Treba li dozvolit da se polaže s 16 a ne s 18god?

poruka: 39
|
čitano: 9.678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Treba li dozvolit da se polaze s 16 a ne s 18god?
pitanje

ja mislim da da jer su ljudi dovoljno zreli da mogu i s 16 polozit. npr. za po selu vozit i da ti policija nis ne moze. super ideja.!!

17 godina
neaktivan

Trebalo bi na vozačkom ispitu polagati test zrelosti i onda da ljudi ako su sposobni za cestu puštaju ih već sa 14god  a neki imaju 22god pa su još "zeleni"

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 0:42 (BORN).
17 godina

Pa postoje pametni ljudi koji su zakonodavci i koji su odlucili dobnu granicu za polaganje vozackog ispita. 18 godina nije samo zbog zrelosti osobe nego i zbom mnogo drugih faktora...

Time is a great teacher but sadly kills al it's pupils. . .
17 godina
neaktivan
RE: Treba li dozvolit da se polaze s 16 a ne s 18g
autorov komentar
BORN kaže...

Trebalo bi na vozačkom ispitu polagati test zrelosti i onda da ljudi ako su sposobni za cestu puštaju ih već sa 14god  a neki imaju 22god pa su još "zeleni"

ovo je nekako najbolje!!!!

17 godina
protjeran

nikaj od toga

morate priznat da smo svi budale u stvari...pogotovo od15-17 (18) god...onda nas najvise gluposti pucaju...

najpametnije bi bilo da stave sa 18 na 20 god ... a test zrelosti...lol...to mozes izmuljati ko obicni psihotest

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz (2 CPUs) 2048MB RAM 250 GB Total ASUS EAH3650 Series 1024 MB xFire-->ddoxy
17 godina
neaktivan

Treba povisiti dobnu granicu, staviti na 21 godinu, poboljšati sustav edukacije i postrožiti kriterije. Jasno je da se ljudi ne razvijaju na isti način, neki sazriju prije, neki kasnije. Ali generalno, netko sa primjerice 14 godina, kao što je netko spomenuo, definitivno ne može biti sposoban upravljati vozilom. Tinejdžerske godine su kritične, do dvadesete smo još djeca željna dokazivanja.

17 godina

Selo ili ne, svejedno je. Polaganje pomaknuti na 21 godinu uz zadržavanje trenutnog zakona o prometu na cestama i nadopunu. Kako utvrditi dali je netko zelen ili ne teško je reći. Ima konja od 30 i više koji se polukružno okreću na autocesti i izvode čuda tako da je to relativno. Uvesti mogućnost dokazivanja krivnje putem video snimke i još mnogo toga, jer očito da se u našoj zemlji stvari tek pokreću kada se dogodi nešto za čime žalimo, ali prekasno.

17 godina
neaktivan

NE!

Zatvorite prozore. linuxzasve.com
17 godina
neaktivan

Ja sam polagao s 24 B kategoriju..A kategoriju s 18. Znam cure i momke od 17 šta voze bolje od mene..vozim kad moram..treba biti zreo za sjest za volan, nisu važne godine..psiho test pa vozi

IBM ( I Blame Microsoft)
17 godina
neaktivan
ambivalent kaže...

NE!

Tako je. Sa tom dobi se ljudi (djeca) ne mogu još suočiti sa zahtjevnim i opasnim situacijama u prometu. Ti možeš odlično znati voziti, ali ipak je potrebna i nekakva dobna zrelost. Uostalom kaj te košta pričekati još te dvije godina... uštediš na gorivu barem....
Otkad ja vozim (8 mjeseci) su nam se troškovi za gorivo više nego udvostručili... Prosjek sa mojom vožnjom (sad pod praznicima ne vozim prečesto) je 4-5 dana za 100 kn goriva....
  Vožnji treba pristupiti krajnje ozbiljno , čak se i meni desi da me pukne adrenalin pa nakupim na običnoj cesti 140, a dosad sam jedino zahvaljujući svojim brzim reakcijama i prisebnošću izbjegao nekoliko vrlo moguićih prometnih nesreća. Kak skupljam iskustvo takve stvari mi se rjeđe događaju.
Moćda bi i bilo rješenje psihotest, ali opet nije isto. Svi mladi (uglavnom) su željni dokazivanja, pa   prečesto precijene svoje mogućnosti.
Elvis je Zagorec bil, i ngda nije on kril, prije svakog koncerta demižonku vina je spil, govorile njegve su oči 'O daj mi natoči!!'
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 11:16 (M4r10).
17 godina
neaktivan

Ne, ali bi vratio na staro za H kategoriju (bicikl s motorom, moped, kako hoćete), 14 godina. Glupo je da smo, koliko ja znam, jedina država u Europi gdje je ista dobna granica za polaganje za moped i motocikl, 16 godina. Zato je prije i postojala dobna razlika. Imaš 14, položiš, voziš 2 godine moped (ili skuter) od 50 cm3 i onda možeš polagati za A1. Kad sa 18 polažeš za B, IMAŠ ISKUSTVA u prometu. Ovako ne vidim smisla H kategorije, koja bi trebala biti početna, edukativna, jednostavna za položiti. Barem takva je u EU, a takva je bila davnih dana i kod nas kad sam ja polagao (čitaj, imao sam YU vozačku).

PS. U EU se može sa B voziti A1. Toliko o usklađenosti zakona.

"Ja sam tragični pubertetlija zarobljen u telo odrasla čoveka!"
17 godina
sa 16 mozes dobit samo dozvolu za moped ili skuter.
I will first use google,before asking stupid questions.
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
sa 16 mozes dobit samo dozvolu za moped ili skuter.
 Zasto ne?poznam mnogo prijatelja koju su se u voznji opametili od kada imaju vozacku..sada ti vise nije kada se voze s tobom jer znas da nece napraviti neku glupost..poloziti vozacki sa 16 te opameti malo jer nije sve lagano i nitko ne zeli da ti polozis tako da i tu malo odrastes...ja sam za "da" jer sam i ja sa 16 polozioNamigiva
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan

Ne, nikako. Toliko balave i glupe djece svakodnevno na skuterima radi gluposti po cesti. Djeca od 16 godina su nezrela za promet i previše se prave važna i ugrožavaju ostale. Sve suprotno su rijetke iznimke.

Pomaknuti polaganje na 21. godinu čak.

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 11:05 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Ne i ne.   kolika bi tada bila crna kronika

17 godina
brezonja kaže...

Ne i ne.   kolika bi tada bila crna kronika

slažem se s tobom. ima previše budala koje se prave samo važni bilo na motorima,skuterima ili autima i samo pune stranice crne kronike. svaki dan čitaš pogino ovaj, poginuo onaj a sve redom klinci od 16,17 god. bicikl po danu i to je to. čak ni po mraku ne znaju vozit bicikl (voze bez svjetala i boli ih ona stvar ako ih netko pretječe i onda se ljute kad im sviraš a u stvari ne znaju da ih ne vidiš dok se dođeš 2m od njih a onda je već kasno) a o pješacima koji po cesti istu da ne govorim. što stariji polažeš to bolje, ne možeš ti biti zreo sa 15god da si ne znam tko.
Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa.
17 godina
neaktivan

Ne!

Tada bi sigurno i novine poskupile jer bi se broj stranica morao povećati...

17 godina
neaktivan

Pricate o balavoj djeci na skuterima..djelomicno se i slazem...ali kaj je s onima "odraslima" (mos mislit) koji imaju 21+god pa se napiju ko deve i sjedaju za volan?oni nisu balavi?puno manje ljudi sjeda za motor pijano nego za auto..pjani vozaci auto su puno opasniji nego "balavci" na skuterima..Cool

17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Pricate o balavoj djeci na skuterima..djelomicno se i slazem...ali kaj je s onima "odraslima" (mos mislit) koji imaju 21+god pa se napiju ko deve i sjedaju za volan?oni nisu balavi?puno manje ljudi sjeda za motor pijano nego za auto..pjani vozaci auto su puno opasniji nego "balavci" na skuterima..Cool

Pa možda su takvi baš zato što su rano počeli voziti, pa više ne znaju što bi sa sobom. I kao klinci nisu se naučili vozačkoj kulturi.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 11:28 (macak).
17 godina
protjeran

lakse je vozit starijem pijancu koji tak vozi 10 godina i normalno mu je nego klincu kojem se muti u glavi dok pomirisi pivski cep i sjedne za volan...opet iskustvo treba i tu...

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz (2 CPUs) 2048MB RAM 250 GB Total ASUS EAH3650 Series 1024 MB xFire-->ddoxy
17 godina
neaktivan
doxy kaže...

lakse je vozit starijem pijancu koji tak vozi 10 godina i normalno mu je nego klincu kojem se muti u glavi dok pomirisi pivski cep i sjedne za volan...opet iskustvo treba i tu...

Tu se slazem...znam puno takvih..potpisujemŠutim
17 godina
neaktivan

Kad ti se ovi balavci sa skuterima ubacuju, guraju i prave budalaštine po cesti bezglavo i to ne samo sa skuterima, već i autima ugrožavaju ljude po cesti, najradije bi izašao iz auta i razbio im njušku. Toliko su iritantni.

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 11:44 (naxeem).
17 godina
neaktivan

To je u skladu s psihom. Kad dijete od 18 g. sjedne za volan misli da je glavni frajer na svijetu. Pa se malo curama treba pokazat, pa malo ekipi... Znamo kako to ide. Zato ipak treba pomaknut granicu, neka krenu vozit dok već imaju malo soli u glavi.

17 godina

Ne!!

I 18 godina je preniska granica...pa gledam malo ekipu po cesti, kak se to vozi, a mahom imaju ispod 20. Čak mi je jedan frend BUDALA napravio sranje za 18 000 €, jer se frajerisao pred starom ekipom, sa nekih <2 promila alkohola oko 5 ujutro.

Nemojte ni pitat kak je sve završilo, jer se lik i dalje vozi po starom, sa istim autom!!! Viče.

Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 16:21 (mali.ivica87).
17 godina
neaktivan
mali.ivica87 kaže...

Ne!!

I 18 godina je preniska granica...pa gledam malo ekipu po cesti, kak se to vozi, a mahom imaju ispod 20. Čak mi je jedan frend BUDALA napravio sranje za 18 000 €, jer se frajerisao pred stalom ekipom, sa nekih <2 promila alkohola oko 5 ujutro.

Nemojte ni pitat kak je sve završilo, jer se lik i dalje vozi po starom Viče.

18 je stvarno minimum...ja inače uvijek sporo vozim i normalno i pogotovo ne pijem kad vozim jer osjetim nakon jednog piva da nemam iste reflekse, a još da i vozim!? a jebiga..nekim ljudima ni 30 godina ne pomaže.
17 godina
macak kaže...

Treba povisiti dobnu granicu, staviti na 21 godinu, poboljšati sustav edukacije i postrožiti kriterije. Jasno je da se ljudi ne razvijaju na isti način, neki sazriju prije, neki kasnije. Ali generalno, netko sa primjerice 14 godina, kao što je netko spomenuo, definitivno ne može biti sposoban upravljati vozilom. Tinejdžerske godine su kritične, do dvadesete smo još djeca željna dokazivanja.

slažem se!!!!
P4 HT 2,8 @ 3,2 1GB RAM 6600GT 128MB 500/900 @ 564/1164 Maxtor 160GB ATA
17 godina

nikako. ja bi i za skutere i ostala prdekala stavio veću dobnu granicu

17 godina
neaktivan

Mislim da ima odgovornih ljudi i sa 16, kojima se ne dokazuje. Npr. ja lol.

Ali svejedno bilo bih bolje da se polaže sa 18, ili čak sa 21, moj buraz je jednako neoprezan bio sa 16 a sad još neoprezniji sa 21.

Možda bi psiho test tebao, ali za ove od 18 i starije.

Jer i ovako ima previše mrtvih na cesti, kada se pogledaju crne brojke čovijek se naježi.

Mislim da ne bi trebali davati svakome vozačku dozvolu, ima javni prijevoz ;) ( u zg-u)

17 godina
neaktivan
nixass kaže...

nikako. ja bi i za skutere i ostala prdekala stavio veću dobnu granicu

+1
http:/zupadesigns.com Dennis Ritchie"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
17 godina
protjeran
Treba li dozvolit da se polaže s 16 a ne s 18god?

pa na selu ti i mala djeca (10, 11, 12...) voze

People that think they know it all annoy those of us that do!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice