Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.547
|
čitano: 17.329.129
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

Zimske gume, izlazio iz rotora kad samo odjednom zadnji dio proklize i krene klizati u desno. Ispravio sam na kraju ali je malo falilo da ne zavrsim na nogostupu. Vjerovatno kada sam skrenuo na izlaz je rasteretilo osovinu zbog pomicanja sile na drugu stranu vozila sto je uzrokovalo proklizavanje.

11 godina
Re: Auti - ultimativna tema
ivanzu kaže...

Zimske gume, izlazio iz rotora kad samo odjednom zadnji dio proklize i krene klizati u desno. Ispravio sam na kraju ali je malo falilo da ne zavrsim na nogostupu. Vjerovatno kada sam skrenuo na izlaz je rasteretilo osovinu zbog pomicanja sile na drugu stranu vozila sto je uzrokovalo proklizavanje.

Pa kojom brzinom si se vozio? 60 km/h?

Nešto sma primjetio jučer, ta rosulja/magla koja pada, ko da je neka masna, krećem iz sporedne ulice i uz lagano puštanje kuplunga na 1700 rpm mi počnu vrtiti kotači.. Uvijek krećem na otprilike 1500-1700 i nikad mi se to nije desilo od kakao imam zimske gume..

Inače vrti tek na 2500 ako kreneš, ali onda i na suhome s ljetnima..

15 godina
ivanzu kaže...

Zimske gume, izlazio iz rotora..

remetinec? koji izlaz?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
Karlek_19 kaže...
ivanzu kaže...

Pa kojom brzinom si se vozio? 60 km/h?

Nešto sma primjetio jučer, ta rosulja/magla koja pada, ko da je neka masna, krećem iz sporedne ulice i uz lagano puštanje kuplunga na 1700 rpm mi počnu vrtiti kotači.. Uvijek krećem na otprilike 1500-1700 i nikad mi se to nije desilo od kakao imam zimske gume..

Oko 30kmh, ne bih se cudio da je nesto proliveno tamo posto je samo naglo proklizao, a prije toga sasvim normalno vozio.

17 godina
ivanzu kaže...

Oko 30kmh, ne bih se cudio da je nesto proliveno tamo posto je samo naglo proklizao, a prije toga sasvim normalno vozio.

Ja sam jutros proletio tamo dosta rano bez problema, nije bilo nekakvog leda. Prije nekakvo ulje ili nešto slično.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Iz broda sam, grad rotora.

17 godina
ivanzu kaže...

Iz broda sam, grad rotora.

Ajde ajde, dva rotora odmah grad rotora.

A i gradili ste ih stoljeće.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Trenutacno ih ima oko 11, pola ih uopce ne bi trebalo biti posto su vise sjebali nego pomogli.

17 godina
ivanzu kaže...

Trenutacno ih ima oko 11, pola ih uopce ne bi trebalo biti posto su vise sjebali nego pomogli.

Svako malo sam ti u kvartu, no mislim da su ti sugrađani malo "nenavikli" na rotore.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Slazem se pola ih ne signalizira izlazak iz rotora, a pola ih da zmigavac kada ulaze u rotor, a ne kada izlaze.

17 godina
ivanzu kaže...

Slazem se pola ih ne signalizira izlazak iz rotora, a pola ih da zmigavac kada ulaze u rotor, a ne kada izlaze.

Ajde sjeti se kako je izgledalo dok su se gradili ovi novi i neposredno nakon što su bili gotovi, sad je još super.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Tada je rotor bio dvosmjerni.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vidim da se to proklizvanja i drugima to događa, pa mi malo olakšava strah da sam loš u vožnji :D 
Jutros prolazim podvožnjakom i u laganoj krivini astri pobjegne zadnji kraj, nekako vratio. Sad mi nije jasno kako je to moguće pri jako maloj brzini (Išao sam oko 20-25km/h upravo zbog te poledice) te sa zimskim gumama (conti contiwinter) i autom na prednji pogon? Ako tko može malo pojasniti bilo bi super :)

[url=http://profile.xfire.com/lux21][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/lux21.png[/img][/url]
14 godina
Auti - ultimativna tema

Kada je led ni jedna guma ne pomaze osim gume sa cepovima. U podvoznjaku moras biti oprezan jer se voda slijeva i zaledi se.

Auta na prednji pogon lako gube drzanje na zadnjim kotacima jer su dosta lagana pozadi, to kada se desi najbolje je ne stiskati kocnicu i bolje stisnuti gas da prenese malo tezine na zadnji kraj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 17:09 (ivanzu).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dečki cesta je masna, dugo nije padala poštena kiša da je opere, a s autiju curi ulje/antifriz/nafta i onda još kad krene rosa i magla pa niske temp ujutro i eto veselja.

11 godina
veki22 kaže...

Dečki cesta je masna, dugo nije padala poštena kiša da je opere, a s autiju curi ulje/antifriz/nafta i onda još kad krene rosa i magla pa niske temp ujutro i eto veselja.

To potvrđujem.. Jer ovolko kolko je ove godine sklisko u ovo jesensko vrijeme i gdje mi Fiesta klizi tu i tam (na smješnoj brzini), mi nije 106 s savama starima 4-5 godina klizao. A ne može mi nitko reći da Fiesta s novim UG9 ima lošije držanje ceste ili grip kod kretanja od 106 s 4 god starim eskimo s3.

17 godina
Auti - ultimativna tema

meni iskreno nikaj ne klizi, jer ne želim nateravati smrznuti auto a treba mu 15km da uhvati rednu temp. a i nekak se uvijek smirim kad dojde zima jer mi uopce zimske s svojim uvijanjem ne pasu u stil voznje. a samim time sam s zadnjim tankom napravil 800km!!!  tak da jedva cekam da zapadne pol metra snjega i da sjednem na quada 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
11 godina
Auti - ultimativna tema

Nisam se niti ja nateraval, nek jednostavno znam da sam se mogel u zavoj zaleteti 60-70, a sad vidim da nejde.. Potkuri pod motorom pa bu topli dok dojdeš

15 godina
neaktivan

More turbo, more fun. Tek se razradijo..Pošto su mi sličnu cijenu nudili za čišćenje moje i novi ventil, odlučio se za drugu, repariranu, sa 110ks modela. Čeka ugradnju.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 9:08 (thedream).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Do koliko okretaja voziti hladnog turbo dizela? 2500-3000 je ok ili je i to puno dok se ne zagrije?

Ništa ne ostavljam nezavrš
12 godina
Auti - ultimativna tema

Ja svojeg vozim do 2200rpm i full sam njezan sa gasom. 

PSN:Tomislav025
14 godina
Auti - ultimativna tema

Do 2500 rpm je sasvim dovoljno za normalna ubrzanja po gradu.

12 godina
dv14 kaže...

Do koliko okretaja voziti hladnog turbo dizela? 2500-3000 je ok ili je i to puno dok se ne zagrije?

Sve ovisi o kojem je motoru rijec. Ja sam trenutno imao 4 diesel motora u mom vlasnistvu. 2.5 V6 TDI 180ks u A6ici je dozvoljavao da mjenjam na 1600 okr kad je hladan bez ikakvih trzajeva i vibracija, i sasvim je dovoljno povlacio. 2.4 JTD 10v u 156 isto tako ispod 2000 povlaci posteno. 2.4 20v takodjer u 156 trazi da ga se malo digne, bar do 2000 a 1.9 u GT je morao do 2300 za imati pravilnu krivulju ubrzanja i iskoristiti moment.

Senza cuore saremmo solo macchine
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Preko 2500 jedino ako treba u treću na uzbrdici, inače do 2000 uglavnom bez trzaja kod šaltanja, laganini sa gasom. Ako idem rano ujutro ili ako je hladno dosta, obično idem nekim obilaznim putem ili skrenem prema drugoj strani ako imam kratak put da se zagrije malo na tih par km viška.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 10:14 (TIR669).
17 godina
dv14 kaže...

Od područja najvećeg okretnog momenta 1750rpm do max 2000 rpm

3000rpm ti je već "klanje" turbine na hladno

15 godina
Auti - ultimativna tema

ja cupru do 2500 max, i to jedno BAREM 5minuta...cim stignem na zaobilaznicu, GAS :D isto tako obrnuto, cim se skinem sa zaobilaznice vozim ko penzic da se ohladi...

17 godina
RuskeGTT kaže...

ja cupru do 2500 max, i to jedno BAREM 5minuta...cim stignem na zaobilaznicu, GAS :D isto tako obrnuto, cim se skinem sa zaobilaznice vozim ko penzic da se ohladi...

Dakle do obilaznice se voziš normalno, na obilaznici se voziš normalno, s povratka s obilaznice se opet voziš normalno...

i na kraju stigneš jednako brzo s 30% manje potrošenog goriva

jednostavno 

16 godina
Auti - ultimativna tema

Najbolje je ne vozit turbo dizela 

10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Neovisno o tome dali je auto benzinac ili dizel, turbo ili ne, mislim da nikak nije dobro odma kad ga se upali po gasu. Pusti par minuta da se zagrije  pa onda vozi dalje normalno. Ista priča s paljenjem auta, dok vidim da neko okrene ključ sekundu nakon kaj da kontakt strese me nekaj.

I ona fora, kao auto od ženske vlasnice, a kolko puta ih vidim da tjeraju hladan auto pun gas.

15 godina
Ziga kaže...
RuskeGTT kaže...

Dakle do obilaznice se voziš normalno, na obilaznici se voziš normalno, s povratka s obilaznice se opet voziš normalno...

i na kraju stigneš jednako brzo s 30% manje potrošenog goriva

jednostavno 

na obilaznici 200+

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice