Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.550
|
čitano: 17.351.563
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Čitatelj kaže...

Nego, ekipa, sto mislite o novom Aurisu koji je predstavljen ove godine? Meni je fantastican. No od iduce godine ga vise nema,

nego mijenja ime u Corolla - dok sama sasije Corolle nestaje - tako i s njom zadnji obiteljski Diesel od Toyote.

Vrijedi pogledat taj novi 2.0 i kako ce bit ukomponiran u taj auto. Moguce da auto bude pretezak za ista zanimljivije radi veceg motora i baterije i ostalih sitnica.

A najveci "?" ostaje cijena, Toyota se sa zadnjim modelima nije bas ugurala u pristupacnije aute u ponudi, tako da ocekujem visu cijenu Aurisa (u prosjeku, ako ne gledamo olaksice/poticaje), pogotovo za najjaci Hybridni model.

Di2 & EPS FTW!
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Novi 2.0l agregat? Znam da su u ponuditi samo 1.2l benzinci i 1.8l hibrid. A za taj 2.0 ne znam, nema ga u ponudi ni u njemackoj, austriji ni hrvatskoj.

Nekakav link da pogledam?

Ovo su svi dostupni agregati u EU, s tim da se 1.6 ne prodaje u AT/DE/HR.

Meni je tu zanimljiv samo hibrid 1.8, ovi 1.2l su mi nezanimljivi, kao ni 1.33l benzinci (iz starijih aurisa, sad su u starijim Yarisima i Aygoima).

Edit: Nema veze, nasao sam, s tim da taj agregat jos nije nigdje ugradjen.

https://www.autoblog.com/2018/02/28/toyota-thermally-efficient-engine/#slide-7259132

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 12:03 (Čitatelj).
14 godina
odjavljen
Strmi kakva je procedura kod naručivanja tablice? Di se naručuje, kolko se čeka. Trenutne tablice su predane jer auto nije registriran
14 godina
Dex.pwn kaže...
Strmi kakva je procedura kod naručivanja tablice? Di se naručuje, kolko se čeka. Trenutne tablice su predane jer auto nije registriran

Odeš na tehnički,naručiš i sačekaš 10-14 dana.Kad dođu tablicu,nova prometna s tim tablicama i možeš ih staviti na auto

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
14 godina
odjavljen
A kad da obavim registraciju i tehnički? Tek kad dođu naručene ili?
14 godina

S obzirom da si rekao da auto trenutno nije reg,pa ako ti se ne žuri onda slobodno odeš danas/sutra naručiš i sačekaš da dođu

Normalno ako ti treba auto,regaj odmah pa kad dođu morat ćeš opet platiti 60-70kn prometnu + ovu sad prometnu i tablice ako si ove vratio

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
14 godina
odjavljen
Ma tablice su predane, nema prometne. Treba izvadit privremene tablice i s njima regat auto.. Oko 2200 je rega s tim tablicama
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Isao sam u RI za vrijeme najgoreg snijega i milina za vozit. Duja u 4toj brzini uzbrdo ide hehe. Ne znam jesi li vidio ovaj video koji sam snimio kada sam isao prema tamo... priroda je milina

I opet nakon 6 mjeseci sam isao i bilo je milina voziti kroz sumu i hladovinu :)

Ti nisi točan, tučeš 80 tuda?
Ja sam tu bio isto u 2. mjesecu, ali nisam preko 50 išao jer ceste doslovno nije bilo, 20 cm friškog snijega.

Klima i grijanje do ibera, grijanje siceva, a magla ko prst debela na staklu + svako toliko auto u jarku. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Još jedno pitanje - Jel netko zna neku trgovinu(RH) gdje se mogu kupiti bijeli satovi na Mk3(1995) Golfa?

Uglavnom, sat ne mora biti cijeli vel mogu biti samo poglode bijele(ne znam kako je sastavljen). Ugl na satovima je otišao ekrančić koji pokazuje kilometražu i sat(segmentni ekrančić je i ima neke crne fleke).

Tako da bi to želio promijeniti i po mogućnosti pozadinsko osvjetljenje tog ekrančića u crveno. Također i svjetlo koje osvjetljava kilometar sat i obrtomjer.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 17:07 (Dex.pwn).
15 godina
Čitatelj kaže...

Novi 2.0l agregat? Znam da su u ponuditi samo 1.2l benzinci i 1.8l hibrid. A za taj 2.0 ne znam, nema ga u ponudi ni u njemackoj, austriji ni hrvatskoj.

Nekakav link da pogledam?

Ovo su svi dostupni agregati u EU, s tim da se 1.6 ne prodaje u AT/DE/HR.

Meni je tu zanimljiv samo hibrid 1.8, ovi 1.2l su mi nezanimljivi, kao ni 1.33l benzinci (iz starijih aurisa, sad su u starijim Yarisima i Aygoima).

Edit: Nema veze, nasao sam, s tim da taj agregat jos nije nigdje ugradjen.

https://www.autoblog.com/2018/02/28/toyota-thermally-efficient-engine/#slide-7259132

Jer je tuzno da je Yaris brzi auto Aurisa u tom izdanju,  hybridi su vec dovoljno napredovali da mogu biti relativno brzi, a opet stedljivi. Iako ja se ne mogu zalit, cijelo ljeto sam ~4l/100km, pogotovo kad zapnem u guzvi nemam frke.

Di2 & EPS FTW!
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Na autoputu sam do 4.8l, po gradu sam ispod 3l - uglavnom za mjesec dana odnosno oko 1800km su mi dovljna dva tanka od 36l.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Otišao malo do Krka, guštat u cesti, kad naletim na karting stazu...ajmeee greške...bolje da sam sa nekom čehinjom djete dobio...

Sve pet, opet odlično iskustvo vožnje za kartingom, al kad sam sjeo u auto na sred Krka i skužio da me sve živo boli, da nemrem stisnut šake, svinut ruke, ajme muke iz 4-te prešaltat u treću a ruka ko oduzeta...zaboravio sam da je karting ko teretana i naravno zaboravio sam da sam na sred Krka i da se treba doma dopeljat...

Bil sam drven ko pinokio...

Al hebate nakon šta se priviknem na ultra teško karting volan, moj volan bez serva je pi**in dim, sa jednom rukom ga motam

15 godina
Auti - ultimativna tema

jesi opet na krku sutra? ja sam 2x dnevno dole

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Imal sam u planu do Senja skočit sutra malo, znam da je cesta odlična i pogled na more, al mogu do Krka opet, ceste su isto vrhunske samo da je manje gužve, turisti se 60 voze di je ograničenje 80...

EDIT:reci kad buš i di buš bil, pa se ja prilagodim

BTW: ideš sa cuprom il meganom ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 20:29 (1BIT).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Prejako drzis volan cim te sve boli poslje kartinga. 

16 godina
chutac kaže...
Fake_Alert kaže...

Isao sam u RI za vrijeme najgoreg snijega i milina za vozit. Duja u 4toj brzini uzbrdo ide hehe. Ne znam jesi li vidio ovaj video koji sam snimio kada sam isao prema tamo... priroda je milina

I opet nakon 6 mjeseci sam isao i bilo je milina voziti kroz sumu i hladovinu :)

Ti nisi točan, tučeš 80 tuda?
Ja sam tu bio isto u 2. mjesecu, ali nisam preko 50 išao jer ceste doslovno nije bilo, 20 cm friškog snijega.

Klima i grijanje do ibera, grijanje siceva, a magla ko prst debela na staklu + svako toliko auto u jarku. 

Plafon 50 chutac, u zavojima 40 jer pocne malo guzica klizit.

Ovo sto si vidio, nisi dobro slusao da sam gas stisnuo pa turbo poceo vrtit kotace i speedo-meter odmah slaze da auto brze ide

BTW ne kuzim kako ti se magle stakla.

Ja sam doslovno isao bez zadnje klupe jer sam isao po frezu u Pazin, grijanje na najjace u dvojki nema boljeg grijanja niti jedan auto, i kratki rukavi...Bilo u autu idealno kakva magla na staklima

Usput se sa frendom nasao u RI i eto mali meet :)

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
Auti - ultimativna tema

svaki auto s klimom ima zamagljena stakla ako je a/c iskljucen.. ne znam zasto, prije na autima bez klime nije bilo tih problema 

15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Ovo sto si vidio, nisi dobro slusao da sam gas stisnuo pa turbo poceo vrtit kotace i speedo-meter odmah slaze da auto brze ide

Ja sam doslovno isao bez zadnje klupe jer sam isao po frezu u Pazin, grijanje na najjace u dvojki nema boljeg grijanja niti jedan auto, i kratki rukavi...Bilo u autu idealno kakva magla na staklima

Aha, to već ide :)

Nisu se maglila tamo gdje su brisači išli, ali tamo gdje nisu se hvatao snijeg pa se maglilo.
Znam samo da je bilo zanimljivo po mećavi voziti 

Bilo bi bolje da sam imao službeni, čisto se ne bih oko ničega brinuo i bio bi veći gušt :)

Lijepa duja, ali fale joj felgice neke.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 21:54 (chutac).
11 godina
1BIT kaže...

Imal sam u planu do Senja skočit sutra malo, znam da je cesta odlična i pogled na more, al mogu do Krka opet, ceste su isto vrhunske samo da je manje gužve, turisti se 60 voze di je ograničenje 80...

EDIT:reci kad buš i di buš bil, pa se ja prilagodim

BTW: ideš sa cuprom il meganom ?

Tamo di je znak 80 je jedna od najljepših cesta na Krku tih 10ak kilometara i sa desne strane naravno karting , novija cesta lijepi zavoji samo što ti veliš turisti se boje vozit tamo i svako malo koče haha , lokalac sam preko sezone u Malinskoj pa da sam znao ranije ima par dobrih mjesta za meet samo treba naći voljnu ekipu

If you have nothing to lose, try.
14 godina
odjavljen
domac5 kaže...

svaki auto s klimom ima zamagljena stakla ako je a/c iskljucen.. ne znam zasto, prije na autima bez klime nije bilo tih problema 

Kondenzacija vodene pare koju izdišeš?

17 godina
domac5 kaže...

Nikad doživio....  na zadnja dva auta a automatskom klimom sam koristio isključivo original filter kabine na aktivni ugljen a ne neka "lijeva" sranja za 50kn

16 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Prejako drzis volan cim te sve boli poslje kartinga. 

Pa to i je fora, jer su kartinzi obično na slickovima, sa niskim težištem i jako dobro drže zavoje, pa možeš jurit kroz zavoje što iziskuje grčevito držanje volana da bi iskontrolirao željenu putanju

Mogao sam birati, vozit sa nizuzemcima kojih je 5 ili sam, odabrao sam se vozit sam, no u međuvremenu su došli neki švabi, obitelj, pa sam sa njihovim sinom i kćeri vozio, rekao bi oboje punoljetni, kćer čak i zgodna, viša od mene al pojma nema vozit, a vjerojatno ni snage motat volanom, jer je dva puta za redom u istom oštrijem zavoju izletila okomito van, nju sam valjda 5 krugova vodio, a sina jedno dva kruga, bio sam pošten, te sam kočio kad bih došao pred nju i čekao priliku za preticanjem, tj sporo se vozio za njom i gubio vrijeme, a mogao sam je lupit i zgurat ko što sam viđao da ekipa radi u karting areni zagreb... nisam siguran jel joj brat primjetio moju lijepu gestu, no kad bi njemu prišao, puštao bi me da ga preteknem (tj prvi put me nije pustio, drugi put je), vozio bi sporije po desnoj strani, ja sam mu zahvalio palcem gore

Sve u svemu, ja zadovoljan, nadam se i švabi, da smo ostavili dobar utjecaj i da bu se vrnuli opet sljedeće godine

Jedino kaj baš na bolidu koji sam odabrao je zadnja desna guma malo potrošena, onak konci već vire, pitam ja ovog šta vodi stazu, kaj bu to zdržalo još jednu vožnju, on malo bolje pogleda, veli bude, kartinzi su im ok (hondini agregati, pitao sam kolko kubika imaju, no zaboravio sam šta mi je rekao voditelj), jedino šta sam sjedio na nekakvom jastučiću u školjci, klizal sam se ko Michael Jackson (moon walk), jastučić i školjka glupost najveća i na jednom djelu staze je krpan asfalt, pa me baš hiće kad preletim prek tog dijela, nisu baš pokrpali...

Filip720 kaže...

Tamo di je znak 80 je jedna od najljepših cesta na Krku tih 10ak kilometara i sa desne strane naravno karting , novija cesta lijepi zavoji samo što ti veliš turisti se boje vozit tamo i svako malo koče haha , lokalac sam preko sezone u Malinskoj pa da sam znao ranije ima par dobrih mjesta za meet samo treba naći voljnu ekipu

Meni je 80% ceste na Krku vrhunski, tj sve van naselja di fakat možeš potegnut da nema turista, čak sam naletio na dobro poznatu kutija-kameru za mjerenje brzine kod Baške al onak kamera postavljena u sred naselja sa valjda najužom cestom na Krku i da hoćeš potegnut, nemožeš, na nekim djelovima se jedva dva auta mimoiđu, a kampice/kamioni/autobusi čekaju propuštanje iz suprotngo smjera, ograničenje 50, ja sam valjda sa 45 prošao, a nisam ni znao za kameru

Joooj vidio sam austriance sa mazdom rx8 wankel motor, guštaju po Krku, zatim naletim na jedne strance u mazdi mx5 bez krova, ajme bubreg dajem u tom trenutku, auto ko stvoren za užarene ceste po krku ljeti, da ga je bilo za rentat

hahaha, sad se sjetio i naletim na bembaru e46 kabrio a unutra se tri muškarca voze (stranci), rekao bi čovjek picolovac od auta, al izgleda da je naziv picolovac kod bmw-a poprimila drugo značenje

Ma meni čak ni turisti nisu tolko smetali, baš je priroda predivna, cesta nije grbava (na što je čovjek inaće navikao) pa i sa laganom vožnjom se da uživati, baš sam imao sitluaciju da se vozim između dva talijana, jedan ispred mene, jedan iza mene i gledam u retrovizoru kako iza mene dolaze motoristi, kad su došli iza auta koji se vozi iza mene ja sam se stisnuo što više sam mogao desno i pustio gas, kočio sa motorom, tako da im ostavim ispred sebe nešto mjesta u slučaju da neće imati priliku odjednom preteći mene i talijana ispred mene, zanimljivo ni jedan talijan nije se opće obazirao na njih, a meni je prvi i zadnji motorist pokazao palac gore, jer baš kako sam i predvidio, pretekli su talijana iza mene i mene, te su im u susret dolazila vozila i taman im je poslužio slobodan prostor koji sam ostavio ispred sebe da se vrate u traku, a bilo ih je jedno 4-5, voze se u koloni auti, ljudi obično ostave par metara ili voze jako blizu pa im je nezgodno tjekom preticanja...

Isto sam imao sitluaciju, čak sam je i snimio, al ju nemogu upload-at jer nemam internet na vikendici, samo mobilni tele2 4Gb prometa i hot spot za komp, uglavnom vozim se, u suprotnom smjeru stranac čeka ulazak u kamp pred rampom sa nekim terencem i vleće kampicu iza njega drugi stranac dolazi autom i ne znam kako me nije vidio, na nekih 80m ispred mene se išao ubacit i zaobić kampicu koja mu je smetala, mene je to iznenadilo, nisam očekivao, al nisam ni brzo vozio, sa 50 negdje sam došao, kočio, stao dovoljno da on može proć mimo mene i kampice, on je već stao i krenuo se vraćati, ja mu blendam da prođe kad je već izašao na moju traku, puštam ga, još ubacim u rikverc i pomaknem se malo natrag (nije bilo nikog iza mene) da mu još malo oslobodim mjesta od kampice, mahne on meni, mahnem ja njemu, oboje sretni, ne znam, meni je gušt tako ostavit dobar dojam strancima, čak se i bolje sa njima skužim u prometu, nego sa domaćima, pogotovo u Zagrebu...

A kaj se tiće bug meeta, to se prića valjda od početka ove teme, al nikako se ljudi uskladit i dogovorit, neki i napustili temu, sjećam se da je jedno vrijeme bila zanimljiva honda civic ek9 1.6 vtec 160Ks ako se ne varam, te kolega sa bijelom astrom h opc (al samo vizualni opc ak se ne varam, astra je bila chipani dizel), neki prodali aute, neki zamijenili drugim, i ja planiram uskoro svoga zamijenit za nešto novije

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2018 0:13 (1BIT).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Green garden kod Pule je dobar, pogotovo sa 20ks kartovima. Ne znam, meni se ruke nikada ne umore od voznje karta, najvise mrzim kada se netko vuce kao mrtav i zna da si iza njega, a ne zeli pustiti da prodes, takve sam par puta prestizao preko trave.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ima netko od vas neki YouTube kanal?

Utrke, karting, driftanje, rad na automobilu, diy... bilo što?

Tu i tamo pogledam nešto takvo na netu, i palo mi na pamet, ništa naše, osim ovih nekoliko TV emisija, nisam vidio na YouTubeu.

(A pogotovo bi bilo zanimljivo vidjeti kanal od ljudi s foruma)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2018 0:30 (CyberDemonVZ).
16 godina
chutac kaže...
Fake_Alert kaže...

Aha, to već ide :)

Nisu se maglila tamo gdje su brisači išli, ali tamo gdje nisu se hvatao snijeg pa se maglilo.
Znam samo da je bilo zanimljivo po mećavi voziti 

Bilo bi bolje da sam imao službeni, čisto se ne bih oko ničega brinuo i bio bi veći gušt :)

Lijepa duja, ali fale joj felgice neke.

Felgice spremne. 14" od GTI dvojke celicne. Pjeskarene i plastificirane. Cekaju gume trenutno. Ne zelim vise polovne ili save nego michellin ili tako neki premium brand. :)

A daljnji cilj je BBS RS002 original na dvojki edition one... 15" trodjelne ;)

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Ima netko od vas neki YouTube kanal?

Utrke, karting, driftanje, rad na automobilu, diy... bilo što?

Tu i tamo pogledam nešto takvo na netu, i palo mi na pamet, ništa naše, osim ovih nekoliko TV emisija, nisam vidio na YouTubeu.

(A pogotovo bi bilo zanimljivo vidjeti kanal od ljudi s foruma)

Ja sam si razmišljal o tome, al sam odustal jer bi kod nas bilo full čudno, to je u americi normalno, al kod nas kad vidiš nekog kako prića sam sa sobom u kameru, rekli bi susjedi vidi luđaka, kakvog to susjeda imamo

A i obično ti uvijek netko uleti u kadar ili znatiželjni prolaznici, pa bi snimio nešto šta nisi imao u planu snimit...

Inaće servise sam odradim, pa bi bilo dosta materijala za snimit i pokazat, ja obično to poslikam malo pa stavim tu na forum, već sam stavio slike prije tri godine ako se ne varam, sa djedom sam na njegovom skuteru 250ccm radio generalku motora na 100 000Km što je puno za skuter, na toj kilometraži je dobio lufta na ležajevima radilice i počeo nemirno radit, sve smo promijenili, dijelovi iz njemačke naručeni novi (jer kod nas ili ih nema ili su dosta skupi...), novi blokovi motora sa uprešanim uljnim(osnovni) ležajevima, nova radilica sa klipnjačom, novi lanac bregaste, nove brtve ventila, poštelani ventili, novi klip, nove karike na klipu, sve brtve nove i svo ulje sa filterom novo, možda sam nešto i zaboravio, no skuter je ko iz dučana radio i djed ga dalje goni preko 100 000Km

Sad sam se sjetio, to bi isto bilo zgodno za you tube kanal, djedu je pukla sajla gasa kod west gate-a i ostao pored ceste, zvao me da dođem sa alatom, poskidali pored ceste pola plastike, odspojili sajlu gasa sa "throttle body-a", zategnuli graničnik da drži otvoren "throttle body", tj da je stalno pod gasom, složili plastike nazad i tako se sa nekih pol gasa djed dopeljao doma uz gašenje skutera na svakom semaforu kad bi bilo crveno, doma smo opet rastavili svu plastiku, skinuli sajlu gasa koje kod nas naravno nema za kupit nove, pa smo dali nekom starom meštru da reparira, na sajli je pukao T komad na samom vrhu, to je meštar popravio/zamijenio, al fora isto tako dok se djed sa pol gasa vozio, ja sam ga pratio u autu pod sva 4 žmigavca, tako da nas ljudi mogu zaobić, najviše je 60Km/h potegao nizbrdo, prosjećno smo se 50 vozili kroz grad

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 15:33 (1BIT).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ekipa,

radim jedno istraživanje za diplomski rad na tema Uloga i značaj boje pri odabiru automobila. S obzirom da ovdje ima puno fanova automobila, molio bih Vas da izdvojite 5 min kako bi ispunili anketu.

Hvala svima koji ispune.

lijep pozdrav

LINK: https://goo.gl/forms/MKpv00ktcOmcjMg22

15 godina
Balvan8 kaže...

Hvala svima koji ispune. 

Kao pravo/dodatno hvala bi mogao okačiti rezultate tu u temu kada završiš sa istraživanjem.

EDIT:

1. pitanje definitivno treba biti multi-choice

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2018 15:13 (nine).
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

152535511255

14 godina
Auti - ultimativna tema

Samo crvena. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice