PSA ima fantastične dizel motore. Problemi s elektronikom su davnih dana otklonjeni. Pa moj je star sad 7 godinu i nemam problema s elektronikom.
Osim toga, natezat ćeš se s ovlaštenim servisom da ti kvar priznaju pod jamstvo i slično.... Tako da se nemoj prerano poveseliti.
Ali svejedno 7godina je tu,taman ga toliko na rate mislim razvuci jer mi se najvise isplati i dobijm od banke full kasko osiguranje njega u cijeni :)
Sad da uzmem neko polovno tako na rate i rikne mi neka veca stvar (motorizacija) pa onda uz rate jos plati i neki popravak stvarno nebi lijepo ispalo :/
Nema smisla.
No, da se vratimo na upit. Ja nigdje ne vidim da si napisao za sto ti auto treba, dizel/benzin?
Ako bas mora bit novo, u tih 120k stane Rapid(Spaceback- ovisno sto želiš) sa 1.2TSIjem i Ambition opremom, još bi trebalo ostat.
Malo vise i imaš 1.6TDI unutra. Trenutno ide 7500kn popusta, možda nazicas još, ostane ti za još neku opremu ili regu/osiguranje.
Ako razmotris do 2 godine star auto iz ovlaštenog, onda bi se za tu cijenu mogao i ubosti 1.6TDI Golf sa Rabbit opremom, odnosno Octavia sa sličnim paketom. Ili naci 1.6TDI od prošle godine za 110k.
Uglavnom, izbora ima, povadi sve modele koji ti spadaju u cjenovni rang i odgovaraju tvojim potrebama, posjeti sve salone u okolici gdje možeš proc najjeftinije, probaj auto i donesi odluku. Nije mala lova u pitanju(bar meni) a i mislim da ćeš onda ipak vozit auto koju godinu.
Sto se tiče garancije, dobro, ali dobro citati sto ulazi. Takoder, osuden si na ovlašteni kroz taj period, tako da.
Idi na forumhr potrazi teme gdje pišu ljudi koji voze aute, pa vidi gdje su problemi.
A ovako sto se tice ostalih modela. Gledao sam skode i vjerujem da su ok auta ali kad vidim opremu unutra to je stvarno mizerno, trenutno passat koji vozim od 10+ god ima bolju opremu.
Sto se tice golfa slazem se da je to odlican auto i svidja mi se oprema ali uvijek imam osjecaj da su kod nas precjenjeni,npr GOLF VI osnovna oprema se nece naci ispod 100k kuna da je u dobrom stanju sto je za 4-5 god star auto slozili bi se dosta.
Inace ja sam mladi vozac pa sam po zakonu nase divne drzave u mogucnosti voziti aute do 80KW tako da mi je i tu limitirana opcija a svakako preferiram dizel. Aut koje trazim je u segmentu nekakvog kompakta sa 5 vrata jer se godisnje prodje 30t+ km.
Sad neznam stvarno ako imate negdje konkretan primjer gdje auto pogledat (iz Rijeke sam ali ako ima neka dobra ponuda u Zagrebu zaletio bi se i tamo za vikend) koji je rabljen a da ima jos garancije. Gledao sam DASWELTauto ali nemaju nekakvu ponudu.