Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.029
|
čitano: 16.562.608
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
CroNk3r kaže...

Pa realno jedina mana im je zvuk...

Je, al nemreš ni očekivat zvuk od jednog cilindra kojemu CVT neda da se vrti, već ga konstantno drži u idealnom području di motor razvija najviše snage...

Em je jedan cilindar, em se ne vrti preko 10 000rpm-a, tako da ništa od simfonije, al sa sitnim doradama se može postić ubrzanje od 0-100 za cca 6sec i manje...(u gradu si prvi na svakom semaforu)

Može se nekim akrapovicem ili LeoVincem malo uljepšat zvuk, al nemreš nadoknadit manjak cilindra i broj okretaja

EDIT:

Sad sam primjetio, u leru se čuje kao apache

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2018 23:57 (1BIT).
16 godina
1BIT kaže...
CroNk3r kaže...

Pa realno jedina mana im je zvuk...

Je, al nemreš ni očekivat zvuk od jednog cilindra kojemu CVT neda da se vrti, već ga konstantno drži u idealnom području di motor razvija najviše snage...

Em je jedan cilindar, em se ne vrti preko 10 000rpm-a, tako da ništa od simfonije, al sa sitnim doradama se može postić ubrzanje od 0-100 za cca 6sec i manje...(u gradu si prvi na svakom semaforu)

Može se nekim akrapovicem ili LeoVincem malo uljepšat zvuk, al nemreš nadoknadit manjak cilindra i broj okretaja

Ma na cvt mislim, ne skuter

14 godina
Auti - ultimativna tema

Skuter ima cvt mjenjac.

16 godina
ivanzu kaže...

Skuter ima cvt mjenjac.

Znam, ali sam mislio na aute s cvt-om.

15 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Aha, nismo se skužili, ma i auti sa CVT-om ne zvuće loše, jer i dalje imaju isti broj cilindara i skoro pa se jednako vrte u okretaje kao i ručni mjenjači, samo je manji gušt jer ga nemožeš baš u red line dovest, a kod red line-a neki motori vole pucketat iz ispuha, pa se tu izgubilo na zvuku...

Još jedna stvar, sa CVT-om ne možeš naglo startat, tj ne možeš nabit okretaje i naglo pustit kuplung/spojku jer je nema, nema ni proklizavanja kotača, kod CVT-a nabit okretaje znači sa lera cca 1000rpm-a dić na okretaje da se pogonski remen/lanac napne, al ne previše da vozilo krene i držat ručnom auto na mijestu (kod honde u donjem videu vidimo da je to oko 2500rpm-a), te pustit ručnu i nabit gas što opet neće rezultirati naglim ubrzanjem jer smo okretaje digli na samo 2500rpm-a

Ali jednom kad se vozilo pokrene, ubrzanje je konstatno i to je prednost, CVT će gubit na startu, ali može dobit na ubrzanju...

Tako da kod CVT-a otpada i lounch control, a neki motori također puckeću iz ispuha tijekom lounch contol-a

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2018 0:28 (1BIT).
14 godina
odjavljen

Koliko dođe remen za CVT?

16 godina
1BIT kaže...
CroNk3r kaže...

Aha, nismo se skužili, ma i auti sa CVT-om ne zvuće loše, jer i dalje imaju isti broj cilindara i skoro pa se jednako vrte u okretaje kao i ručni mjenjači, samo je manji gušt jer ga nemožeš baš u red line dovest, a kod red line-a neki motori vole pucketat iz ispuha, pa se tu izgubilo na zvuku...

Još jedna stvar, sa CVT-om ne možeš naglo startat, tj ne možeš nabit okretaje i naglo pustit kuplung/spojku jer je nema, nema ni proklizavanja kotača, kod CVT-a nabit okretaje znači sa lera cca 1000rpm-a dić na okretaje da se pogonski remen/lanac napne, al ne previše da vozilo krene i držat ručnom auto na mijestu (kod honde u donjem videu vidimo da je to oko 2500rpm-a), te pustit ručnu i nabit gas što opet neće rezultirati naglim ubrzanjem jer smo okretaje digli na samo 2500rpm-a

Ali jednom kad se vozilo pokrene, ubrzanje je konstatno i to je prednost, CVT će gubit na startu, ali može dobit na ubrzanju...

Tako da kod CVT-a otpada i lounch control, a neki motori također puckeću iz ispuha tijekom lounch contol-a

Meni je zvuk loš isključivo zbog toga jer je monoton, a ne stepenast ko kod klasičnih mjenjača.

Po pitanju launchanja, toyota sad krece s cvt-om koji ima klasicnu prvu brzinu, budemo vidjeli kako ce s njima ici. 

17 godina
Auti - ultimativna tema

jel zna netko kako spojiti grijanje sjedala koje ima 4 zice: plava, crna, crvena, zuta?

sjedalo ima svoj prekidac za paljenje tog grijanja na koji se spajju tri zice, i koliko vidim na tom prekidacu, dvije su spojene jedna s drugom. (moram pogledati koje)

hvala :)

9 godina
neaktivan
CoLdPlay kaže...
Preporuka za zimske gume? Dimenzije 245/45/R18.
Više upotrebe po takozvanoj bljuzgavici i po mokroj cesti, s povremenim izletima na sniježne površine.

Gledao sam Continental TS 850, da li vrijede 350 KM (1300 kuna) po komadu za navedene uslove?

Također, još jedno pitanje, da li bi malo mogao promijeniti visinu i širinu guma i kakve bi rezultate donijelo? Primjera radi: 250/50 ili 240/40, znam da za visinu ide što veće, to i udobnije, ali manje upravljivo, takozvane balonke. Dok što manje, manja i udobnost, ali bolja upravljivost. Međutim, kakve bi razlike donijelo u zimskim uvjetima?

U zimskim uvjetima su uže gume bolje zato jer je snijeg specifična podloga koja se sabija pa je uža guma bolja za probijanje kroz njega, bljuzgu i sl.

15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Koliko dođe remen za CVT?

Za skutere ovisi o kubikaži:

50ccm oko 150Kn

125/200/250/300ccm 350-600Kn

500ccm 500-1000Kn

A za aute ne znam, ali sigurno više, ispod 1000Kn nije sigurno, a ispadne ko prava spojka kad se mijenja... sa time da nije tu samo remen, već ima i ostalih dijelova, ovisno o tipu CVT-a...

Imaj na umu da imaš CVT na remen i CVT na lanac... lanac je logično skuplji...

Hyundai sonata CVT chain price

14 godina
Auti - ultimativna tema

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
14 godina
Auti - ultimativna tema

Jebes to kad jedva odem do Zagreba, upalis grijace ili klimu i odma domet padne. 

17 godina
CoLdPlay kaže...
Preporuka za zimske gume? Dimenzije 245/45/R18.
Više upotrebe po takozvanoj bljuzgavici i po mokroj cesti, s povremenim izletima na sniježne površine.

Gledao sam Continental TS 850, da li vrijede 350 KM (1300 kuna) po komadu za navedene uslove?

Continental TS850, Goodyear UltraGrip 8 ili Dunlop Winter Sport. Sveto trojstvo kvalitetnih guma. Koju god odabereš nećeš pogriješiti, a i cijena im je svima približno ista.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2018 14:51 (Hacker002).
10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, evo mene nazad, danas sam prikopčao na dijagnostiku i imao sam nekih problema sa ulaskom ali mi je uspjelo jednom i kaže mi da je bass u lijevim vratima kriv i samo njega mi izbaci kao grešku ništa više. E sada kaže mi mehaničar da je vrlo moguće da su spaljeni izlazi na radiu a moguće je samo da bass pravi probleme i da ostalim neda pjevati. Ne razumijem se u to ali eto tako mi je rekao.

Nije siromah onaj koji nema, nego onaj ko želi previše!
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ima li tko turbo gauge a da je iz ZG?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina
Auti - ultimativna tema

Ekipa, trebao bi savjet. Planiram kupiti auto pa sam danas dosao u dilemu zbog Fordove reklame za novu Fiestu.

Nova Fiesta sa 1.0 Ecoboost motorom od 100ks bi me ispala 110.000kn po cijeni iz kataloga. Do danas mi je plan bio uvesti Nissan Pulsar iz njemacke, 2015.g., 51tkm, 1.5 dCi motor kojeg bi tamo platio 9.500 eura.

Za Pulsara sam racunao (lose) da bi sa uvozom i svim troskovima za to, registracijom i osiguranjem morao dati maksimalno 12-13k eura. Ova Fiesta me ispada 15k eura samo da ju kupim, bez registracije i osiguranja.

Sad, zanima me dal mi se isplati nategnut budzet i uzeti novu Fiestu? Uzeo bi novi auto radi garancije, ali opet dosta bi morao rastegnut budzet pa me to malo kopka. Takoder, Fiesta je manji auto od Pulsara pa me to isto malo brine. Zivim sam, ali uvijek neki vrag imam za prebacit ili na vikendicu ili do svojih u njemacku pa ne bi bas uzeo jako mali auto.

Takoder, ako netko zna, u slucaju da se odlucim na Fiestu jel postoji neka sansa da se dobije neki popust od Forda za nju? Placao bi u kesu.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Za 115k se moze kupiti Focus Mk3.5 Bussines plus.

10 godina
Grozni_Zabac kaže...

Ekipa, trebao bi savjet. Planiram kupiti auto pa sam danas dosao u dilemu zbog Fordove reklame za novu Fiestu.

Nova Fiesta sa 1.0 Ecoboost motorom od 100ks bi me ispala 110.000kn po cijeni iz kataloga. Do danas mi je plan bio uvesti Nissan Pulsar iz njemacke, 2015.g., 51tkm, 1.5 dCi motor kojeg bi tamo platio 9.500 eura.

Za Pulsara sam racunao (lose) da bi sa uvozom i svim troskovima za to, registracijom i osiguranjem morao dati maksimalno 12-13k eura. Ova Fiesta me ispada 15k eura samo da ju kupim, bez registracije i osiguranja.

Sad, zanima me dal mi se isplati nategnut budzet i uzeti novu Fiestu? Uzeo bi novi auto radi garancije, ali opet dosta bi morao rastegnut budzet pa me to malo kopka. Takoder, Fiesta je manji auto od Pulsara pa me to isto malo brine. Zivim sam, ali uvijek neki vrag imam za prebacit ili na vikendicu ili do svojih u njemacku pa ne bi bas uzeo jako mali auto.

Takoder, ako netko zna, u slucaju da se odlucim na Fiestu jel postoji neka sansa da se dobije neki popust od Forda za nju? Placao bi u kesu.

Ak uzimaš po narudžbi, dobiješ nekakav sitni popust. (barem je tako kod mene bio slučaj..)

Ovisi kaj prevoziš, ja sam uspio natrpati ormar iz Lesnine unutra. (spušten suvozački sic) Stvari do dužine 2 m na knap stanu. Ako ti je bitan volumen gepeka, bolje Focus. Ali kažem, sve ovisi za kaj ti treba. AKo se radi o 3-4 vrečice (shoping i sl.) nemaš problema.

Ak si gore u Njem., pogledaj tamo za Fiestu do cca 10-15t km. Nije ni to bedasto, a uvoz bude zbog 99g CO2 smiješno nizak.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ma Focus redizajn je puno ozbiljniji auto i bolji.

15 godina
Auti - ultimativna tema

za te pare mozes komotno kupiti jedan od mnogo tfsijeva stage 2 2+ 3 koji su na njuskalu

14 godina
RuskeGTT kaže...

za te pare mozes komotno kupiti jedan od mnogo tfsijeva stage 2 2+ 3 koji su na njuskalu

Moze i S klasu, staru nekih 10ak godina pa ne vidim zasto je to bitno za spomenut?

10 godina
Auti - ultimativna tema

Možeš i Tomo Vinković ili 20 godina star Joh Deere s 200 konja. Mislim da je to čovjeku jednako relevantno ko i stage 2 tfsi 

17 godina
RuskeGTT kaže...

al ocito zdrav razum ne...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
17 godina
Grozni_Zabac kaže...

1. Nov auto u prvoj godini izgubi 20% vrijednosti... dakle izgubit ćeš 22000 Kn 

2. auto kuću ne zanima tvoj keš, kešom ne možeš poslovati..več isključivo uplatom u banci na njihov konto

3. Pulsar isto ima tvorničko jamstvo + ako je produljeno ugovorom to je 7 godina ili 160.000km

14 godina
odjavljen
Bolje iz uvoza. Taj 1.0 od 100ks mi je više za bakice do placa i nazad, tj. za gradsku vožnju tu i tamo.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2018 22:51 (Dex.pwn).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Tako svi govore dok ne probaju, bez problema mijenjaju 1.6 atmo motore. 

10 godina
Dex.pwn kaže...
Bolje iz uvoza. Taj 1.0 od 100ks mi je više za bakice do placa i nazad, tj. za gradsku vožnju tu i tamo.

Je kak ne. Zato mi majka zvoca već 2 i pol godine, da hoće slabiji auto, da joj je ovo prejako.

15 godina
neaktivan
Karlek_19 kaže...

Je kak ne. Zato mi majka zvoca već 2 i pol godine, da hoće slabiji auto, da joj je ovo prejako.

Skini turbinu i problem riješen

OT:

15 godina
Auti - ultimativna tema

kako ste predvidivi :D ja namjerno to napisao, a dobro vidim sta covjek trazi...al eto, malo zajebancije, a vi se palite :D

14 godina
odjavljen
Ne mislim na brzinu već na trajanje auta.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice