Artefakti

poruka: 5
|
čitano: 1.261
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Artefakti

Pozdrav,

imam Fujifilm F80 EXR.

Crko je objektiv (preciznije motorić za fokus) i kupio sam novi te zamijenio. Nakon sastavljanja, foto aparat mi daje slike sa ovakvim čudnim "krugovima":

LINK

Prije okidanja slika izgleda normalno (dok gledam u LCD). Ali nakon što ju okinem i idem pogledat, sva je izobličena.
Probao drugu memorijsku.
Što bi moglo biti?
Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Artefakti

Ako lcd vidi sliku ok, znači da je nešto kod spremanja filea otišlo. Kupi novi, fotići su ti potrošna roba, ne isplati se popravljat...

17 godina
neaktivan
Artefakti

Bio je to ok fotić (200 ojra prije 2 god).

Dao sam 20 dolara za novu optiku misleći kako će to riješiti problem. Tj riješen je, al pojavio se novi.

I meni je ista stvar pala na pamet, ali mi nije jasno kolika je vjerojatnost da istovremenu riknu i optika i file processing sistem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jbg. Moj me fuji s6500fd savrseno sluzi jos od 2006, fujijifi su mi se aparati pokazali iznimno pouzdanima, ali da mi bilo sta od tog rikne, odmah bih ih zamijenio ako nemam garanciju. To je potrosacka elektronika...
15 godina
neaktivan
Jbg. Moj me fuji s6500fd savrseno sluzi jos od 2006, fuji su mi se aparati pokazali iznimno pouzdanima, ali da mi bilo sta od tog rikne, odmah bih ih zamijenio ako nemam garanciju. To je potrosacka elektronika...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice