Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.915
|
čitano: 18.419.727
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Auti - ultimativna tema

Moram priznat da baš nisam shvatio u potpunosti te odredbe. Jer ovi naši novinari slabo istraže takve stvari ( sve stvari ). 

Obavezne 4 zimske gume ili ljetne s ripnom vecom od 4mm + lanci 
Neovisno za vremenske uvijete moraju biti na autu od 15.11. do 15.04.

U suprotnom kazna 700kn 

I onda nakon dva dana vidim da to vrijedi samo za zimske dionice.  Prema onoj karti vidim da su to sve autoceste + državne ceste ( županijske ) 

Znaci li to da u gradu teoretski možeš bit na ljetnim gumama non stop, čak i kad na krka snjeg ? 

Ako je tako pa to je neki bug onda? Isto tako osiguranje onda mora isplatit štetu u slucaju nezgode ?

Inace ja sam stavio zimske gume na pogonske kotace prosli tjedan iza imam dosta dobre ljetne. Lanci su u gepeku. 

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

nikad gluplji zakon.. umjesto da su obavezne zimske gume i fertik .. lance treba zabraniti. ionako ih 90% ljudi nezna ni stavit.. lol

em razbijaju cestu- em usporavas promet -em ti razbiju auto.. ako ih uspijes i montirat.

zimske gume + lopata u bunkeru od 15.11 do 15.04 amen

xfact
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 9:32 (=xfact=).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ljudi,

zanima me ima li netko od vas iskustva s kupovinom auta u Njemačkoj,pošto kupujem pa važem opcije,pa neznam dal se više isplati uzeti ovdje ili tamo.

Znam da se tamo plaća porez nekakav ako se uzima rabljeni,što mi je namjera,ali nije mi jasno koji postotak se plaća?

I naravno,što sam sve dužan kad ga prevezem u Hrv?

Hvala!

16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
nitar kaže...

Pozdrav ljudi,

zanima me ima li netko od vas iskustva s kupovinom auta u Njemačkoj,pošto kupujem pa važem opcije,pa neznam dal se više isplati uzeti ovdje ili tamo.

Znam da se tamo plaća porez nekakav ako se uzima rabljeni,što mi je namjera,ali nije mi jasno koji postotak se plaća?

I naravno,što sam sve dužan kad ga prevezem u Hrv?

Hvala!

Isplati se za neke modele koji su kod nas precijenjeni, za neke ti ispadne isto ili skuplje. Nema generalnog pravila.
Kad ga uvezeš moraš platiti porez i trošarinu, vrijednost se određuje po Eurotax katalogu. Stopa poreza se određuje po cijeni, a trošarina po emisiji CO2. 

Prednost kupovine u Njem je što su ti automobili najčešće u boljem stanju nego ovi kod nas (bolje održavanje, ceste, gorivo, nema lažne kilometraže).
Porez je tamo već plaćen tako da ne plaćaš nikakav dodatni porez tamo (osim ako kupuješ kao firma od firme, onda se porez tamo odbija a ovdje plaća). Ako kupuješ od fizičke osobe onda još moraš platiti 5% poreza (prijenos), a ako kupuješ od autosalona onda ne.

15 godina
Auti - ultimativna tema

hahah kak mislis nema skidanja kilometraze pa svaki 3. ima skinute kilometre 

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
13 godina
Auti - ultimativna tema

Ima skinute ako ga neki balkanac uvozi pa skine prije granice i tu proda.

15 godina
Auti - ultimativna tema

mislis da svabo ne skida? smeca od ljudi ima posvuda a ne samo na balkanu

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
15 godina
Auti - ultimativna tema

Ako ima uredno popunjenu servisnu gore kilometraža je takva

Probajte na mobile.de filtrirati s ser. knjiz. - manje-vise imaju vise km

16 godina
Auti - ultimativna tema

Naravno da svugdje ima lopova, ali ako tamo netko utvrdi da si mu prodao auto s lažnom kilometražom i tuži te očekuj da će mu sud dosuditi odštetu znatno veću nego automobil uopće vrijedi, a sudski postupci su neizmjerno brži i jeftiniji nego kod nas. Tako da se ljudi baš ne usude varati. Ima slučajeva, ali to su slučajevi a ne pravilo kao kod nas. 

P.S. ne zaboravite da tamo ima puno Poljaka i Turaka kraj kojih smo mi Balkanci pravo cvijeće.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 14:06 (jozef).
16 godina
moderator
speedy56 kaže...

Nažalost nije to tako...

Nabavim ti servisnu za koji god auto hoćeš, samo reci koliko hoćeš da ima kilometara...nazovem lika i u roku 24h je tu...

Više se ničemu nemože vjerovati...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 17:14 (XXX-Man).
13 godina
speedy56 kaže...

Probajte na mobile.de filtrirati s ser. knjiz. - manje-vise imaju vise km

Nije istina, servisna se ispuni kako god hoćeš i poštambilja s originalnim štambiljem. Ispunjena servisna ne znači ništa.

14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Otideš onda ispitati auto, ako si ozbiljno "zagrijan" za auto ne kužim zašto bi to bio problem. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
16 godina
XXX-Man kaže...
speedy56 kaže...

Nažalost nije to tako...

Nabavim ti servisnu za koji god auto hoćeš, zamo reci koliko hoćeš da ima kilometara...nazovem lika i u roku 24h je tu...

Ne vjerujem da takva servisna prolazi kontrolu u servisu(?). Isprintat knjižicu, napravit pečat i upisat podatke možemo svi, ali... Svi ovlašteni servisi za neki brand su povezani i podaci iz servisne su pohranjeni u središnjem serveru kod proizvođača.
Na mnogim automobilima nije niti moguće ukloniti podatak o kilometraži iz eproma već se može samo izmijeniti prikaz, ali to se vidi čim se auto spoji na dijagnostiku.

15 godina
jozef kaže...
XXX-Man kaže...
speedy56 kaže...

Nažalost nije to tako...

Nabavim ti servisnu za koji god auto hoćeš, zamo reci koliko hoćeš da ima kilometara...nazovem lika i u roku 24h je tu...

Ne vjerujem da takva servisna prolazi kontrolu u servisu(?). Isprintat knjižicu, napravit pečat i upisat podatke možemo svi, ali... Svi ovlašteni servisi za neki brand su povezani i podaci iz servisne su pohranjeni u središnjem serveru kod proizvođača.
Na mnogim automobilima nije niti moguće ukloniti podatak o kilometraži iz eproma već se može samo izmijeniti prikaz, ali to se vidi čim se auto spoji na dijagnostiku.

Točno to

Za VAG znam da svaki ovlašteni servis piše u bazu podataka što, kada, kako i na koliko km mijenjalo. Prinatanje i štambiljanje neće promijeniti te podatke

Npr. frendu je lik u Zubaku očitao koje su ulje točili u Austriji, isto tako može sve vidjeti

16 godina
moderator
jozef kaže...

Naravno da ne prolazi. Upravo to i kažem da se samoj servisnoj ne može vjerovati, treba provjeriti kod ovlaštenog servisa.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
18 godina
Rucipe kaže...

Ekipa jeste promjenili gume ?

Jucer stavil zimulje. premda sam se 3 dana premisljal dal da ih stavim ili ne. Prekontrolirne kocnice. Morat cu ih zamjenit poslje zime, sve 4 diskove i plocice. Pogledan antifriz, dobil sve nove metlice brisaca, kupio on vrag za strugati led, nafiljana friska tekucina za pranje stakla, koja bi trebala drzati do -25c. I to je to ja mislim.

Gume su Dunlop WinterSport 4D. ovo im je 4 i zadnja sezona. prve sam sad stavil iza a zadnje napred. Jos bi one izdurale i 5 sezonu al nebudem ih porsiral.

i to je to uglavnom.

let the fun begin {#} 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Ja evo u subotu išao iz Gorskog Kotra do ZG po zimulje, malo sam sa kešom stisnut bio ovaj mjesec, a kreditne kartice ne prakticiram - da skratimo...

Opel Vectra A, do sad na originalnom setu CDX opreme ( 15 cola alu felge ) i Bridgestone ER300 Turanza sve 4 gume, bilo mi ih šteta koristiti po zimi jer su u 

stvarno dobrome stanju, pa sam tražio čelične felge i zimske gume, i našao - 4 Save, 2 DOT 3213 a 2 imaju DOT 4112, od nekog penzića. gume su bile čiste, zapakirane, sa 6.5 mm ripni na ovima iz 3213 i 5.9 mm ripni na starijima, čelične felge kao nove, novi ventili, izbalansirane, namontirao ih na parkingu u Areni LOL, alu stavio u auto i piči doma. Sve 4 gume + 4 čelične felge + 4 originalne Opelove ratkape za 100 eurića... milina {#}

13 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Vi se pripremate sa zimuljama, a ja tribam savjet za ljetne xD... Ugl. uzimam ljetne gume jer cu zimske stavit samo kad idem u kontinent. Na jugu su zimske nepotrebne, samo kise ima dosta...zbog cega mi se izbor suzio na ove dvi gume. Rijec je o 225/45/17 dimenzijama...moze pomoc

1 Fulda sportcontrol
9 Uniroyal rainsport 3
Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Vi se pripremate sa zimuljama, a ja tribam savjet za ljetne xD... Ugl. uzimam ljetne gume jer cu zimske stavit samo kad idem u kontinent. Na jugu su zimske nepotrebne, samo kise ima dosta...zbog cega mi se izbor suzio na ove dvi gume. Rijec je o 225/45/17 dimenzijama...moze pomoc

NHF, al Jug očigledno nema pojma šta je snijeg, uvijek se sjetim 2012 (ili koja je već godina bila) kad je napadao snijeg u Splitu, ne da ljudi nisu imali zimske gume, nego nitko lopatu za snijeg nije imao doma, te nitko iz kuće nije izlazio par dana, jer nitko nije čistio taj snijeg, pa barem pred svojim ulazom... a navedena dimenzija je deklarirana do 240Km/h, pa se očigledno radi o nekoj višoj klasi auta, ne kužim šta je problem onda kupit jedan set zimskih guma ?

16 godina
Auti - ultimativna tema

ja imam ER3 i svaka pohvala za njih...cak i na stazi nisu toliko lose, ali se dugo griju :P

13 godina
odjavljen
1BIT kaže...

NHF, al Jug očigledno nema pojma šta je snijeg, uvijek se sjetim 2012 (ili koja je već godina bila) kad je napadao snijeg u Splitu, ne da ljudi nisu imali zimske gume, nego nitko lopatu za snijeg nije imao doma, te nitko iz kuće nije izlazio par dana, jer nitko nije čistio taj snijeg, pa barem pred svojim ulazom... a navedena dimenzija je deklarirana do 240Km/h, pa se očigledno radi o nekoj višoj klasi auta, ne kužim šta je problem onda kupit jedan set zimskih guma ?

Uzet cu zimulje cim osjetim zimu ne brini ;) no kako je krenulo, necu je ni osjetit. Gle, na korculi je trenutno 12C u 7-8 ujutro. Vjerojatno cu zimske stavit tek kad se zaputim u unutrasnjost. Snijeg padne ode jednom u 10 godina...i tako nesto se da naslutit kad su zime hladne.ova, po svemu sudeci, nece bit takva. Pobogu, nekolicina ljudi se jos uvijek svakodnevno kupa u moru ovdje...more je 19, vani ne pada ispod 10 u rano jutro, a vi bi mene bacali u trosak na zimske...Sve se da okrenit u par dana, no kako god , 95% vremena je ovdje temperatura iznad 10C. Leda nisam vidio ni u visim djelovima peljesca proslu godinu, kada je bilo duplo hladnije nego sto je ovu godinu u isto vrime. Zato je napadalo kise rekordno, i zato uzimam uniroyalke :)...dvojba za fuldu je bila samo jer je trajnija po iskustvima.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2014 8:16 (eywa33).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pitanje za "traktoriste" :)

Golf 1.9 TDI, treba na servis na ~160k km. Na motoru nikad nista radjeno osim pumpe/remena i redovnih servisa (u zadnje vrijeme novo ulje/filteri svakih 10k km), reparacija straznjih kocnickih celjusti, seleni. Jel' potrebno na nesto posebno obratiti paznju ili zamjeniti pri toj kilometrazi? Hvala :)

edit - hvala Penryin - g5, registriran pocetkom 2009, 105ks.

Pitanje za dizelase, gdje tocite dizel? Nacuo sam negdje da "novi" lukoil nije los? Inace se nekako drzim Petrola.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2014 14:34 (mcf).
18 godina
neaktivan
mcf kaže...

Golf 1.9 TDI, treba na servis na ~160k km. Na motoru nikad nista radjeno osim pumpe/remena i redovnih servisa (u zadnje vrijeme novo ulje/filteri svakih 10k km), reparacija straznjih kocnickih celjusti, seleni. Jel' potrebno na nesto posebno obratiti paznju ili zamjeniti pri toj kilometrazi? Hvala :)

Golf 4 ili 5? Koja godina, koliko ks?

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Golf 4 ili 5? Koja godina, koliko ks?

5, registriran pocetkom 2009, 105ks.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2014 14:34 (mcf).
18 godina
neaktivan
mcf kaže...

Kad je mijenjan zupčasti i pumpa vode, oko 120k km? Ako da onda ne trebaš ništa oko njega još toliko. Odradiš klasika mali servis, ulje, filter ulja, filter zraka, eventualno filter kabine ako treba, filter goriva ako nisi odavno i još ih zamoliš da ti usput pogledaju u kakvom je stanju turbina i dvomaseni zamašnjak, pošto si skupio poprilično km. Možda ti je i EGR malo začađen(barem meni je), al to nije neki problem. Preventivno možeš u rezervoar uliti pola litre Liqui Moly Diesel Purge aditiva da malo očisti brizgaljke i to je uglavnom to.

Inače jel pali ok, dimi li, kakva je prosjek potrošnja, troši li ulja, koliko? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2014 14:56 (Penryn).
13 godina
protjeran
mcf kaže...

edit - hvala Penryin - g5, registriran pocetkom 2009, 105ks.

Pitanje za dizelase, gdje tocite dizel? Nacuo sam negdje da "novi" lukoil nije los? Inace se nekako drzim Petrola.

Konzum, uz najmanju cijenu, najveća kvaliteta.

15 godina
Jarvan kaže...

Konzum, uz najmanju cijenu, najveća kvaliteta.

Istina, uvijek točim K+ bengu. :)

Nego, ljudi, kak Vam se čini ovaj golfić? http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-iv-1.9-sdi-oglas-12461865 Ima li neš bolje za tu cijenu, a da nije Punto?

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
mcf kaže...

Kad je mijenjan zupčasti i pumpa vode, oko 120k km? Ako da onda ne trebaš ništa oko njega još toliko. Odradiš klasika mali servis, ulje, filter ulja, filter zraka, eventualno filter kabine ako treba, filter goriva ako nisi odavno i još ih zamoliš da ti usput pogledaju u kakvom je stanju turbina i dvomaseni zamašnjak, pošto si skupio poprilično km. Možda ti je i EGR malo začađen(barem meni je), al to nije neki problem. Preventivno možeš u rezervoar uliti pola litre Liqui Moly Diesel Purge aditiva da malo očisti brizgaljke i to je uglavnom to.

Inače jel pali ok, dimi li, kakva je prosjek potrošnja, troši li ulja, koliko? 

Hvala ti. Na nekih 140k km je mijenjan remen i pumpa (tako mu je po knjizici negdje, oko 140). Filter goriva inace zamjenim cesto. Aditiv dodajem cca svakih 5 mj (kupim u zubaku vw nesto - jel' ovaj tvoj gorenavedeni bolji izbor?).

- pali ok, ne dimi, potrosi nekih 3-4dcl ulja na cca 10000km, mislim da EGR jos nije ciscen (jel' se uopce moze i da li moze jednostavno cistiti na dizelasu? Na benzincu ga obicno dam na ciscenje svaki servis :) ).

- turbina se malo cuje kako zuji/zavija vec nekih 30k km (jednoliko svih 30k km, ne progredira zvuk) , al' ni u ovlastenom ni u "fush" servisu se nisu previse obazirali na to, tipa dok radi radi, kad krepa repariraj/zamjeni.

18 godina
neaktivan
mcf kaže...

Hvala ti. Na nekih 140k km je mijenjan remen i pumpa (tako mu je po knjizici negdje, oko 140). Filter goriva inace zamjenim cesto. Aditiv dodajem cca svakih 5 mj (kupim u zubaku vw nesto - jel' ovaj tvoj gorenavedeni bolji izbor?).

- pali ok, ne dimi, potrosi nekih 3-4dcl ulja na cca 10000km, mislim da EGR jos nije ciscen (jel' se uopce moze i da li moze jednostavno cistiti na dizelasu? Na benzincu ga obicno dam na ciscenje svaki servis :) ).

- turbina se malo cuje kako zuji/zavija vec nekih 30k km (jednoliko svih 30k km, ne progredira zvuk) , al' ni u ovlastenom ni u "fush" servisu se nisu previse obazirali na to, tipa dok radi radi, kad krepa repariraj/zamjeni.

Za aditiv, svejedno ti je. Lako moguće da je unutar tog vw-ovog zapravo ovaj liqui moly, tako da uzmeš koji te ispadne jeftinije(zaboravio sam koliko liqui dođe). Ulja ti skoro ništa ne troši tako da ti je i turbina vjerojatno ok, to što se čuje nema veze, bitno da je

.

EGR je ok očistit, al ni ne trebaš jer ne utječe na vožnju. Ja sam svog nekidan prisilno(iskopčao mu vakuumsko crijevo i začepio ga) isključio da vidim ima li razlike u vožnji(malo življi kod niskih okretaja i laganog gasa, malo bučniji, puno sporije se zagrije). Danas sam ga uključio ponovo čisto da mi ne svijetli stalno check engine lampica. Evo slika mog kako zna bit neuredan. Inače radi ok al eto pusti malo ulja iz usisa(ne utječe na potrošnju ulja, da te ne prepadne). Nije ga teško očistit ako imaš alat, u nekih 30min se da skinuti..

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pitanje (ako itko zna), jel ima i jedan Aventador u Hrvatskoj?

VedranL.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice