AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 671.175
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon HD 7000
4mal kaže...

eo i drugi frend se javio ubo 7970 nabijem ih kad cu si ja kupit kmeeeee :D

Ma dajte ko tu koga laže?

A znate kaj? Moj "frend" će si kupit četiri 7970... {#}

Stvarno ste dosadni s tim "frendovima"...

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Sto ce ti HD 7970 pored HD 6970 koju imas?Ionako igras na 1920*1080.

Full HD je zahtjevna reza, nije to qurac od ovce kao 1280x1024. Zadnjih mjesec dana jedino šta igram je Battlefield 3 i na 1680x1050 sam isključio antialiasing jer inače nemam konstatnih 50-60 FPS, u žešćim makljažama i posebno eksplozijama se FPS zna spustit taman toliko da nemam glatko pomicanje tijela. Nekome bi konstatni FPS >30 (šta u 6970 u svakom slučaju može pružiti) bio dovoljan ali meni baš i nije u takvoj MP pucačini. Sutra mi dolazi DELL novi tak da bi mi jedna 7970 fino sjela, vidjet ću sljedeći mjesec kad stvari sjednu na svoje mjesto kako će se kretati cijene pa ću vjerovatno ubost jednu.

14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Sto ce ti HD 7970 pored HD 6970 koju imas?Ionako igras na 1920*1080.

Full HD je zahtjevna reza, nije to qurac od ovce kao 1280x1024. Zadnjih mjesec dana jedino šta igram je Battlefield 3 i na 1680x1050 sam isključio antialiasing jer inače nemam konstatnih 50-60 FPS, u žešćim makljažama i posebno eksplozijama se FPS zna spustit taman toliko da nemam glatko pomicanje tijela. Nekome bi konstatni FPS >30 (šta u 6970 u svakom slučaju može pružiti) bio dovoljan ali meni baš i nije u takvoj MP pucačini. Sutra mi dolazi DELL novi tak da bi mi jedna 7970 fino sjela, vidjet ću sljedeći mjesec kad stvari sjednu na svoje mjesto kako će se kretati cijene pa ću vjerovatno ubost jednu.

Jasno je to meni.Pricas o MP i neisplativo je radi jedne hebene igre mijenjati najjacu single gpu karticu 6XXX serije na 7970,financijski neisplativo jer si pljunuo mnogo love na nju a sada ces i jos vise na ovu a upravo to developeri zele.E pa evo im qurac smradovima.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
zoharbizo kaže...

XFX nije izdao bios koji to popravlja.Barem ga ja nisam uspio naci i radi toga vise ne riskiram,200 kuna mi nije bitno ukoliko je kartica sigurno funkcionalna.

Izdao ga je vrlo brzo, niti 10 dana od inicijalnog biosa, ja sam bio jedan od njih koji ga je morao flashat...

Ako ti još treba, klik

clock2much
14 godina
Cele303 kaže...
zoharbizo kaže...

XFX nije izdao bios koji to popravlja.Barem ga ja nisam uspio naci i radi toga vise ne riskiram,200 kuna mi nije bitno ukoliko je kartica sigurno funkcionalna.

Izdao ga je vrlo brzo, niti 10 dana od inicijalnog biosa, ja sam bio jedan od njih koji ga je morao flashat...

Ako ti još treba, klik

Nista ti od toga,flashao sam ju istim tim sa Techpowerupa i na 1250 mhz mi opet memorija radi problem.Jedino mi je sa ASUS biosom radilo super na 1250 bez crashanja ali mi je sa njim radio samo jedan DVI.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Jasno je to meni.Pricas o MP i neisplativo je radi jedne hebene igre mijenjati najjacu single gpu karticu 6XXX serije na 7970,financijski neisplativo jer si pljunuo mnogo love na nju a sada ces i jos vise na ovu a upravo to developeri zele.E pa evo im qurac smradovima.

I nije ako na tu igru utrošiš više stotina sati. Ima još igara koje ne može 6970 prožvakati na max, a i bit će ih još sigurno. Nadalje, želim je kupiti i radi benchmarka (ne trebaju mi komentari na to, GTFO unaprijed) i na kraju krajeva idle potrošnja je toliko niska da se uloženo vraća kroz račun za struju.

Meni nije problem dodati 2-3000 kn na proizvod koji želim i koji sam si zacrtao uzeti. Kome jest, nitko ga ne sili kupovat, ja mogu i hoću.

14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

I nije ako na tu igru utrošiš više stotina sati. Ima još igara koje ne može 6970 prožvakati na max, a i bit će ih još sigurno. Nadalje, želim je kupiti i radi benchmarka (ne trebaju mi komentari na to, GTFO unaprijed) i na kraju krajeva idle potrošnja je toliko niska da se uloženo vraća kroz račun za struju.

Meni nije problem dodati 2-3000 kn na proizvod koji želim i koji sam si zacrtao uzeti. Kome jest, nitko ga ne sili kupovat, ja mogu i hoću.

Drago je to meni.Samo ti moli dragoga Boga da ne pozalis kad Nvidiia izbaci konkurenta i padnu cijene.Pa na kraju bude GTX 680 jaca od HD 7970 a bome i jeftinija.Vjerujem da ce biti zbog konkurencije jeftinija nego sada HD 7970.Ali tvoja stvar,sto se mene tice go ahead.{#}

17 godina
AMD Radeon HD 7000
zoharbizo kaže...
Cele303 kaže...
zoharbizo kaže...

Ako ti još treba, klik

Nista ti od toga,flashao sam ju istim tim sa Techpowerupa i na 1250 mhz mi opet memorija radi problem.Jedino mi je sa ASUS biosom radilo super na 1250 bez crashanja ali mi je sa njim radio samo jedan DVI.

Čudno, meni je sve funkcioniralo sa 875/1300 2 godine, crkla mi je memorija 10 dana prije isteka jamstva i dobio novu 570 na reklamaciji, da je bio Asus možda bi trajala još 10 dana i ne bi imao besplatni upgrade grafe :)

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 22:27 (Cele303).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Drago je to meni.Samo ti moli dragoga Boga da ne pozalis kad Nvidiia izbaci konkurenta i padnu cijene.Pa na kraju bude GTX 680 jaca od HD 7970 a bome i jeftinija.Vjerujem da ce biti zbog konkurencije jeftinija nego sada HD 7970.Ali tvoja stvar,sto se mene tice go ahead.{#}

jača a jeftinija? {#} Hehe, nećemo gledati taj film, to ti odmah mogu reći.

Dok GTX680 dođe ja se naigram pa još jednom naigram.... i još jednom... so

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 22:28 (ATiGamer).
14 godina
AMD Radeon HD 7000

Cele koji si ti lucker.Strasno nesto.Inace kazem ti,probao sam sve vrste biosa i ASUSOV jedini ne radi probleme.Svaki mi XFX crasha na 1250,da ne govorim o 1300.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Slažem se sa svime, al da će ti se isplatit toliko puno ~15W niža potrošnja - i neće baš. Što se tišine i temperatura tiče hoće, al ako ciljaš na račun za struju - 15W gore/dole je doslovno ništa.

14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Samo ti,ja cu da izvines biti pametan do tada {#}.Nadam se da neces zazaliti to.Nisi shvatio sto zelim reci,kada izade biti ce skuplja od HD 7970 ukoliko bude jaca,ali ce tada cijena HD 7970 pasti pa cu ja ubosti GTX 680 opet jeftinije nego ti svoju HD 7970 iako ces ti svoju iscijediti do tada.

13 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
....pa ću vjerovatno ubost jednu.

samo ti ubodi ;) :D

ubodu neki kao ja i mobitel za 5 t kn na 12 rata pa mi nije zao.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 22:32 (Budokai).
15 godina
MrXleader kaže...

kako bi ja ovu rado ubo psss lijepsi dizajn nego EVGA {#}

Nemoj da te vlada cuje.

Sticky teme nisu tu bezveze, tu su da vam pomognu. :D
13 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

..kad izadje GTX 680 , 7970 ce kostati 2500 kn a Nvidia svoju "ipak novu seriju" nece moc tek tako jeftino dat (vec vidjeno)

zoharbizo kaže...

Cele koji si ti lucker.Strasno nesto.Inace kazem ti,probao sam sve vrste biosa i ASUSOV jedini ne radi probleme.Svaki mi XFX crasha na 1250,da ne govorim o 1300.

..nemoj na celeta.

Cele je jedan od najboljih informaticara s raznih informatickih foruma..

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 22:39 (Budokai).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Slažem se sa svime, al da će ti se isplatit toliko puno ~15W niža potrošnja - i neće baš. Što se tišine i temperatura tiče hoće, al ako ciljaš na račun za struju - 15W gore/dole je doslovno ništa.

Zrno po zrno... {#}

U raspravi je svaki argument dobrodošao, jako je dobra stvar kada se jednom usavrši baratanje argumentima.

Kaj se tiče tišine i temp. to mi je zadnja stvar koju gledam jel ide Xtreme Plus na nju.

zoharbizo kaže...

Samo ti,ja cu da izvines biti pametan do tada {#}.Nadam se da neces zazaliti to.Nisi shvatio sto zelim reci,kada izade biti ce skuplja od HD 7970 ukoliko bude jaca,ali ce tada cijena HD 7970 pasti pa cu ja ubosti GTX 680 opet jeftinije nego ti svoju HD 7970 iako ces ti svoju iscijediti do tada.

Samo naprijed, veselim se reviewu {#}

15 godina
neaktivan
Budokai kaže...

samo ti ubodi ;) :D

ubodu neki kao ja i mobitel za 5 t kn na 12 rata pa mi nije zao.

Ništa na rate ne uzimam. Sve dadnem u jednom komadu kada imam para jel tko zna šta se može desit za par mjeseci.

14 godina
Budokai kaže...
ATiGamer kaže...

..kad izadje GTX 680 , 7970 ce kostati 2500 kn a Nvidia svoju "ipak novu seriju" nece moc tek tako jeftino dat (vec vidjeno)

zoharbizo kaže...

..nemoj na celeta.

Cele je jedan od najboljih informaticara s raznih informatickih foruma..

Nisam nista rekao protiv njega.Samo kazem da je sretnik. @ATI cekam rewiew,znas da ne vjerujem ovim lihvarima sa neta.{#}

15 godina
AMD Radeon HD 7000

Ljudi meni nikako neide u glavu zasto je to kod nas tako skupo?

npr. u Njemačkoj se moze nac za cak 500eura cca. 3650kn

Nevjerovatno, stvarno se isplati ako netko ima vani rodbinu da mu to dofura {#}

Alistair Overeem vs. Brock Lesnar - Match godine 30.12.2011<3
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Brega55 kaže...

Ljudi meni nikako neide u glavu zasto je to kod nas tako skupo?

npr. u Njemačkoj se moze nac za cak 500eura cca. 3650kn

Nevjerovatno, stvarno se isplati ako netko ima vani rodbinu da mu to dofura {#}

Potirat cu babu u Njemacku,neka ide opet.Vrime je.

17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Zrno po zrno... {#}

U raspravi je svaki argument dobrodošao, jako je dobra stvar kada se jednom usavrši baratanje argumentima.

Kaj se tiče tišine i temp. to mi je zadnja stvar koju gledam jel ide Xtreme Plus na nju.

A evo ti računski:

1 kWh ti je oko 0.9kn, eto zaokružit ćemo na točno 1kn da je lakše računati. Mjerit ćemo samo potrošnju kompa, uzet ćemo da je potrošnja 60W sa HD7970 i 75W sa HD6970(idle). Računat ćemo i da komp radi 24/7, svih 30 dana u mjesecu. Pa ajmo..

HD7970:

60W x 24h = 1440W na dan = 43 200W na mjesec - 43,2kW potrošena u jednom mjescu, što znači trošak od ~43kn.(u stvarnosti i manje, s obzirom da smo zaokružili da je 1kWh=1kn)

HD6970:

75W x 24h = 1800W na dan = 54 000W na mjesec - 54kW potrošena u jednom mjesecu, što znači trošak od ~54kn.

Iz svega ovog ispada da bi sa HD7970(da radi 24/7, i uvijek u idleu) mjesečno uštedio 11kn u odnosu na HD6970. Znači godišnja ušteda bi ti (u najboljem mogućem slučaju) bila 132kn..woow. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 23:18 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

A evo ti računski:

1 kWh ti je oko 0.9kn, eto zaokružit ćemo na točno 1kn da je lakše računati. Mjerit ćemo samo potrošnju kompa, uzet ćemo da je potrošnja 60W sa HD7970 i 75W sa HD6970(idle). Računat ćemo i da komp radi 24/7, svih 30 dana u mjesecu, da razlika bude još primjetnija. Pa ajmo..

HD7970:

60W x 24h = 1440W na dan = 43 200W na mjesec - 43,2kW potrošena u jednom mjescu, što znači trošak od ~43kn.(u stvarnosti i manje, s obzirom da smo zaokružili da je 1kWh=1kn)

HD6970:

75W x 24h = 1800W na dan = 54 000W na mjesec - 54kW potrošena u jednom mjesecu, što znači trošak od ~54kn.

Iz svega ovog ispada da bi sa HD7970(da radi 24/7, i uvijek i idleu) mjesečno uštedio 11kn u odnosu na HD6970. Znači godišnja ušteda bi ti (u najboljem mogućem slučaju) bila 132kn..woow. {#}

Znaš koliko kila kruha mogu za te pare kupit? {#}

Shala, hvala ti što si detaljno iznanalizirao, zaslužio si jedan pljesak {#}

http://images.yuku.com.s3.amazonaws.com/image/gif/044159e6e0b6bbae9a223ead74efee75883a7b7.gif

14 godina
AMD Radeon HD 7000

FESBASU ostavi se kalkulacija i uhvati se ucenja.Skoro ce ispitni rokovi.{#} @Penryn mislim na tebe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 23:26 (zoharbizo).

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

FESBASU ostavi se kalkulacija i uhvati se ucenja.Skoro ce ispitni rokovi.{#}

Heh, a evo tribalo bi bit sve riješeno osim mehanike i matiše, to ostaje za na ispit. Al nema brige, sve materijale san skupia, sad lagani na vježbanje i učenje.{#}

14 godina
AMD Radeon HD 7000

Znaci nisi zadovoljio Cvitanicku?{#}

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Znaci nisi zadovoljio Cvitanicku?{#}

A šta da ti kažen, očito nisan. {#} Ajde nećemo više off-t. {#}

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

HAH naigraš se čega Battlefielda 3  kojega i ja igram u 60 fpsa na gtx 470 kartici,budimo realni sa tvoje pozicije najbolje ti je ubost još jednu hd 6950 i sretan ti jer kupovat hd 7970 po 

cjeni od 5000 kuna je glupost a još kepler nije ni izašao.Pričekaj nvidine kartice jer će bit brže i amd će morat spustit cjene.

14 godina

Ja sam čitam i gledam pa se mislim pa šta vi bodete  ?? {#}

14 godina
protjeran

Zavisi od koje eVGA je lepsi dizajn, od one koja isporucuje 1000W tj kao 2.5 ASUS referentna GTX580 a isto nosi naziv GTX580 od nje nije lepsa.

Ostale eVGA su lepe koliko su lepe i referentne karte GTX580, najlepse karte, ostale sa onim rebrima nisu lepe. 

Od referentnog GTX580 i od GTX580 Classified nije lepsa ni ta XFX Black Edition ni referentni 7970.

Kad kepler izadje 7950 CF ce kostati 500em a 6950CF 300e

Koje bacanje para za onda vrtenje ponovo istih naslova. Assassin Creed 2, Crysis 2, Crysis, Warhead, a sve na istim monitorima od 170e.

A ovi sto treba da nas posavetuju kada kazu uzmu znas kako se klokuje. Jel vi znate nekog ko nije igrao a kada je klokovao onda se naigrao.

Ja ne znam. Nijedan klok ne moze od igrivich medium da napravi isto tako igrive high detalje. Nema te karte, sem da gledas benchmark.

To me zanima koliko je procentualno karta 7970 jaca od GTX580 obicnog modela, necu da je uporedjujem sa eVGA GTX580 Classified jer to je skoro GTX590 sa vecim OC potencijalom.

Samo je bucna znaci izbedacio sam kada sam cuo onaj fan ogromni. Bucna je kao Cayman.

Jel jaca 20% sve skupa onako kada jednu i drugu izvadis iz kutije u Intel 2600K. Nikakav klok, nista.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 23:59 (Vlada011).
15 godina
neaktivan
floks kaže...

HAH naigraš se čega Battlefielda 3  kojega i ja igram u 60 fpsa na gtx 470 kartici,budimo realni sa tvoje pozicije najbolje ti je ubost još jednu hd 6950 i sretan ti jer kupovat hd 7970 po 

cjeni od 5000 kuna je glupost a još kepler nije ni izašao.Pričekaj nvidine kartice jer će bit brže i amd će morat spustit cjene.

Neda mi se uopće komentirat ovakve postove više. Hvala na savjetu al stvarno nemam živaca ni volje {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice