Prvi digitalac

poruka: 48
|
čitano: 23.716
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Prvi digitalac

Smijeh

ultimativno rješenje protiv šuma: Sinar F1/F2 + Kodak Technical Pan. Smijeh

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 23:22 (elkarrde).
16 godina
neaktivan
Prvi digitalac
prihvaćeno rješenje

Ja sam imao w120, moj buraz w80 ili 90(ne znam točno). On sad koristi ovaj moj w120.  

Prvi digitalac mi je bio isto sony DSC p 93.

Koristio sam i prijateljev olympus fe 240 (i to dosta). E sad, možda olympus i stvarno ima i življe boje, al je točno da je FE serija malo jeftinije izrađena. Kada sam kupovao čak mi je neko od prodavača govorio da je stabilizacija slike malo bolja kod olympusa nego kod sonyja, al ja sam ipak uzeo sony zbog memory stickova koje sam već imao.

Kod svih ovih sonyja mi je super što imaju optičko tražilo pa možeš slikat sa isključenim LCD-om, što ti donosi uštedu baterije. Oly FE nema optičko tražilo.

Nego, stvarno mi nije jasno zašto ne odeš u vemil, hg spot, technomax, pa sam vidiš šta ti paše. Tako nemaš prevelike razlike kod kompaktnih fotića, pa pogledaš kako ti se čini UI na svakom pojedinom i onda uzmeš šta ti je najbolje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prvi digitalac

uzmi si ovaj fotić ima 39 megapixela bit će ti valjda dosta!

http://damir-zg.deviantart.com/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa neka tebi kupe SLR-a, kada već ciljaš na kvalitetu slike, a neka sebi uzmu neki kompakt

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mrvicu bolji od kompakata (ovi polu SLR-i), a ultra kompakti (kao Canon Powershot G10 ili G9) imaju dosta velike senzore (7 x 5mm ili 8x 5.5mm naspram 5x 3mm kod ovih malih kompakata) i imaju bolju kvalitetu slike. Samo nisu više niti ultrakompakti niti DSLR-like dobri kao što su nekada bili. Moj SP-350 (koji je ultra kompakt) na maksimalnom ISO-u od 400 ASA nije gotovo niti proizvodio šum. Uzmeme od prijatelja SP-570 (koji je DSLR-like) i na 400 ASA je imao dosta šuma i to one crvene, plave, zelene boje.

Nekako me hvata nostalgija za vremenima Oly Camedie C8080, C7070, Sp-350 i konkurenata tim fotoaparatima (pogotovo Konica Minolta je za mene bila car, a sada je to Sony kupio). Tako da danas nisam baš za ta DSLR-like fotoaparate jer su na malom senzoru temeljeni (zbog manjih dimenzija objektiva), pa tako da danas su po meni najbolji izbor ultra kompakti, ali oni počinju na 2500 kn. Recimo Sigma DP1 je ultra kompakt, ima senzor rezulucije 4MPX (Pogledaj malo strukturu Foveon X3 senzora) i ima bolju kvalitetu slike nego neki DSLR-i, sve zbog senzora koji je malo manji od APS-C senzora. Šuma gotovo da i nema.

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

SLR ti je Single Lens Reflex, a DSLR je Digital Single Lens Reflex. SLR je koristio film (uglavnom 35mm full-frame), dok DSLR koristi senzor (može biti 4/3", APS-C, APS-H, 35mm full-frame)

Pogledaj usput malo tutorijale u ovom podforumu da ti razjasne neke stvari

fotoforum.forumotion.net
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 14:32 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1. QVGA je 320 x 240 piksela, a VGA je 640 x 480 piksela, znači VGA je bolji ali mislim da snimaš neograničeno na 30FPS-a moraš imati H tip XD kartice.

2. Pixel Mapping je metoda kojom se pokušava nadomjestiti mrtvi piksel. To je poželjno napraviti jednom godišnje odnosno kada  uočiš mrtav piksel.

3. Bolje slikaj u P modu jer pruža daleko fleksibilnije štimanje fotoaparata, a AUTO mod je automatika svega. Ovo za 5 megapikseal povećaj na 10 u meniu (trebao bi biti Picture Menu).

I pročitaj upute, znaju biti čak i zanimljive

fotoforum.forumotion.net
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 12:42 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Face Detection je tip AF-a (autofocusa) koji prepoznaje ljudsko lice i fokusira na njega. iESP je noramalan AF, a SPOT je centrirano fokusiranje (znači u središtu kadra). Slika ti se čini kvalitetnijom zato što procesor bolje obradi 5MP nego 10MP. Mrtav piksel je uglavnom obilježen kao točkom (pikselom) na slici neodređene boje (znači zelena, plava, crvena).

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

iESP sam uvjek koristo na SP-350-ki (nekad i Area AF ali ga ti nemaš) pa tako njega.

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Macro je inače naziv za krupni plan. Macro na tvom aparatu je za se približiti do jedno 35cm, a u super macro možeš na 2-5cm (ovaj supermacro je za cvijeće i kukce dobar)

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prvi digitalac

malo objasni. Ja niti na jednom svome ne spremam postavke i sve me čeka kako sam ugasio

fotoforum.forumotion.net
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 17:20 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E za to ti ne znam jer mi se nije nikada dogodilo.

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
neki aparati imaju opciju Restore to factory settings negdje u meniju. Potraži to, vjerojatno to trebaš isključiti... ako nije to, neznam što bi moglo biti, možda manji kvar
Intel 486DX2/66 MHz Processor, 90MB Hard Drive - no OS, 8MB Memory,5.25" & 3.5" Floppy drives, 8 ISA Slots, Speakers, Keyboard and Mouse

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prvi digitalac

Probaj updatat softver pomoću Olympus Mastera (spoji aparat i pokreni Master i u izborniku pronađi update softvera)

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

88.024%. možda upali ako imaš stariji softver i molim te da pratiš što se zbiva da nešto ne zezneš jer si onda zeznuo aparat, samo budi strpljiv tijekom updatea

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Onda stvarno neznam to možeš da uradiš.

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Pozdrav svima!

Prerastao sam svoj trenutni fotoaparat i odvažio sam se u kupovinu novog, jačeg, boljeg DSL-like fotoaparata do 3.000 kuna.

Ako baš želiš napredak u kvaliteti zaboravi na te DSLR like fotoaparate, radije pogledaj nešto tipa Panasonica LX3 ili LX5.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Zašto tako misliš? Ovaj Panasonicov mi izgleda poput mog sadašnjeg - neozbiljno. Volio bih da mi je novi foroaparat brz, a Nikon Coolpix P100 jest. Osim toga ovaj mi je malo preskup...

Prvo i osnovno, Pansonic ima veći senzor što će odman reći bolja dinamika i manje šuma. Druga stvar je tu objektiv sa jako dobrom svjetlosnom moći. Općenito TOP modeli kod 'idiota' su Panasonic LX5, Canon S95, Samsung EX500, Canon G12, Nikon P7000. Od tih svih ja bih izabra Panasonica.

Inače ovo nije mišljenje, ovo je činjenica. Ultra-zoom nije kvaliteta, poželjno da je raspon zoom što manji, samim tim je optika kvalitetnija.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 22:06 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice