Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.547
|
čitano: 17.323.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
RuskeGTT kaže...
Ziga kaže...
RuskeGTT kaže...

ja cupru do 2500 max, i to jedno BAREM 5minuta...cim stignem na zaobilaznicu, GAS :D isto tako obrnuto, cim se skinem sa zaobilaznice vozim ko penzic da se ohladi...

Dakle do obilaznice se voziš normalno, na obilaznici se voziš normalno, s povratka s obilaznice se opet voziš normalno...

i na kraju stigneš jednako brzo s 30% manje potrošenog goriva

jednostavno 

na obilaznici 200+

I minus par hiljada u dzepu 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja pustim auto 30 sek da se cok ugasi i onda lagana voznja dok se ne zagrije, a sto se tice proklizavanja meni svako malo prva i druga brzina vrti, ali ne smeta mi puno samo se sad ceka snijeg pa onda #RWDfun

Život je jedan al Omega je 2.0 :D
16 godina
Jel gasite auto nakon voznje autocestom,konkretno turbodizele ?

Citao sam na par stranica i clanaka di govore da ako se ugasi odmah nakon autoceste malo-pomalo turbina dobije po nosu jer se ne stigne ohladiti i ostane bez podmazivanja,a u tom trenu se vrti dosta brzo.

Ja osobno ostavim 2-3 min dvaki put
11 godina
doky01akablava kaže...

Citao sam na par stranica i clanaka di govore da ako se ugasi odmah nakon autoceste malo-pomalo turbina dobije po nosu jer se ne stigne ohladiti i ostane bez podmazivanja,a u tom trenu se vrti dosta brzo.

Kljucno je da ne ugasiš odmah npr. kad ideš na odmorište. Ovak ako se điraš duže ac-om ti je dosta da se kad siđeš s nje, voziš "normalno". A i općenito kad se od nekud dovezeš ne ugasiš auto iste sekunde dok staneš, nek pričekaš par sekundi da radi u leru. 

Ako imaš start/stop prepustiš njemu razmišljanje, većina kolko sam čital ima dosta pametno to riješeno.

Napisano, govorim za turbo benzinca, ali po meni vrijedi za sve, i one bez turba, jer niti jednu mašinu s meh. dijelovima nije dobro ugasiti odmah nakon težeg opterećenja.

14 godina
doky01akablava kaže...

Trebas prije stizanja na destinaciju voziti na nizim okretajima 5min da turbina ne puše i da se ohladi, turbina se na 800 okr. jako sporo vrti tako da sa gasenjem tada neces napraviti stetu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 7:29 (ivanzu).
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

they see me rollin, they hatin

17 godina

Kakvih pacijenata ima samo, nije mi jasno kako im samo svi ti potezi padaju na pamet, kakav to sklop u mozgu mora biti. Pa u zatvor na duže vrijeme za svakoga od njih!

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

niski okretaji i miran si, a npr novi auti mogu nakon gasenja sami upalit ventilator kilera da se rashladi

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
16 godina
Auti - ultimativna tema

1BIT 

Di su tu biciklisti s ZG obilaznice?

Vec sam ih dosta puta vidio na zaustavnim trakama, ali sad pred tjedan dana sam naletio na jednog oko 7 sati navecer na izlazu za ZG ind. zonu, na sred desne trake(zaustavne nema na tom djelu), u sred mraka, da nije bila lijeva traka prazna neznam dal bi stigao stati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 13:21 (CroNk3r).
13 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

1BIT 

Vec sam ih dosta puta vidio na zaustavnim trakama, ali sad pred tjedan dana sam naletio na jednog oko 7 sati navecer na izlazu za ZG ind. zonu, na sred desne trake(zaustavne nema na tom djelu), u sred mraka, da nije bila lijeva traka prazna neznam dal bi stigao stati.

Kamere su toliko dobre da ne vide bicikliste 

Šta ti je đavo

i tako ja s petka na subotu u neke sitne jutarnje sate i temperaturom ispod ništice s biciklom na krovu, imam osjećaj da sam dobio vise pažnje nego da sam bio u m5

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
16 godina

?!? Ventilator kilera pali i najstarija krntija. Ovdje se radi o hlađenju turbine uljem.

Na autocesti motor baš i nije nešto opterećen. OK, ovisi o kakvom se autu radi ali ako voziš po ograničenjima to je manje opterećenje za motor i turbinu nego gradska vožnja. 

13 godina
neaktivan
jozef kaže...

?!? Ventilator kilera pali i najstarija krntija. Ovdje se radi o hlađenju turbine uljem.

Na autocesti motor baš i nije nešto opterećen. OK, ovisi o kakvom se autu radi ali ako voziš po ograničenjima to je manje opterećenje za motor i turbinu nego gradska vožnja. 

novi auti pale ventilator i pumpaju ulje/vodu kroz turbinu da smanje stres jer vecina ljudi ne zna da treba rashladit turbo.

a ovo s autocestom ovisi, i to dosta, ali kad god bi se s drugima vozio uvijek opterecuju motor bespotrebno i cesto ga guse na uzbrdicama, onak na autoputu sam idem u zadnju brzinu i ne trebam dirat mjenjac sve do silaska

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 13:56 (ja111).
16 godina
To i pitam.

Kako nije opterecen,vozim 160 kmh na 3200 rpm,a u gradu nisam iznad 2300 rpm i to kad trebam ubrzati jace,malo-malo stojis minutu na semaforu i to je to.

Kia navodno ima cak naljepnicu sa uputam da se treba mirovati nakon duze voznje ac-om.
16 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

1BIT 

Biciklistima masovno fali prometnog obrazovanja i kulture...

Jedino ako vidiš ove sa dresovima klubova, oni se kulturno ponašaju, al ovi šta se voze "do dućana i natrag" riskiraju vlastiti život zbog gluposti...

Ja sam biciklista vidio kako se uz desni rub kolnika vozi po Slavonskoj, napravio je takvu kolonu u desnoj traki, da se svima živac digo, tada vozači pizde i rade gluposti, a Slavonska ima nogostupe u oba smjera, čak jednim djelom i potpuno odvojene od ceste, dok sam bio u klubu i trenirao biciklizam, stalno sam se po tom nogostupu vozio, nema na njemu doslovno nikog, možda jedan do dva pješaka i pokoji cucak u šetnji, stvarno mi nije jasno zašto bi se sa biciklom išao gurati uz aute, kad se opušteno može vozit nogostupom...

Baš sam nezgodnu sitluaciju imao prekjučer, vozim se ujutro, dođem do nepreglednog zavoja, kad ono uz sami rub kolnika (meni sa desne strane) dedica ponya vozi u suprotnom smjeru, a desni zavoj je bio, a opće poznato je da se zavoji malo krate sa unutarnje strane, e meni se sa te unutarnje strane samo pojavio dedica na ponyu, nisam ni brzo vozio, ne sjećam se kolko je bilo, al prek 60 nisam išao, opće ne znam kako sam dedicu izbjega, jer mi je u suprotnom smjeru također auto dolazio i svi troje smo se mimoišli ubiti na istom djelu ceste... a cesta također ima nogostup, samo sa jedne strane, na kojem stvarno rijetko tko pješaći, tj nije gužva... tako da opet kažem, nije mi jasno zašto se gurat po cesti uz aute, kada neometano i opušteno se može vozit nogostupom...

BTW:

Nije nitko primjetio lika na 3.00min videa šta zadimi cijeli tunel.

Pa kažu dizelaši, boli me briga, neka dimi, dime i drugi, što nebi i ja (tipični balkanski mentalitet... a što nebi sredio svog dizela, da bude bolji od drugih koji dime???)... a ne kuže koliko dovode u opasnost one iza, sebe pogotovo u tunelu...(ovo bi se moglo tumačit i ko pokušaj ubojstva...) ako ti nekome toliko zadimiš u tunelu, da ovaj ništa ne vidi, a tunel blago skreće, ovaj iza će se sigurno zabiti u zid i to nije ono najgore, najgore tek sljedi, ostali koji tek dolaze u tunel će ga pogodit punom brzinom... ljudi će izgubit živote...a zašto...jer eto ovo je zaostali balkan...

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 14:24 (1BIT).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Bijeli dim, benzinac je,jk.

Ovom ocito previse goriva ubrizgava ne znam kako ne skuzi da toliko dimi, a sumljam da mu je hladan motor na autocesti pa da zato dimi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 14:25 (ivanzu).
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

To ti se čini zbog rasvjete, i plavi auti su crni na kameri

BTW: benzinac bi dimio da mu probije dihtung glave, pa mu voda ulazi u komoru i sagorjeva, tako se nemože dugo vozit, jer će ostat bez vode, al sumnjam da benzinac može toliko zadimit...

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 14:29 (1BIT).
13 godina
neaktivan
1BIT kaže...

To ti se čini zbog rasvjete, i plavi auti su crni na kameri

BTW: benzinac bi dimio da mu probije dihtung glave, pa mu voda ulazi u komoru i sagorjeva, tako se nemože dugo vozit, jer će ostat bez vode, al sumnjam da benzinac može toliko zadimit...

A ček nisam primjetio, kaj se vidi da je nastavio vozit jer sam ja bio uvjeren da je neki unfal motora

11 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Je li bolje Smart Fortwo diesel ili benzinac? ako netko ima iskustva opcenito s smartovima, slobodno napise svoje dozivljaje. Gledam trenutno nešto za otprilike 2,5 - 3k € za do škole i natrag. Automatika bi kupio.

17 godina
W4RRiOR kaže...

Je li bolje Smart Fortwo diesel ili benzinac? ako netko ima iskustva opcenito s smartovima, slobodno napise svoje dozivljaje. Gledam trenutno nešto za otprilike 2,5 - 3k € za do škole i natrag. Automatika bi kupio.

imamo u firmi benzinca. ide solidno do cca 80km/h. automatska getriba mi je užas al jbg navikneš se. troši ko farcek. s 30L benzina pređe oko 550km. dal je bolje benzin ili dizel nemam dume...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Mom tetku je jednom šef dao smarta da nešto obavi i kaže da neočekivano dobro nabere 130 km/h, ali da imaš osjećaj da će se svake sekunde raspasti.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
neaktivan
W4RRiOR kaže...

Zasto bas smart? Zar ti ne bi bilo bolje uzet neko drugo malo auto kao sto su corse, punta, polo, i ostali auti?

LoL acc THCJoshi
16 godina
Jonja kaže...
W4RRiOR kaže...

Zasto bas smart? Zar ti ne bi bilo bolje uzet neko drugo malo auto kao sto su corse, punta, polo, i ostali auti?

Mislim da mu treba automatik, a ovih ostalih i nema bas automatika(ako ga nisam zamjenio s nekim)

17 godina
Jonja kaže...
W4RRiOR kaže...

Jako dobar auto za grad. Stane svuda, dovoljno je startan u gradskoj vožnji, malo troši. Samo je gnjavaža jer zna imati mušica s automatikom i, koliko se sjećam, nešto je skuplje održavanje od navedenih.

11 godina
neaktivan
Hvala svima na odgovorima. Da, manuelca nemogu vozit zbog slabe lijeve noge. Budem iso probati smartove, kako se ponasaju na cesti i to. Jedino sam cuo da nakon 80.000 km mijenjaju motor(?!) ili tako nesto
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ne znam koliko su pouzdani ti za 3-3.500 eura, kolegica s posla vozi Cdi mislim da je 2008 ili 2009g., platila ga je masno ali kaže da bez problema s njim ide i na more, a za grad da bolji auto nikad nije imala. Troši 3-4L, lijepo ide, a koliko može dobro izgledati, stvarno je oku ugodan, ona ima bijelog s nekim felgama mislim sa liste doplata.

Uglavnom osjetno više od 3500e priča. Raspitaj se po stručnim tematskim forumima za Smart, godište, motor itd. E da, nema problema sa mjenjačem, na što je prije bilo dosta prigovora koliko znam u prvim godištima.

A ForFour je gazda stana uzeo ženi nedavno preko renta na par dana, iznenadio sam se isto koliko je auto funkcionalan i ruši predrasude pogotovo u gradskoj vožnji. Nije ljepotan, daleko od toga, ni jeftin (ni kupnja ni održavanje), ali je svejedno eye catcher, troši vrlo malo i dobro drži cijenu.

In the name of tragedy...
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Od Rijeke ne bi trebalo više od sat i pol do Karlovca po ovakvom vremenu?

16 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...
W4RRiOR kaže...

Mislim da mu treba automatik, a ovih ostalih i nema bas automatika(ako ga nisam zamjenio s nekim)

Ma ima sigurno i ovih drugih u automatic izvedbi, ali su dosta rijetki...

U punto 2 se ugrađivao automatik zvao se speed-gear, mislim da je samo uz 80ks motore išao, al pouzdan je ko svaki automatic...

17 godina
chutac kaže...

Od Rijeke ne bi trebalo više od sat i pol do Karlovca po ovakvom vremenu?

racunaj sat i pol. inace treba sat vremena. tak da je realno. meni od zagorja treba ispod 2 sata da dojdem do rijeke po idealnom vremenu.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
neaktivan

Tako je i meni, kada idem od doma dva sata od vrata do vrata.

A ovak moram do Rijeke i onda za Karlovac pa doma pa si moram skombinirat da stignem, a ipak da ne budem preumoran...pff

17 godina
neaktivan
Imam u planu kupit novi ( novi ili polovni) auto tocnije neki suv (jer mi je tesko uci u niske aute, zbog zdravlja), sa automatikom, moze li neka preporuka do 20.000 eura,

Ne treba mi tri reda sjedala i pickup , vazno je da malo trosi
*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice