AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 680.904
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Radeon HD 7000

Pa zašto ti se nebi isplatilo ako imaš novaca ? Nisu HD 7870 i HD 7850 toliko daleko da ako iskorištava jednu dobro, da neće drugu. Uzmi si HD 7870 ako možeš, pa drugom prilikom mjenjaj ploču + CPU.

17 godina
itomic009 kaže...

Pa zašto ti se nebi isplatilo ako imaš novaca ? Nisu HD 7870 i HD 7850 toliko daleko da ako iskorištava jednu dobro, da neće drugu. Uzmi si HD 7870 ako možeš, pa drugom prilikom mjenjaj ploču + CPU.

Objasni mi nisam dovoljno pametan ili možda nešto drugo? Zašto pobogu da mjenja proc i ploču?

Kaj da troši pare na Intela 2500k ili slično da bi imao bolji score u 3d čmarku ? Stvarno ne kužim :(

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
14 godina

Nemora on mjenjat ništa što se mene tiče. Samo mu kažem što bi bilo dobro napraviti kada bude mogao. On teško može dići svoj na CPU na 4.0Ghz kao što je tvoj. Također, ako želi iskorištavati potencijal jedne HD 7870 sigurno bi mu dobro došla nova ploča i moderniji te jači CPU. Ljepo od tebe što pitaš kad već nisi dovoljno pametan sam {#}.

17 godina
itomic009 kaže...

Nemora on mjenjat ništa što se mene tiče. Samo mu kažem što bi bilo dobro napraviti kada bude mogao. On teško može dići svoj na CPU na 4.0Ghz kao što je tvoj. Također, ako želi iskorištavati potencijal jedne HD 7870 sigurno bi mu dobro došla nova ploča i moderniji te jači CPU. Ljepo od tebe što pitaš kad već nisi dovoljno pametan sam {#}.

Ne baljezgaj.... taj proc je dovoljan na 3.0ghz na full hd rezi da lijepo iskoristi tu grafu.. Ili oces da ti to dokazem??

Npr moj Phenomcic na 3.4 ghz mi na full postavkama u bf3 daje isti fps kao i na 4.0ghz vjerovo ti ili ne..

Nema on potreba mjenjat nista..

ipak nisi dovoljno pametan

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 18:57 (toxic).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ide ovaj proc do nekih 3.5ghz, ali ako nadem negdje neki rabljeni Phenom II X6 uzet ću najvjerojatnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jabulani kaže...

Ide ovaj proc do nekih 3.5ghz, ali ako nadem negdje neki rabljeni Phenom II X6 uzet ću najvjerojatnije.

Možeš a i nemoraš :).... Jedino ako baš želiš :) Velim ako su igre u pitanju i ako je full hd reza u pitanju razliku apsolutno neces osjetit..Ali ako pak voliš imat dobar score u 3dčmaru i sličnom samo izvoli

15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ma vidjet ću još, problem je što promijenim mišljenje 20 puta dnevno {#} Ali grafu sigurno uzimam, samo još moram izabrati između HD 7850 i 7870(koja mi se vise isplati)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jabulani kaže...

Ma vidjet ću još, problem je što promijenim mišljenje 20 puta dnevno {#} Ali grafu sigurno uzimam, samo još moram izabrati između HD 7850 i 7870(koja mi se vise isplati)

Isto sam i ja pogriješio nabavkom hd7970, nabavkom eyefinity-a i ostalih gluposti koji mi ofc nisu bile potrebne.. Na kraju opet igram samo HON,Dotu i igre koju su manje zahtjevne.. Tu i tamo ali rijetko odigram bf3 i to ako imam vremena

14 godina
toxic kaže...
itomic009 kaže...

Ne baljezgaj.... taj proc je dovoljan na 3.0ghz na full hd rezi da lijepo iskoristi tu grafu.. Ili oces da ti to dokazem??

Npr moj Phenomcic na 3.4 ghz mi na full postavkama u bf3 daje isti fps kao i na 4.0ghz vjerovo ti ili ne..

Lool, pa svijetski ti je argument. Kažeš da u jednoj igri nema razlike između 3.4Ghz i 4.0Ghz i to je onda kao dokaz da sa bržim procesorom negdje nebi imao više FPS-a {#}. Nisam pametan možda kao ti, ali dovoljno jesam za ovo o čemu pričamo {#}.

17 godina
itomic009 kaže...
toxic kaže...
itomic009 kaže...

