AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 611.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: AMD Radeon 6xxx
microman kaže...

I to sa HD6970 sam očekivao. Dakle Konkuriranje Cijenom,a ne preformansama. Meni je samo smiješno kako su pojedini napuhanci sada došli na svoje.

(Ne radi bas citiranje sa firefoxom 4...)

Inace, kako je netko dosao na svoje, pa ispalo je najbolj sto je moglo... Umjesto da oni malo pliceg depa gledaju i sline za grafickama koje ne mogu kupiti ni sa dvije mjesecne place, ATI ce im spustiti cijeni na koliko toliko prihvaltljivu,

iako jos ne bude prihvatljiva moci ce si uzet 6970...

16 godina
neaktivan

HD6970 ustvari niti nema konkurenta u trgovinama, launch GTX580 nije bio paper, ali bome nije to pravi launch iz proslih serija.

17 godina
odjavljen
AMD Radeon 6xxx

moram Sanadera kontaktirat da mi prošverca jednu 6970 iz zatvora{#}

I to ću reći: envidija je jača od atija{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 21:21 (M4X).
Moj PC  
7 0 hvala 1
17 godina
M4X kaže...

moram Sanadera kontaktirat da mi prošverca jednu 6970 iz zatvora{#}

Sanader sada testira u čmarkovima grafulje pa će Bajiću i Karamarku poslat rezultate.... Istina je izišla na vidjelo. Hrvatska će među prvima imati službene testove novih grafičkih. To je to

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 21:20 (doktor1).
16 godina
neaktivan
franky kaže...

GTX580 je već duže vremena vani samo što je dobavljvost opako mala. Tu dolazi ATi koji će tu rupu popuniti.

Primjer:

Dolazi klinjo u HGSpot, prvo užico staru (btw, čistačica, 2.5k plaće) da kupi GTX580.

Stara: Dobar dan, moj decko bi htio novu graficku, na ovoj sad mu ne radi neke njegove igre

Klinjo (ubaci se) : dada, ne radi mi onaj metro i krajsis. Moj prijatelj mi je preporučio najjaču moguću grafičku jer su te igre vrlo teške za hardver.

Prodavač: Uf, mogu vam ponuditi samo GTX580, koja iznosi 5800 kuna, ali trenutačno nije na lageru te bi je trebali čekati 20tak dana.

Klinjo (počinje plakat) : MAMA, MAMA, OĆU IGRAT.

Stara (klincu) : Bit će sve uredu, nemoj plakati.

Stara: Što imate slijedeće?

Prodavač: Jučer su nam došle HD6970, cijena 4200 kn, imamo paletu punu njih u skladištu.

Stara uzme HD6970, plati lijepo karticom na 48 rata. Klinac izlazi sretan iz trgovine.

*Svaka slučajnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna. Cijene su prilagođene standardu HGspota.

Problem je samo šta nitko ne kupuje u HGspotu{#}. recimo u ADM-u PoV imaju na lageru. Bio sam jučer tamo i još ju bi kupio da nisam rezervirao jednu ASUS-icu koja bi mi trebala stići krajem godine. Isto tako još prošlog tijedna Microline je dobavio nekoliko komada MSI-evih i Gigabytovih primjeraka. Također nemojte se nadati da će bolja situacija biti sa HD6970 jer to nisu grafe koje se kupuju svaki dan da bi trgovcima bilo isplativo držati na lageru. Takve grafe se večinom nabavljaju naruđbom, a to da su nenabavljive kod nas je notorna glupost.

I'll be back
16 godina
neaktivan

Krivo gledaš. Zovi ADM pa pitaj jel imaju koju GTX580. Dobit ćeš odgovor tipa: Na lageru imamo PoV GTX580,cijena je 4000kn. Pozdrav.

Isto tako za težu nedostupnost grafa nije kriva proizvodnja već potražnja. Dakle GTX580 je tražen komad Hardwera iako dođe 500 Eura.

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Problem je samo šta nitko ne kupuje u HGspotu{#}. recimo u ADM-u PoV imaju na lageru. Bio sam jučer tamo i još ju bi kupio da nisam rezervirao jednu ASUS-icu koja bi mi trebala stići krajem godine. Isto tako još prošlog tijedna Microline je dobavio nekoliko komada MSI-evih i Gigabytovih primjeraka. Također nemojte se nadati da će bolja situacija biti sa HD6970 jer to nisu grafe koje se kupuju svaki dan da bi trgovcima bilo isplativo držati na lageru. Takve grafe se večinom nabavljaju naruđbom, a to da su nenabavljive kod nas je notorna glupost.

