AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 677.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon HD 7000
xyan kaže...

decki dajte malo reviewove procitajte... Sapphire ili Gigabyte nemaju ni blizu hladnjak, kako mogu biti hladnije i tise. A da ne spominjem OCing.

http://www.overclockers.com/msi-r7870-hawk-review

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/HD_7870_HAWK/1.html

http://www.tweaktown.com/reviews/4709/msi_radeon_hd_7870_hawk_2gb_overclocked_video_card_review/index1.html

najmanje kaj Hawk ide je 1300 MHz, s time da vecina moze preko 1200 bez diranja po napon... kartice idu do 1400 Mhz, i budu par stupnjeva toplije na 1400 od nekog drugog proizvodjaca na stock {#}

Najjeftinija Safirka je 1900kn, Giga malo skuplja - do 2000kn, ova je 2100. ne kuzim di je problem? 10% povecanja cijene na obicne? za tih 10% dobijes puno vise od te kartice...

Ja sam ozbiljno gledao da je kupim, no bojim se da ova GPU-reactor pravi probleme sa CFX-om, a buduci da imam povece napajanje, smeta 3. slotu da ih razmaknem...

edit: jednostavno, citam opet i ne kuzim... sta ste vi pisali?!?!

Citas li ti ono sto postas ili sta?

Gle TPU reveiw HD 7870 Hawk, 48 db, skoro ko stock GTX 480.

Temperature 76C, evo moja sada prosla 50 loopova crysis warheada i max temp 69C na 1125/1350.

MSI jednostavno nije sredio fan profile kako valja sa HD 7870 karticama, HD 7850 od MSI su na drugu ruku veoma dobre.

DCII ne moze ni da prismrdi tisini ovoga Dual-X, imao sam skoro 6 mjeseci HD 7950DCII. Znam sta pricam.

Nije ni MSI bezgrijesan.

Giga FW3 HD 7870 je ubjedljivo najhladnija HD 7870 karta hlađenja zrakom na trzistu i jedna velika tacka na to.

Sam sebe pobijas, u svakom testu koji si linkao, recenzenti se zale na bucan vent.

Ocanje ovisi od kvalitete chipa, kao i uvijek. Mozes imati LN2, ali ako chip nece an xx brzine, tu nema pomoci.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 14:58 (Leopard_st).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

uhvatis se review-a za koji autor ne napise koliki je room temperature, ma koliko elitan bio.

evo ti ovo pa citaj:

With the default fan profile, in a 21 °C ambient room I was idling at 30°C (30% fan) with the fan essentially being inaudible over three (3) 1k RPM Yate Loon High’s. During the benchmarking at stock speeds and voltages , the card peaked at 62 °C (Core)/48 °C (memory)/56 °C (VRM) with around 55% fan speed. Once you start getting over 60% on the fan, they do begin to make themselves known. But realistically, you wont need more than that for gaming while overclocked. At 100% fan and fully overclocked, I managed to peak at 61 °C/45 °C/53 °C on the VRM at 1.25 V in 3dMark 11.

evo ti i tvoje gige http://www.guru3d.com/article/gigabyte-radeon-hd-7870-oc-review/8

65 stupnjeva. gdje je to ubedljivo najhladnija? Sva ovisi tko mjeri i na kojoj amb. temperaturi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 15:01 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ma briga me sta qoutas, ja nakon oko 10 promjenih grafickih u zadnjih 2 godine, mogu da zakljucim koliko je nesto tiho/glasno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 15:00 (Leopard_st).
Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Ma briga me sta qoutas, ja nakon oko 10 promjenih grafickih u zadnjih 2 godine, mogu da zakljucim koliko je nesto tiho/glasno.

i ti sad mislis da si najpametniji i najjaci OCer i review-er ovih krajeva? bog i batina? molim te, takvi argumenti su blesavi, u najmanju ruku. Koliko je nesto tiho, ovisi od covjeka do covjeka, kad smo vec kod toga...

14 godina
neaktivan
xyan kaže...
Leopard_st kaže...

i ti sad mislis da si najpametniji i najjaci OCer i review-er ovih krajeva? bog i batina? molim te, takvi argumenti su blesavi, u najmanju ruku. Koliko je nesto tiho, ovisi od covjeka do covjeka, kad smo vec kod toga...

Kada se vec doticemo fizike, db nisu prava mjera za glasnocu.

I da, ti sam sebe pobijas vec drugi put i guru3d kaze da je MSI Hawk HD 7870 glasnija i toplija od Giga WFIII, i da nisam rekao da sam "najjaci" ocer ovih prostora, ne izvrci moje rijeci.

Tweakdown kaze da je veoma glasna.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 15:05 (Leopard_st).
16 godina
AMD Radeon HD 7000

hd7870oc safirka najviše ide bez podizanja napona jer več ima podignut napon out of box

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dery kaže...

hd7870oc safirka najviše ide bez podizanja napona jer več ima podignut napon out of box

Yup, zato i jeste malo glasnija i toplija od non oc verzija na svojim stock brzinama.

15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

http://hwbot.org/hardware/videocard/radeon_hd_7870/

molim vas pogledajte, jel vidite gdje Gigabyte ili Sapphire {#} koju god tablicu okrenuli samo Hawk, HIS IceQ i TFIII. Ima jedan Windforce, tam pri dnu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Jaoooo, po cemu ti mjeris karte.

Prvo je bila prica za temp i glasnocu, pa kada sam te tu razorio, okrenuo si se Hwbotu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 15:21 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Prvo je bila prica za zrak i glasnocu, pa kada sam te tu razorio, okrenuo si se Hwbotu.

Lol koga si ti razorio? mozda u svojoj glavi jesi. Ovaj forum je u svakoj temi isti, tak da se ja ne zamaram s time. Samo sam htio pokazati kako je to Giga ili Sapphire bolja od MSi-jevki. Jedna jedina Giga koja je legit score ima Graphic score na 1315MHz od 7684, dok na 1320MHz jedan TFIII ima 7906. Bas i nije mala razlika. Okrenuo sam se HWbotu da vidis mozda koje kartice koriste ljudi u vrhu, i kako koja ide. Na zraku. Dakle, ako oni koriste te kartice, onda valjda nesto vrijede. Niti jedna kartica se ne clocka bolje od te (7870), a da je glasnija ili toplija, nisam primjetio jer ovisi od reviewa do reviewa, odnosno o ambijetalnoj temperaturi, koja jako utjece na clock, do neke mjere. Glasnoca je zanemariva, mozda par decibela gore, dolje, ali i sam sam ti rekao da sm ti postao linkove za debelo OC-ane kartice ali ocito da se to ne procita ni u grafu ni u naslovu...

13 godina
protjeran
xyan kaže...

http://hwbot.org/hardware/videocard/radeon_hd_7870/

molim vas pogledajte, jel vidite gdje Gigabyte ili Sapphire {#} koju god tablicu okrenuli samo Hawk, HIS IceQ i TFIII. Ima jedan Windforce, tam pri dnu...

Mi pricamo o overclocku na 1.2GHZ a ne o obaranju rekorda, za to je dovoljno imati Dual Fan Sapphire ili WF3X, ne treba nam TFIII ni ostatak ekipe ako nemamo novaca.

clock2much
13 godina
protjeran
xyan kaže...

Lol koga si ti razorio? mozda u svojoj glavi jesi. Ovaj forum je u svakoj temi isti, tak da se ja ne zamaram s time. Samo sam htio pokazati kako je to Giga ili Sapphire bolja od MSi-jevki. Jedna jedina Giga koja je legit score ima Graphic score na 1315MHz od 7684, dok na 1320MHz jedan TFIII ima 7906. Bas i nije mala razlika. Okrenuo sam se HWbotu da vidis mozda koje kartice koriste ljudi u vrhu, i kako koja ide. Na zraku. Dakle, ako oni koriste te kartice, onda valjda nesto vrijede. Niti jedna kartica se ne clocka bolje od te (7870), a da je glasnija ili toplija, nisam primjetio jer ovisi od reviewa do reviewa, odnosno o ambijetalnoj temperaturi, koja jako utjece na clock, do neke mjere. Glasnoca je zanemariva, mozda par decibela gore, dolje, ali i sam sam ti rekao da sm ti postao linkove za debelo OC-ane kartice ali ocito da se to ne procita ni u grafu ni u naslovu...

Vezano za scorove, nemora znaciti da TFIII bolje skalira, tu razliku mogu uzrokovati aplikacije koje rade tokom 3DMarka, isto tako i driveri.Pricas kao kakav pocetnik.

clock2much
14 godina
neaktivan
xyan kaže...
Leopard_st kaže...

Prvo je bila prica za zrak i glasnocu, pa kada sam te tu razorio, okrenuo si se Hwbotu.

Jedino objasnjene za ovo da je nesto u systemu drugacije/OS/AV tj. moze biti zilion faktora, jer nema MSI nista hardwerski drugi chip od gige ili bilo kojeg drugog proizvođaca, pa da na istim frekvencijama vrti xx aplikaciju brze. Kao sto ante rece iznad, ova boldirana recenica mi vise lici na nekog pocetkina, a ne covjeka sa finim OC iskustvom.

Svi oni za HD 7870 dobivaju Pitcairn XT sa 1280 shadera i itd.

A jos sam gore rekao db nisu pravo mjerenje. Niti su to pravi uvjeti za mjerenje zvuka, ali bilo kako bilo, glasnija je i toplija od Sapphire i Giga, neka radi 5000 MHz na LN2, to me ne zanima, jer u skorije vrijeme ne planiram da bencham ni sa LN2, Dry Ice ili necim slicnim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 15:39 (Leopard_st).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Mozda lazu marketingom, ali u OC serije MSi uvijek stavlja kvalitetnije cipove, isto ko i Gigabyte u SoC. po meni je to razlog. Jos kada se upari to sa boljim napajanjem GPU-a dobis nesto takvo. Ja nikada nisam tako velik boost od 300 bodova u 3dčmaru osjetio. Jedini poveci boost je bio kad su izdali drivere sa podrskom za SLI u 3dcmaru11, jer inace je samo prakticki jedna grafa vrtila. A da sam vidjao razlike od cipa do cipa po bodovima, i vece od tih - jesam.

I ne kuzim, di se nismo razumjeli - Sapphire na 1000Mhz, stock, MSi na 1250 ili 1400. Jasno da je toplija i glasnija. Boze....

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 16:05 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
xyan kaže...

Mozda lazu marketingom, ali u OC serije MSi uvijek stavlja kvalitetnije cipove, isto ko i Gigabyte u SoC. po meni je to razlog. Jos kada se upari to sa boljim napajanjem GPU-a dobis nesto takvo. Ja nikada nisam tako velik boost od 300 bodova u 3dčmaru osjetio. Jedini poveci boost je bio kad su izdali drivere sa podrskom za SLI u 3dcmaru11, jer inace je samo prakticki jedna grafa vrtila. A da sam vidjao razlike od cipa do cipa po bodovima, i vece od tih - jesam.

Sta, hoces da kazes da VRM u GPU ima uticaj u score?

A to za kvalitetnije chipove, ja sam vidio poprilican broj HD 7970 Lightinga koji su jedva preko 1200 MHz prevlacili.

Sta ti pricas covjece sta 1000 MHz Sapphire, MSI 1400 MHz.

Mjerenje je uzeto u svim testovima koji SI TI LINKAO je uzeto sa stock naponom i frekvom sto iznozi 1100 MHz kod Hawk karte, a svaka HD 7870 radi 1100 na stock naponu, razlike u GRINJANJU PRAKTICKI NEMA, sama frekvencija dodaje 2-3C max.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 16:08 (Leopard_st).
13 godina
protjeran
xyan kaže...

Ne stavljaju bolje chipove nego eventualno rade kvalitetniji PCB sa VRM-om sa vise faza, i u startu te kartice imaju visi stock napon sto omogucava i veci OC.

clock2much
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
xyan kaže...

Sta, hoces da kazes da VRM u GPU ima uticaj u score?

?!? tko je to rekao? 

http://www.gigabyte.com/microsite/72/feature.html

to isto i MSi radi sa Lightningom i Hawkom ili kako god oces nazvat seriju bilo kojeg proizvodjaca

edit: evo sad cu ti slike postat ako nisi sam procitao o cemu se radi. Hawk na 1400 MHz temperature

ako zelis mogu ti i postat sliku sa mjerenja glasnoce - hawk je tu pri vrhu -  sa 77dB u loadu. Vent pretpostavljam 100%

s druge pak strane, hmm could it be?

Temp nakon OC-a Temp nakon OC-a
OC-1400MHz OC-1400MHz
Vidim kako je Sapphire drasticno tisi od MSi-a Vidim kako je Sapphire drasticno tisi od MSi-a
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 16:22 (xyan).
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Kao sto rekoh viđao sam podosta MSI HD 7970 Lighting karti koje se pate preko 1200 MHz, ali ti izgleda ne citas nista sto ti covjek pise, tako da se povlacim iz ove diskusije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Ne stavljaju bolje chipove nego eventualno rade kvalitetniji PCB sa VRM-om sa vise faza, i u startu te kartice imaju visi stock napon sto omogucava i veci OC.

Moja bivša HD6870 DirectCu imala je povisen stock napon i nije mogla ici na 1000MHz za jezgru, sto su ostale kartice XFXove, Sapphire i ostale mogle bez problema.

13 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Moja bivša HD6870 DirectCu imala je povisen stock napon i nije mogla ici na 1000MHz za jezgru, sto su ostale kartice XFXove, Sapphire i ostale mogle bez problema.

HD6870 chip je limitiran na kakvih 1GHZ za 24/7, sve su trebale manualno povecati napon dosta ako ce preko toga.

clock2much
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ravno 5 % (mozda i manje) HD 7870 moze na 1400 MHz. Ih rekoh gore da povlacim iz diskusije, a opet nastavih.........

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 16:26 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Kao sto rekoh viđao sam podosta MSI HD 7970 Lighting karti koje se pate preko 1200 MHz, ali ti izgleda ne citas nista sto ti covjek pise, tako da se povlacim iz ove diskusije.

I pametnije ti je... Ali si prvo pogledaj SS koje sam stavio ako nisi sam znao procitati, nego si izvrtao moje izjave. A i 7970 Lightning nejde puno preko 1200, kazes da se pate. Naravno kad im je tamo negdje i limit, na zraku povecanjem samo napona na GPU. MOzes povecavat i napone na memoriji i AUX napon, samo treba imat muda ili to raditi na balkonu vani u debelom minusu.

14 godina
neaktivan
xyan kaže...
Leopard_st kaže...

I pametnije ti je... Ali si prvo pogledaj SS koje sam stavio ako nisi sam znao procitati, nego si izvrtao moje izjave. A i 7970 Lightning nejde puno preko 1200, kazes da se pate. Naravno kad im je tamo negdje i limit, na zraku povecanjem samo napona na GPU. MOzes povecavat i napone na memoriji i AUX napon, samo treba imat muda ili to raditi na balkonu vani u debelom minusu.

Aux nema efekta za zrak, prelistaj OCN HD 7900 club, gdje je 100 ljudi imalo Lighting karte.

Pa skoro svaka HD 7970 referentna ode iznad 1200 MHz, a MSI HD 7970 Lighting ima taj fancy GPU i fancy VRM-ove, pa opet vecina ih ne moze vise, cak i na LN2 udaraju slicne brzine.

A sto treba imati muda za povecanje napona meme na HD 7900 grafama, pa ja sam u vrucoj sobi povecavao napon za memu na HD 7950, sve pet proslo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 16:31 (Leopard_st).
13 godina
protjeran
xyan kaže...

Cekaj ti imas GTX 480 a on je imao HD7950 DCII i sada HD7870 i on nezna?Ajde dodi sebi, kupi si kakvu Radeonku pa vidi kako to ide, ne ovako napamet pricati.

clock2much
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
xyan kaže...

Cekaj ti imas GTX 480 a on je imao HD7950 DCII i sada HD7870 i on nezna?Ajde dodi sebi, kupi si kakvu Radeonku pa vidi kako to ide, ne ovako napamet pricati.

Ja isto imam Lightning pa svoju peglam 24/7 na 930MHz... tolko o tome kolko ne znam. A napamet pricas tek ti, i to o puno toga...

14 godina
neaktivan
xyan kaže...
Vegeta kaže...
xyan kaže...

Ja isto imam Lightning pa svoju peglam 24/7 na 930MHz... tolko o tome kolko ne znam. A napamet pricas tek ti, i to o puno toga...

And? Imao i ja GTX 480 referentnu i tri GTX 570.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 16:34 (Leopard_st).
13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

I ja kazem, sreca nisam ima kusur procesora i kartica pa neznam kako to ide :) Samo ti lupaj gluposti.

clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Pa kad vecina ljudi lupa headroom na 900 i ispod, mislim da ja mogu biti zadovoljan sta 930 imama 24/7 i to jos nije sve od kartice. Cekam zimu da je isprobam kako spada. Cak i 900 peglati sa gtx480 svakodnevno, ima da se osjecas ko zmaj... bolje na vas ne trositi rijeci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

koji vam je k svima pa stalno se svadjate oko kartica?{#}

xfact
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000