Lool, pa svijetski ti je argument. Kažeš da u jednoj igri nema razlike između 3.4Ghz i 4.0Ghz i to je onda kao dokaz da sa bržim procesorom negdje nebi imao više FPS-a {#}. Nisam pametan možda kao ti, ali dovoljno jesam za ovo o čemu pričamo {#}.

nema razlike niti u crysisu 2 niti u nfs the run, niti u starcraftu 2, sniper elite v2, mass effect 3, avp to sam testiro.. Oces slike možda??

Jbte... A skim se ja isto raspravljam sa tipom koji je sve procito na netu i dijeli savjete a nikad ništa probo.. :)

btw. kad znaš samo čitat a i to je upitno po tvojim odgovorima evo ti link..

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-cpu-scaling-performance-review/6

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 19:30 (toxic).
14 godina

Hahah, ma smiješan si mi. Ali neću se spuštati na tvoju razinu.

17 godina
itomic009 kaže...

Hahah, ma smiješan si mi. Ali neću se spuštati na tvoju razinu.

Imaš još koji argument ili to je sve što si izvuko iz tvog širokog spektra znanja a i prakse?

14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Toxic, ja sam primjetio veci fps u par igara kad sam presao sa i7 970 @ 4.2 GHz (hexa core/ 12 threads) na i5 3570K.

CPU ima veze u 98% igara i uvijek ce imati, u nekoj manje u nekoj vise, ali potrebe za jacim procesorom rastu kako dodajes vise grafickih i kako je sama graficka brza.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Leopard_st kaže...

Toxic, ja sam primjetio veci fps u par igara kad sam presao sa i7 970 @ 4.2 GHz (hexa core/ 12 threads) na i5 3570K.

CPU ima veze u 98% igara i uvijek ce imati, u nekoj manje u nekoj vise, ali potrebe za jacim procesorom rastu kako dodajes vise grafickih i kako je sama graficka brza.

Tako sam ja i sebe tjesio kada sam sa phenoma II 955 prešao na i5 750, te kada sam sa i5 750 prešao na i7920... Stvarno neznam kaj da ti velim ali ako je tebi taj 1 fps "veći" onda sve 5.. Naravno ovdje se sporazumijeva i govori o maks detaljima na min. full hd rezi.

16 godina
Leopard_st kaže...

Cekaj malo, kad imas high end racunalo ili ides sto blize tome etc.... zar to ne znaci da mislis igrati na vecim rezama kao npr. 720p, 1080p i vise?

Sto je veca reza, to je manja razlika izmedu high end CPU-a i low end CPU-a sto se tice FPS-a u igrama.... jedino one neoptimizirane igre, portovi i emulacija zahtjeva veci  takt i vise jezgri ako hoces primjetiti razliku (i opet ne znaju irkoristiti sve u potpunosti).

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 0:29 (lovac82).
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Možeš li navesti o kojim igrama je riječ? Jer ja istoga držim na stocku pa nisam primijetio potrebu za nečim novijim. On topic-fps na 1080p i višoj rezoluciji minimalno ovisi o procesoru jer svaki četverojezgreni procesor je dovoljno moćan da nahrani grafu tak da ova 100% radi ( ponavljam kada se nabiju filtri i rezolucija ).

15 godina

Phenom 2 ima dovoljno snage do gtx580(na njoj već štuca). Sve jače grafe zahtjevaju jači proc da bi bile 100% iskorištene(isprobano).

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
17 godina
strit kaže...

Phenom 2 ima dovoljno snage do gtx580(na njoj već štuca). Sve jače grafe zahtjevaju jači proc da bi bile 100% iskorištene(isprobano).

Ma kaj je isprobano?

Kako moja hd7970 ne štuca?? Ne razumije to tvoje isprobano, kakvo štucanje objasni mi?? jel se i podrigava grafa? povraca joj se?

ofc ako vrtiš igre na 1680 x 1050 i manje, tada phenom II na stocku nece biti dovoljan za tu grafu

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 10:50 (toxic).
15 godina
neaktivan
toxic kaže...
strit kaže...

Ma kaj je isprobano?

Kako moja hd7970 ne štuca?? Ne razumije to tvoje isprobano, kakvo štucanje objasni mi?? jel se i podrigava grafa? povraca joj se?

ofc ako vrtiš igre na 1680 x 1050 i manje, tada phenom II na stocku nece biti dovoljan za tu grafu

Da, povraca joj se. {#}

BTW moj Phenom na 4.0GHz u Batmanu AC Benchmarku, na 1440x900 drzi Load grafe na nekih 70%, a na FullHD rezi GPU load uvijek 100%.. Medjutim na 1440x900 fps je opet veci za 20 slicica. 

17 godina
Almin94 kaže...
toxic kaže...
strit kaže...

Ma kaj je isprobano?

Da, povraca joj se. {#}

BTW moj Phenom na 4.0GHz u Batmanu AC Benchmarku, na 1440x900 drzi Load grafe na nekih 70%, a na FullHD rezi GPU load uvijek 100%.. Medjutim na 1440x900 fps je opet veci za 20 slicica. 

A pazi fore da slucajno imas Phenom x6 koji radi na stocku on bi iskorištavao te grafe .... ma koji marketing danas ti mediji rade da to nisu istine..

A u najbolje slucaju kupi intel platformu i plati zadnju lipu koju imaš da imas 2 fps-a više a i to je upitno :)

15 godina
neaktivan
toxic kaže... 

A pazi fore da slucajno imas Phenom x6 koji radi na stocku on bi iskorištavao te grafe .... ma koji marketing danas ti mediji rade da to nisu istine..

A u najbolje slucaju kupi intel platformu i plati zadnju lipu koju imaš da imas 2 fps-a više a i to je upitno :)

Znam, samo navodim primjer za manju rezoluciju, ali opet puno veci fps, bez obzira na GPU Load... Na 1920x1080 cpu na stock, odnosno 3.2GHz, zakuca grafu na 100% .

15 godina
AMD Radeon HD 7000

Prepucavanja ne, iskustvo da. Isprobao lightning gtx580 sa phenomom 2 980 be na 4,4GHz i sandy i7 2600k na 4,4GHz i grafa daje 5%+ više frame-ova na intelu. Na gtx460 i gtx570 nisam imao te razlike, sa 6970 više nisam imao intel tako da nisam testirao razliku, ergo.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
strit kaže...

Prepucavanja ne, iskustvo da. Isprobao lightning gtx580 sa phenomom 2 980 be na 4,4GHz i sandy i7 2600k na 4,4GHz i grafa daje 5%+ više frame-ova na intelu. Na gtx460 i gtx570 nisam imao te razlike, sa 6970 više nisam imao intel tako da nisam testirao razliku, ergo.

cudno je kako onaj link koji sam gore naveo govori suprotno i to sa grafom hd 7970 koja je jaca od gtx580.. Vjeruj mi ja sam isprobao ne sada nego prije par godina unatrag do sada.. Potrošio na komponente pc-a koje vjerovatno ti ne možeš niti zamisliti... Primjer kada je izasla gtx 295 kupio sam dvije. jedna je kostala 3800kn.. kada je doso i7 920 kupio sam ga odmah itd.. imo sam 3 x 4890 kada su izasle kupio sam ih odmah itd..

Sve to i apsolutno nema sanse da ti sa intelom bilo kojim na istoj frkvenciji kao i sa phenomom 980 kako si naveo na full hd rezi na full detaljima imas razlika od 5% sa gtx580... to su notorne gluposti...

Kao što sam reko samo se ti tješi..... doduše ako ti je fps u igrama 20 i ti sa intelom dobiš 1 fps to bi i moglo biti 5% .... :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 12:38 (toxic).
15 godina

EOL. Nego kak ti se čine nove GHz Edition 7970-ke, iskustva s naponima i sl.

{#}

BTW radilo se o phenom-u 2 975{#}

Phenom2 4,4 GHz + gtx580

intel 2600k 4,4 GHz + gtx580

Razlika je nešto veča od 6% iliti 28,25 naprema 30,16 fps-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 13:04 (strit).
17 godina
strit kaže...

EOL. Nego kak ti se čine nove GHz Edition 7970-ke, iskustva s naponima i sl.

{#}

BTW radilo se o phenom-u 2 975{#}

Phenom2 4,4 GHz + gtx580

intel 2600k 4,4 GHz + gtx580

Zanimljivo i koji je tvoj zaključak nakon ta 2 screen-a? Jedan ima veci max framrate i veci min framrate dok drugi ima veci avg framrate?? Ako je prva slika od phenoma zanimljivo je da je cak 10 fps ima veci framerate od intela a 1.5 fps veci minimalni dok je intel imao avg 30 a phenom 28..

Po ovim slikama bih radije uzeo phenoma :) Zanimljivo zar ne?

I kao što sam reko tih 5% se izvlaci na temelju 1 fps-a.  Sad bar znam ko je bio u pravu :) A to sam ofc ja ko bi drugi bio hihihih

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 13:08 (toxic).
15 godina

WTF? Ja sam tetstirao ta dva screena kao i 10-ak drugih igara. Jelti bilo mi je dosadno u to vrijeme. Ponavljam EOL. Stara rasprava svak vuče na svoju stranu itd... bottleneck il ne? ja isto ne vidim isplativost prelaska na tri puta skuplji proc zato sam se i vratio na phenom-a.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 13:09 (strit).
17 godina
strit kaže...

WTF? Ja sam tetstirao ta dva screena kao i 10-ak drugih igara. Jelti bilo mi je dosadno u to vrijeme. Ponavljam EOL. Stara rasprava svak vuče na svoju stranu itd... bottleneck il ne? ja isto ne vidim isplativost prelaska na tri puta skuplji proc zato sam se i vratio na phenom-a.{#}

Stari ti si meni tu izvuko 5% na temelju 1 fps-a gdje je intel bolji samo u avg fpsu dok je phenom bolji u min fps sto je puno bitnije i to je bolji u isto tih 5% a 10 fpsa ima phenom veci max i to ohoho koliko posto na odnosu na intel..

Rasprava je bila u koju si ti uletio neopravdano da gtx580 na full detaljima ina razlike izmedu intela na 4 + ghz i phenoma II 4+ ghz a nema..

Daj ti meni bolje slicice jer 1 fps = 5% je totalna retardacija..

Inace na obje platforme metro je bio neigriv :):)

A zasto si ti meni tvrdio da je phenom bottleneck kad nije?

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 13:14 (toxic).
15 godina
AMD Radeon HD 7000

Rasprava je stara i potjeće od izlaska phenoma2 i prvih i7 920-ki. Zaključak je uvjek isti. Ne "isplati" se kupiti skuplji proc od phenoma 2 jer su dobitci u granici "relativne pogreške". Ja osobno sam primjetio razliku u igrivosti i drugim kompjuterskim operacijama(internet(smješno zar ne?), rendanje i sl.) ali ta razlika nije opravdala razliku u cijeni platformi. Vrlo si agresivan oko nečeg što je stvar osobnog izbora i stava. Zato jedan veliki offtopic. Kriva je tama za rapravu o procovima zato sam se i umješao(moj bed).

Zato me zanima recimo kupit sad jednu 7970 po dosta dobroj cijeni od nešto preko 3k kn ili se strpit do 11, 12 mjeseca pa vidit šta bu tržište nudilo tada(AMD vishera, ivy bridge e, odgovor AMD-a na nvidia-u i sl.)

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 13:29 (strit).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Nisam agresivan iako tako zvučim i nije mi namjera.

Zato što sam potrošio hrpu para jer sam slušao "druge" a dobio ništa npr. prijeđi na intel on ti je ovo on ti je ono, nvidia je ovakva onakva, sli je ovakav onakav i tak te price.

Potrošio sam hrpu love na ništa.

I jednostavno mrzim kad mi netko tvrdi što nije, a još gore kada se preporučuje tu po forumu tipa nečeg što je itomic preporučio jednom od članova foruma, a zvučalo je otprilike ovako kasnije si kupi ddr3 ploču i bolji procesor i dobit češ na performansama a zna se da neće a neče zato što je njemu komp potreban za gaming ne za profesinalni rad.

Nagovara se ljude da kupuju i onda kupe i razočaraju se jer vide da to nije to kako se priča i naravno onda taj netko to ne želi priznati i hvali to na sva usta jer mu je Ego prevelik.

Ja govorim iz iskustva vjerovo ti ili ne.. Nebih nekom tko ima phenoma II 920 i ddr 2 ploću a kupuje grafu serije hd7xxx reko da kasnije kupi bolju ploću i bolji proc jer ce imat bolje performanse reko nikad ali nikad jer to nije istina.

itomic nemam ništa protiv tebe osobno ali sam alergičan na onakve postove jbg.a..

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 13:36 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
strit kaže...

Zato me zanima recimo kupit sad jednu 7970 po dosta dobroj cijeni od nešto preko 3k kn ili se strpit do 11, 12 mjeseca pa vidit šta bu tržište nudilo tada(AMD vishera, ivy bridge e, odgovor AMD-a na nvidia-u i sl.)

{#}

Nemoj kupovat hd 7970 ne isplati se... uzmi hd7950 sa nereferentnim hlađenjem i malo ju klokaj, bolja investicija...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice