Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.592.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ova tema je opet misticno dosla do Golfa... ali ovaj put se prica o sjedalima a ne TDI traktoru 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
10 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Predator003 kaže...

Govorite da su u golfa loša sjedala kao da ga uspoređuje sa s klasom,  Bentleyem... Naravno u usporedbi s navedenim da su ko kamen ali pojedinci navode da svi koji nisu fauve imaju jeftinije vozilo istog ranga s boljim svime. Fauve je s golfom predstavio novu kategoriju auta i svi proizvođači koji su ga slijedili služe se kopiranjem. To je naravno normalno i dobro jer ništa ne potiče kvalitetniju proizvodnju kao konkurencija. 

Boxster je 911 za ljude koji si ne mogu priuštiti 911 i tako je bilo koji hatchback golf za one koji ga ne kupe. 

Sjedni u Fiestu s ovim sportskim sjedalima (govorim o Sport izvedbi, mada nisu ni u Titanium ništa lošija) pa budeš videl kaj su sjedala. Em dojde 10k€ manje od Golfa, em je 10x ljepša, em nutra sjediš ko kralj. Znači niti ne trebam istiu klasu usporediti, usporedim klasu ispod i odere golfa 6 kak je dug i široki po svemu.

15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Ova tema je opet misticno dosla do Golfa... ali ovaj put se prica o sjedalima a ne TDI traktoru 

Pssst, vidiš da je napeto, baš me zanima što će se pisati u današnjem nastavku.

17 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ljudi zaboravljaju jednu stvar vezanu za starije Golfove, ja da sad idem presložit ormar s robom našao bih neki rezervni dio od golfa. Sve se da naći po ok cijenama. Bratov Vento (Golf 3 s gepekom) ima 600 000km. Moj C4 će se raspast na 300.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
15 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Bratov Vento (Golf 3 s gepekom) ima 600 000km. Moj C4 će se raspast na 300.

pod kakvim okolnostima? koliko generalki/polugeneralki, koliko kilometara moraš biti udaljen od njega da ne osjetiš smrad iz ispuha?

kako misliš da će se C4 raspasti, počet će otpadati dijelovi ili će motor otkazati?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Šteta što je Vento u ZG pa ti ga nemogu poslikat.

Tvrda i robusna plastika u boljem je stanju nego moja u C4 koji je 10 godina mlađi. O kakvom smradu govoriš, baš je nedavno prošao tehnički. Motor nikad nije mijenjan niti je bilo većih radova na njemu. Svake godine je uredno servisiran kod provjerenog mehaničara. Bilo je tu i kvarova ali nikad nešto što zahtjeva prevelike izdatke jer je uvjek lagano pronaći rabljene djelove.

Moj C4 coupe (170k km) - kako sam rekao kvaliteta plastike unutra je očaj, sve škripi i klapa, zeza me senzor gepeka kad je kiša, sam se otvara, zeza me elektronika oba otvarača stakala, kratka svjetla gore 3-4 puta godišnje. Kad si na parkingu baci oko na bilo kojeg C4 starije generacije, većini vrata nisu u ravnini (prati gumu na vratima)

Sve je to meni bilo poznato kao tipične boljke Citroena ali sam ga uzeo samo zato jer je polovni bio najjeftiniji u klasi i ima pouzdan motor - 1.6HDi koji troši ko upaljač i to je meni najvažnije jer radim 30-40k godišnje. Zato kažem da će se raspast na 300k koliko god ga ja mazio i pazio.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Okolnostima? A ono, sjedneš, upališ, voziš..i tako malo više... Šalim se, ali nije nemoguće, ima puno takvih potvrda sa tipskih foruma, po modelima.

Uz redovnu izmjenu ulja i zupčastog i normalnu vožnju (mnogi kažu i bez čip egzibicija) 66kW TDI će bez problema nabrati pola milje. Nije im slučajno najugrađivaniji motor ikad, po mnogima i najbolji/najpouzdaniji, otkad se to ugrađivalo u raznim verzijama tj oznakama, od 95 valjda ako ne i prije.

Smrad je s druge strane dosta nezgodna stvar, i kod redovnog održavanja, osjet gareži i spaljenog ulja je neminovan. Ja ga redovno ispuhujem, sipam LM Diesel aditiv, mijenjam sve filtere 1x godišnje a zrak i klimu čak 2x, i opet zasmrdi kad je hladan, tj. ujutro.

Tu nema očito na starim autima pomoći, ne vjerujem da bi tu ni (polu)generalka pomogla.

@Prince : to nema veze s tehničkim. I moj prolazi eko-test sa super rezultatima začađenja nakon što ga ispušem prethodno par puta. To nije smrad na koji nine misli, više vjerujem ono hladno toksično buđenje i vožnja na hladno.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 8:40 (thedream).
15 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

O kakvom smradu govoriš, baš je nedavno prošao tehnički.

aha, prošao tehnički pa ne smrdi?  nema šanse da ne baca plavi dim/smrad sa 600k bez da je ikada radio bar polugeneralku.

thedream kaže...

Okolnostima? A ono, sjedneš, upališ, voziš..i tako malo više..

istina 90ks TDI je najbolji TDI ikada... ali moj je npr. sa 260k bio "master-trovač"..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Iskreno nemam pojma jel smrdi ili ne, kad ga ne vozim. Stvarno nisam obraćao pažnju na to. Inače taj Vento je baš taj 1.9TDi, 97' godište.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

A opet tih 500k nabere i jedan Accent od 2000 eura, ili onaj stari Civic..1.4/1.5 90ks..pa Mitsubishi (npr. stari Colt), Nissan, Toyota (Corolla anyone?)..bez greške..

Stari auti mogu biti (i jesu uostalom) itekako pouzdani.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Montirali napokon celjusti..

Pjeskarene i plastificirane,zadnje reparirane,prednje isto nove gumice sve. Prednji pleteni lajtunzi,adapteri isto plastificirani ali u crnu. Diskovi 322mm od Opc-a-Zimmerman,Ate plocice,Ate Racing kociono ulje.

Da skratim pricu i dosta slika,evo finalno sve.. Zadovoljan sa svime za sada. 

I 2,3 sa race-a BrziIZestoki. 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jel zna tko jel ima gdje kod nas za kupiti Dynamat ili slična solucija za izoliranje buke?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
Stariji motor vise predu jer su imali robusnije djelove i manje hp.Dok danas imaju blokove ko pola prijasnih a duplo ili troduplo hp.
16 godina
chutac kaže...

Jel zna tko jel ima gdje kod nas za kupiti Dynamat ili slična solucija za izoliranje buke?

Kupi Armaflex... Zvucna i toplinska izolacija.. Puno je jeftinija..

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
nine kaže...
Prince-Artas kaže...

Bratov Vento (Golf 3 s gepekom) ima 600 000km. Moj C4 će se raspast na 300.

pod kakvim okolnostima? koliko generalki/polugeneralki, koliko kilometara moraš biti udaljen od njega da ne osjetiš smrad iz ispuha?

kako misliš da će se C4 raspasti, počet će otpadati dijelovi ili će motor otkazati?

Bitno je da ide, a sad to sto dimi...  To je feature za one koji ti se nabijaju na guzicu... To ja znam raditi kad mi se nabiju pa gas do poda da vidis kako oblaci pocnu izlaziti odmah odstupe...

16 godina
Prince-Artas kaže...

Tvrda i robusna plastika u boljem je stanju nego moja u C4 koji je 10 godina mlađi. O kakvom smradu govoriš, baš je nedavno prošao tehnički. Motor nikad nije mijenjan niti je bilo većih radova na njemu. Svake godine je uredno servisiran kod provjerenog mehaničara. Bilo je tu i kvarova ali nikad nešto što zahtjeva prevelike izdatke jer je uvjek lagano pronaći rabljene djelove.

Moj C4 coupe (170k km) - kako sam rekao kvaliteta plastike unutra je očaj, sve škripi i klapa, zeza me senzor gepeka kad je kiša, sam se otvara, zeza me elektronika oba otvarača stakala, kratka svjetla gore 3-4 puta godišnje. Kad si na parkingu baci oko na bilo kojeg C4 starije generacije, većini vrata nisu u ravnini (prati gumu na vratima)

Sve je to meni bilo poznato kao tipične boljke Citroena ali sam ga uzeo samo zato jer je polovni bio najjeftiniji u klasi i ima pouzdan motor - 1.6HDi koji troši ko upaljač i to je meni najvažnije jer radim 30-40k godišnje. Zato kažem da će se raspast na 300k koliko god ga ja mazio i pazio.

A sta si ocekivao od francuza?

:D
17 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Pročitaj sad šta sam napisao nakon te rečenice Mene taj auto služi, i ja ne žalim što sam ga kupio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 12:49 (Prince-Artas).
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Imam to i time sam izolirao gepek(ispod tepiha), ali predebela mi je za blatobrane.

Trebam baš nešto tanko, a efikasno.

CroNk3r kaže...

A čuj, ja nemam takvih problema na novom c4, a ni hrpa drugih ljudi koji su napravili 150-200 tisuća km.

Tak da, možda je ovaj coupe loše napravljen, možda je loše održavan, šta znaš.

Nemoj generalizirati. Isto tako ja mogu reći da *khm* kojima je prvi argument narodnost auta da voze švabe i to ne premium švabe nego golfa s tri kotača.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
Auti - ultimativna tema

ti nemas srece sa tim C4 ocito :) 

17 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema
RuskeGTT kaže...

Ne bih to tako rekao. Imam skoro 10 godina, nisam imao veće kvarove, redovito je održavan. Ovo što sam nabrojao se može riješiti za ne prevelike pare i to baš planiram ubrzo. Već sam rekao da sam na sve nabrojane nedostatke bio spreman od početka tako da me nisu iznenadili kad su se pojavili...

Ja još moram upoznat vozača Citroena a da mu farovi ne pregaraju relativno brzo. Imam doma i Clia 3 koji je isto francuz (a imali smo i 1 i 2) i na njih nemam zamjerke, to su super autići.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 13:26 (Prince-Artas).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Koja slučajnost, vozim se danas i ispred mene golf 4 dizlo, svaku minutu šprica tekućinu za pranje stakla, al mu je mlaznica zaštopana, samo mi nije jasno jel to lik tako uporan pa šrpica ili neki bug na elektronici pa mu samo šprica od sebe, metlice brisača se nisu micale, samo je tekućina curila, ali lik je valjda prolio litru te tekućine samo dok je bio ispred mene, prvo mi nije bilo jasno šta je, mislio sam da mu iz gepeka nešto curi, prvo mi palo na pamet da mu se kanta jupola otvorila, a onda sam skužio da iz metlice brisača curi, nisam ni znao, sad sam pogledao po netu, golf ima mlaznicu u samom mehanizmu metlica brisača, obično su mlaznice na krovu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 13:25 (1BIT).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Čista mehanika, tu nema elektronike, moraš gurnuti ručicu da bi špricalo. Ja bi prije rekao da nešto sa samim motorićem (pošto ne radi brisač dok ide tekućina) ili mlaznicom ne valja, ili je okrenuta prema dolje ili je začepljena od kamenca ili nečeg. Ali brisač bi trebao raditi u svakom slučaju, špricalo, ne špricalo..

Meni npr to sranje skoro 10g. ne radi, takav sam auto i kupio praktički, možda mi je radilo ok kakvih godinu - dvije max, onda znaš koliko je sati, samo što je meni cijevčica otišla negdje pa tekućina curi ispod auta. Davno sam odustao od popravka, iako nije financijski skup u smislu materijala, više je vremenska zajebancija od par sati na servisu jer treba dosta toga raskopati.

Uglavnom tona auta VAG grupacije ima s tim problema, unazad 15g. i više.. Najčešće je kamenac u pitanju, ili puknut dovod tekućine, onda može biti i motorić iza itd.

Možda ću si dati truda ovo ljeto pa se malo igrati s tim, da vidim točno odakle curi i zašto ne šprica uopće iza a brisač uredno radi i motorić se čuje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 13:51 (thedream).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ima na VW forumu negdje da znaju puknuti unutra neki nosaci ili gumice... pa curi unutra...

17 godina
chutac kaže...
Fake_Alert kaže...

Imam to i time sam izolirao gepek(ispod tepiha), ali predebela mi je za blatobrane.

Trebam baš nešto tanko, a efikasno.

Kako se to stavlja? 

Recimo ako bi u vrata, pretpostavljam da treba vrata otvoriti i onda iznuta to zalijepiti? 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
CroNk3r kaže...
Prince-Artas kaže...

A na golfu 4 elektronika je takva da se sam otkljuca i spuste se zadnji prozori, ko bi to ocekivao od jednog precijenjenog savrsenog svabe?

17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Čista mehanika, tu nema elektronike, moraš gurnuti ručicu da bi špricalo.

Haha ma daj nemoj me zezat.  Pa sve je elektronika, ručica ima prekidač, brisač ima elektromotor koji ga okreće a tekućina za pranje ima svoju malu električnu pumpicu na dnu posude. E sad, iz nekog razloga njemu pumpica tekućine za pranje isprekidano radi a brisači ne rade, a uz to mu je izgleda dovodna cjevčica tekućine za pranje pukla pa baca unutar zadnjih vrata a ne kroz mlaznicu. 

15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Bitno je da ide, a sad to sto dimi...  To je feature za one koji ti se nabijaju na guzicu...

pa ne moram ti biti na guzici da bi mi smrdilo.. ja starog dizla obično nanjušim prije nego ga vidim

a kada ga vidim palim recirkulaciju automatski.. jedino njesra sada kada je toplije, recirkulacija ne pomaže ako su prozori spušteni  note to self, moram servisirati klimu napokon 

1BIT kaže...

golf ima mlaznicu u samom mehanizmu metlica brisača, obično su mlaznice na krovu...

na puntu je na 3. štop svjetlu gore.. taj dio di je mlaznica uredno puca i otpada  jednu godinu mi je čak curilo u kabinu po zadnjoj polici kada sam stisnuo pranje zadnje šajbe, a tad je auto bio star godinu-dve 

16 godina
Auti - ultimativna tema

Jos jedna zanimljiva stvar koja se dogadala na golf 3 je da kad sam se bio na uzbrdici s zadnje mlaznice je tekla tekucina za pranje stakla...(prirodni pad), kod drugih auta nisam to primjetio, ali to je mozda zato jer je posuda montirana na golfu skroz gore pod haubom, a kod vecine auta je posuda dole i samo kanal za tocenje(neznam kako bi se izrazio) je gore, pa cim je manji nagib posuda tekucine je iznad mlaznice.

:D
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 14:44 (CroNk3r).
15 godina
Prince-Artas kaže...
RuskeGTT kaže...

Ne bih to tako rekao. Imam skoro 10 godina, nisam imao veće kvarove, redovito je održavan. Ovo što sam nabrojao se može riješiti za ne prevelike pare i to baš planiram ubrzo. Već sam rekao da sam na sve nabrojane nedostatke bio spreman od početka tako da me nisu iznenadili kad su se pojavili...

Ja još moram upoznat vozača Citroena a da mu farovi ne pregaraju relativno brzo. Imam doma i Clia 3 koji je isto francuz (a imali smo i 1 i 2) i na njih nemam zamjerke, to su super autići.

vozim francuze od 2007, na petardi nisam nikad mjenjao (jednom je osigurac izgorio, pa cijela jedna strana napred i nazad nije radila), na cliu mi crkli xenoni od naseg vrlog cro xenon fusera sa njuskala, jedan je puko doslovno, drugom je balast otisao, na meganu sam 1x mjenjao jednu stranu, pa sam stavio nightbreakere i sve 5 dan danas, na C4 nisam nikad mjenjao napred (osim radi toga sta mi 1 xenon bio ljubicast god dana skoro, ali je radio, pa sam mjenjao oba osram 4300), jednom sam iza promjenio pozicija nije radila, stop je radio, dvostruka nit. i to je to u 9 godina...nikad tablice, nikad pozicije napred, nikad rikverc ni zmigavci, 1 kratko napred, 1 pozicija iza i to je to na 4 francuza u 9g...

zaboravio napomenut da C2 od stare je dosta cesto mjenjao napred kratka, u 12g koliko smo ga imali, mislim da je jedno 7-8x mjenjano, mozda se i varam, mozda nesto manje...ali znam da je bilo problema kroz par mj sa jedno te istim farom...nis posebno previse...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 15:12 (RuskeGTT).
16 godina
nine kaže...

pa ne moram ti biti na guzici da bi mi smrdilo.. ja starog dizla obično nanjušim prije nego ga vidim

a kada ga vidim palim recirkulaciju automatski.. jedino njesra sada kada je toplije, recirkulacija ne pomaže ako su prozori spušteni  note to self, moram servisirati klimu napokon 

Uvijek se grohoto nasmijem kada vidim da ljudi iza mene uspore te drze debelo velik razmak cim ga malo stisnem   

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice