Imam Olympus FE 20 sa litijevom baterijom, koja se vadi iz aparata i stavlja u punjač. Kad je nakon punjenja vratim u aparat, onda se poremeti datum i vrijeme, tako da su ti podaci o fotografiji netočni-možda nije bitno, ali može biti bitno. Molim savjet za rješenje problema. Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Biće san šta glupo pita, pa van se ne da niti odgovorit. Skužajte na smetnji.
A da poriktaš uru?
Imam Olympus FE 20 sa litijevom baterijom, koja se vadi iz aparata i stavlja u punjač. Kad je nakon punjenja vratim u aparat, onda se poremeti datum i vrijeme, tako da su ti podaci o fotografiji netočni-možda nije bitno, ali može biti bitno. Molim savjet za rješenje problema. Hvala.
Ovo je sasvim normalno. Kod mene se u aparatu također poremeti vrijeme kad izvadim baterije. Ne samo vrijeme, već mi se poremete i neke postavke. Aparat jedno kratko vrijeme još drži vrijeme i postavke, a nakon toga se sve resetira. Ja sam zbog toga kupio kabel kojim ga spojim na električnu mrežu dok se baterije pune. Druga mogućnost je da imaš rezervne baterije. Treća mogućnost je da podešavaš vrijeme i postavke svaki put kad stavljaš baterije u aparat. Inače, pogrešan datum i vrijeme ćeš imati samo na fotkama koje su snimane dok je na aparatu bilo pogrešno vrijeme, ako ga zaboraviš podesiti nakon stavljanja baterije.
Nisi dobro svatija...sat namistin i slikajen dok se baterija ne isprazni. Kad je nakon punjenja vratin u aparat, moran opet namištat sat. Ako to tako triba, onda OK, al san mislija da aparat zapamti vrime, a da u mene nešto ne vaja.
Ovo je sasvim normalno. Kod mene se u aparatu također poremeti vrijeme kad izvadim baterije. Ne samo vrijeme, već mi se poremete i neke postavke. Aparat jedno kratko vrijeme još drži vrijeme i postavke, a nakon toga se sve resetira. Ja sam zbog toga kupio kabel kojim ga spojim na električnu mrežu dok se baterije pune. Druga mogućnost je da imaš rezervne baterije. Treća mogućnost je da podešavaš vrijeme i postavke svaki put kad stavljaš baterije u aparat.
Ala ludila...
Nisi dobro svatija...sat namistin i slikajen dok se baterija ne isprazni. Kad je nakon punjenja vratin u aparat, moran opet namištat sat. Ako to tako triba, onda OK, al san mislija da aparat zapamti vrime, a da u mene nešto ne vaja.
Sat u aparatu ne može raditi bez struje. Kao što rekoh, obično sat radi kratko vrijeme, dok mijenjaš baterije, ali za dulji rad sata treba baterija ili vanjsko napajanje. Tako je i kod drugih uređaja. Npr., sat u mom videu radi ako prekid napajanja traje do maksimalno 20 minuta.
Fala.