Stari Nikkor objektivi na novim Nikonima?

poruka: 6
|
čitano: 6.830
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ako netko ima iskustva molim neka pomogne. Dakle,

imam 2 Nikkorova objektiva:

1. Nikkor AF 28-70mm f/3.5 - 4.5 D

2. Nikkor AF 70-210mm f/4 - 5.6 D

koji su radili besprijekorno na mom starom Nikonu F90X. Obzirom da bi prešao na dslr zanima me hoće li biti kompatibilni

sa novim Nikonima (3100, 5100,..) i koliko su dobri, isplati li ih se još koristiti? Znam da rade na D90, tako da me zanima kakva je situacija

u rasponu od D3100 - D90

Unaprijed hvala na pomoći

Uh, što volim ovaj režim - drugi rade a ja ležim
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Stari Nikkor objektivi na novim Nikonima?

mislim da ih možeš koristiti na d3100 i raditi će, ali nećeš imat automatski fokus, i mjerenje ekspozicije...tako da ćeš sve manualno morati odraditi...to je sporiji proces..ako to želiš samo naprijed..

samo krupno, ništa sitniš
16 godina
neaktivan
oly570 kaže...

mislim da ih možeš koristiti na d3100 i raditi će, ali nećeš imat automatski fokus, i mjerenje ekspozicije...tako da ćeš sve manualno morati odraditi...to je sporiji proces..ako to želiš samo naprijed..

ako hočeš u potpunosti uživati u  konforu koji pružaju ti objektivi onda ništa ispod d90 upravo iz razloga koji oly spominje,da če raditi na d3100 ili d5100 hoče ali to ti je ko da surfaš netom sa jako sporom internet vezom (npr. ako se sječaš carnet-a prije 10 godina)

15 godina
neaktivan

Ako ti je manualno fokusiranje problem, uzmi d90 jer on ima integrirani autofokusni motor. Ja osobno ne vidim problem u manualnom fokusu (Osim kada ima slabo svijetla pa mi je teško procijeniti fokus gledajući kroz tražilo). 

0 0 hvala 1
17 godina
Toga sam se i bojao. Nije da ne bih mogao slikavati sa manualnim fokusom ali nije to to. Možda da potražim neki polovni d90, novi mi je malo preskup
s obzirom da nisam neki profesionalac u fotografiranju.
Uh, što volim ovaj režim - drugi rade a ja ležim
17 godina
moderator

Kao što su rekli: svjetlomjer radi, autofokus ne radi. Još jedna stvar: zbog prelaska na manji format fov će ti biti uži, pa će tih 28mm biti kao da si na starom fotiću stavio 42mm.

Znači ako ti treba široki kraj objektiva, moraćeš nabaviti novi objektiv sa manjom fokusnom dužinom (18-55 su 28-70 ekvivalenti na DX-u gdje spada D90).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice