poz dali mi je bolje na auto staviti 6000k ili 8000k xenon svijetla dali neko ima iskustva sa tim
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
6000 K je bliže "običnom" bijelom svjetlu, 8000 K je više plavičasto, pa koje ti se više sviđa... pogledaj jednu i drugu boju pa odluči.
mene najvise interesuje sto se tice vidljivosti koje mi je bolje dali ima razike
mene najvise interesuje sto se tice vidljivosti koje mi je bolje dali ima razike
Ako hoces bolju vidljivost odi na 4.3K ili 6K kelvina. Sa ovim plavicastim svjetlima mos imat problema na tehnickom. Ja imam ksenone od 4.3K, sa njima je vidljivost puno veca nego sa halogenim svjetlima.
ok po ovome sada odbacujem 8000K reci mi da sebi uzimas koju bi izabrao 4.3 ili 6.0 kelvina
Točno tako, možeš imat problema. Ja nisam imao kad sam vozio svoj auto, ali kad sam vozio sestrin na tehnički bilo je drž-ne daj (bog fala da se sve da "podmazat" da prođe). kasnije ih je zamjenila za 6k i nije više bilo problema. Ja sam još na 8k i mogu ti reći da nisam baš zadovoljan, nije baš plavičasto nego žešče vuče na plavu, najbolje se to vidi dok voziš kad pada snijeg. Ali uskoro ću i ja na 6k. Tak da, moj savjet 6k
4.3 su ti bijelo zuta
6k su ti bijelo plava.
Dakle i jedna i druga su bijela, samo lagano bacaju na plavo/zuto (dakle vise kelvina = hladnija boja).
Preporucujem 4300K, bijelo ko dan.