Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.500
|
čitano: 17.238.990
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Fake_Alert kaže...
nixass kaže...

kolega i ja dobili igracke na iducih 6 tjedana, on je bio vece srece sa Camarom al ni "moj" Murano sa V6 nije los

Vidim ovog pickupa sastrane mislim.odmah u USA si,( Reko Mitch je sigurno ).. Pogledam nick i sjetim se da si u Irskoj, cudi me da tamo imaju takvih auta. 

U irskoj sam inace, al poslom u usa trenutno.

Rent a car je ovdje interesantan, ako nemaju "na stanju" onu klasu auta koji rezerviras, dobit ces osjetno bolji auto za iste novce a posto im moja firma ostavlja puno love godisnie onda se dogadjaju ovakve situacije sa Camarom. Kolega rezervirao full size auto (klasa mazda6, chevy malinu i slicno), nisu ga imali i dali mu bestiju. Inace kosta 100injak  dolara dnevno, on ga je dobio za 900 po mjesecu, pizda. :D

U irskoj bi za ovakve aute oderali zivu kozu za osiguranje i porez, kod "nas" je i 1.6 motor u rizicnoj skupini kod osiguranja..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2016 11:32 (nixass).
17 godina
Auti - ultimativna tema
16 godina
neaktivan

Mah, nerazvijene zemlje (tipa Mexico, India, Brazil možda i pokoji dijelovi Rusije, ne drže oni do ekologije) će se i dalje vozit, nešto u stilu mad  max-a

14 godina
Haker_x kaže...

Imam jedno možda glupo i smiješno pitanje, ali da li se dere lamela ako se koči motorom(mislim na spuštanje u niži stepen prenosa i popuštanje kvačila/spojke/kuplunga, ne na kočenje samim puštanjem gasa), čitao po internetu da se tako dere lamela, ali to je na tom forumu pisano prije 10ak godina i izgleda da su pisali o benzinskim motorima, mene interesuje za dizelske, jer vozim dizela(Stari Golf 2 1.6 diesel) i uvijek prebacujem u niži stepen prenosa(na 1000-1500 obrtaja, nikad ispod ili preko) da bi usporio ili zakočio pred ležeči ili pred semafor(koristim i kočnicu i kočenje motorom). Kočenje motorom mi skoro udupla kočionu moć, ali ako se lamela puno dere takvim kočenjem onda mi je bolje da prestanem kočiti tako i da kočim samo nožnom kočnicom jer komplet diskova i pakni sa zamjenom dođe jeftinije od lamele i njene zamjene.

Kočenje motorm ubrza trošenje lamele i povezanih djelova ali ne drastično. Ja mislim da nema potrebe za korištenjem motora za kočenje kada su sada diskovi i pločice jeftine. 70% koćenja radim samo sa kočnicom ostalih 30% je motorom u slučaju da cu usporavat nekih 50-100m i neda mi se koristit kočnica.

17 godina

moje dve minute s camarom danas

strah od policije je evidentan, ubijaju ljude redom :D

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

Imam jedno možda glupo i smiješno pitanje, ali da li se dere lamela ako se koči motorom(mislim na spuštanje u niži stepen prenosa i popuštanje kvačila/spojke/kuplunga, ne na kočenje samim puštanjem gasa), čitao po internetu da se tako dere lamela, ali to je na tom forumu pisano prije 10ak godina i izgleda da su pisali o benzinskim motorima, mene interesuje za dizelske, jer vozim dizela(Stari Golf 2 1.6 diesel) i uvijek prebacujem u niži stepen prenosa(na 1000-1500 obrtaja, nikad ispod ili preko) da bi usporio ili zakočio pred ležeči ili pred semafor(koristim i kočnicu i kočenje motorom). Kočenje motorom mi skoro udupla kočionu moć, ali ako se lamela puno dere takvim kočenjem onda mi je bolje da prestanem kočiti tako i da kočim samo nožnom kočnicom jer komplet diskova i pakni sa zamjenom dođe jeftinije od lamele i njene zamjene.

Dere se toliko malo da je totalno nebitno, dakle koči i s motorom i s kočnicama, vidiš i sam da je tako kočenje puno jače i pouzdanije. S tim starim golfovima nikad ne znaš u kakvom su stanju vakum pumpa i servo pojačivač tako da ja ne bi apsolutno nikad riskirao kočenjem samo s kočnicama(odnosno s motorom na ler okretajima), a pogotovo na nekakvim nizbrdicama. Ovako od semafora do semafora kad se kotrljaš oko 20ak na sat ok, izbaciš iz brzine i ostatak lagano s kočnicama. U tim slučajevima nema potrebe po meni šaltat ispod treće brzine. 

Sve preko 50ak km/h ni pod razno izbacivat iz brzine i tako se kotrljat..

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2016 16:46 (Penryn).
16 godina

Hvala Penryn na odgovoru, nekad se malo jače stisne od semafora do semafora, čak i do 50 km/h, pa kad vidim da neću uspjet uhvatiti zeleni val, onda kočim motorom i nožnom kočnicom da nebi proletio kroz crveno :) Kočenje je otprilike duplo bolje kada koristim oboje, a pošto je ta potrošnja lamele zanemarljiva nastavit ću i dalje da kočim kombinacijom motor + nožna kočnica.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2016 17:46 (Haker_x).
12 godina
Auti - ultimativna tema

Pozz

Danas je dosel jos jedan Cmax 1.6 sa 74kw ( 2009god ).

Auto ima parking senzore, ali jednostavno ne rade. Kad se auto upali, ubacim u rikverc, cujes samo onaj ''beep'' oko 3-4 sekunde. A koliko je ovaj rekao trebao bi samo jednom zapistati posto iza i ispred nema niti jedan auto ili bilo sta.

I da, onaj ''ON'' za parking senzore, blica zeleno, znaci konstantno blica. Jeli to problem sa strujom ili jedan senzor ne radi pa zato ?

Drugi problem je, danas je mjenjao prednje stalko ( auto ima grijanje prednjeg stakla ). No kad se auto upali, kad stisnem da ocu ugrijat zadnje staklo, to radi, no kad hocu da stisnem za prednje jednostavno ne blica ono kao da radi. I jos ne rade ona unutar auta svjetla, znaci takozvani unutarnji ''retrovizor'' i ono di je malo staklo kod suvozaca i vozaca.  Help ?

Battleog - 191silvinjo
16 godina
Auti - ultimativna tema

Nadaj se da se negdje zica precvikala u suprotnom ako je neki senzor prdnuo nemoj se niti zamarati popravljati ( pricam o parking senzorima ) ionako su useless..

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
12 godina
Fake_Alert kaže...

Nadaj se da se negdje zica precvikala u suprotnom ako je neki senzor prdnuo nemoj se niti zamarati popravljati ( pricam o parking senzorima ) ionako su useless..

Ma ako su vec tu, nek rade... a ne ovak.

Battleog - 191silvinjo
16 godina
hahhaajaads kaže...
Fake_Alert kaže...

Ma ako su vec tu, nek rade... a ne ovak.

Ma sve to stoji, ali treba vidjeti cijenu tih senzora ako su se oni pokvarili, a nadam se da nisu.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
Auti - ultimativna tema

nine evo te u videu..

@1:15

14 godina
Auti - ultimativna tema

Zamjena nebi trebala biti skupa to je obični ultra sonicni senzor.

13 godina
RuskeGTT kaže...

kao uzoran gradanin ove idilicne drzave trebao si nazvati onaj broj koji je pisao u slucaju kvara :P

ili si mogao mi javit, dosao bi iz ri u zg taman da ga stignem oprat 5-6min :D

Kolko sam para ostavio tamo ovo sam i zasluzio

Život je jedan al Omega je 2.0 :D
16 godina
ivanzu kaže...

Zamjena nebi trebala biti skupa to je obični ultra sonicni senzor.

Nebi trebala, ja sam kupio cijeli set (Kineskih) parking senzora za 15-ak €, i za sada me dobro služe, cca mjesec i pol, nebi ni orginalni trebali da budu nešto puno skuplji. U mog prijatelja na Audiu A6 iz 2007. je bio sličan problem, samo u njega je bio kratki beep, isto kao i kad su radili normalno, ali nisu detektovali ništa, i nakon 5-6 dana sami se popravili, kontam da se nije kakav džek olabavio pa izgubio spoj pa se kasnije sam dozvao kad je naletio na neku rupu ili drugu vrstu neravnine na putu.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ovog samo kod nas ima, voziš se laganini doma, skrećeš na pomoćnu i dva balavca ti oduzmu prednost, skrše te u prednji kraj, od siline udarca se oni prevrnu, poruše semafor i stup (srećom nema ozljeđenih osim suvozača) i ko šlag na kraju dođe tatica od balavca uvjeren da njegov sinčić nije kriv i ide se mlatit sa tobom... i to još pred policijom

Ne da je bjesni tatica zakazao u odgoju, nego su njegovi roditelji zakazali u odgoju njega, tu se ne zna tko je gori, sinčić koji juri po centru grada i prolazi kroz crveno ili tatica koji dolazi na mjesto nesreće se obračunati...kakva obitelj neandertalaca...

Šteta da nisu napisali imena i prezimena, a bilo bi dobro i vidjeti sliku tog bijesnog tatice, bar danas uz internetske mogućnosti to nije problem...

INFO

13 godina
Auti - ultimativna tema

Di je Renault na slikama? Ja vidim samo Corsu D i Stila

15 godina
1BIT kaže...

Ne da je bjesni tatica zakazao u odgoju, nego su njegovi roditelji zakazali u odgoju njega, tu se ne zna tko je gori, sinčić koji juri po centru grada i prolazi kroz crveno ili tatica koji dolazi na mjesto nesreće se obračunati..

masa ljudi prolazi kroz crveno, gledam to svaki dan. kao da postoji nepisano pravilo 2-3 sec nakon što se upali "se još stigne"..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Vidjeli od policije.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Evo da se javim, ovaj problem kod grijanja prednjeg stakla, popravilo se samo od sebe. Sad jedino jos treba fixat te senzore i svjetla unutar auta.. 

Battleog - 191silvinjo
16 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...

Evo da se javim, ovaj problem kod grijanja prednjeg stakla, popravilo se samo od sebe. Sad jedino jos treba fixat te senzore i svjetla unutar auta.. 

Nebi bilo loše ni tablice montirat

BTW: jel mi se to čini ili se prednji far rosi iznutra?

12 godina
1BIT kaže...
hahhaajaads kaže...

Nebi bilo loše ni tablice montirat

BTW: jel mi se to čini ili se prednji far rosi iznutra?

Ceka se ponedjeljak, mora se nesto u policiju ici da nesto izda pa onda u zubak po tablice.. 

Sto znaci ''rosi'' ? :D

EDIT: Zbunjen bio, ma ne rosi se iznutra, mi smo to radili oko 9 sati ujutro, vani je bilo malo hladnije pa se onda malo  navuklo..

Battleog - 191silvinjo
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 15:10 (hahhaajaads).
16 godina
odjavljen
hahhaajaads kaže...

Ceka se ponedjeljak, mora se nesto u policiju ici da nesto izda pa onda u zubak po tablice.. 

Znaš li što je rosa? Koliko imaš godina?

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Jakove smiri živac vikend je.

Pod rosa misli vlaga unutar fara koja kasnije može sjebat far da dobije kamenac i sl. 

12 godina
ivanzu kaže...

Jakove smiri živac vikend je.

Pod rosa misli vlaga unutar fara koja kasnije može sjebat far da dobije kamenac i sl. 

Ma znam, vidis da sam editiro gore, zbunil sam se nekak .. 

Battleog - 191silvinjo
16 godina
Auti - ultimativna tema

Hehe 

13 godina
Auti - ultimativna tema

Koliko se vozio ovaj na motoru kad je uspio auto prevrnut...

LINK

15 godina
nixass kaže...

ne vjerujem...vozio si auto sa paddlesima i nisi ih koristio...neznam, meni je to prva stvar koju koristim u autu s takvim mjenjacem...isto ko na grobniku, uletim u clia 4 rs, prije mene su se peljali po stazi u sport modu, ma daj -.- kaze covjek ajde kreni, ja cekaj malo jebem te, ocu race mode i rucno saltanje i isprobati lanc kontrol...gledao me ko da sam rekao da ocu njegovu sestru...ne kuzim sta je ljude strah koristiti paddlese...

i jos jedna stvar...jesi to pustao gas cim bi on poceo saltati 1-2 ili je stvarno toliko spor u saltanju?

17 godina
RuskeGTT kaže...
nixass kaže...

ne vjerujem...vozio si auto sa paddlesima i nisi ih koristio...neznam, meni je to prva stvar koju koristim u autu s takvim mjenjacem...isto ko na grobniku, uletim u clia 4 rs, prije mene su se peljali po stazi u sport modu, ma daj -.- kaze covjek ajde kreni, ja cekaj malo jebem te, ocu race mode i rucno saltanje i isprobati lanc kontrol...gledao me ko da sam rekao da ocu njegovu sestru...ne kuzim sta je ljude strah koristiti paddlese...

i jos jedna stvar...jesi to pustao gas cim bi on poceo saltati 1-2 ili je stvarno toliko spor u saltanju?

Jednom rukom sam snimao, tesko je bilo jednom rukom prckat po paddlesima.

Gas sam pustao jer tu oko washingtona ima hrpa policije, ne poznajem previse okolocu, ne znam iza kojeg grma stoje a necu se glupirat da ne najebem jer mi fakat treba viza za usa.

Dobit cu nadam se "svog" camara ili neki drugi muscle iduci tjedan pa cu se i malo detaljnije poigrat, u planu je i roadtrip do new yorka

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 22:49 (nixass).
16 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...

EDIT: Zbunjen bio, ma ne rosi se iznutra, mi smo to radili oko 9 sati ujutro, vani je bilo malo hladnije pa se onda malo  navuklo..

haha, znači čekaju se nove tablice sa hr naljepnicom

ma da, pod rosa sam mislio vlaga, dali se rosi/vlaži far iznutra, a znači izvana je to bilo...

macgyver 53 kaže...

Koliko se vozio ovaj na motoru kad je uspio auto prevrnut...

LINK

Ma to ti yugo, nije yugo težak, pogotovo na rezervi

BTW: ne znam koji je to motor/motocikl, ali imaš ti motore/motocikle sa četiri cilindra koji itekako mogu bit teški, moguće da je ovaj motor upola lakši od yuga, ali kad ti doleti sa malo večom brzinom i svojom masom u naletu, ništa čudno da se yugo prehitil...

Meni je više čudno da je vozač motocikla preživio, ja sam osobno uživo vidio nesreću kod Sesveta di lik u mazdi 6 sijeće punu liniju, oduzima prednost motociklu, motocikl je išao oko 80Km/h, uspio je usporit valjda na nekih 60km/h i tom brzinom bubnuo mazdu 6 u prednji lijevi blatobran, motocikl je napravio salto, preokrenuo sa preko haube mazde i odklizao kojih metar dva, vozač motocikla je pao koji pet metara dalje od motocikla, a suvozačicu je bacilo pa valjda 10-ak metara u zrak i 30 metara u dalj, u zraku joj se kaciga odvojila, svi su živi, jednio su vozač i suvozačica motocikla ozljeđeni, ali velim to je bilo oko 60-ak km/h, ovaj ak je sa 100 bubnul tog yugića, taj je preletil negdje četiri parcele...

Primeria radi, najobičniji gradski skuter piaggio beverly <-> aprilia scarabeo 250ccm jedan cilindar imaju preko 200Kg

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice