Fotic do 4.5-5k kn

poruka: 5
|
čitano: 1.123
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Fotic do 4.5-5k kn

Ok nakon jos jednog puta, i nakon masu slika napokon sam odlucio da mi je dosta svog fotica i da moram stepenicu vise. Pa odvojio sam si malo vremena, i prostudirao forum. Kao sto sam naslov kaze nebi isao na vise od 5000 kuna, nekako vise canona jer jednostavno nisam upoznat s nikonom toliko. Znaci za oko mi je zapao 450-550d, pa moje pitanje je gdje ga najpovoljnije nabaviti? Eventualna alternativa (nikon)? Ulagat odmah u kit i uzimat nesto nizu klasu? Kupnja u inozemstvu? Ne zaradjujem za kruh od fotografije, jednostavno volim slikati, i ovo mi je prvi put da malo dublje zalazim u podrucje fotografije.

Tako da svaka pomoc je dobrodosla, hvala unaprijed!

He who dares, Wins!
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 20:17 (Seanai).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Fotic do 4.5-5k kn

Na tvom mjestu, izmedju ostalog ja bi svakako prije kupovine i donosenja odluke provjerio i kako mi koji aparat lezi u ruci.

Izmedju Nikona i Canona tesko je dati preporuku, obe su firme tu negdje i ovisi puno sto zelis kao krajnji rezultat. Kao pravilo mozes uzeti da se vise isplati uzeti neko ok tijelo i dodatnu lovu investirati u dobro staklo.

U Austriji imas odlican izbor kitova, a mislim da bi u izbor trebao uzeti i Nikona D90, ili ako uspijes naci i D80, ako se ne varam pred koji mjesec sam vidio D80 u kitu sa mislim 18-105 objektivom za oko 500 eura, sto je

odlicna cijena, iako je aparat izasao iz proizvodnje, mislim da ce te po cijeni oduseviti, i apsolutno pokriti sve tvoje potrebe (buduci da je na bazi D200 serije).

Ja sam se odlucio za Nikon zbog Nikonovih objektiva, ali u svakom slucaju ni sa Canonom neces pogrijesiti (ma ista prica: sto je bolje BMW ili Mercedes)

I za kraj,   u pravilu kad se za jednu firmu odlucis sa njom i ostajes, jer s vremenom nabavljas dodatna stakla i opremu, te ti se ne isplati prelaziti na drugog proizvodjaca.

Eto nadam se da je malo pomoglo

15 godina
neaktivan
Fotic do 4.5-5k kn

kolega gore ti je dao dvije dobre alternative. D90!

a što se tiće dućana provjeri na ovom linku za 450 d od kita do body-a di ima najjeftinije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 9:58 (strahec.luka).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fotic do 4.5-5k kn

E hvala vam na informacijama, guglo sam malo i posluzio se dpreview-om... i nasao vani za 600injak eura ono sto trazim! Tako da na sljedecem putu cu spojit ugodno s korisnim! Jos jednom puno hvala

He who dares, Wins!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Fotic do 4.5-5k kn

pa napisi onda za sto si se odlucio

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice