolji izbor od referentne kartice.
pa eto recimo meni je danas ujutro bilo od velike koristi.. nekad u nekom trenutno i vecina korisnika nema dvije kartice, a mozda nema niti nikog da mu posudi karticu, moro bi dati 200kn za neku šrot karticu cisto da je imam...
Ma nabavis za >100kn neki shrot, cisto za backup da stoji u ormaru. Ja imam neku Radeonku X550 PCIe koja stoji u ormaru samo za backup i dijagnostiku kompova koje popravljam.
Trebam savijet.
Dakle igram BF3
Proc je i5 2400
rama 8 gm
Grafa 7870 GHz
Ista stvar se i meni desava sa HD 7870, i mnogo korisnika HD 7870 kartica su prijavili isto, zapravo performanse su ok, samo pogresno ocitava GPU usage.
Problem je u 12.8 driverima.
Jedva cekam 12.9 drivere, mnogi kazu da su najbolji driveri jos od RC11(jer vec imaju procureni, ali treba nesto da se tweaka, pa ipak cekam oficijalu).
Zanimljivo da se to događa samo kod BF3 , evo naprimjer sad sam probao Dirt 3 i usage je 99%, nije mi jasno???
Zanimljivo da se to događa samo kod BF3 , evo naprimjer sad sam probao Dirt 3 i usage je 99%, nije mi jasno???
Bug u driveru.
Meni se u Heavenu događa, radio bitcoin danas, sve bilo ok, GPU usage na 99%.
Zayeb neki :)
ekipa, sto mislite, dolazi li stvarno serija hd 8xxx u siječnju? ok, ako i dodje sumnjam da ce cijene biti onako niske, what say you?
"Toga" ima najčešće u Linksu.
Iskoristim svaki link da im opalim pet jedinica, a tako bi svi trebali raditi koji naiđu na kakav link, kad su grafičke u pitanju. Naka dođu malo sebi, pa ne živimo mi u ŠvajcarskojVlada011
ekipa, sto mislite, dolazi li stvarno serija hd 8xxx u siječnju? ok, ako i dodje sumnjam da ce cijene biti onako niske, what say you?
Januar - paper launch
Februar - karte u prodaji, tako ce biti 80-90%, cijene ce biti naravno nize zbog mnogo bolje proizvodnje 28nm chipova, ali sada koliko nize, to je pravo pitanje. Ali ja bih rekao barem 10%-15% manje nego HD 7000 na launchu.