Traži nekoliko komada za qrchenje u obliku 3/4-way SLI pa ćemo vidjeti dal ćeš ih dobiti. Činjenica je da su GF110 grafe teško nabaljive za razliku od Barts čipova, a vjerujem i Caymana. Većinom se u shopu nudi samo od jednog proizvođača ili je uopće nemaju na lageru.

16 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Ja izgleda stvarno pišem čirilicu pa nitko ne razumije. Dakle GTX580 košta 4000kn, a HD6870 košta 2000kn. HD6870 je za mase i naravno da će trgovci na takve grafe imat prioritet. GTX580 nije za mase i trgovci neće riskirat držanjem na lageru nekoliko komada i tako popušit, nego se jednostavno osiguraju narudžbama i to je to. Neznam kako smo ja i Nexem uspijeli nabavit GTX580 kad su toliko nedostupne, a ako ljudima nije problem čekat Protisa po tri tjedna za grafe onda mislim da nije problem čekat ADM ili Links tjedan-dva za GTX580.

EDIT. Evo sad sam tek vidio da i u Microlineu imaju dostupnu jednu MSI GTX580. Dakle ova moja Asus+PoV iz ADM-a+MSI iz Microline-a imam Tri SLI. Vidiš da nije tako teško kao šta pišete.

Evo još jedne Asus-ove u Linksu. Doduše unikatne cijene{#}. Evo u jednom danu nabaviš tri GTX580 različitih distributera.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 21:44 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon 6xxx

Složio bih se u svemu, ali u jednom imaš krivo Micro.

Da je za nedostupnost grafi kriva potražnja, u tome se ne slažem nikako. Baš suprotno bi trebalo bit.

Da je potražnja za grafam toliko velika, grafičkih kartica bi bilo dovoljno. Osobno, koji god sam dio tehnologije poželio, a da je bio popularan/tražen, dobio sam ga u najkračem mogučem roku.

Prateči malo neke shopove (ne računam samo računalni hardver), što god ide u velikim količinama, vrlo brzo se nabavlja u dovoljnim količinama za daljnu isporuku.

Jednostavno je tako. Stvari koje se prodaju dobro/kvalitetno/brzo, još brže/kvalitetnije se nabavljaju. To je tako bilo uvijek i tako će uvijek bit.

Jednostavno nema logike u nekim pričama. Zar bi firme koje se bave prodajom dozvolile da ih potrošači zaobilaze??!! Mislim da ne!

Barem ja ovako gledam na ove stvari. A i dosadašnje iskustvo u kupovini raznoraznih traženih/popularnih đinđi me navodi na ovakvo razmišljanje.

Pritom, kažem, ne mislim samo na računalni hardver. Ima tu raznoraznih primjera tehnoloških proizvoda.

Tako da ne mislim da je sa GTX580 drukčija situacija. Da je potražnja za karticom toliko ogromna, kartica bi vjerovatno bilo i na policama.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Ja izgleda stvarno pišem čirilicu pa nitko ne razumije. Dakle GTX580 košta 4000kn, a HD6870 košta 2000kn. HD6870 je za mase i naravno da će trgovci na takve grafe imat prioritet. GTX580 nije za mase i trgovci neće riskirat držanjem na lageru nekoliko komada i tako popušit, nego se jednostavno osiguraju narudžbama i to je to. Neznam kako smo ja i Nexem uspijeli nabavit GTX580 kad su toliko nedostupne, a ako ljudima nije problem čekat Protisa po tri tjedna za grafe onda mislim da nije problem čekat ADM ili Links tjedan-dva za GTX580.

EDIT. Evo sad sam tek vidio da i u Microlineu imaju dostupnu jednu MSI GTX580. Dakle ova moja Asus+PoV iz ADM-a+MSI iz Microline-a imam Tri SLI. Vidiš da nije tako teško kao šta pišete.

Evo još jedne Asus-ove u Linksu. Doduše unikatne cijene{#}. Evo u jednom danu nabaviš tri GTX580 različitih distributera.

Ovim SS-om si samo potvrdio moje riječi :)

Inače, mislio sam na 3 komada u ISTOM shopu, no to je kao što vidimo, neizvedivo {#}

@ZP: microman je mislio na slabu, ne veliku potražnju za grafama. Razmisli malo koliko ljudi danas u ovoj lopovskoj državi kupuje grafe od 4k kn.

Kako bilo, ne bih se složio da je razlog tako malog broja primjeraka na lageru slaba potražnja jer ista stvar je i u inozemnim shopovima s mnogo boljim životnim standardima.

EDIT: isprike, ja sam krivo razumio. microman, zar stvarno misliš da je GTX580 tražena roba? Molim te...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 21:55 (ATiGamer).
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Da je za nedostupnost grafi kriva potražnja, u tome se ne slažem nikako. Baš suprotno bi trebalo bit.

Da je potražnja za grafam toliko velika, grafičkih kartica bi bilo dovoljno. Osobno, koji god sam dio tehnologije poželio, a da je bio popularan/tražen, dobio sam ga u najkračem mogučem roku.

Prateči malo neke shopove (ne računam samo računalni hardver), što god ide u velikim količinama, vrlo brzo se nabavlja u dovoljnim količinama za daljnu isporuku.

Jednostavno je tako. Stvari koje se prodaju dobro/kvalitetno/brzo, još brže/kvalitetnije se nabavljaju. To je tako bilo uvijek i tako će uvijek bit.

Jednostavno nema logike u nekim pričama. Zar bi firme koje se bave prodajom dozvolile da ih potrošači zaobilaze??!! Mislim da ne!

Barem ja ovako gledam na ove stvari. A i dosadašnje iskustvo u kupovini raznoraznih traženih/popularnih đinđi me navodi na ovakvo razmišljanje.

Pritom, kažem, ne mislim samo na računalni hardver. Ima tu raznoraznih primjera tehnoloških proizvoda.

Tako da ne mislim da je sa GTX580 drukčija situacija. Da je potražnja za karticom toliko ogromna, kartica bi vjerovatno bilo i na policama.

Dakle GTX580 je promijera 520mm, a primjerice HD6870 promijera oko 280mm(neznam toćno nisam zapamtio). Šta misliš kojih čipova će više biti na jednom Waferu i čija će proizvodnja biti veča?

A sama činjenica da je prva pošiljka GTX580 bila več rezervirana prije nego su stigle u Hrvatsku ide meni u prilog. Links je svoja dva komada Asusica u prvom valu prodao za tijedan dana, a šta je još važnije svi znamo kakve cijene ima ASUS i tome dodaj Links dobiješ cijenu od bezobraznih 4600kn.Dakle pazi sad dva komada od 4600kn prodao u tjedan dana.

I'll be back
15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

da, links ti to i radi.... i primjenjuje bazicni zakon ekonomije- dodje ljudi traze, ovi vide, nabave 3, zbog porasle potraznje poraste cijena za nekih 20% i na kraju ti koji su htjeli kupiti ih od.ebu

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Ovim SS-om si samo potvrdio moje riječi :)

Inače, mislio sam na 3 komada u ISTOM shopu, no to je kao što vidimo, neizvedivo {#}

@ZP: microman je mislio na slabu, ne veliku potražnju za grafama. Razmisli malo koliko ljudi danas u ovoj lopovskoj državi kupuje grafe od 4k kn.

Kako bilo, ne bih se složio da je razlog tako malog broja primjeraka na lageru slaba potražnja jer ista stvar je i u inozemnim shopovima s mnogo boljim životnim standardima.

Zašto bi bilo nezvedivo. Dođeš u ADM, kažeš želim tri GTX580(nije bitan brand) i dobiješ u roku od 15 radnih dana koliko microline-u treba da nabavi GTX580.

I ja nisam rekao da je razlog slabe nabave slaba potražnja, več naprotiv napisao sam da je razlog slabije dostupnosti velika potražnja i visoka cijena zbog koje trgovci ne žele riskirati veče količine na lageru.

I'll be back
16 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Površina, a ne promjer.

Ne kužim, kako Jurky krivo gleda? Newegg je najveći prodavač IT opreme u SADu (na najvećem tržištu) te je logično da bi on prvi trebo' imat GTX580 u ponudi, a ne nekakav ADM (ok, ADM ima 2 komada, ali svejedno).

Mala je proizvodnja, ne prevelika potražnja. GTX580 nije revolucionaran čip niti išta novo, a bome niti na ovom tržištu nema igre (osim Metroa i Crysisa) koju možeš igrat na konzoli od 250$. Nije GF110 G80 :) GTX580 je jedna od onih grafi - bilo pa prošlo. Ništa spektakularno niti revolucionarno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 21:59 (franky).
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
microman kaže...

Sve ja tebe kužim i jasno mi je o čemu pričaš. I apsolutno se slažem s tvojim izjavama.

Ali ti očito ne razumiješ što sam ja htio reč.

Kažem, da velika potražnja za karticama nije kriva za njihov nedostatak na policama. Da je potražnja za samim karticama velika (da budem jasniji, da ima dovoljno zainteresiranih za kupovinu same kartice),

kartica bi bilo dovoljno i nabava bi iša redovito. Pritom ne računam na čekanje po tjedan/dva i slično. Več računam na isti čas uzimanje kartice.

Ista stvar je sa svakim tehnološkim proizvodom na kugli zemaljskoj. Stvar koja se izuzetno dobro prodaje i za kojom potražnja ne jenjava,

naručuje se jednako brzo/efikasno i isto tako se njom pune police.

Dakle, tako funkcioniraju stvari sa svime (konzole,televizije......). Tako da ne vjerujem da je drugačije sa računalnim hardverom.

Kartica je jednostavno preskupa i samim tim ne zadovoljava potrebe velike večine.

Daleko od toga da kartica ne valja/ne isplati se i slično. Ali jednostavno/očito potražnja za karticom ne zadovoljava kriterij samih dučana/shopova. U tom smislu da bi išli u neke naruđbe veče količine.

Zašto naručit 20xGTX580, ako najbolje ide GTX460? To je primjer. Dakle, ljudi dolaze u dučan i traže GTX460 (kad će doć, jel imate, jel mogu naručit i slično).

Kapiraš??

16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
franky kaže...

Površina ne promjer.

Ne kužim, kako Jurky krivo gleda? Newegg je najveći prodavač IT opreme u SADu (na najvećem tržištu) te je logično da bi on prvi trebo' imat GTX580 u ponudi, a ne nekakav ADM (ok, ADM ima 2 komada, ali svejedno)

Koliko je SAD veči od Hrvatske i koliko je tamo Standard veči od Hrvatskog gdi si gotovo svaki treči može nabavit GTX580. I evo dva komada u ADM-u još bolje, ja sam vidio jedan vani na polici pa sam zaključio da imaju samo jedan.

A jurky krivo gleda jer je Jurky iz Splita, a ne iz SAD-a.{#}

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 22:04 (microman).
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Zašto bi bilo nezvedivo. Dođeš u ADM, kažeš želim tri GTX580(nije bitan brand) i dobiješ u roku od 15 radnih dana koliko microline-u treba da nabavi GTX580.

I ja nisam rekao da je razlog slabe nabave slaba potražnja, več naprotiv napisao sam da je razlog slabije dostupnosti velika potražnja i visoka cijena zbog koje trgovci ne žele riskirati veče količine na lageru.

isprike, čitam između redaka jer sam u žurbi.

Kao što sam rekao, razmisli malo koliko ljudi u ovakvoj banana državi cilja na GTX580.

Da je potražnja velika ne misliš da bi osigurali veći broj primjeraka? U suprotnom to je kontraproduktivno

Očigledno je da nVIDIA ima problema s dobavljivošću GF110 kartica, vi možete pričati

suprotno koliko hoćete no to je činjenica.

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
microman kaže...

Kao što sam rekao, razmisli malo koliko ljudi u ovakvoj banana državi cilja na GTX580.

Da je potražnja velika ne misliš da bi osigurali veći broj primjeraka? U suprotnom to je kontraproduktivno

Očigledno je da nVIDIA ima problema s dobavljivošću GF110 kartica, vi možete pričati

Potpuno se slažem.

NHF microman, ali krivo misliš što se tiče GTX580. Što se tiče sirovina za izradu čipa, to nikad nije bio problem za njegovu izradu. Zemljine zalihe silicija i ostalih poluvodiča su još uvijek dovoljne za naše potrebe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 22:08 (franky).
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
microman kaže...

Dakle opet me potežete za jezik. Ja cijelo vrijeme govorim o dobavljivosti GTX580 u Hrvatskoj, a onda mi se spominje SAD il netko deseti.

Samo kažem da u Hrvatskoj nije NEMOGUĆE nabavit GTX580 kako neki to tvrde.

I normalno da Nvidia ima manju proizvodnju od ADM-a koji ima gotovo duplo manje čipove,a koliko čujem Cayman se isto kreče oko 400mm.

No isto tako je činjenica da Nvidia ima Manju proizvodnju nego potražnju što je bolje nego da ima veču proizvodnju nego potražnju.

I'll be back
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

divno je viditi zavist na djelu, glavnu karakteristiku hrvatske civilizacije

Moj PC  
0 7 hvala 0
17 godina
neaktivan
mystik kaže...

Gibbo sa overclockers.co.uk ima u zalihama "enormne" količine kartica. Tvrdi kako bi u siječnju cijene mogle gore i za 50 funti.

Trenutno je ovo kod njih odlična kupovina(to je otprilike 2k kuna za 6950 i 2,5k kuna za 6970).

Al u Hrvatskoj, vjerojatno će biti čista pljačke.

P.S microman.

Za nvidiju glavni problem predstavlja dostupnost njenih kartica. Pričaju da su u overclockersu dosad prodali 300 primjeraka od launcha, te su još prilično dugačke liste za čekanje svog modela. Dok su se sa Radeonkama osigurali sa po 1000 komada.

I da, ovaj review je još uvijek na starim driverima.

ooooo daaaa, brutalno:

http://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=17998101&postcount=1

16 godina
neaktivan
xyan kaže...

divno je viditi zavist na djelu, glavnu karakteristiku hrvatske civilizacije

Zašto molim te? Jesi ti još jedan u nizu bisera koji pripada onom frajeru kaj svako malo stavlja sliku svoje konfe?

Dobavljivost GTX580 u Hrvatskoj će se samo povećavat (isto kao i na globalnoj razini)

17 godina
neaktivan
microman kaže...

No isto tako je činjenica da Nvidia ima Manju proizvodnju nego potražnju što je bolje nego da ima veču proizvodnju nego potražnju.

Zapravo si htio reć da NV ima veću potražnju upravo zbog male proizvodnje {#}

17 godina
neaktivan
franky kaže...

Dobavljivost GTX580 u Hrvatskoj će se samo povećavat (isto kao i na globalnoj razini)

Sad se definitvno hoće, naime rijetko tko će ih kupovati ;)

16 godina
neaktivan
franky kaže...
 GTX580 nije revolucionaran čip niti išta novo, a bome niti na ovom tržištu nema igre (osim Metroa i Crysisa) koju možeš igrat na konzoli od 250$. Nije GF110 G80 :) GTX580 je jedna od onih grafi - bilo pa prošlo. Ništa spektakularno niti revolucionarno.

Nije revolucionaran čip. No gledaj to ovako. Nvidia je izdala 20% brži čip sa manjom površinom,drastično manjim temperaturama i manjom potražnjiom. Jest da nije nešt pretijerano štedljivija ili manja od prethodne GTX480, al znaš kako se kaže SITNO AL DINAMITNO. dok AMD ima 20% brži čip u odnosu na Cypres, sa večom površinom i drastično večim MAX TDP-om.

I'll be back
16 godina
neaktivan
microman kaže...
franky kaže...
 GTX580 nije revolucionaran čip niti išta novo, a bome niti na ovom tržištu nema igre (osim Metroa i Crysisa) koju možeš igrat na konzoli od 250$. Nije GF110 G80 :) GTX580 je jedna od onih grafi - bilo pa prošlo. Ništa spektakularno niti revolucionarno.

Nije revolucionaran čip. No gledaj to ovako. Nvidia je izdala 20% brži čip sa manjom površinom,drastično manjim temperaturama i manjom potražnjiom. Jest da nije nešt pretijerano štedljivija ili manja od prethodne GTX480, al znaš kako se kaže SITNO AL DINAMITNO. dok AMD ima 20% brži čip u odnosu na Cypres, sa večom površinom i drastično večim MAX TDP-om.

Drastično manje temperature nisu produkt redizajna čipa, već boljeg hlađenja.

Ne znam zašto se po ovom forumu navlači ta površina toliko, ja kad kupujem grafu sigurno ne gledam veličinu čipa ili skinem cooler pa mjerim ravnalom površine GPUa :) . Okej, za max TDP se slažem, no po pričama iz ATija, on neće puno premašivati vrijednosti prošlog highend single GPUa (50W cca)

17 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

TDP ćeš sada moći namještati  na slajderu i staviti u profil za pojedinu igru, nema potrebe da se karta non stop prži na 250W {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
franky kaže...

Ne znam zašto se po ovom forumu navlači ta površina toliko, ja kad kupujem grafu sigurno ne gledam veličinu čipa ili skinem cooler pa mjerim ravnalom površine GPUa :) . Okej, za max TDP se slažem, no po pričama iz ATija, on neće puno premašivati vrijednosti prošlog highend single GPUa (50W cca)

Navlači se zato jer je u korelaciji s količinama ispravnih čipova i cijenom proizvodnje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice