Pozdrav, isprike ako nije prava tema ali nisam baš našao odgovor na ovo ovdje na forumu ili na internetu općenito..
Kod kupovine registriranog rabljenog automobila, uzevši u obzir ove promjene donesene početkom 2018. u Hrvatskoj, što mi sve treba:
ako tablice dobivam s autom,
odnosno ako ih ne dobivam?
Koji dokumenti, ugovori, što mi sve bivši vlasnik treba dati i sl.?
Nisam prije kupovao auto pa bih molio što precizniji odgovor, puno hvala :)
Potpišete ugovor. Ne trebaju nikakve ovjere ni slično - ugovor iz knjižare od 7kn se ispuni i potpište i to je to, njemu ostaviš jedan primjerak ostale nosiš sa sobom na tehnički.
Ugovor, prometna i tvoja osobna i na tehnički prebaciti auto na sebe.
Ukoliko tablice ostaju tebi a pripadate istom području nema promjene od gore navedenog.
Ukoliko tablice ostaju tebi a iz različitog područja ste, onda dodatno na gore navedeno skineš tablice s auta kad dođeš na tehnički, vratiš ih njima i kupiš sebi nove.
Nove tablice i nova prometna su ti 180,190kn. Ako je auto stariji od 10 godina plaćaš upravnu pristojbu (bivši porez na prijepis) koja je par sto kuna, ovisno o autu. Npr za Punta 2003 je 300kn, za MLa 2007 je 1700kn. Ako je auto mlađi od 10 godina onda je porez/pristojba nešto skuplji, no te točne informacije možeš dobiti na stanici.

nejde moja kanta u brijeg, pa taman i da gume tvrđe napumpam

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.