Problem s slikama nakon prijenosa na računalo

poruka: 16
|
čitano: 10.353
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Ovako imam Canon Powershot SX1 IS koji je kupljen jučer. Kada sam ga išao spajati na PC slike izgledaju očajno (slika ispod). Pokušao sam ga spojit na DVD rekorder (imaju portovi za usb) s istim kabelom  i sve je bilo ok.

Molim vas za rješenje jer neznam što je jer se čini da su CANON i Kabel uredu.

Canon slika Canon slika
Super Gangsta
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2009 20:08 (John_Bad).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem s slikama nakon prijenosa na računalo

Možda je samo u softveru problem. Pokušaj prebaciti slike standardnim kopiranjem preko Windows Explorera (fotoaparat bi se trebao vidjeti u Exploreru kao npr. USB stick).

Također možeš pokušati i preko nekog čitača memorijskih kartica prebaciti slike. Ako ni tada slike ne izgledaju normalno, onda je vjerojatno ipak problem u fotoaparatu.

KaeR
17 godina
neaktivan
autorov komentar

probao sam standarnim putem preko Explorera i opet isto. Mršti se

Super Gangsta
17 godina

Onda je možda fotoaparat ipak neispravan; iako mi nije jasno kako DVD snimač koji spominješ dobro prikaže slike (možda prikaže samo thumbnailove?)

Još probaj slijedeće: ako nemaš ništa bitno na kartici, formatiraj karticu ponovno, pokušaj snimiti nekoliko slika i prebaciti ih na PC. Svakako pokušaj i preko čitača kartica, ako imaš nešto takvo pri ruci.

Ako je tada sve OK, znači da je bila samo nekakva softverska greška; ako opet bude loše, predlažem da nosiš aparat u servis (garanciju pretpostavljam da imaš).

I naravno (vjerojatno pretjerujem), još probaj na drugom računalu.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2009 20:31 (KaeR).
17 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Pokušaj prebaciti slike standardnim kopiranjem preko Windows Explorera (fotoaparat bi se trebao vidjeti u Exploreru kao npr. USB stick).

stariji digitalni canoni su bili zloglasni po tome da se nisu prijavljivali kao USB memorija, već kao imaging device (ili tak neš, nemam canona), te nije bilo moguće prebacivati fotke direktno, već isključivo preko njihovog drivera.
ne znam jel još uvijek tako, no ako si prije imao drivere za neki drugi canonov fotić - uninstaliraj sve, pa ponovo instaliraj softver/drivere koji si dobio s ovim novim.

ak to ne upali, probaj preko nekog card-readera prebaciti fotke.
ako ni to ne rezultira ispravnim fajlovima, reklamiraj obavezno i pod hitno.
ma, reklamiraj obavezno čak i ako radi s card readerom - novi uređaj mora raditi kak se spada od prve.
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo sada sam bio u ovog prodavača i u njega je sve bilo OK. On kaže da je najvjerojatnije problem Windows XP. Znate li možda kako ovo riješiti tj. šta može biti problem na Windowslma.

EDIT: Da li problem može biti to što imam WIN XP Service Pack 3. Možda oni zezaju?

Super Gangsta
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 10:17 (John_Bad).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema ti to veze sa SP3!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Driver ti je u k, pokušaj na drugome kompu. Prvo instaliraj driver potom uštekaj kameru u komp, to ti je važno

Ništa ne ostavljaj nedvrš

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovakav problem sam i ja imao sa slikama s Kodaka C875. Riješio tako što sam stavio originalni driver od aparata.

Vjerojatno je zezao onaj iz windows-a.

Također na Xp SP3.

Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Probao sam reinstalirati Windowse i opet isto. Viče

Super Gangsta

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jesi probao na nekom drugom kompu?

odi kod nekog, instaliraj friško drivere, isprobaj.

sori, nemam ideju u čem bi mogao biti problem, po skrinšotu, izgleda ko da jpeg nije prenešen do kraja, ili je fajl oštećen negdje u procesu kopiranja - što me čudi.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Evo riješio sam problem.Ponovno sam reinstalrao windowse i uključio Canona bez istalacije CD-a i slike su bile odlične. Sve je bio kriv Canonov CD i njegov drajver koje bio pokvaren.

Super Gangsta

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
John_Bad kaže...

Evo riješio sam problem.Ponovno sam reinstalrao windowse i uključio Canona bez istalacije CD-a i slike su bile odlične.

super, čestitam na rješenom problemu. Osmijeh
17 godina
neaktivan
autorov komentar

hvala može lock

Super Gangsta
16 godina
neaktivan
Hei pozdrav,

Imam isti problem kod prijenosa slika,isto tako radi se o canonovom foticcu. Ne znam što si mislio pod ovime da reinstaliram windowse, ugl ono sta sam ja napravila je da sam restartala komp nakon sto sam reinstalirala njihov program za prijenos slika ali mi se problem nije rješio...imaš li kakvu ideju zašto nije...tnx
17 godina
neaktivan
Ivana.d11 kaže...
Hei pozdrav,

Imam isti problem kod prijenosa slika,isto tako radi se o canonovom foticcu. Ne znam što si mislio pod ovime da reinstaliram windowse, ugl ono sta sam ja napravila je da sam restartala komp nakon sto sam reinstalirala njihov program za prijenos slika ali mi se problem nije rješio...imaš li kakvu ideju zašto nije...tnx
 Reinstal Windowse, znaci formatirati i ponovno snimiti nove Windowse, kao kad si kupila novi komp.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice