Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.597.024
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

Muški shopping spree od prije nekih tjedan dana. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2020 23:05 (monsieur).
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
hahhaajaads kaže...

Sto je ovo krv te 

Moje pitanje je cemu???

Ne znam, mozda sam ja cudan, ali nikad nisam vidio privlacnost u takvom pretjerivanju i radenju auta prakticki nevozljivim.

A za sta, da kad prelazi sleper mozes puknut 2 nize i pokazat mu tko je glavni? Fora za vidjet, ali ne vidim smisao.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ova roza mikrofibra ti je sada za baciti. 

14 godina
ivanzu kaže...

Ova roza mikrofibra ti je sada za baciti. 

Nije mikrofibra obican rucnik je bas zbog toga da nisu na podu. 

17 godina
monsieur kaže...

Ajde priznaj koliko si potrosio ?

Jel to obicni mokro suhi usisavac, ili nekakav za dubinsko pranje?

Vidim, uzeo si i ovo cudo za ciscenje prozora.

Sad lijepo svaki dan izbaci jednu recenziju od kupljenih proizvoda.

Koliko imas garanciju na miniwash?

Vidim na bauhaus.hr daju 5 godina, sto je i vise nego odlicno.

Ja se trenutno ne usudim trositi na nista sto nije nuzno.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2020 23:34 (BORG).
12 godina
gamer34 kaže...

Moje pitanje je cemu???

Ne znam, mozda sam ja cudan, ali nikad nisam vidio privlacnost u takvom pretjerivanju i radenju auta prakticki nevozljivim.

A za sta, da kad prelazi sleper mozes puknut 2 nize i pokazat mu tko je glavni? Fora za vidjet, ali ne vidim smisao.

Da imas tolko love i da si ultimativni zaljubljenik u aute, mislim da bi znao zasto 

15 godina
neaktivan
monsieur kaže...

Jesi to ženi ukrao kistove za šminkanje? 

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
14 godina
domac5 kaže...

Ima netko ovu dijagnostiku? Našao sam istu za manje od 250 kn na aliju 

Koliko sam skužio po auto forumima od drugih, oke je osnovne stvari, očitati greške, obrisati ih i slično, no ništa više ne može

15 godina
neaktivan
monsieur kaže...

.. jer nikada sam ne perem/njegujem auto..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
BORG kaže...
monsieur kaže...

Ajde priznaj koliko si potrosio ?

Jel to obicni mokro suhi usisavac, ili nekakav za dubinsko pranje?

Vidim, uzeo si i ovo cudo za ciscenje prozora.

Sad lijepo svaki dan izbaci jednu recenziju od kupljenih proizvoda.

Koliko imas garanciju na miniwash?

Vidim na bauhaus.hr daju 5 godina, sto je i vise nego odlicno.

Ja se trenutno ne usudim trositi na nista sto nije nuzno.

Potrosio sam podosta, ali mi nije zao jer bolje na to nego na alkohol ili cigare.

To je obican mokro-suhi usisavac i za hobi ce posluziti i vise nego dovoljno.

Ako mislis na ovu kutiju sto stoji na njemu nije to za cistiti prozore, nego je mali nastavak za njega koji se mora posebno kupiti.

Garancija na oboje je 5 godina da. Ako netko razmislja o kupnji miniwasha meni je ovo bolji izbor od tipa Karcher K3/4 jer nema plasticnu pumpu nego metalnu.

Jos sam narucio dosta stvari sa Aliexpressa, ali dok to dode ce potrajati.

luka94 kaže...
monsieur kaže...

Jesi to ženi ukrao kistove za šminkanje? 

Sestrini . Nema veze sto su za sminkanje izgledaju ok i ne cupaju se van ove dlacice tako da ce posluziti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2020 0:30 (monsieur).
15 godina
hahhaajaads kaže...
gamer34 kaže...

Moje pitanje je cemu???

Da imas tolko love i da si ultimativni zaljubljenik u aute, mislim da bi znao zasto 

Ovo je toliko glupi razlog da nevjerujem da netko to uspije povuć. Ultimativni zaljubljenik u šta? Neukus? Pa ja bi svakog trenutka uzeo jedan GT3 prije ovako uništenog auta. Dakle, ne čak ni RS. I ne, ne pričam o GT3 specu jer ipak nije road legal, iako je to recimo primjer ultimativne kvalitete i neograničenih resursa. 

Ovakvi auti su glupi i besmisleni, uništena je bilo kakva korisnost auta, bilo kakva mogućnost normalne vožnje. Hrpa tih "legendarnih" auta je uništena upravo glupim "tjuningom". 

Ono, daj nasviraj tu mašinu da ja mogu reć, hurr durr imam 1300 konja. To što na najlaganiji pritisak gasa završiš van ceste nije bitno. Jako rijetki su primjerci s hrpom konja koji su koliko toliko vozljivi. 

12 godina
Auti - ultimativna tema

A tvoj odgovor je jos bolji... Svatko ima svoj ukus, netko bi radije kupio stariju supru, promijenio svaki dio na njoj i tjunirao ju dok bi netko samo kupio novog porschea i gotovo. Ova supra gore vjerovatno nema tolko konja stalno, tj. vjerovatno ima neki gumbic koji namjestava boost tak da se moze i normalno vozit. Ak pratis itsjusta6, lik ima dailya koji je na dynou bio na vise od 1000 konja i ima boost controler sa kojim ga vjerovatno moze spustit na 500 (ili manje)ks.

15 godina
hahhaajaads kaže...

A tvoj odgovor je jos bolji... Svatko ima svoj ukus, netko bi radije kupio stariju supru, promijenio svaki dio na njoj i tjunirao ju dok bi netko samo kupio novog porschea i gotovo. Ova supra gore vjerovatno nema tolko konja stalno, tj. vjerovatno ima neki gumbic koji namjestava boost tak da se moze i normalno vozit. Ak pratis itsjusta6, lik ima dailya koji je na dynou bio na vise od 1000 konja i ima boost controler sa kojim ga vjerovatno moze spustit na 500 (ili manje)ks.

Sve ima svoje granice.

Recimo, R34, jer Supra em je ružna em TRD nema ništa. Spomenut ću 2->3 riječi. Omori Factory. -> Clubman.

To je primjer kvalitetno odrađenog posla. Svaka čast onome ko odluči iskeširat lovu jednog GT3a u R34. Kad bi imao love rado bih i ja. 

Također, respect Powertuneu. Napravili su za nekoga monster R34 koji je i dalje relativno driveable. Za razliku od recimo Supre iz videa. Ali i taj njihov build je po meni daleko previše iako je race ready mislim.

Takvim autima je maksimalno ekvivalent Z-tunea da to bude normalno. Sve više je isključivo nekakav drag car ili time attack, al to je daleko od normalnog. Ko i AMS Alphe. Pretty much useless ako nemaš drag strip.

13 godina
Auti - ultimativna tema

Ekipa kako vi nanosite vosak ? Tj znam proces nanošenja ali me zanima dekontaminacija laka . Kako taj dio odradite ? 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Nikako ako je auto relativno cist, jbg. Ako ima prljavstine onda glina pa alkohol i onda vosak.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2020 17:10 (ivanzu).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ak se glina koristi onda bi se u pravilu nakon nje trebalo i polirat , mislim da je temeljito pranje (predpranje i ručno pranje) i dekontaminacija sa nekim iron&fallout removerom (IronX/Gyeon Iron itd.) i nekim tar removerom dovoljna, i ofc prije nanošenja samog voska sa nekim odmaščivačom očistit površinu (isopropyl-voda, gyeon prep, carpro eraser). 

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
5 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Prije 2 mj sam vamo bio iznjeo svoje negativno iskustvo sa srpskom policijom u rutinskoj kontroli (u vezi sigurnosne opreme koju nisam imao - koja ne treba u HR).

Isao sam jutros kupit novu prvu pomoc i razmisljo sam kak ubuduce da idem. Jer to sam prvi put otisao privatno autom i odma zaustave i drame od pola sata u tudoj zemlji uz cestu u blatu ,gdje se ne snalazis kad te salju vamo i tamo da platis kazne i podizes uplatnice. Kolegu isto zaustavili kad je bio (par dana nakon mene, ista situacija sa opremom). 

Sta da ja sad radim, da kupujem dodatnu opremu za 800kn radi odlaska u soping i na rucak jednom u dva mjeseca mi nema smisla. A vjerujem i da imam sve bi opet nasli nesta deseto. Zapravo ne znam sta uopce pitat kao savjet , jedino bih htio cut ako imaju neka prava na koja se mogu pozvat kad me buu zaustavili svaki put.

14 godina

koja je to dodatna oprema od 800kn? :O

16 godina
neaktivan

Jednostavno ne ideš u takve vukojebine i problem riješen, pogotovo ako ideš samo u šoping sigurno možeš izbjeći putovanje tamo.

5 godina
neaktivan

Pa mislim da me policajac vecim dijelom pravio budalom jer su mi neki forumasi potvrdili neke dijelove tog razgovora (da je jeo govna da se tako izrazim).

Tipa trazio da uz zimske gume imam lance spremne u gepeku ak zasnijezi , za tekucinu za privremeno krpanje gume je rekao da se ne racuna kao rezervni tocak , da mora bit bas tocak umanjenih dimenzija barem (eto vec to je polovno 1000kn za bmw). Lanci ni nez kolko dodu jer nisam se susreo s lancima od 2005. 

Svjetla led on trazi zamijenske zaruljice. Trazi broj prsluka koliko sjedala auto ima upisano (kao da bude sigurno da ce svih 5 osoba imat prsluk u slucaju nezgode). Sajla za slepanje tamo isto treba (po njihovom zakonu , al ja vozim hr auto , po toj logici da sam iz Britanije bi tamo volan moro prebacivat)... 

I tak. Ne sjecam se ni sam vise sta je nabrojo. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2020 21:39 (Milki).
5 godina
neaktivan

Iz Os u Bogojevo odemu restoran nis. Jako dobar restoran , luksuzno ureden a cijena kao kod nas neki bezvezni restoran. Mislim nije da ne mogu bez tog al ne bih se trebao osjecat kao kriminalac u tudoj drzavi zbog nekih banalnih stvari.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2020 21:38 (Milki).
17 godina
Milki kaže...

Sta da ja sad radim, da kupujem dodatnu opremu za 800kn radi odlaska u soping i na rucak jednom u dva mjeseca mi nema smisla. A vjerujem i da imam sve bi opet nasli nesta deseto. Zapravo ne znam sta uopce pitat kao savjet , jedino bih htio cut ako imaju neka prava na koja se mogu pozvat kad me buu zaustavili svaki put.

Pa u principu je ista kao i kod nas?

Jedina je razlika (ako se ne varam) što mi ne moramo imati uže za vuču.

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Da ista je osim užeta za vuču, ali je problem što njega hebe jer nema rezerni točak, a ima tekućinu i kompresor(barem bi trebao imat), i nema žarulje a ima led svjetla. Nađi članak iz njihovovog zakon o tome i isprintaj ga i imaj ga u autu kad tamo ideš.

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Cuj, i u HR moras imati rezerne zarulje. Primjerice moj C-HR ima sva LED svjetla, cak i maglenke su LED,

te ne postoji set zarulja kojima mozes mijenjati LED, nema za kupiti. Postoji set za C-HR iz osnovnog paketa,

gdje su obicne lampe i dnevna LED svjetla. Ja sam kupio najpovoljniji Toyotin set zarulja za Aygo-a, i drzim ih u gepeku,

meni ne smetaju, a ustedim si HR silovanje i pozive prema ÖAMTC-u i Toyoti HR da im objasne da se tu nema sta mijenjati,

nego se mijenja najcesce cijeli far, a to na cesti ne mogu, niti cu drzati dva fara po 800€ u gepeku.

Po zakonu moras imati prsluke za svakog suvozaca u vozilu - ja ih imam 3, u prednjim vratima su mi 2, plus 1 u gepeku,

ako jos nekog povezem. Takodjer, ne moras imati prsluk, ako imas reflektirajucu jaknu, majicu, ili bilo koju drugu reflektirajucu radnu odjecu.

Sto se rezernog kotaca tice, to je siva zona. Zasto? Odredjeni modeli se ni ne mogu kupiti sa rezernim kotacem, niti sa kadicom za rezerni kotac

velicine "palacinke" (onaj small fit size rezerni kotac), a to ovisi o regiji - u HR se MOZE kupiti kadica za C-HR-a, a u AT ne moze, i po tome ja u SRB

ne moram imati rezerni kotac, jer ga ne mogu kupiti, kao ni kadicu za rezerni kotac.

Sto se tice dakle osnovnih stvari sto moras imati u SRB je:

1. Prva pomoc (svuda u EU)

2. Prsluke za broj suputnika, stavis dva u prednja vrata pa si miran, i jedan u gepek, da se nadje.

NAPOMENA, ako imas i trecu osobu u autu, prsluk moras prebacit na straznji sic, jer po zakonu prsluk mora biti odmah dostupan, prije nego sto izadjes iz vozila.

3. Bilo kakve zarulje, ne moraju ti pasat, bitno da ih imas. Kupis najjeftiniji set i cao djaci

4. Slep sajla, najjeftinija, da se nadje i ne smaraju, makar ju neces koristiti, ides na put, i postoje sluzbe za slepanje, to nije ni tvoj ni moj posao, nego dobra volja

5. Zimi u HR moras imati lance u gepeku, ako nemas zimske gume. U SRB su zimske gume obavezne, kao i u AT, dakle to moras ispostovati ako ides tamo na put, i nema "ali", to se MORA

6. U SRB ti treba i vatrogasni aparat, kupis jedan i imas cijeli zivot, bolje ga imati nego nemati, dobro dodje

Kad pogledas kod troskova te opreme, jedino sto ti ne pase za prenesti na slijedeci automobil su lanci, ako nemas kotace istih dimenzija.

Sve ostalo ti ostane - lampe, sajla, vatrogasni, prsluci. Zimske gume ne racunam kao dodatnu opremu nego kao osnovnu opremu.

Ja sam jos i danas na zimskim jer ovaj tjedan je opet padao snijeg na brdu gdje ja putujem, tako da nemam zelju stavljat lance.

(u AT ako imas pogon na sva 4, nemas obavezu nositi lance u gepeku, ali je preporuceno u otezanim uvjetima zime da ih se ipak ponese)

Najskuplji ti je vatrogasni aparat, al razumi, sta ako ti stvarno zatreba, ne samo za automobil, nego za bilo sta, imas ga, tu je.

Ja ga imam i u autu, i u stanu, i u podrumskom prostoru.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
17 godina
Čitatelj kaže...

Cuj, i u HR moras imati rezerne zarulje. Primjerice moj C-HR ima sva LED svjetla, cak i maglenke su LED,

te ne postoji set zarulja kojima mozes mijenjati LED, nema za kupiti. Postoji set za C-HR iz osnovnog paketa,

gdje su obicne lampe i dnevna LED svjetla. Ja sam kupio najpovoljniji Toyotin set zarulja za Aygo-a, i drzim ih u gepeku,

meni ne smetaju, a ustedim si HR silovanje i pozive prema ÖAMTC-u i Toyoti HR da im objasne da se tu nema sta mijenjati,

nego se mijenja najcesce cijeli far, a to na cesti ne mogu, niti cu drzati dva fara po 800€ u gepeku.

Po zakonu moras imati prsluke za svakog suvozaca u vozilu - ja ih imam 3, u prednjim vratima su mi 2, plus 1 u gepeku,

ako jos nekog povezem. Takodjer, ne moras imati prsluk, ako imas reflektirajucu jaknu, majicu, ili bilo koju drugu reflektirajucu radnu odjecu.

Sto se rezernog kotaca tice, to je siva zona. Zasto? Odredjeni modeli se ni ne mogu kupiti sa rezernim kotacem, niti sa kadicom za rezerni kotac

velicine "palacinke" (onaj small fit size rezerni kotac), a to ovisi o regiji - u HR se MOZE kupiti kadica za C-HR-a, a u AT ne moze, i po tome ja u SRB

ne moram imati rezerni kotac, jer ga ne mogu kupiti, kao ni kadicu za rezerni kotac.

Sto se tice dakle osnovnih stvari sto moras imati u SRB je:

1. Prva pomoc (svuda u EU)

2. Prsluke za broj suputnika, stavis dva u prednja vrata pa si miran, i jedan u gepek, da se nadje.

NAPOMENA, ako imas i trecu osobu u autu, prsluk moras prebacit na straznji sic, jer po zakonu prsluk mora biti odmah dostupan, prije nego sto izadjes iz vozila.

3. Bilo kakve zarulje, ne moraju ti pasat, bitno da ih imas. Kupis najjeftiniji set i cao djaci

4. Slep sajla, najjeftinija, da se nadje i ne smaraju, makar ju neces koristiti, ides na put, i postoje sluzbe za slepanje, to nije ni tvoj ni moj posao, nego dobra volja

5. Zimi u HR moras imati lance u gepeku, ako nemas zimske gume. U SRB su zimske gume obavezne, kao i u AT, dakle to moras ispostovati ako ides tamo na put, i nema "ali", to se MORA

6. U SRB ti treba i vatrogasni aparat, kupis jedan i imas cijeli zivot, bolje ga imati nego nemati, dobro dodje

Kad pogledas kod troskova te opreme, jedino sto ti ne pase za prenesti na slijedeci automobil su lanci, ako nemas kotace istih dimenzija.

Sve ostalo ti ostane - lampe, sajla, vatrogasni, prsluci. Zimske gume ne racunam kao dodatnu opremu nego kao osnovnu opremu.

Ja sam jos i danas na zimskim jer ovaj tjedan je opet padao snijeg na brdu gdje ja putujem, tako da nemam zelju stavljat lance.

(u AT ako imas pogon na sva 4, nemas obavezu nositi lance u gepeku, ali je preporuceno u otezanim uvjetima zime da ih se ipak ponese)

Najskuplji ti je vatrogasni aparat, al razumi, sta ako ti stvarno zatreba, ne samo za automobil, nego za bilo sta, imas ga, tu je.

Ja ga imam i u autu, i u stanu, i u podrumskom prostoru.

jel to neka fora da dodatnu opremu pregledavaju pretezito stranim drzavljanima? (tj. ljudima sa stranim tablicama)

meni osobno nikad nisu pregledavali dodatnu opremu, a zaustavljali su me jako cesto zbog rutinske kontrole.

Za vatrogasni aparat se takodjer slazem. Bolje imati i da ti ne treba nego da ti zatreba iz bilo kojeg razloga i nemas

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ovisi, mene AT i DE nisu nikad provjeravali ni sa HR tablicama, a u HR me provjeravaju neovisno sta

vozim - sve ovisi na koju budalu naletis. Nekad su stvarno korektni i posteni, a nekad te zele izmusti i namagarciti.

Primjerice, opce je poznata policajka "stojka" iz Siska, kod koje kad te zaustavi, naci ce ti bilo sta, samo da joj gurnes

100kn i da te pusti.

2017. me je zaustavila i trazila set rezernih zarulja. Naravno, imam LED svjetla i imam set rezernih od Forda,

sto je skuzila, i pocela kenjati da mi ne odgovaraju.

Rekao sam "naravno da ne odgovaraju, u zakonu pise da se mora imati set rezernih zarulja, al nigdje nije napisano da mora

bit set odgovarajucih zarulja - moje vozilo NEMA zaruljuje, nego LED trake, i to se NE MOZE kupiti",

i naravno problem.

Ja nebudi lud, nisam svoje novce nasao na cesti, nit cu ih tu ostaviti, zovem prvo ÖAMTC i pitam ih

dali je OK da imam rezerne zarulje, bilo koje, jer mi vozilo nema zamjenski set, nego je full LED - odgovor je bio potvrdan,

uz to su mi rekli da u tom slucaju ne moram imati IKAKVE zarulje, jer policija u HR to mora znati i biti upoznata sa tehnikom.

Al polizjajka ne kuzi svapski pa eto, zovi Toyota Centar HR, i njima to prepricam, kazu da je to "ok i normalno, jer nema zarulja

za to vozilo, ne postoje, mogu samo kupit lijevi i desni far", cijena oko 800€ po komadu, a za stopke nismo ni pricali dalje.

Nakon toga me gleda i mrmlja kako sam u prekrsaju bla bla bla, i kazem joj "zbog cega - nisam lagao da je to set za ovo vozilo,

nego sam rekao da IMAM set zarulja (bilo kakvih)", i nakon toga mi pukne film i zovem HAK, i njima sve prepricam, i kazu

"sve OK, vozilo je tehnicki ispravno i ne podlijeze rezernim zaruljama, ali je lijepo da ih imam u vozilu".

Tad sam ja pukao i rekao "znate sta gospodjo, izgubio sam 37min s vama, zakasnio na dogovoreni termin,

potrosio 17€ telefonirajuci i objasnjavajuci nesto STO VI trebate znati, a ne samo JA, molim vas broj znacke,

da mogu zatraziti naknadu stete od MUP-a preko svog odvjetnika", na to je ona pocrvenila i rekla mi "ok ok ok, danas cemo napraviti iznimku,

al kupite zarulje za VASE vozilo" - na sto mi je pukao film i kazem "oprostite, zovem odmah HAK da dodje i napravi vandredni tehnicki pregled,

koji ce te VI platiti, ako sve bude uredu" - sto joj nije bilo po volji nikako, pa je rekla "ok ok, dobre su i ove zarulje, dovidjenja i sretan put".

Naravno, da sam kriv, nema problema, platim svoje greske, ali tudju volju i nepismeno bezobrezno ponasanje ne trpim.

17 godina
Čitatelj kaže...

Ovisi, mene AT i DE nisu nikad provjeravali ni sa HR tablicama, a u HR me provjeravaju neovisno sta

vozim - sve ovisi na koju budalu naletis. Nekad su stvarno korektni i posteni, a nekad te zele izmusti i namagarciti.

Primjerice, opce je poznata policajka "stojka" iz Siska, kod koje kad te zaustavi, naci ce ti bilo sta, samo da joj gurnes

100kn i da te pusti.

2017. me je zaustavila i trazila set rezernih zarulja. Naravno, imam LED svjetla i imam set rezernih od Forda,

sto je skuzila, i pocela kenjati da mi ne odgovaraju.

Rekao sam "naravno da ne odgovaraju, u zakonu pise da se mora imati set rezernih zarulja, al nigdje nije napisano da mora

bit set odgovarajucih zarulja - moje vozilo NEMA zaruljuje, nego LED trake, i to se NE MOZE kupiti",

i naravno problem.

Ja nebudi lud, nisam svoje novce nasao na cesti, nit cu ih tu ostaviti, zovem prvo ÖAMTC i pitam ih

dali je OK da imam rezerne zarulje, bilo koje, jer mi vozilo nema zamjenski set, nego je full LED - odgovor je bio potvrdan,

uz to su mi rekli da u tom slucaju ne moram imati IKAKVE zarulje, jer policija u HR to mora znati i biti upoznata sa tehnikom.

Al polizjajka ne kuzi svapski pa eto, zovi Toyota Centar HR, i njima to prepricam, kazu da je to "ok i normalno, jer nema zarulja

za to vozilo, ne postoje, mogu samo kupit lijevi i desni far", cijena oko 800€ po komadu, a za stopke nismo ni pricali dalje.

Nakon toga me gleda i mrmlja kako sam u prekrsaju bla bla bla, i kazem joj "zbog cega - nisam lagao da je to set za ovo vozilo,

nego sam rekao da IMAM set zarulja (bilo kakvih)", i nakon toga mi pukne film i zovem HAK, i njima sve prepricam, i kazu

"sve OK, vozilo je tehnicki ispravno i ne podlijeze rezernim zaruljama, ali je lijepo da ih imam u vozilu".

