Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.592.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Karlek_19 kaže... 

Sjedni u Fiestu s ovim sportskim sjedalima (govorim o Sport izvedbi, mada nisu ni u Titanium ništa lošija) pa budeš videl kaj su sjedala. Em dojde 10k€ manje od Golfa, em je 10x ljepša, em nutra sjediš ko kralj. Znači niti ne trebam istiu klasu usporediti, usporedim klasu ispod i odere golfa 6 kak je dug i široki po svemu.

Samo si potvrdio moju premisu da ljudi kupuju auto zbog dizajna i opreme tj džidža. Ako se tebi sviđa ok, meni izgleda kao usisavač i ženskasto al ok. 

Boldano si vjerojatno mislio kupiti ali bi morao uzeti polovnog koji od dodatne opreme ima samo prozore pretpostavljam? Baš prošli tjedan sam vozio mk6 gti i nisam imao zamjerki za sjedala. 

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
thedream kaže...

Čista mehanika, tu nema elektronike, moraš gurnuti ručicu da bi špricalo.

Haha ma daj nemoj me zezat.  Pa sve je elektronika, ručica ima prekidač, brisač ima elektromotor koji ga okreće a tekućina za pranje ima svoju malu električnu pumpicu na dnu posude. E sad, iz nekog razloga njemu pumpica tekućine za pranje isprekidano radi a brisači ne rade, a uz to mu je izgleda dovodna cjevčica tekućine za pranje pukla pa baca unutar zadnjih vrata a ne kroz mlaznicu. 

No da..to šta sam rekao. Samo ne kužim, da bi pustio tekućinu na staklu iza mora cijelo vrijeme držati ručicu gurnutu prema naprijed, tako je kod mene bar..i kod tebe vjerojatno..

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 16:00 (thedream).
10 godina
Predator003 kaže...
Karlek_19 kaže... 

Sjedni u Fiestu s ovim sportskim sjedalima (govorim o Sport izvedbi, mada nisu ni u Titanium ništa lošija) pa budeš videl kaj su sjedala. Em dojde 10k€ manje od Golfa, em je 10x ljepša, em nutra sjediš ko kralj. Znači niti ne trebam istiu klasu usporediti, usporedim klasu ispod i odere golfa 6 kak je dug i široki po svemu.

Samo si potvrdio moju premisu da ljudi kupuju auto zbog dizajna i opreme tj džidža. Ako se tebi sviđa ok, meni izgleda kao usisavač i ženskasto al ok. 

Boldano si vjerojatno mislio kupiti ali bi morao uzeti polovnog koji od dodatne opreme ima samo prozore pretpostavljam? Baš prošli tjedan sam vozio mk6 gti i nisam imao zamjerki za sjedala. 

Nisam mislio uzet. Niti ikad oču, jer je C segment što mi je preveliko. Polovno mi nije igralo ulogu, jer se mi kao i svakom normalnom čovjeku ne plačaju kamate za kredu.

Pa normalno da kupujem po izgledu. Ali daleko od toga da mi ostalo nije bitno, bitno je i da za čim manje para dobiješ čim štedljiviji i jači motor. Bitno mi je "bang for buck". Ak ti najdeš za 15.5k € nekaj novo s više od 125 KS, ovakvim izgledom i opremom, svaka čast.

12 godina
neaktivan

Da je to tako kako ti kažeš bilo bi super, ali svojim postovima pokazuješ u nesigurnost svog izbora i popljuvao si golfa 6, a vjerojatno nemaš ni iskustva s njim. Ili ako imaš, vjerojatno je bio najosnovniji model kakvi se kod nas najviše voze.

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
thedream kaže...

Čista mehanika, tu nema elektronike, moraš gurnuti ručicu da bi špricalo.

Haha ma daj nemoj me zezat.  Pa sve je elektronika, ručica ima prekidač, brisač ima elektromotor koji ga okreće a tekućina za pranje ima svoju malu električnu pumpicu na dnu posude. E sad, iz nekog razloga njemu pumpica tekućine za pranje isprekidano radi a brisači ne rade, a uz to mu je izgleda dovodna cjevčica tekućine za pranje pukla pa baca unutar zadnjih vrata a ne kroz mlaznicu. 

Ma ja nisam mogao vjerovat, baš sam blejao kad sam to vidio, brisač nije radio, a tekućina je curila na sve strane, najviše oko brisača, znači ipak je kvar na elektronici, jer znam kod mene, čim počnem špricati, brisači se sami pale i brišu, al kod ovog golfa nisu brisali, mada je problem, ne znam jel se tekućina sama uključivala ili je lik bio uporan, pa svako malo stiskao ručicu, ali ako ostane bez tekućine, nastradat će mu pumpa...

nine kaže...

na puntu je na 3. štop svjetlu gore.. taj dio di je mlaznica uredno puca i otpada  jednu godinu mi je čak curilo u kabinu po zadnjoj polici kada sam stisnuo pranje zadnje šajbe, a tad je auto bio star godinu-dve 

Ma nepotrebno kompliciraju sa tako jednostavnim stvarima, znam na kaj misliš, ovak izgleda, tak nam je i na swiftu napravljeno, sreća pa za sada radi bez problema, ja na puntu 2 imam old school mlaznicu na sred krova, jednu posudu za tekućinu, jednu pumpu (mada za to nisam siguran), al mislim da je jedna, jer kad špricam na zadnje staklo, treba više vremena da tekućina stigne i nikakvih problema, ak se zaštopa i slabije curi, samo sa iglom malo piknem mlaznice i sve pet...

Da budem iskren, pumpa za tu tekućinu je dosta slaba od fiata (slabo šprica), slučajno mi je u Tokiću čovjek preporučio pumpu od golfa (e sad se ne sjećam jel za golfa 2 il 3) uglavnom veli da paše na fiata, pa sam ugradio prije 3 godine valjda, samo se polovi zamjene da bi radilo i puno bolje mi šprica sada, izgledaju skoro pa identično, ovo je za punta, ovo je za golfa, jedino i više tekućine sad troši, ali nema veze, češće dolijevam i nema problema...

EDIT:

OT- Bome istina, blago zagorcima kaj delaju v zg-u, pa si guštaju po putu do doma

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 17:26 (1BIT).
15 godina
neaktivan

Zavisi što želiš.

Najbolje je uzeti samoljepljivi tako da svuda jednako naliježe i ubija vibracije i buku. Ja sam svoj pričvrstio obostrano ljepljivom trakom na određenim mjestima.

Sad, za vrata ovisi o autu. Ako imaš mjesta stavi to, ali bolje je neko specijalizirano sredstvo. Lakše je(masom), zauzima manje mjesta, puno jednostavnije se montira na zajebane dijelove.

Sad, ja sebi da radim, Dynamatom bih potpuno obložio vrata i ostavio tako.

Moja vrata su dobro dampirana pa nema vibracija, buke i trešnje pa nemam potrebe, ali za neka "šuplja" vrata bi bilo dobro.

Gepek sam dampirao da malo ubijem lonac i da mi ljepše izgleda, bez neke stvarne potrebe. Ali blatobrane bih stvarno morao jer kada dođem na grub asfalt, čuje se.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
10 godina
Predator003 kaže...

Da je to tako kako ti kažeš bilo bi super, ali svojim postovima pokazuješ u nesigurnost svog izbora i popljuvao si golfa 6, a vjerojatno nemaš ni iskustva s njim. Ili ako imaš, vjerojatno je bio najosnovniji model kakvi se kod nas najviše voze.

Kakvu nesigurnost?

Pa imao sam jedan izbor. I to sam uzel. Jedino Fiesta se tad mogla bez kamata kupit. A da je Fiesta najzabavniji B segment autić potvrđuju svi relevantni testeri. Čak je Clarkson rekao da je baš ovakova Red Edition zabavnija od Golfa GTI.

LINK. Meni dovoljno da budem i presiguran u svoj izbor.

16 godina
Predator003 kaže...

Do nedavno ti je oprema bila nebitna...

:D
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Koja slučajnost, znači imao si jedan izbor i baš se pogodilo da je to najbolji izbor uopće  

Da si otišao u salon i probao oba shvatio bih, ali pročitati osobno mišljenje i na temelju toga samoga donijet odluku je glupo. Ruku na srce što god je top gear postajao slavniji Clarckson se potpuno opustio i čak započeo stereotipe o vozačima raznih auta. Prvih nekoliko sezona novog formata TGa se mogla saznati poneka informacija, ali čim je bbc podigao budžet TG je postao isključivo zabavni show.

Btw objektivnost na djelu, što je najgore pola autoindustrije im drži vw  Bentley je Pheaton, Rolls je sedmica sa drugom maskom i mekšim ovjesom 

edit: Da sebi kupujem auto za male pare tražio bih što bolji auto. Makar s manje opreme, koja je na vozilima niže klase u najmanju ruku upitne kvalitete. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 18:12 (Predator003).
14 godina
Koji je motor u toj astri H?
14 godina
Auti - ultimativna tema

Razlike u kvaliteti izmedu forda i vw nema mozda je bilo pocetkom 90ih.

15 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

edit: Da sebi kupujem auto za male pare tražio bih što bolji auto. Makar s manje opreme, koja je na vozilima niže klase u najmanju ruku upitne kvalitete. 

Oprema na autima niže klase je lošije kvalitete?
Moja automatska klima je lošija od one u S klasi? Na stranu snaga hlađenja, ali što, moji senzori temperature su lošiji, moji ekrani za temperaturu su lošiji? Ne kužim što je točno lošije.

Ili moj senzor za kišu ne prepoznaje kapljice sitne kao onaj na S klasi?

Ako je neka oprema još upitna, onda je to ona koja je naj naj high end, a ne ono što se po autima provlači već 50 godina..

EDIT: Što ti uopće smatraš autom za male pare? Onaj koji baš je za male pare, ili generalno jeftin u odnosu na što se nudi?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 18:35 (chutac).
16 godina
odjavljen
chutac kaže...

Oprema na autima niže klase je lošije kvalitete?

Kako ne kužiš - ako nije ugrađeno u fauve, onda je zadnje smeće.

Bez obzira što je 80% toga proizvedeno u istoj tvornici.

American components, Russian components, all made in Taiwan....

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nepotrebna elektronika ti može donijeti samo probleme. Na svim autima svih klasa. To je najosjetljiviji dio svakog auta i ako već želiš da ti auto traje treba i na to računati. Stari i ja smo jednom imao prisilni godišnji u Belgiji jer su el motori iscrpili akumulator, nismo mogli ni otključat auto bez metalnog ključa. Mozda nije najbolji primjer jer auto nije poznat po pouzdanosti.. a i tehnologija je napradovala, ali bar pokazuje kako ti neki preplaćeni "luksuz" može donijeti glavobolju i ostavit te negdje ako noćiš. Što je najgore poslije se ne usudiš otić nigdje...

O klimi ne pricam, tko je jednom imao auto s klimom taj više ne može voziti auto bez klime i tu je kraj rasprave, ali govorim o stvarima poput el sjedala koja ćeš preplatiti a nepotrene su.

Sumo, voziš golu alfu, nemaš nikakvih argumenata kad te netko pita zašto nisi uzeo golfa 2 dizel osim muh italian passion 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 18:59 (Predator003).
15 godina
neaktivan
Karlek_19 kaže...

Kakvu nesigurnost?

Pa imao sam jedan izbor. I to sam uzel. Jedino Fiesta se tad mogla bez kamata kupit. A da je Fiesta najzabavniji B segment autić potvrđuju svi relevantni testeri. Čak je Clarkson rekao da je baš ovakova Red Edition zabavnija od Golfa GTI.

LINK. Meni dovoljno da budem i presiguran u svoj izbor.

Ah čuješ, hvalili bu forda kad englezi obožavaju fordove i njihov cosworth , nije Colin McRae slučajno focusa vozio, a i rijetko ćeš pročitati u njemačkom auto bildu, auto klubu da se piše nešto loše o vw-u, audiu, mercedesu ili bmw-u, svako svoga konja hvali, ali bez obzira na to tvoj focus je odličan izbor i najbitnije je da si zadovoljan sa njime i da te dobro služi

Negdje sam pročitao da Schumacher u svojoj garaži ima fiat stilo 2.4 20v Abarth, navodno je izjavio da mu se dopao i da je auto odličan, e sad sa tim motorom i nije neko veselje, što zbog skupog održavanja, što zbog tankiranja, al da je motor zvjer, je, mada to što "velikane" veseli i što preporučaju, nemora nužno biti pogodno za narod

Ali ako je to istina, onda je zanimljivo da je jedan švaba zadovoljan sa talijanom

14 godina
Auti - ultimativna tema

Elektronika otvaraca prozora i sl. jako malo crkava, nismo u 90im vise.

15 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

Nepotrebna elektronika ti može donijeti samo probleme. Na svim autima svih klasa. To je najosjetljiviji dio svakog auta i ako već želiš da ti auto traje treba i na to računati. Stari i ja smo jednom imao prisilni godišnji u Belgiji jer su el motori iscrpili akumulator, nismo mogli ni otključat auto bez metalnog ključa. Mozda nije najbolji primjer jer auto nije poznat po pouzdanosti.. a i tehnologija je napradovala, ali bar pokazuje kako ti neki preplaćeni "luksuz" može donijeti glavobolju i ostavit te negdje ako noćiš. Što je najgore poslije se ne usudiš otić nigdje...

O klimi ne pricam, tko je jednom imao auto s klimom taj više ne može voziti auto bez klime i tu je kraj rasprave, ali govorim o stvarima poput el sjedala koja ćeš preplatiti a nepotrene su.

Ako si ikada namještao sjedalo električki, a da je valjalo, onda bi znao da je to petsto puta bolje od mehaničkog. Imaš puno preciznije namještanje, pogotovo naprijed-nazad.

A to što su neki el. motori tebi izvukli akumulator ne znači da tehnologija ne valja, nego tvoji motori/releji/nešto treće.

To je isto kao da kažeš "Kog boga će mi svjetla, ako ih ostavim upaljenima, ode mi akumulator!"

Ja evo bih rađe tempomat nego bilo što automatsko, ali po tvojoj logici je to bespotrebno jer ak se zblesira, odo' ja u zid. Na današnjim autima se doslovno sve može zblesirati. Kako mi auto sam koči na uzbrdici/nizbrdici, tako može bojkotirati i ne kočiti više nikada, a to ne znači da ne trebam kočnice, nego da postoji opasnost.

12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ma da kupio ga iz ljubavi, a ne po nalogu ferraria 

@ivanzu el prozori nisu dodatna oprema, svi ih imaju serijske praktički
@chutac  osim ako namještaš sjedala svaki dan ne pravi ti nikakvu razliku jednom namjestiti i gotovo
16 godina
odjavljen
Predator003 kaže...
Sumo, voziš golu alfu, nemaš nikakvih argumenata kad te netko pita zašto nisi uzeo golfa 2 dizel osim muh italian passion 

Zato jer sam imao Golfa III godinu dana i više ne sjedam u njih, danke. Dizel mi ne treba jer radim premalo km da bi se drndao sa tim traktorima.

Frend ima Škodu Fabiu iz 2004. godine. Auto je neudoban, škripi a interijer je vrh dizajna.

Pa slijepac bi ljepši auto napravio.

P.S. Gola alfa? A? Full oprema osim kožnih sjedala.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 19:09 (Sum_of_all_fears).
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kako uopće natjeraš dizela da popije više od benzinca? Ta priča u gradu jedan na otvorenoj drugi manje troši ne drži vodu zadnjih 15ak godina.

"Full oprema osim kožnih sjedala." Zar postoji druga oprema?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 19:13 (Predator003).
14 godina
Predator003 kaže...

@ivanzu el prozori nisu dodatna oprema, svi ih imaju serijske praktički
@chutac  osim ako namještaš sjedala svaki dan ne pravi ti nikakvu razliku jednom namjestiti i gotovo

90ih nisu imali svi.

16 godina
odjavljen

Tko je rekao da troši više? Troše i manje od benzinca ali razlika u cijeni kod kupovine polovnog se doslovce ne može u mom slučaju isplatiti. O održavanju dizela bolje da i ne pričam.

Gle, ako je tebi gušt drndati se u kašeti iza koje putuje oblak crnog dima, samo daj. Mene molim te pusti na miru. Iz tvojih postova netko može zaključiti samo da si ljut sam na sebe što voziš narodno auto a ne nešto normalno. I ja za razliku od tebe, mogu pričati o dizelima, benzicima, švabama, talijanima i japancima jer sam sve navedeno vozio. Mazde su i dalje moj prvi izbor i sigurno bi ju kupio da ima išta normalno kod nas. I Toyota. To je nevjerovatno kako su ti auti kvalitetno napravljeni, izdržljivi i udobni. Naša Corolla je odradila 350k bez ijednog kvara a vozilo ju je 20 ljudi iz firme. Mazde isto.

Daj si više utuvi u tu tintaru da je doba veličanstvenog vw-a prošlo sa Golfom dvicom.

BTW, oš kupit moju trojku? 195k, 1997 godina, dam ti ju za 1k eura.

P.S. VW je poznat po bogatoj opremi

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 19:20 (Sum_of_all_fears).
15 godina
Predator003 kaže...

Kako uopće natjeraš dizela da popije više od benzinca? Ta priča u gradu jedan na otvorenoj drugi manje troši ne drži vodu zadnjih 15ak godina.

"Full oprema osim kožnih sjedala." Zar postoji druga oprema?

Kaj si ti gore tocno napisao, daj procitaj jos jednom to. 

9 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dečki koja je šema s kupnjom auta s njuskla, s tim da je prodavatelj naveo da se ne plača 5% poreza jer je auto na firmu. 

I kad kupim auto da je regan jos neko vrijeme ,odem napravim KP platim uzmem knjizicu vozila,prometnu,i policu osiguranja(dali moram ici u osiguravajucu kucu prebaciti policu na svoje ime ? )

12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ne znam odakle vam da posjedujem narodni auto. Nikad ga nisam imao, niti ga planiram uzeti. Što ne znači da vw tako loš kao što je ovdje predstavljen.

15 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

A gle, velim samo da sam tako pročitao, al nemora bit istina, mada ako se čovjeku stvarno dopao, zašto ga nebi imao u svojoj privatnoj garaži...

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ok, u početku je bilo zanimljivo, al sad baš na svaki model stavljati ovu njušku?! 

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Ok, u početku je bilo zanimljivo, al sad baš na svaki model stavljati ovu njušku?! 

Zašto si stavio sliku Cygneta sa Fordovom značkom?

.

.

.

Ovo nije HDMI kao kod Astona, ovo je sve kao kod Astona..

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ima lijepu unutrašnjost za svoju klasu, barem meni...

17 godina
Auti - ultimativna tema

8 i pol godina i 285tkm je ostavilo tragove na autu. no nema veze sredit cemo mi njega brzo 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice