Best buy tip

poruka: 10
|
čitano: 6.715
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Best buy tip

Canon Powershot SX40 odnedavno široko dostupan sa velikim popustom na 350$, nema boljeg omjera dobivenog i uloženih novaca IMHO (pogledajte mu samo reviewe, svi fenomenalni, kome ne fali RAW tj.).
Može se nabavit iz B&H za 415$ sa USPS Express ali sa eBay-a i 20-30$ jeftinije (na račun poštarine, ne cijene uređaja), štoviše ima jedan dobar pouzdan seller na eBay-u (neću vam sad sve reć, malo potražite sami {#} ) koji je voljan (bar tako kaže na vrlo roundabout način) deklarirat cijenu na pakiranju koliko tražite, što znači da možete lako moguće proć bez nameta a sa takvom cijenom i poštarinom to je deal stoljeća...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Best buy tip

To je iz prve ruke ili...?

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Best buy tip

To sa deklariranjem cijene nece upaliti, oni svakako otvaraju veliku vecinu paketa, ako ne i sve, bez obzira na cijenu. A, carinu i porez naplaćuju prema svojemu katalogu proizvoda.

totus mundus agit histrionem
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Best buy tip
SinCr0 kaže...

To sa deklariranjem cijene nece upaliti, oni svakako otvaraju veliku vecinu paketa, ako ne i sve, bez obzira na cijenu. A, carinu i porez naplaćuju prema svojemu katalogu proizvoda.

A ne, ne, ne... Ako je račun u paketu, onda se u pravilu ravnaju prema tome (dokle god je to u nekim razumnim granicama). ;]

17 godina
Best buy tip

Onda ok, al sumnjam da bi mu seller napisao manji račun, nego samo manji iznos na paketu. Nego, šta je s garancijom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SinCr0 kaže...

Onda ok, al sumnjam da bi mu seller napisao manji račun, nego samo manji iznos na paketu. Nego, šta je s garancijom?

Iznos na paketu kao takvom je apsolutno nebitan - gleda se samo račun ili tansakcija. I to samo zbog toga kako bi se procijenila vijednost - jer ti nameti ne idu na temelju računa nego vrijednosti + cijene dostave paketa. A račun u ovom slučaju služi isključivo kako bi se procijenila vrijednost robe.

17 godina
vlad0 kaže...
SinCr0 kaže...

Iznos na paketu kao takvom je apsolutno nebitan - gleda se samo račun ili tansakcija. I to samo zbog toga kako bi se procijenila vijednost - jer ti nameti ne idu na temelju računa nego vrijednosti + cijene dostave paketa. A račun u ovom slučaju služi isključivo kako bi se procijenila vrijednost robe.

Onda je ovo što autor teme potpuno nebitno. :)

15 godina
neaktivan
SinCr0 kaže...
vlad0 kaže...
SinCr0 kaže...

Onda je ovo što autor teme potpuno nebitno. :)

U 78,95% slučajeva cijena na računu = vrijednost... Ali s carinom je uvijek lutrija. {#}

17 godina
neaktivan

Ja ne znam stvarno o čemu vas dva pričate, jeste vi ikad naručili paket iz inozemstva ?

Ja jesam, jedno 30-40 iz bar 5 zemalja....

I KOG VRAGA STE MORALI TOTALNO SKRENUTI THREAD U OFFTOPIC !? Originalno je bila preporuka (trenutačno) jeftinog fotoaparata, a ne rasprava o porezima i carinama...

SinCr0 kaže...

oni svakako otvaraju veliku vecinu paketa, ako ne i sve, bez obzira na cijenu. A, carinu i porez naplaćuju prema svojemu katalogu proizvoda.

Nijedan paket mi carina nije actually otvarala koliko ja znam, a većina njih je bila takva da bi se vidilo da su otvarani. A osim toga za neke su me pitali šta je unutra a ne bi valjda pitali da su otvorili zar ne ? Carina u teoriji može otvoriti šta oće ali to ne rade u praksi jer se ne moraju gnjaviti, a niko ne želi više raditi nego što mora.

vlad0 kaže...

Iznos na paketu tj. na carinskoj deklaraciji koja je zaljepljena na paket je PRIMARAN a ne apsolutno nebitan, prema njemu carina opali namet, tj. 25% za PDV a carinu meni još nisu naplatili ni za jedan od tih paketa...

Za one pakete na koje mi je naplaćen namet je u većini slučajeva naplaćena prema deklariranoj vrijednosti, samo u nekoliko slučajeva su tražili da im u carinu donesem račun jer paket nije došao sa carinskom deklaracijom ili je deklarirana vrijednost bila neuvjerljivo niska (jedan paket je blesavi seller bez mog znanja deklarirao kao 30$ vrijedan a bio je povelik pa carinici jasno nisu popušili).

Jasno da mi se ide varati vrlo lako bi moga u Photoshopu jednu brojku promijeniti na screenshotu računa (koji je u biti mail ili PayPal transakcija) i smanjiti iznos deseterostruko ali mi se nije dalo to raditi.

Poštarina u nekim slučajevima se računa za namet, u nekima ne. Ovisi i o sreći. Dva paketa oba preko USPS Express su mi naplatili namet na oba ali samo na jedan i namet na poštarinu.

E i kakva fracking transakcija ? Carinici nemaju ništa nego carinsku deklaraciju paketa i ono što im ti serviraš (isprintaš i doneseš).

E i što se tiče procjenjivanja vrijednosti, meni za sve gore navedene pakete nisu niti jedan procjenjivali, uglavnom idu po deklariranoj vrijednosti ako je ona dostupna (pogotovo ako je ekpresna pošiljka, onda nikad ne traže račun) a ponekad rijeđe traže da im se donese račun, ali procjenjivanje sa njihove strane mi se još nikad nije desilo. Jasno kad ja ne bih imao nikakav račun onda bi onda napravili svoju procjenu, ali nemoš nemati nikakav "račun" pri webshoppingu, uvik postoji bar mail ili screenshot sa PayPal-a ili e-bankinga...

SinCr0 kaže...

To sa deklariranjem cijene nece upaliti,

O itekako pali, provjereno u nekoliko slučajeva. Carina prihvaća ono šta je napisano / deklarirano, pod uvjetom da je uvjerljivo (cijena u odnosu na item, veličinu, odabir kurirske službe itd.). Ako imate malen a skup item lako je napisat da je nešto drugo jeftino, a uvijek se može malo smanjit cijena ako je seller voljan. Problem je što većina pouzdanih i kvalitetnih sellera nisu voljni. Ali zato package forwarding servicei jesu.

Evo ovako, recimo da je jedan moj poznanik (niste valjda mislili da ću reć da sam ja ? {#}) nedavno primio BEZ IKAKVOG NAMETA mali paketić iz Amerike deklariran kao "USED PARTS", VALUE 50$, a sadržaj nisu bili nikakvi korišteni dijelovi nego različita sitna elektronika, nova novcata i vrijednosti znatno veće od 50$.

Toliko od mene a vi znalci se malo ispraksirajte prije nego što idete prodavati maglu onima koji ne znaju.

I jel možemo sad se vratit na topic molim lijepo ?

17 godina
neaktivan
Best buy tip

Jedna mala obavijest - popust koji sam gore spominjao je smanjen kad je proša rok, tako da je sad fotoaparat u većini ozbiljnih webshopova skočio za 30$. Istina u Amazona dođe samo 338$ (zadnji put kad sam pogleda).

Anyway još uvik dobra prilika IMHO.

Over and out.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice