Bug kao "časopis" (digitalno izdanje)

poruka: 7
|
čitano: 4.020
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: BUG ne radi?
Kad otvorim bug kao casopis na tabletu sav tekst mi selektuje (slika u prilogu). Sve stranice mi zatamni i boje postanu cudne. Rijesenje?

0 0 hvala 0
18 godina
I na mobitelu je ista stvar. Nekako sam navikao da citam u modu kao sto je i sam casopis. Iako je sam po sebi mod lose napravljen jer se cesto desi da se klikne na neki nevidljivi link prilikom listanja (cak i kad se lista strelicama) nakon cega otvori reklamu i kada se vrati izbaci iz samog casopisa i potrebno je ponovno ucitati modul casopis i naravno krenuti ispocetka. Donekle se moglo iako je 5-6x izbacivalo, al sad je casopis totalno izoblicen. Nadam se da ce se poraditi malo oko ovog moda za nas sto citamo preko tableta a ne zelimo da imamo utisak da citamo obican web sadrzaj nego dobro poznati casopis.

0 0 hvala 0
17 godina
systemize kaže...
Kad otvorim bug kao casopis na tabletu sav tekst mi selektuje (slika u prilogu). Sve stranice mi zatamni i boje postanu cudne. Rijesenje?

Meni je tako sigurno preko pola godine, mislio sam da je do mog preglednika (koristim Brave) pa mi se nije dalo čačkati po postavkama. Ako nađeš rješenje-javi! :-)

Starlink is Skynet!
18 godina
Nema rijesenja, ovo je definitivno neki bug jer je i meni prije bilo koliko toliko funkcionalno. Nesto su zeznuli sa linkovima. Vjerovatno ubacili linkove a nedovoljno testirali na ostalim platformama, na racunaru je ok. Problem je vjerojatno kod mobilnog prikaza jer kad idem na prikaz u radnoj povrsini oznaceni tekst nestane ali i dalje zatamni svaku stranicu i izoblici boje , pored toga sto je u ovom modu citanje jos vise nefunkcionalno. Nadam se da ce netko ovo procitati i rijesiti ovaj problem.
18 godina
moderator
Bug kao "časopis" (digitalno izdanje)

Baš dobro pitanje i prilika da objasnim kako se ne radi o problemu, već o naprednoj osobini digitalnog izdanja!

"Zaplavljeni" naslovi su u stvari aktivni linkovi i oni omogućavaju brzi skok na željenu temu, a unutra pojedinih tema, ako sadrže hiperlinkove (bilo u opisu ili u infoboxu), vode na sadržaj o kojem se piše.

Preglednik PDF-a na desktop računalima tu zaplavljenost makne nakon par sekundi, kao što se može vidjeti u ovom videu:

Na mobitelima i tabletima ostaje zaplavljenost da bi se bolje uočila.

U videu se može uočiti kako je na reklamama zaplavljena samo donja četvrtina stranice (ta zona vodi na stranicu oglašivača), što je napravljeno baš zbog listanja PDF-a na touch screenu, kako se ne bi slučajnim dodirom na stranicu umjesto strelice, pri "listanju" otišlo nenamjerno na web oglašivača.

...
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:04 (Miro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Bug kao "časopis" (digitalno izdanje)
Miro molim te pogledaj kontrast, kako zatamni bijelu stranicu, prenaglasi neke boje tipa narandjastu dok neke suprotno toliko da bode u oci. Najbolje se vidi razlika kad se lista jer tad je normalan prikaz. Na videu se takodjer vidi da se slucajno klikne na reklamu, mislim kad se zumira odredjeni dio da tad zumira i link. Uglavnom i kad se pazi da se ne klikne, klikne se i skroz izadje. Zamolio bi vas da se malo to istestira na vise android uredjaja.

Pored svega i ti plavi dijelovi linkovi su ok da se pojave i da nestanu a ovako bas ne izgleda privlacno. Ne znam za druge ali meni to bas smeta do mjere da ne mogu citati na tabletu a kupio sam tablet iskljucivo da citam bug iz kreveta.

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Bug kao "časopis" (digitalno izdanje)
Sad sam skontao da kad se zumira odredjeni dio stranice ako na toj stranici ima dosta linkova kao sto je na toj iz videa, samo zumiranje tj klizanje dva prsta po ekranu preko dijela linka ce registrirati kao klik i preusmjeriti na stranicu. To je onda i kod listanja ako se klizanjem prsta zakaci link. Uglavnom da se rijesi da link otvara samo na klik i taj kontrast da se popravi i bit ce kao prije top. Ovako je stvarno pomalo frustrirajuce.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice