Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.916
|
čitano: 18.421.146
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Auti - ultimativna tema
mcf kaže...

Pitanje za "traktoriste" :)

Pitanje za dizelase, gdje tocite dizel? Nacuo sam negdje da "novi" lukoil nije los? Inace se nekako drzim Petrola.

Petrol i Tifon. ostatak moze proci. ALI inu izbjegavam u sirokom luku. prije tjedan dana sam mjenjal radi ine filter nafte posto je bilo vode u ininom class eurodizelu. rađe cu gurat auto do sljedece benzinske nego natocit na ini i za 50kn.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
16 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

Petrol i Tifon. ostatak moze proci. ALI inu izbjegavam u sirokom luku. prije tjedan dana sam mjenjal radi ine filter nafte posto je bilo vode u ininom class eurodizelu. rađe cu gurat auto do sljedece benzinske nego natocit na ini i za 50kn.

Na Tifonu točiš inu, a inu inače izbjegavaš,{#} gorivo je isto, jedino održavanje postaja može biti različito...{#}

14 godina
odjavljen
1BIT kaže...
Lord_Marko kaže...

Na Tifonu točiš inu, a inu inače izbjegavaš,{#} gorivo je isto, jedino održavanje postaja može biti različito...{#}

U tome i jest stvar, Ina ima dobro gorivo, dok dolazi do nje, ali kad dođe onda nastaju problemi. Kod ovih novijih Ina mislim da nebi trebalo biti problema, ali stare su neodržavane i nije ništa čudno da je voda u gorivu.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
18 godina
neaktivan
1BIT kaže...

To je kamion propan butana, tj. plina. {#}

15 godina
Auti - ultimativna tema

Sve to ovisi o samoj benzinskoj.

Ako se ne varam, isto gorivo dolazi u HR, u sve benzinske. Druga je stvar šta neka benzinske ima bolje spremnike, a neka lošije. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
18 godina
Auti - ultimativna tema

da kako kolega veli, mozda im je gorivo dobro ali pumpe su im koma. barem u mome kraju. dok sa petrolom i tifonom nisam nikad imal nikakvih problema. mozda se neko sjeca problema kad sam pisal o flakserici i motornoj pili. uglavnom nikad vise ina...

15 godina
Auti - ultimativna tema

Lol, komentar: frajer je nakuco Maseratija.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
16 godina
neaktivan
Penryn kaže...

To je kamion propan butana, tj. plina. {#}

A je, ali se vidi da inine cisterne pune tifonove pumpe, to sam htio ukazati. {#}

@Lord_Marko

Kad si spomenuo flaksericu, sjetih se ovog videa {#}

18 godina
1BIT kaže...

@Lord_Marko

Kad si spomenuo flaksericu, sjetih se ovog videa {#}

haha, taj video je sniman mozda 7-8km od mene {#}

poglejc si oroslavcani se kartaju {#}

18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Bok ljudi, dajte mi savjet, gledam zimske gume da što jeftinije prođem, polovne...

Živim u ZG-u i ne treba mi nešto što gura pod 30cm snijega, tek tolko da preživim zimu..

Auto je VW Polo, 1.2 2005, sada su gore ljetne Continental 195 55 15, a gledao sam i stavio bih 185 55 15 zimke ili isto 195 (iako rađe 185 em zbog cijene em jer su specificirane u manualu)

Ako znate gdje najjeftinije nabaviti 4 polovnjače + ugradnja, te kolika dubina ripne je po vama prihvatljiva za navedene uvjete (5-6mm?)

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
16 godina
monsieur kaže...

Pitanje (ako itko zna), jel ima i jedan Aventador u Hrvatskoj?

ima najmanje jedan - taj je u Osijeku.

16 godina
FlyBoy kaže...

Bok ljudi, dajte mi savjet, gledam zimske gume da što jeftinije prođem, polovne...

Živim u ZG-u i ne treba mi nešto što gura pod 30cm snijega, tek tolko da preživim zimu..

Auto je VW Polo, 1.2 2005, sada su gore ljetne Continental 195 55 15, a gledao sam i stavio bih 185 55 15 zimke ili isto 195 (iako rađe 185 em zbog cijene em jer su specificirane u manualu)

Ako znate gdje najjeftinije nabaviti 4 polovnjače + ugradnja, te kolika dubina ripne je po vama prihvatljiva za navedene uvjete (5-6mm?)

Za snijeg je bolje malo uže tako da je 185/55r15 OK. Po zakonu zimske gume moraju imati 4mm da bi se smatrale ispravnima. Ako guma nije stara dobro će ti držati i s 3mm (po snijegu, po mokrom je 3mm već problematično) tako da je ovih 5-6mm sasvim dobro. 
Nisu baš neke gume, ali ako su neoštećene i nisu jako stare nećeš naći jeftinije: http://www.njuskalo.hr/gume/185-55-r15-zimske-oglas-13363175  ... s montažom vjerojatno oko 850kn za sve 4.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 9:41 (jozef).
15 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Vi se pripremate sa zimuljama, a ja tribam savjet za ljetne xD... Ugl. uzimam ljetne gume jer cu zimske stavit samo kad idem u kontinent. Na jugu su zimske nepotrebne, samo kise ima dosta...zbog cega mi se izbor suzio na ove dvi gume. Rijec je o 225/45/17 dimenzijama...moze pomoc

Mogu ti reć da je Fulda sportcontrol vrhunska guma,stavio ih ženi na yarisa,mokro - suho,prva liga gume.

SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja ću sad curi uzeti isto Fuldu, ali zimske, Kristall Montero 3. 400kn/kom, Vulkal.

Razmišljao njih ili BF Goodrich, bile su na akciji pa sam zakasnio, 360kn/kom, isto Vulkal.

In the name of tragedy...
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ja ću sad curi uzeti isto Fuldu, ali zimske, Kristall Montero 3. 400kn/kom, Vulkal.

Razmišljao njih ili BF Goodrich, bile su na akciji pa sam zakasnio, 360kn/kom, isto Vulkal.

Jel to za Rio?

Imaš u Gumiimpexu BF Goodrich 185/65 R15 za 356kn komad i Firestone Winterhawk 3 za manje od 400kn, neznam točnu cifru zaboravio sam, frend ih je uzeo prije 2 tjedna.

Firestonke su prošle godine bile u top 3 na ADAC testu zimulja tak da bi trebale bit dobre.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Tnx, ma koliko se ona vozi, tu po gradu tj. gdje se vozi, i ovo će joj biti super, Fulde.

Čisto nešto da je bolje od Save koje je imala na Yarisu, u tom budžetu cca. 400kn/kom. Ja sam prezadovoljan s Nokianom, na suhom je praktički kao ljetna guma, a na snijegu fenomenalna. Energ.razred također visok, cijena je mislim presmiješna u toj dimenziji obzirom o kakvoj gumi se radi.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 14:21 (thedream).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Evo ljudi auto još nije prodan pa ako je netko zainteresiran

http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-323-sedan-2.0-ditd-reg-08-15-zamjena-oglas-13470427

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dozator zraka sam dobio rabljeni od jednog majstora... Montirano...ne prska ulje ništa ALI na prednje dvije kopče slini..

prošlo je 5 dana....auto vuče, ne dimi.... danas bio u stanici za tehnički pregled... klali su ga do blokade na 5000rpm.. 4puta po 3-4 sekunde.

1. mjerenje = 3.00
2. mjerenje = 2.80
3. mjerenje = 1.90
4. mjerenje = 6.45 ... i tu je fest počeo slinit ulje na tim kopčama

za prolaz mi treba 1.80

Otkud toliko ulja na tom mjestu? Ostalo u Intercooleru?

18 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Otkud toliko ulja na tom mjestu? Ostalo u Intercooleru?

Ako ti ne troši ulja sad onda da, ostalo vjerojatno u intercooleru najviše.. kakav je inače bio na ekotestu prošlih godina?

18 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Ako ti ne troši ulja sad onda da, ostalo vjerojatno u intercooleru najviše.. kakav je inače bio na ekotestu prošlih godina?

Odličan, brijem da je bilo 0.28 ili 0.38

Morat ću na autoput da ga propušem, nisam van grada bio od ljeta

18 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Odličan, brijem da je bilo 0.28 ili 0.38

Morat ću na autoput da ga propušem, nisam van grada bio od ljeta

Da, autoput 5. ili 6. brzina i full gas nekoliko min.. ili još bolje ako imaš negdje neku dužu uzbrdicu da možeš full gas a da ne prekoračiš puno brzinu.

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Da, autoput 5. ili 6. brzina i full gas nekoliko min..

ma 4. treba malo u okretaje, nebu se špranjal 200 {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
Auti - ultimativna tema

ja mislim Ziga da tebi jos i dalje pusta ulje negdje. jer nemre bit tolko ulja u ic-u. da je kaj ostalo izgorjelo bi vec odavno. al ovo tebi konstantno slini...

18 godina
neaktivan
nine kaže...

ma 4. treba malo u okretaje, nebu se špranjal 200 {#}

Idealno bi bilo visoki okretaji i full gas, al to bi mogao tek nakrcan sa 5 osoba + prikolica da ne prekorači brzinu. {#} Inače treba full gas da ubrizgavanje i boost budu maksimalni, da povuče sve iz IC-a i da se pošteno zagrije i sva čađa izgori koliko može.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 21:48 (Penryn).
18 godina
Auti - ultimativna tema

Ma nek ide za Soblinec-Adamovec i onda kroz Moravče za Mariju Bistricu. Kroz moravče ti garantiram da ces u brijegu spuhat auto. nes moci razvrtit 2-3 brzinu do kraja kolki je brijeg. 

18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Zaboravio sam jako važno reći...

na zadnjem mjerenju kad mi je rekao da mogu ići... sjeo u auto i taman je javljalo STOP "Engine overheat" a kazaljka temperature je bila zakucana u crveno.

ČIm sam krenuo kazaljka se spustila ispod 90...

i dalje mi nije jasno

18 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Zaboravio sam jako važno reći...

na zadnjem mjerenju kad mi je rekao da mogu ići... sjeo u auto i taman je javljalo STOP "Engine overheat" a kazaljka temperature je bila zakucana u crveno.

ČIm sam krenuo kazaljka se spustila ispod 90...

i dalje mi nije jasno

Lagano se spuštala ili najedanput pala? Ako je lagano onda ti ventilator ne radi, ako je najedanput onda vjerojatno senzor temp zeza.

18 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Lagano se spuštala ili najedanput pala? Ako je lagano onda ti ventilator ne radi, ako je najedanput onda vjerojatno senzor temp zeza.

Pala je u sekundi, ali ventilator se odmah upalio čim se zakucala.... dakle senzor ....

puna šaka problema, da mi je Thorov čekić da sve to dovedem u red.... {#}

18 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Pala je u sekundi, ali ventilator se odmah upalio čim se zakucala.... dakle senzor ....

puna šaka problema, da mi je Thorov čekić da sve to dovedem u red.... {#}

{#} 

Što da ti kažem, ako je sigurno on trebalo bi ga promijenit..

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ti popraviš i središ jednu stvar i onda ti se nakote 3 nove.

Riješi se toga čim prije i uzmi nešto novije. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice