Ja mislim uzet Pirelli Cinturato All Season SF3 235/45/R18...Nekih 150€. Gdje najbolje uzimat? Gledam kod sebe Gumiimpex, nemaju ih uopće..Ima kakav deal kupnja sve 4 pa montaža balansiranje gratis?
Već osam godina se vozim s All Season gumama i, unatoč početnoj skepsi, moram priznati da sam zadovoljan. Na Meganeu sam poderao dva para Falkenica, a sad na Bigsteru imam Vredestein... U odnosu na Falken, Vredestein je dosta tiši, ali se i više troši. Falkenice su bile nevjerojatno trajne za taj tip gume.
I ok se ponašaju tijekom ljeta i zime?
Baš gledam kaj sad da uzmem jer bi za mjesec trebao uzeti set zimskih i čelične felge, pošto opel i škoda imaju par faking mm razmaka među šarafima, pa stare čelične ne pašu... Kako snjega gdje živim više gotovo uopće nema, možda 10-15 dana godišnje, možda ne bi bilo loše uzeti all season. Iako postoje i nekakve all weather, to su kao razina iznad?
Ja mislim uzet Pirelli Cinturato All Season SF3 235/45/R18...Nekih 150€. Gdje najbolje uzimat? Gledam kod sebe Gumiimpex, nemaju ih uopće..Ima kakav deal kupnja sve 4 pa montaža balansiranje gratis?
Imam pozitivna iskustva sa stranicom kupigume, gumarko ( ako to još postoji ) i kupovao sam na gumelider, ali tamo zna doći stariji dot gume iako je većinom navedeno kada je stariji.
Već osam godina se vozim s All Season gumama i, unatoč početnoj skepsi, moram priznati da sam zadovoljan. Na Meganeu sam poderao dva para Falkenica, a sad na Bigsteru imam Vredestein... U odnosu na Falken, Vredestein je dosta tiši, ali se i više troši. Falkenice su bile nevjerojatno trajne za taj tip gume.
Kažem ja na xdriveu odvozio bez problema, da nije sada rwd pa bi uzeo opet. Iduci all season set uzimam starom na njegovu micru, s obzirom da je to gradski auto to će vjerojatno biti kumho, nexen ili tako neki srednji rang jer na tih 65ks atmosfere nema potrebe za top gumom
I ok se ponašaju tijekom ljeta i zime?
Baš gledam kaj sad da uzmem jer bi za mjesec trebao uzeti set zimskih i čelične felge, pošto opel i škoda imaju par faking mm razmaka među šarafima, pa stare čelične ne pašu... Kako snjega gdje živim više gotovo uopće nema, možda 10-15 dana godišnje, možda ne bi bilo loše uzeti all season. Iako postoje i nekakve all weather, to su kao razina iznad?
Meni su bile ok, tj još su ok kada uzmem voziti golfa ili micru. Ako ikada opet budem imao auto s pogonom na sva četiri ili samo prednji pogon, def opet uzimam AS gume bez daljnjeg.
PS još dva videa vezano uz stance adriu
Ako si u Gorskom kotaru ili Liki uzmi all weather gume, imaju znak planine (3mpfs).
Nije samo stvar snjega ili leda, nego u temperaturi okoliša, ako padne ispod 7c, all season (kao i ljetne) se stvrdnu i više nemaju reklamirane performanse.
Djelomično točno/krivo; većina skupljih all-season guma danas ti ima 3PMSF certifikat i dobre su na niskim temperaturama/snijegu. To je vrijedilo nekad kad su to bile jeftine gume za mase.