Tad sam ja pukao i rekao "znate sta gospodjo, izgubio sam 37min s vama, zakasnio na dogovoreni termin,

potrosio 17€ telefonirajuci i objasnjavajuci nesto STO VI trebate znati, a ne samo JA, molim vas broj znacke,

da mogu zatraziti naknadu stete od MUP-a preko svog odvjetnika", na to je ona pocrvenila i rekla mi "ok ok ok, danas cemo napraviti iznimku,

al kupite zarulje za VASE vozilo" - na sto mi je pukao film i kazem "oprostite, zovem odmah HAK da dodje i napravi vandredni tehnicki pregled,

koji ce te VI platiti, ako sve bude uredu" - sto joj nije bilo po volji nikako, pa je rekla "ok ok, dobre su i ove zarulje, dovidjenja i sretan put".

Naravno, da sam kriv, nema problema, platim svoje greske, ali tudju volju i nepismeno bezobrezno ponasanje ne trpim.

Takih situacija nisam jos imao, uglavnom su bili normalni.

Jedanput me zaustavio neki presretac (posto sam vozio kombi) koji je odmah pri prilasku vozila objasnio da se radi o rutinskoj kontroli zbog toga i toga, zamolio me da mu otvorim iza i objasnjavao sve korake koje je radio. Da sada ide provjeriti jesam li kaznjavan i bla bla. Uglavnom vrlo vrlo kulturan i pristojan je bio i na kraju mi zahvalio na strpljenju i suradnji.

S druge strane jedanput kada sam se vracao iz Rijeke su me zaustavila dvojica koja su kolonu sa rotirkama zaobisli jer sam im izgledao sumnjivo (sto i jesam, imao sam onu indijsku hipi majicu i one kratke hlace - prakticki ko kupaci)

Ti su bili uvjereni da ce nesto naci, tj. jedan od njih. Nakon sto su me zaustavili trazili su me da otvorim iza sto sam ja i napravio. Dok sam otvarao ta vrata skuzio  sam da su mi ostala svijetla upaljena (T4 i 92') i kazem mu da ih samo idem ugasiti.
Na to je on nervozno krene brzo za mnom: "OK, mozemo prvo i ispred pregledati" na sta sam mu ja reko "pa samo cu svijetla ugasiti" i "ok, ok, i ponovi". Ja reko OK, svejedno mi.

Pregledali su svaki dzep svakog ruksaka i kofera, prepipavali dzepove na meni. Naravno nisu nasli nista jer nista nisam ni imao. Uglavnom, prakticki sam se smijo njegovoj "ozbiljnosti" i uvjerenosti da ce nesto naci. Drugi policajac je u jednom trenutku isto imao smijesak na licu jer je skonto da nemam nista, ali ovaj je skroz uvjeren.
Bili su zanimljivi trenuci kada je naso neku alu foliju u koju je nesto umotano, ta sreca na licu i kasnije razocarenje kad je otkrio da su unutra magneti "da, to je tako stiglo s ebaya su moje rijeci samo bile". Onda se i na sibice obradovao na sta je dobio objasnjenej da je to jer sam isao na groblje i trebalo mi je za svijecu. 
Na kraju kad je reko da mogu zatvoriti. Kad sam pomislio da je gotovo onda me jos trazio jel mogu skiniti patike. Gledam ga i ne vjerujem. Skinem patike a on vrti oko dzonova hoce naci nesto. Osobno mi nije jasno kako mu to nije odvratno, ali ajde, neka ga.

17 godina
ZooZ kaže...

Da ista je osim užeta za vuču, ali je problem što njega hebe jer nema rezerni točak, a ima tekućinu i kompresor(barem bi trebao imat), i nema žarulje a ima led svjetla. Nađi članak iz njihovovog zakon o tome i isprintaj ga i imaj ga u autu kad tamo ideš.

Pa i kod njih je isto kao i kod nas. Neki detalji.

12 godina
Čitatelj kaže...

100kn i da te pusti.

Stotka a ne stojka, otisla je ona u mirovinu tak da si miran 

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Cuj, ja sam ju zvao Stojka, jer je trazila "stoju kuna", al zvali su je i Stotka, Stoka itd itd.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice