AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 677.862
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
AMD Radeon HD 7000

HD7950 na 1.2V i 1.2GHZ/7GHZ trosi kakvih 220W u igrama, tek bi na 1.3V i nekom masnom clocku mogla potegnuti tih 300W.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Evo - http://www.hwcompare.com/11427/radeon-hd-7950-vs-radeon-hd-7970/

i još ako pošteno klokne troši više.. ja ne govorim u normalnom radu nego u stressu kad ju pržiš

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Re: AMD Radeon HD 7000
Penryn kaže...

Mislim da počinje throttlati samo na onima sa referentnim PCB-om, dok custom pcb-ovi nemaju takvu zaštitu iz razloga da bi se omogućio što veći overclock.

@Bulldozer: Odakle ti vadiš te brojeve? HD7950 vuče oko 140 do 150W kad je 100% opterećena u igrama. Furmark je malo više optereti, al još uvijek ispod 200W.

Throtling opcija ne ovisi o PCB-u, imas slider u CCC-u gdje podesis da li ce throtlati ili ne.

clock2much
14 godina
odjavljen
Bulldozer kaže...

Evo - http://www.hwcompare.com/11427/radeon-hd-7950-vs-radeon-hd-7970/

i još ako pošteno klokne troši više.. ja ne govorim u normalnom radu nego u stressu kad ju pržiš

JAo al se izvlacis, najprije spustas polako sad klokanje spominjes.. zvone nemoj tako to ti steti zdravlju...

17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Throtling opcija ne ovisi o PCB-u, imas slider u CCC-u gdje podesis da li ce throtlati ili ne.

CCC ne može očitati potrošnju kod custom PCB-ova i zato powertune i ne funkcionira na takvim karticama. 

14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

od početka tvrdim za klokanu .. jer i sam si pričao oćeš rang 7970 i gore e pa to i troši više

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

jel ima kakva naznaka da bi mogla izaci Cyclon 7850 verzija od MSI-ja???kao sto je to bio slucaj s 6850???zamislite najacu 7850-tku:-) frend mi je kupio gigabitovu 7850 oc za 1400kn prek firme...mislim pre strasno unistava gtx560ti na sastavne dijelove...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 23:51 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

nezna se

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

@Bulldozer: Odakle ti vadiš te brojeve? HD7950 vuče oko 140 do 150W kad je 100% opterećena u igrama. Furmark je malo više optereti, al još uvijek ispod 200W.

kako se može kartica opteretit preko 100%? {#}

14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Dobro pitanje :)))

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Penryn kaže...

CCC ne može očitati potrošnju kod custom PCB-ova i zato powertune i ne funkcionira na takvim karticama. 

Nije istina.

clock2much
14 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000

zvone ti jednostavno gluposti pricas i . ljudi ti pokusavaju dokazat ali ti si najpametniji pa neka ti bude...ja nemam volje se raspravljat oko gluposti...

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Pa j*bote .. imaš tu karticu nabavi accelero xtreme plus ii odi naklokaj ju i nabavi wattmetar pa testiraj pa ćeš se uvijeriti

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Dino.Randic kaže...

zvone ti jednostavno gluposti pricas i . ljudi ti pokusavaju dokazat ali ti si najpametniji pa neka ti bude...ja nemam volje se raspravljat oko gluposti...

Zvone je u pravu, HD7950 na 1GHZ ima max potrosnju kao 7970, u Furmarku oko 250W.

Na 1.2V i 1.2GHZ ima max potrosnju oko 300W u Furmarku, u igrama oko 230-240W.

clock2much
14 godina

A kog briga za Furmark potrošnju ???

14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Dinota {#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...

A kog briga za Furmark potrošnju ???

Cinjenica je da je to max potrosnja tog chipa, pa je to bitan podatak.

Isto tako je cinjenica da kartica throttla kada prijede taj limit.

clock2much
14 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000

a tko ce se s vama raspravljat kad okrecete pricu sad se opdjednom o klokanoj do boli 7950 govori...

osim toga ja sam prosjecan korisnik i ne zanima me furmark potrosnja

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 0:11 (Dino.Randic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon HD 7000

A i vas dvojica ko dvoje malodobne djece, samo se glupirate.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

ja ti samo dokazujem da ta kartica može toliko a sad šta istina boli je biga

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000

Moja ima veći qurac od tvoje {#}

Ne pravim se lud, pravim se da nisam !

4 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000

ti zvone previse s... a neces da priznas da si zeznuo i to sam znas jer si mislio da je na pce ono potrosnja samo grafe a ne cijelog sustava... pa se ti i delj izvlaci kako hoces ali to ti nepomaze..

http://www.pcekspert.com/articles/948-6.html

meni je dosta rasprave a ti tu baljezgaj koliko hoces 

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 0:13 (Dino.Randic).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hah, zohare potkopajes sam sebe. Znaci kartica trosi 250w i throttla se u isto vrime? Znas li ti sta je throttle i cemu sluzi?

14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

ja sam ti rekao svoje .. odi odvrti šugavi stress i onda ju klokni pa usporedi

Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
Penryn kaže...
Hah, zohare potkopajes sam sebe. Znaci kartica trosi 250w i throttla se u isto vrime? Znas li ti sta je throttle i cemu sluzi?

Prouci malo CCC, slider powertune i utjecaj tog istog slidera i postotka.

Slider je tu da ga povuces kako nebi throttlala kada ju clocknes, ako ti to nije jasno ova rasprava nema smisla.

Kada kartica prijede 200W na stock postavkama, snizava taktove tako da potrosnju odrzi na 200W i manje, isto tako je i sa clocknutom karticom, samo moras sam podesiti profil.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 0:17 (zoharbizo).
17 godina
neaktivan
Ok, znam to sve, nego si prvo rekao da kartica moze povuci 300w ali da se preko 200w throttla. I sad bi to znacilo po tebi da sa sliderom mozes omogucit potrosnju od 300w? ugl. vratit cemo se na pocetak i vidit ces da powertune ne reagira na kartice sa custom pcbom.
14 godina
Penryn kaže...
Ok, znam to sve, nego si prvo rekao da kartica moze povuci 300w ali da se preko 200w throttla. I sad bi to znacilo po tebi da sa sliderom mozes omogucit potrosnju od 300w? ugl. vratit cemo se na pocetak i vidit ces da powertune ne reagira na kartice sa custom pcbom.

Kartica moze povuci 300W na 1.3V i max clockovima u Furmarku ili kakvom masnom benchu, ukoliko powertune povuces do kraja.

O postoku koji postavis u powertuneu ovisi granica throttlanja, kada kartica prijede granicu smanjuje taktove da ostane u granicama koje su podesene.

Reagira, dao sam ti link sa DC 7950 koja ima custom PCB, tip je imao problem throttlanja radi overclocka.

clock2much
17 godina
neaktivan
A komedije. Kako to da ne znas da je 200w max potrosnja koja se moze namjestit u cccu za HD 7950? Opet napamet govoris. :P
14 godina
Penryn kaže...
A komedije. Kako to da ne znas da je 200w max potrosnja koja se moze namjestit u cccu za HD 7950? Opet napamet govoris. :P

Pa kad nije, 200W nije max potrosnja koja se moze podesiti u CCC-u.

clock2much
17 godina
neaktivan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice