Tvoj više ne škripi pošto si ga sasuo...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šteta pa ga nisi kupio bez točkova jer bi onda kupio novi i lijepe, po toj tvojoj logici. I onda kažu kako fauve škripi i nema opreme, a prošlu stranu 1.2 fiat škripi ko babini zubi
Dečko na čemu si ti?
Sum_of_all_fears ovim tempom kako si opisao da vozis ( 2tkm god ) auto ce prije izhrdati nego da se motor pokvari Ako je tako kako si sve opisao onda si dobar auto uzeo :)
Da nisam lijen, mogao bi pješice na posao. Prvo sam razmišljao da uzmem nekog dizela ali kad sam pogledao malo google maps i izračunao, skužio sam da uštedu u gorivu ne mogu isplatiti unutar 3 godine, koliko planiram voziti ovaj auto.
A što se tiče auta, nemam što lagati. Neću time ništa dobiti, mogu eventualno sebe lagati. Auto je u super stanju, interijer će trebati malo uređivanja (na golfu koji ima 190k volan se kompletno raspao, a na alfi je samo malo izblijedio od sunca) ali sve u svemu, ja sam zadovoljan. Kupio sam sa svojim novcima ono što sam htio, sam ću ga voziti i održavati. Ja zadovoljan.
Pozdrav ekipa, vidim da ste aktivni pogotovo zadnjih par dana pa da postavim jednu anketu u vezi goriva, konkretno dizel. Što točite i koje je za Vas najbolje gorivo? Isplati li se platiti cca. 5 kn više po rezervaru za "premium" gorivo?
2 | euroDIESEL BS, Tifon |
---|---|
3 | CLASS euroDIESEL BS, Tifon |
1 | Eurodiesel BS, Petrol |
5 | Q Max Eurodiesel BS, Petrol |
9 | Eurodizel, Ina |
1 | Eurodizel+, Ina |
0 | Eurodizel, Lukoil |
0 | Eurodizel+, Lukoil |
0 | Eurodizel, Crodux |
1 | Eurodizel Plus, Crodux |
Aj jednu i za benzin, taman da svima bude korisno.
Ja tankam Tifon 95 Class, a rado bih prešao na nešto bolje, ako ima, lako za cijenu.
1 | Tifon obični |
---|---|
3 | Tifon Class |
3 | Crodux |
1 | Crodux 100-tka |
0 | LukOil |
9 | Petrol |
6 | INA |
INA ima onaj Class koji je za divno čudo stvarno i bolji od običnog goriva - i benzin i dizel.
Ja ugl na petrolu točim ona njihova Q čuda.
Šteta pa ga nisi kupio bez točkova jer bi onda kupio novi i lijepe, po toj tvojoj logici. I onda kažu kako fauve škripi i nema opreme, a prošlu stranu 1.2 fiat škripi ko babini zubi
Ako vec mora skripat onda zasto bi ga morao placat vise zbog marke(koja mi nista ne znaci), ako su ostale marke auta puno jeftinije? A i ostali daju puno vise opreme nego ove njemacke cicije skrte
Punto je, objektivno - daska, klupa u parku, za Golf. Biraj koji god kriterij. Isto kao što je Golf daska za Citroen ili Peugeot npr. samo što se udobnosti siceva tiče..
Samo primitivnom usporedbom Punta i Golfa istog godišta, npr. metuzalemi oko 2000-te, toplo se nadam da se zajebavaš.. Stari Puntići do 2000-te izgledaju i materijali su im kao da su sastavljani u ratu, od ostataka drugih auta..
Ja tankam Tifon 95 Class, a rado bih prešao na nešto bolje, ako ima, lako za cijenu.
ja tankam na croduxu na slavonskoj tamo kod coca-cole.. gorivo je svugdje isti drekec, više ti kvaliteta ovisi o stanju i posjećenosti crpke.
Punto je, objektivno - daska, klupa u parku, za Golf.
iznenadio bi se kako je punto evo udoban, bar što se ovjesa tiče.. samo uopće uspoređivati 2 auta različitih klasa je u najmanju ruku bedasto..
Punto je, objektivno - daska, klupa u parku, za Golf. Biraj koji god kriterij. Isto kao što je Golf daska za Citroen ili Peugeot npr. samo što se udobnosti siceva tiče..
Samo primitivnom usporedbom Punta i Golfa istog godišta, npr. metuzalemi oko 2000-te, toplo se nadam da se zajebavaš.. Stari Puntići do 2000-te izgledaju i materijali su im kao da su sastavljani u ratu, od ostataka drugih auta..
A je ti usporedba, mogao si i GTR-a R34 tako usporedit 2000-to godište je, pa reć kako su i punto i golf daska, klupa, greda, štafl il kaj već za gtr-a...
Tvoj više ne škripi pošto si ga sasuo...
Niti je škripao, niti sam bio kriv. Frajer je proletio kroz crveno i odnio mi desnu stranu. Do tog trenutka ništa nije škripalo. No možda je i bolje da više nemam bmw. Imao sam noćne more of alfista koji me "gledaju u retrovizoru i smiju se"
Razlog zašto su japanci jeftiniji s više opreme je što im je to jedini način da privuku kupce. Za gradski auto ajde i nekako, ako se kupi nov i vozi par godina, ali bi ja poludio da slušam više od pola sata kako mi nešto škripi u autu.
Glavne stavke koje danas prodaju auto su dizajn i oprema. Prije nije trebao ni servo, a danas treba auto klima, aux, bluetooth, grijanje i hlađenje sjedala, el podešavanje volana i sjedala itd. I sad kad vidiš za istu cijenu japanca i švabu, a japanac (ili korejac) ima više opreme, agresivniji izgled ljudi kupe auto i onda idu na forume govorit drugim ljudima (koji su u manjini btw) da su prošli lošije, kupili škripav, dosadan, kakav već ne auto po istoj ili većoj cijeni.
Masu puta je jeftinije kupiti provjeren auto s provjerenim motorom i platit više, jer se to ionako vraća nakon 2-3 mjesečna posjeta majstoru i bolje zadržava cijenu kao polovan.
Dobrodošao u klub Sum.
Nedavno dao popravit desnu gornju vilicu (koju je cura uspjela riješit na rupi veličine Etne), jer one cestu vide kao 2D objekt, i stražnja 2 selena (prvi puta mijenjani i stavljeni original, valjda će zdurat sljedećih 160k).
Mada nedavno se oženio, razmišljamo o djeci i nekako mi Alfa se čini mala.
Kad (nadam se kaj prije) beba uleti, morat ću mijenjati za nekaj veće, 5 vrata ... a dotad... guštanje u Alfi.
Moja je sa 5 vrata
Najviše volim vidjet one šahte u koje bi mogao poleć gumu... I naravno da su na centru ceste, nisu na sredini kolotraga kao u svim ostalim normalnim državama. Jednom sam pitao likove koji su obnavljali jednu ispred kuće da zašto to stoji po sred ceste. Kaže on, to još po JUSu valjda, jer peglicama, fićekima i jugićima ne smeta. Istom "logikom" rade i parkirna mjesta (i dimenzije i količina po stambenoj jedinici)...

Sad pak se razmišljam o kupnji zimskih guma za audi, a našao sam snižene michelin s dot-om 1815. Dakle, biti će stare oko godinu i pol dana kad ih prvi put stavim. Pretpostavljam da to nije prestaro?
Imaš lošu i subjektivnu kičmu.
Prije da golf ima loša sjedala i ovjes.
Prije da golf ima loša sjedala i ovjes.
Prije da nema.
Sve naravno ovisi koliko pojedincu treba da ga kralježnica zaboli. Za njega ocito nije automobil kad ne moze ni 15 minuta sjedit na istom mjestu.
Tezak zivot, stalan rad, ok, shvacam sve, tijelo popusti s vremenom, al tako grubo generaliziranje je katastrofa. Ako nekog uistinu zaboli kraljeznica nakon sjedenja 15 min u bilo kojem autu godista 2000+, ne samo golfu, onda mu nazalost nesto nije u redu sa ledjima.
Sjedala su im sranje bez ikakve ili losom podrskom za lumbarni dio kraljeznice.
... bez ikakve ili losom podrskom za lumbarni dio kraljeznice.
Eto, sa takvim recenicama, za razliku od onih proslih, vec mozemo vodit puno bolju raspravu :)
Ja na to bas i nisam obracao paznju jer se ne umorim tako lako od sjedenja, tako da tu ne mogu nista komentirat.
Iako, vozio sam se sa golfom IV i 10 sati na dan, i bilo je naravno umora u ledjima, al mislim da je to opcenito od stacionarnog sjedenja toliko vremena, a ne nužno do sjedala. Ne mogu se sjetit da sam neko drugo auto vozio toliko dugo da bih mogao objektivno usporedit. Cak bih i volio isprobat neka bolja ili sto vec, da vidim razliku.
uvijek tankan 100tku, nastojim da bude crodux, samo sta steta da mi nije toliko blizu kuce, najbliza mi je ina (nikad!) i petrol, pa odem i tamo po 100tku, ali me zivciraju njihovi pistolji koji stalno stucaju i treba mi duplo vise vremenski da napunim nego na croduxu (a ni ne zelim znat koliko manje ude litara), a na croduxu napravim vise km
Govorite da su u golfa loša sjedala kao da ga uspoređuje sa s klasom, Bentleyem... Naravno u usporedbi s navedenim da su ko kamen ali pojedinci navode da svi koji nisu fauve imaju jeftinije vozilo istog ranga s boljim svime. Fauve je s golfom predstavio novu kategoriju auta i svi proizvođači koji su ga slijedili služe se kopiranjem. To je naravno normalno i dobro jer ništa ne potiče kvalitetniju proizvodnju kao konkurencija.
Boxster je 911 za ljude koji si ne mogu priuštiti 911 i tako je bilo koji hatchback golf za one koji ga ne kupe.
Govorite da su u golfa loša sjedala kao da ga uspoređuje sa s klasom, Bentleyem... Naravno u usporedbi s navedenim da su ko kamen ali pojedinci navode da svi koji nisu fauve imaju jeftinije vozilo istog ranga s boljim svime. Fauve je s golfom predstavio novu kategoriju auta i svi proizvođači koji su ga slijedili služe se kopiranjem. To je naravno normalno i dobro jer ništa ne potiče kvalitetniju proizvodnju kao konkurencija.
Boxster je 911 za ljude koji si ne mogu priuštiti 911 i tako je bilo koji hatchback golf za one koji ga ne kupe.
Boxster je za 911 ono što je Polo za Golfa.
Ali Mazda 3 nije za Golfa ono što je Boxster za 911 nego je Mazda 3 za Golfa ono što je R8 za 911 - rival.
A ja ga osobno ne uspoređujem sa Bentleyem nego sa c4 koji vozim. I udobnost vožnje i sjedenja je definitvno cijelu stepenicu bolja nego u Golfu. A ti reci što hoćeš..
Golf je pokušava biti sve, pa je ni sim ni tam. c4 pokušava biti udoban i to i jest. Mazda 3 pokušava biti sportska i to i je. Vrlo jednostavno.
Na stranu Citroën, to je lađa ali ovih Jack of all trades hatchbacka ima hrpa i cijela ta hrpa pokušava bit bolji golf. Ne prodaje vw bezveze dosadnije auto neutralnijeg dizajna i slabijom opremom po višoj cijeni od ostalih.
Inb4 "to je zbog takvih kao ti koji štuju xy"
Takvi ljudi, kojima ja ne pripadam, su ne značajna brojka. Također svaki brand ima svoje što a često neki i više ali si ovo ne mogu priuštiti
Na stranu Citroën, to je lađa ali ovih Jack of all trades hatchbacka ima hrpa i cijela ta hrpa pokušava bit bolji golf. Ne prodaje vw bezveze dosadnije auto neutralnijeg dizajna i slabijom opremom po višoj cijeni od ostalih.
Inb4 "to je zbog takvih kao ti koji štuju xy"
Takvi ljudi, kojima ja ne pripadam, su ne značajna brojka. Također svaki brand ima svoje što a često neki i više ali si ovo ne mogu priuštiti
Pa i ja bi prodavao ovcama vunu da mogu...
Stvar je u tome da bi 90% golfovih konkurenata propalo preko noći kad bi probali prodati svoju verziju golfa po istoj cijeni ko vw. No srećom po njih financijski direktori im nisu iz ove teme pa taj film nećemo gledati, ali zato gledamo onaj "ja ga imam i najbolji je"
Čemu toliki ponos na forumu s nepoznatim ljudima?